2022-02-26 1277 瀏覽
睇返上次出介紹嘢食個Post,已經係上年嘅事,成幾個月冇寫過嘢啦!大家係唔係好掛住我呢?🤔🤔🤔因為我身體問題,入院都兩次,需要好好休養,再加上疫情越嚟越嚴重,真係唔敢出街。🙈🙈🙈老公見我困咗係屋企咁耐,所以帶我去出去食番餐好嘢比我養生吓喎。😆😆😆*店舖: 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋*地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓 坐低後,只需要揀好湯底,就可以掃code點餐,湯底種類超多,真係會令人花多眼亂,我同老公都有自己心水,但可惜今次唔一樣,我本來諗住放棄我果個叫佢想要果個,老公就話,係小朋友先要選擇,我哋洗揀姐,就叫個鴛鴦喎啦!咁我同佢嘅心水都可以食到。🥰🥰🥰湯底:藥膳花膠雞涮涮鍋併藥膳椰子雞涮涮鍋湯嚟到,等佢滾起,第一件事梗係要飲湯先啦!藥膳花膠雞超甜,勁好味,藥膳椰子雞超香棷子味,兩個湯底都冇得輸。😋😋😋佢嘅食物種類超多,樣樣都好新鮮,就等我特別推介吓去到一定要叫嘅食物比大家啦!👏👏👏⭐手工梅菜豬肉丸 - 味道超正,梅菜同豬肉真係完美嘅組合,細細粒,又夠彈牙,唔洗驚食完就頂住個胃,食唔到其他好嘢。⭐手工麻辣牛丸 - 麻辣完全入到牛肉入面,就係煮完都食到牛肉同麻辣味。⭐西班牙無激素豬肉

*店舖: 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
*地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

湯底:藥膳花膠雞涮涮鍋併藥膳椰子雞涮涮鍋

⭐西班牙無激素豬肉片 - 話晒都係無激素豬,全熟後都唔嚡。
⭐Prime Grade 美國安格斯牛肉 - 呢個真心ok,好有肉味,唔會嚡,仲有彈牙感覺。

⭐海鮮方面,海蝦新鮮,蝦肉唔會梅,彈牙,是日海鮮,就係蜆同蟶子,蜆超甜,蟶子就有少少沙,另外,鐘意食鱔嘅朋友,就一定要叫啦!

⭐小食,我哋就叫咗兩款,拍青瓜同黃金地瓜條,真係要講吓個地瓜條,因為枱上準備咗4包Shake Shake粉同一個紙袋,就係比你用嚟Shake地瓜條嚟食,我哋為咗睇吓邊種味最夾,今次就唔shake啦,但點嘅方式去食,我初時諗,應該最唔夾係蕃茄味,但最後竟然最夾係佢,食完記得話我知喎🤣🤣🤣

⭐飲品,佢有4款台式茶,我最鐘意係冬瓜茶,愛文芒茉莉,大家可以去試吓。

⭐最後,每人仲有一個甜品可選擇,Movenpick、Haagen-Dazs同KitKat雪糕/雪條,真係好嘅一餐嘅結尾。😘😘😘

整體評分:最高為🌕🌕🌕🌕🌕
味道:🌕🌕🌕🌕