2020-06-19
打邊爐除左食材要好之外其實環境都好重要架今日我就同朋友黎到尖沙咀呢間宮廷式既火鍋餐廳佢不但環境特別,坐位夠哂大仲坐得夠舒服!入座後就有呢9格調味盤任你落!呢到唔止裝修裝潢,連點餐紙都有趣過人!有多款湯底選擇,我就俾呢個「雍穆公雍。花膠雞湯鍋」吸引住,有雞有花膠,幾咁識補(半隻$298)雞肉肥美嫩滑,花膠足料又厚又大片金金黃黃既湯底不會太油膩,味道食得出無添加,果然夠哂真材實料!「酒香陳年花同雕浸牛肉」$148牛肉色水新鮮,食落嫩口惹味,唔會太肥唔會太瘦,脂肪比例剛剛好,微微既酒香味,食落十分醉人!小小一片味道香濃,超好味!「香香宮煮肉丸拼盤(十粒)」$128一盤5款每款兩粒;有「鵪鶉蛋豬肉丸」、「手打鮮牛丸」、「手打鵝肝墨魚丸」、「手打蟹子鮮蝦丸」、「手打蟹子墨魚丸」,粒粒都彈牙多汁有口感,鮮蝦丸夠鮮味,牛丸夠嫩夠彈,鵝肝墨魚丸夠創新又好味!「厚切午餐肉」$58煎過先上枱即食或滾嚟食都好好食,最緊要係佢勁厚切!「油麥菜」$48整碟都新鮮又乾淨,最後滾黎食吸哂湯底精華超入味又好味!
今日我就同朋友黎到尖沙咀呢間宮廷式既火鍋餐廳
佢不但環境特別,坐位夠哂大仲坐得夠舒服!
入座後就有呢9格調味盤任你落!
呢到唔止裝修裝潢,連點餐紙都有趣過人!
雞肉肥美嫩滑,花膠足料又厚又大片
「酒香陳年花同雕浸牛肉」$148
小小一片味道香濃,超好味!
「香香宮煮肉丸拼盤(十粒)」$128
「厚切午餐肉」$58
煎過先上枱即食或滾嚟食都好好食,最緊要係佢勁厚切!
「油麥菜」$48
整碟都新鮮又乾淨,最後滾黎食吸哂湯底精華超入味又好味!