2017-09-17
今日難得放早, 約三五知己happy hour係最開心活動, 飲完兩杯去打番個邊爐, 雖然係肥啲但係開心呀冇計啦……聽朋友講養心殿,火鍋食材較健康,相對冇咁肥膩 ,絕對啱貪靚又為食嘅少女們!銅鑼灣分店地址就腳,就在銅鑼灣鵝頸橋附近! 食店內環境不錯,不會太擠迫,空間感足夠。我哋揀咗個鴛鴦湯底, 有麻辣鍋(鴨血凍豆腐 配以多種香料和藥材): 有鴨血已經會加分,仲要免費添加一次添,喜歡麻辣的朋友們不要錯過!另外餐廳出名的養生鍋: 有老雞豬肉配以名貴藥材和人蔘等等, 聽到介紹已知係滋補系列喇!手切牛肉和霜降肉眼非常唔錯,切得大小適中, 若喜歡特別的朋友牛胸爽值得推薦! 又彈牙又不是平時可以食到所以可以一試!蝦丸和墨魚丸各半份, 食料都幾新鮮,大細適中,女仔食亦都不會分量過多!再加埋個響鈴、清菜同一支清酒四個人食份量已經啱啱好!
我哋揀咗個鴛鴦湯底,
再加埋個響鈴、清菜同一支清酒四個人食份量已經啱啱好!