2018-07-05
今日放工約了三五知己去打邊爐, 其中一位朋友推介位於荃灣大鴻輝17樓名叫養心殿台式養生火鍋。內裏環境好有台式風味,帶點神秘感覺。古色古香既燈籠,好有古代懷舊既感覺位於17樓, 環境開揚,景色一流。醬油可以自由配搭, 多多少少由你決定美人鍋:含豐富膠原蛋白,兩大個魚頭(大個我隻手掌),原隻烏雞(可以食埋),好淋身,唔會太老,杞子南棗和金華火腿老火湯底,女士養顏之寶, 所有精華都己經在湯裏面,我未開始已經先飲咗兩碗 。額外也叫了油條,時令蔬菜,炸午餐肉,都是朋友極力推介。香濃既湯底,用料十足,非常清甜。手切牛肉(大):賣相非常好,牛肉味好重, 基本上灼幾秒就已經可以食,肥瘦分佈先明。炸芋頭:切成長方形狀,唔會散,入口好粉,堅挺唔會一放入湯底就分開,芋頭本身非常新鮮同時亦是當造。即炸脆響鈴:即叫即炸,唔會擺得太耐,送到枱上仍然是脆卜卜, 灼兩秒就可以食,感覺好脆口。溫馨提示晚上七點半時離座可享有半價優惠。建議大家四位或以上去非常適合,因為種類繁多,大家可以一齊share。
古色古香既燈籠,好有古代懷舊既感覺
位於17樓, 環境開揚,景色一流。
醬油可以自由配搭, 多多少少由你決定
美人鍋:
香濃既湯底,用料十足,非常清甜。
手切牛肉(大):
炸芋頭: