2017-08-11 139 瀏覽
一入養心殿,環境格局很典雅,氣氛亦不錯。我們叫了美人鍋和養生鍋,材料十足。美人鍋十分清甜,有種說不出口的滑,可能因為有很多桃膠緣故,今晚可以唔駛敷mask 了。😉而養生鍋味道相對濃,有很重的人參味。特級美國安格斯雪花肥牛,唔會咁容易散左美國梅花豬,很鮮甜,平時不太喜歡食豬肉的我今次反而覺得豬是不錯的選擇。蟹籽墨魚滑,份量比較少,但都彈牙!最後驚喜是「袋裝」雪糕,味道有很多選擇,而我選擇了益力多,味道濃郁,是不錯的選擇!
一入養心殿,環境格局很典雅,氣氛亦不錯。

特級美國安格斯雪花肥牛,唔會咁容易散左

蟹籽墨魚滑,份量比較少,但都彈牙!

是不錯的選擇!

2017-08-10 131 瀏覽
火鍋係我最愛之一,仲要係台式養生鍋,當然不能夠錯過哦!就試下這間是否地道!蠻大的一家店! 裝潢也是非常漂亮舒適, 可以放心的閒聊享受美食不受打擾, 店員亦很有禮!急不及待一坐低先order咗湯底先,我們選了這裡的美人鍋,美人鍋用上烏雞,杞子,龍眼肉等滋陰食材,最估唔到有女仕養顏之寶"桃膠",湯底清甜又滋潤我們選了每樣半份的有:鵝肝墨魚丸, 黑松露蝦丸, 自家製韮菜餃,麻辣牛肉餃水餃大大隻, 黑松露蝦丸入面蝦肉仲好新鮮彈牙鮮甜三蔬:秋葵, 玉米, 山藥,新鮮,食材係幾高質,必試寬粉條:軟軟煙韌的粉條,份量又大又野味,百吃不厭,豐富了口感火鍋店款式多,而且特別超滿意這間台式火鍋店, 食材新鮮又好味, 相信好快我又會同朋友再黎一次

水餃大大隻, 黑松露蝦丸入面蝦肉仲好新鮮彈牙

鮮甜三蔬:秋葵, 玉米, 山藥,新鮮,食材係幾高質,必試

火鍋店款式多,而且特別

• 美人鍋
2017-08-08 207 瀏覽
今日好想食台灣菜,經過旺角見到易拉寶有間台式打邊爐,於是就去試下見到湯底餐牌好特別同其他餐廳邊爐湯底有點不同,而且店員服務周到時不時主動過來加湯,唔使我地出聲。好特別湯底美人鍋湯底好鮮甜,里面有原隻烏雞,南棗,杞子,龍眼肉,大量桃膠好滋潤以及一些藥材,果然好足料。澳洲手切牛肉,牛肉好嫩滑油脂平均分怖,牛味濃。竟然有我喜歡的萵荀好美味。炸響鈴浸一浸湯底,立即拎起又熱又脆,又不油膩。手工丸黑松露蝦丸好香黑松霓爽口彈牙,芝士牛肉丸好濃郁芝士味。
好特別湯底
澳洲手切牛肉
澳洲手切牛肉,牛肉好嫩滑油脂平均分怖,牛味濃。
萵荀
竟然有我喜歡的萵荀好美味。
炸響鈴
炸響鈴浸一浸湯底,立即拎起又熱又脆,又不油膩。
2017-08-03
澳洲手切牛肉
炸響鈴
2017-08-08 122 瀏覽
零晨出動搵食啦係旺角,終於可以試養心殿的火鍋!(興奮~掙扎左好耐吾知選邊款湯底好最後我哋揀咗寧神養生鍋同麻辣鍋(中辣)我最鍾意養心鍋,因為有女性最滋補嘅當歸,烏雞,魚頭,好好味好香嘅湯底!至於麻辣鍋就同出邊好唔同,選左中辣都唔太辣入邊仲有桂圓肉,同杞子,好滋補!正叫咗幾款肉類:黑毛豬梅肉 $158特級美國安格斯雪花肥牛$178同埋香菇貢丸$48,雜菜拼盤$58,最鍾意嘅係黑毛豬好彈牙好香豬肉味!凌晨入座仲有七折。真係好鍾意個養心窩個湯底,飲咗三碗。下次想試第二個湯底!
零晨出動搵食啦
係旺角,終於可以試養心殿的火鍋!(興奮~

掙扎左好耐吾知選邊款湯底好
最後我哋揀咗寧神養生鍋同麻辣鍋(中辣)

入邊仲有桂圓肉,同杞子,好滋補!正

雜菜

叫咗幾款肉類:
黑毛豬梅肉 $158
特級美國安格斯雪花肥牛$178

同埋香菇貢丸$48,雜菜拼盤$58,
最鍾意嘅係黑毛豬
好彈牙好香豬肉味!
凌晨入座仲有七折。
真係好鍾意個養心窩個湯底,飲咗三碗。
下次想試第二個湯底!
2017-08-08 1903 瀏覽
上星期,我約了一間養生鍋打邊盧,這是一間我很想去的餐廳,聽聞這裏有很多鍋可以選擇,又美味又補身首先,我們先選擇了湯底,原來是可以叫鴛鴦鍋的,我們選擇了養生鍋及美人鍋。在等待打邊爐的時候,我們決定叫了一些餐前小菜。鹽酥雞 $58這個份量也是挺多的,而且鹽酥雞每粒一口一粒,吃得來很方便。 每粒雞肉都很香脆,鹹味控制得剛剛好,令人不能停口打邊爐方面,我們叫了打邊爐恩物- 肥牛,還有粟米、烏冬等等...這裏的醬汁是自助式的,可以到出面自己攞, 也很方便。澳洲手切牛肉 $228這個牛肉每片也切得很均勻,令人垂涎欲滴。脂肪和牛肉的肉質分布得也很好。肉質鮮嫩,雖不至於肉入口即溶,但是肉質也很柔軟這是粟米和稻庭烏龍麵,粟米很鮮甜爽口,也很新鮮。而稻庭烏龍麵,入口十分滑溜,而且質地堅硬,麵條吸收晒湯的精華,非常好吃這裏的環境典雅,佈置陳設也看得出用心佈置過,令人感覺新鮮。 而且食物味道也很出色,又可以養生,一舉兩得!值得再去!

鹽酥雞 $58

這裏的醬汁是自助式的,可以到出面自己攞, 也很方便。

澳洲手切牛肉 $228

2017-08-03
2017-08-05 222 瀏覽
呢度嘅設計風格,座位安排,食具選擇都算用心,有置身秦朝王宮,兵馬俑伴食感覺。湯底並唔係一般清湯,沙嗲,芫茜,所以都有啲樣樣都想試嘅衝動。坊間如果要揀特別湯底通常都只限一款,還好呢度可以試兩款。今次揀咗麻辣同美人,下次就再試其他啦!麻辣鍋可追加鴨血一次,本身對豬血有唔好回憶嘅我居然一試愛上鴨血。鴨血質地實淨,完全無腥味,加埋麻辣湯底,令人欲罷不能,由配角變全餐主角。安格斯味道一般,反而黑毛豬更滑,香味更重。蟶子肉身厚大,爽甜。萵荀鮮甜,但略嫌份量偏少。寬粉麵份量嚇親人,應該有三人份量。而附上嘅篩仔方便煮麵好細心。鮮炸響鈴純粹座近炸爐見廚師新鮮炸作,貪心而叫,係香口,可惜太飽,未能細心品嚐。而牛肉餃更見可憐,因為落漏單,上枱之時,而無心戀戰,覺得味道未見吸引。
安格斯味道一般,反而黑毛豬更滑,香味更重。
蟶子肉身厚大,爽甜。
萵荀鮮甜,但略嫌份量偏少。
麻辣鍋拼美人鍋
極度品西班牙黑毛豬梅肉
蟶子
寬粉麵
  • 鴨血
好耐無✈️台北, 好掛住台灣的無老.養生鍋, 之前去過旺角一間火鍋店, 學足無老.養生鍋的鍋物, 但味道就差得遠, 攪到我都驚驚.今次有麻辣友帶我去呢間台式火鍋店, 其實都有啲驚驚, 怕唔好上又貴(好似上次咁)👆🏻....麻辣鍋 + 寧神養心鍋 | 鴛鴦鍋 - $168我哋例牌要成食麻辣鍋, 本身鍋底內已有豆腐 + 鴨血, 再另附鴨血一份另一邊鍋底就揀咗寧神養心鍋, 因為有我們哋最愛嘅川芎、天麻、當歸、魚頭、烏雞湯我哋只係用麻辣嗰邊火鍋, 寧神養心鍋就當作老火湯咁飲.黑柏葉 - $78 - 唔記得影相😂店員細心提醒燙幾秒就可以, 以免過熟會咬唔開.鮮炸響鈴 - $58即叫即炸, 豆香味濃郁, 上枱時熱辣辣, 就算唔放入湯浸軟, 當小食都可以.鵝肝墨魚丸 - $48墨魚彈牙, 咬開就見到粒半融鵝肝, 味道一淡(墨魚滑)一濃(鵝肝)好match.自家製鮮蝦雲吞 - $42 我對雲吞認識唔深, 認為蝦夠爽, 與豬肉比例均勻, 唔會太多肥肉就唔錯喇!.炸午餐肉 - $58同響鈴一樣, 午餐肉炸過先上枱, 餓得滯既話. 可以當小食食住先, 唔係打開罐頭hea切完就算, 好有誠意*店員夠主動加湯*要

麻辣鍋 + 寧神養心鍋 | 鴛鴦鍋 - $168
另一邊鍋底就揀咗寧神養心鍋,
因為有我們哋最愛嘅川芎、天麻、當歸、魚頭、烏雞湯
我哋只係用麻辣嗰邊火鍋, 寧神養心鍋就當作老火湯咁飲
麻辣鍋 + 寧神養心鍋 | 鴛鴦鍋

黑柏葉 - $78 - 唔記得影相😂
店員細心提醒燙幾秒就可以, 以免過熟會咬唔開
鮮炸響鈴 - $58

鵝肝墨魚丸 - $48
墨魚彈牙, 咬開就見到粒半融鵝肝,
味道一淡(墨魚滑)一濃(鵝肝)好match
自家製鮮蝦雲吞 - $42
我對雲吞認識唔深, 認為蝦夠爽,
與豬肉比例均勻, 唔會太多肥肉就唔錯喇!
自家製鮮蝦雲吞  |  鵝肝墨魚丸

炸午餐肉 - $58
同響鈴一樣, 午餐肉炸過先上枱,
餓得滯既話. 可以當小食食住先,
唔係打開罐頭hea切完就算, 好有誠意

*店員夠主動加湯
*要收$20茶錢(麥茶), 所以我索性飲茶, 無飲其他飲品
麻辣鍋 + 寧神養心鍋 | 鴛鴦鍋
自家製鮮蝦雲吞  |  鵝肝墨魚丸
  • 寧神養心鍋
2017-07-26 2456 瀏覽
環境氣氛同台灣火鍋店好相似,二人坐卡位寬敞舒適,服務不錯,不時有店員主動加湯。點了鴛鴦鍋:麻辣鍋同埋寧神養心鍋。麻辣鍋點左小辣,好惹味,鴨血好滑、豆腐乾吸曬湯汁好正。寧神養心鍋有半個大魚頭同烏雞雞脾,用左豬肉、雞、鮮魚用四小時精餚而成,藥材都好足料,湯底濃郁,香氣撲鼻。上選美國安格斯肉眼肥牛 $158有十塊肥牛,攤開左都幾大塊,肉質幾滑,牛味唔濃,肥瘦適中。手工丸類拼盤 $108鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸、芝士牛肉丸、墨丸、蝦丸、梅菜豬肉丸,每款兩粒。當中最出色係黑松露蝦丸,好彈牙,充滿黑松露香味,下次可以叫全份。另外芝士牛丸都有驚喜,牛味濃,芝士好流心,正。餃子拼盤 $98自家製極品水餃、雲吞、韮菜餃、麻辣牛肉餃、魚皮餃。全部都係自家製當然要試下,全部餃子都皮薄餡多。媽媽最喜歡韮菜餃,韮菜味突出。我最喜歡麻辣牛肉餃流出辣汁十分惹味。其他餃子比較普通,水餃同雲吞肉質略為結實,鬆軟啲會更好。總括質素不錯,價錢中上,火鍋料選擇唔算多,湯底正。

上選美國安格斯肉眼肥牛 $158
有十塊肥牛,攤開左都幾大塊,肉質幾滑,牛味唔濃,肥瘦適中。

手工丸類拼盤 $108

餃子拼盤 $98

總括質素不錯,價錢中上,火鍋料選擇唔算多,湯底正。

2017-07-17
$314.5 (晚餐)
2017-07-23 425 瀏覽
岩岩大病初癒,好朋友話帶我去打邊爐補補。吓?!我無聽錯話?打邊爐喎!補?!但原來旺角有間台式養身火鍋叫<養心殿>,專營健康養身滋補打邊爐,正吖!上到門口,超多人喔!好有友人一早book左枱,否則我見有d walk-in客真係無位所以無得食嗱嗱聲當然叫左湯底先!左邊是美人鍋,右邊是養生鍋兩款湯都超好飲喔!!打邊爐之前真係毫不客氣各自先飲兩碗叫得美人鍋,當然對女仕好有益啦!內裡有原隻烏雞,很滋陰的感覺!再配以杞子,南棗,還有大量既桃膠等等補而不燥的葯材一起肴制,滿滿膠原的感覺,飲下時好濃厚順喉,飲完真係覺得自己靚爆鏡而另一款湯底,養生鍋亦同樣出色!內裡有老雞,豬肉等精制。最重要入面真是有人參的!飲完彷佛疲勞盡銷,精力充沛有好既湯底當然要叫麵類來一起吃,我們選了QQ麵。QQ麵的質地好爽滑Q彈帶點煙煙韌韌,強烈推薦給各位煙韌控一試另外友人忍唔住叫了個不健康的炸午餐肉午餐肉炸得香香脆脆很乾身,配合自身本來的鹹香味,邪惡得來好開心另外我們也點了極品黑毛豬果然是極品,肉片有著黑毛豬獨有的爽度,但依然保持到香軟,真的是一級棒最後貪心的我們還點了丸類拼盤。由最遠開始到最前,分別是 : 蝦
岩岩大病初癒,好朋友話帶我去打邊爐補補。
吓?!我無聽錯話?打邊爐喎!補?!

美人鍋x養生鍋

嗱嗱聲當然叫左湯底先!左邊是美人鍋,右邊是養生鍋

兩款湯都超好飲喔!!打邊爐之前真係毫不客氣各自先飲兩碗

養生鍋

而另一款湯底,養生鍋亦同樣出色!
內裡有老雞,豬肉等精制。最重要入面真是有人參的!
飲完彷佛疲勞盡銷,精力充沛

關廟麵

有好既湯底當然要叫麵類來一起吃,我們選了QQ麵。

另外友人忍唔住叫了個不健康的炸午餐肉

極品西班牙黑毛豬梅肉

另外我們也點了極品黑毛豬

手工丸類拼盤

最後貪心的我們還點了丸類拼盤。
由最遠開始到最前,分別是 : 蝦丸,墨魚丸,芝士牛肉丸,梅菜豬肉丸,鵝肝墨魚丸和黑松露蝦丸。

而我最喜歡的是芝士牛丸。
牛丸彈牙而且充滿牛味,再配合內裡滿滿的流心芝士,令人好滿足呢

百香果沙冰及檸檬沙冰

打完邊爐之後會奉送沙冰,我比較喜歡白色的檸檬沙冰,酸酸甜甜又冰冰涼涼的,精神為之一振

原來打邊爐真係可以滋潤養生嫁!
2017-07-18
養生鍋
極品西班牙黑毛豬梅肉
手工丸類拼盤
百香果沙冰及檸檬沙冰
2017-07-22 2140 瀏覽
數個月前當養心殿還在試業期間已經來過一次,覺得他們的湯底一鳴驚人,當時已決定會偶爾就來回味。直至今天,它已經準備第二家分店,訂枱也要數日前才能訂到,就知道有多旺了。六點半左右來到是這樣,但半小時後已座無虛席。調味料我就不會拿了,他們的湯底那麼正,加了額外調味就浪費了。今次點最貴的美人鍋配養生鍋,最豪華的材料都在了。然後,就點好多肉吧他們的手工丸和餃也是不能錯過的,每類都要一點好了~其他配料可看了湯底有甚麼再考慮,因為他們的鍋底料都好豐富的呢。看,上鍋時內裡的材料那麼多;美人鍋就是有烏雞那邊,湯的顏色是淺透明啡的。養生鍋就是乳白色的湯那邊。滾起後每邊湯先喝兩碗。美人鍋的烏雞有半隻,肉質嫩滑,也有軟糯的桃膠,就像花膠不過是植物來源的。湯底一聞就聞到鹹香味,喝下去味道又鮮甜又香,除了雞的鮮味,那鹹香味就是來自金華火腿。至於養生鍋,湯底內有大量人蔘和黨蔘等名貴藥材,搭配老雞和豬肉心淆製,所以有蔘的甘甜味和肉的鮮甜味。這湯已有鴨血和蜂巢豆腐,所以不用額外再點啦~他們的牛肉有三款,這上選美國安格斯肉眼肥牛是較便宜的一款,但是質素卻非常高。肉眼切成薄薄一片捲起來,夾起來攤開始看到大大的一片,說是肥牛

美人鍋x養生鍋

他們的牛肉有三款,這上選美國安格斯肉眼肥牛是較便宜的一款,但是質素卻非常高。肉眼切成薄薄一片捲起來,夾起來攤開始看到大大的一片,說是肥牛卻一點也不肥! 入口肉質非常嫩滑,牛肉味也濃郁

上選美國安格斯肉眼肥牛

餃子都是他們手作的,拼盤有五款,一人每款試一粒剛剛好。就這樣已經看到他們的餃子皮薄,餡料量相當多

餃子拼盤

極品水餃有豬肉、木耳絲和大粒鮮蝦,整個口感都相當爽。麻辣牛肉餃感覺特別,有牛肉味也不會太辣。韮菜餃和魚皮餃的餡料都非常juicy。鮮蝦雲吞有大大粒鮮蝦,爽口彈牙非常新鮮

上次已吃了丸類拼盤,今次就直接叫我們最喜歡的芝士牛肉丸。 滾熟後內裏的芝士溶掉,牛肉包著半溶的芝士這組合讓人滿足,味道也相當豐富

芝士牛肉丸

響鈴是鮮炸的,上菜時熱騰騰的。我直接吃一個,一咬下就掉了好多碎片,非常鬆脆! 放湯吃就是另一個感覺,如腐皮一樣,兩種口感都好吃。
鮮炸響鈴

關廟麵的名字特別,起初不知道是什麼,看到餐牌上英文寫QQ noodles, 所以應該是相當彈牙的麵條吧。但其實這麵入口相當順滑,是比較柔軟,像粗麵線的口感,雖然不Q但也是不錯啊!
關廟麵

兩個人吃火鍋料時其實也有一直在喝湯,因為他們的藥材湯底既養身又真的百喝不厭。兩次來都好滿意,遲點銅鑼灣店開了就不用過海都能享受他們的湯底了
2017-07-18
餃子拼盤
芝士牛肉丸
2017-07-22 227 瀏覽
朋友食過覺得好食,所以就約埋一大班朋友一齊來試,一開始book唔到枱,9點半後先有枱,而9點半後係有折的。不過我地好好彩,轉個頭佢就打來話隔離有新鋪開張,我地可以早d食!👏🏻👏🏻👏🏻除左旺角,銅鑼灣都有分店啦!如果多人可以揀兩個鍋就可以有4款湯!推介美人鍋,湯底有烏雞、桃膠等!👍🏻之後就係點餸的,都幾多選擇,價錢同份量都合理嘅牛肉稍為貴左d 鴨血、蜂巢豆腐都好食!炸芋頭可以滾一滾就食,以免痴底!仲有黑柏業、雲耳、窩荀!食完仲有大大個雪糕球送!✌🏻✌🏻

之後就係點餸的,都幾多選擇,價錢同份量都合理嘅

牛肉稍為貴左d

鴨血、蜂巢豆腐都好食!

炸芋頭可以滾一滾就食,以免痴底!

仲有黑柏業、雲耳、窩荀!

食完仲有大大個雪糕球送!✌🏻✌🏻
2017-07-14 608 瀏覽
是日同一位姨姨食飯,老人家凡事講養生保健,當然不喜歡太油膩的東西。最近見得多朋友紛紛光顧一間台式火鍋,今日就去試試水準。店名叫「養心殿」,裝修偏向日式。甫入店內,沿路可見店家用心的裝修,每張枱都有木屏風隔開,雖然都聽到旁邊對話,但總算減低點尷尬感。養心殿顧名思義當然讓客人養心又養生,湯底材料可見都是對身體有益的。貪靚的我見到美人二字毫不猶豫就order一個「美人鍋」,再拼另一半養生鍋給同行的auntie。火鍋配料選擇尚算多,而且可以選擇半份,適合二人行既朋友!醬汁則為自助,選擇唔算多,但左下角蒜油好香!好快湯底就到我們面前,嘩!真的好足料,而且有大大條人參在𥚃面!圖片並不只供參考!光是吃湯料已經飽了一半!美人湯𥚃面還有超多養顏的桃膠!飲完頓時感覺皮膚改善了!飲完湯就開始吃火鍋,首先先食海鮮活九孔鮑魚。店家一早切好一格格,易熟點又入味點。鮑魚極度爽口!一入口就知新鮮再來就是唐生菜及雜錦丸拼盤,所以丸都是手打,又新鮮彈牙!當中鵝肝墨丸又有新意好又好味!羔羊片則不過不失,沒有羶味而且頗有肉味。韮菜餃半份只有4粒份量略少,但勝在皮薄韮菜多!埋單$658,價錢不算便宜,但如果你希望享受一個有質素
最近見得多朋友紛紛光顧一間台式火鍋,今日就去試試水準。
店名叫「養心殿」,裝修偏向日式。

甫入店內,沿路可見店家用心的裝修,
火鍋配料選擇尚算多,而且可以選擇半份,適合二人行既朋友!
醬汁則為自助,選擇唔算多,但左下角蒜油好香!
養生/美人鍋
美人湯𥚃面還有超多養顏的桃膠!飲完頓時感覺皮膚改善了!
桃膠

活九孔

羔羊片則不過不失,沒有羶味而且頗有肉味。
小羔羊肉片
韮菜餃半份只有4粒份量略少,但勝在皮薄韮菜多!
韮菜餃
埋單$658,價錢不算便宜,但如果你希望享受一個有質素的火鍋,而非吃一堆劣食的任食火鍋,養心殿的確是一個不錯選擇!
2017-07-10
養生/美人鍋
桃膠
活九孔
小羔羊肉片
韮菜餃
2017-07-12 448 瀏覽
食物極超水準好好味……但最終不足就係有位朋友生日 叫佢哋拎個蛋糕出嚟 竟然唔收起曬枱面啲垃圾 就立即拎個蛋糕出嚟 搞到好混亂 還有唔知係咪間店舖太長 太大 好難先叫到個服務員 大致上食物ok 要改善就係服務
2017-07-11 321 瀏覽
朋友一家人由加拿大來香港,知道那裡沒有台式火鍋,我自己都未食過,便約他們試一試。入到裝潢見到落足心思,枱與枱之間的編排不算特別寬闊,但設有屏風,加上柔和的燈光,為客人帶來一些的私隱度。有部分人不可以吃辣,所以火鍋底選擇了雙拼,麻辣鍋,台式的麻辣重香辣多於麻,使湯底不至於蓋過食材的味道。用上多種材料包括大紅袍椒、花椒、小茴香、孜然及肉桂等炒成麻辣醬,配以用老雞、豬骨熬煮成湯頭。另半叫了養生鍋,以北芪、黨參及鮮人參等熬煮而成,有藥膳的效果。此外,餐廳也供應一系列特色的台灣風味小食,叫了鹽酥雞、份量不少,炸得香脆惹味不油膩,亦是香酥。牛肚,放在麻辣湯,涮一涮,吃起來軟,有牛肚獨特的香味。 沙巴龍躉斑, 賣相晶瑩剔透,清新鮮味 肉質幼滑無比 ,朋友讚不絕口

牛肚,放在麻辣湯,涮一涮,吃起來軟,有牛肚獨特的香味。

2017-07-05
20 分鐘 (堂食)
2017-07-10 286 瀏覽
三五知己靜靜地慢慢歎食火鍋最適合不過。朋友介紹去旺角的“養生宮殿台式火鍋” 。火鍋店裝修舒服,有別一般傳統火鍋店。人未到齊,先來一小食, 滷牛腱 ,以秘製滷水汁滷製,充滿台灣夜市風味,牛腱尤其軟腍入味。鍋底可選擇雙拼,招牌麻辣鍋,以多種香料、辣椒製成,材料包括大紅袍椒、花椒、小茴香、孜然及肉桂等炒成麻辣醬,配以用老雞、豬骨熬煮成湯頭。入口香辣而不嗆喉,加上鴨血、凍豆腐,感覺地道。特級美國安格斯雪花肥牛,肥牛夠嫩滑,適合嘴刁的朋友。鮮炸響鈴,點在辣湯 ,立即拿起,又辣又熱又脆 ,好滋味。芝麻湯圓, 放在辣火鍋, 又辣又甜又鹹, 鹹甜混合已係好配搭,再加上辣,更多層口感。每人獲贈送一 粒雪糕球,多種味道,不過我至愛係榴槤雪糕球, 榴槤味濃郁

滷牛腱

特級美國安格斯雪花肥牛,肥牛夠嫩滑,適合嘴刁的朋友。

鮮炸響鈴,點在辣湯 ,立即拿起,又辣又熱又脆 ,好滋味。

酥炸響鈴

芝麻湯圓

2017-06-30
15 分鐘 (堂食)