2017-07-26
環境氣氛同台灣火鍋店好相似,二人坐卡位寬敞舒適,服務不錯,不時有店員主動加湯。點了鴛鴦鍋:麻辣鍋同埋寧神養心鍋。麻辣鍋點左小辣,好惹味,鴨血好滑、豆腐乾吸曬湯汁好正。寧神養心鍋有半個大魚頭同烏雞雞脾,用左豬肉、雞、鮮魚用四小時精餚而成,藥材都好足料,湯底濃郁,香氣撲鼻。上選美國安格斯肉眼肥牛 $158有十塊肥牛,攤開左都幾大塊,肉質幾滑,牛味唔濃,肥瘦適中。手工丸類拼盤 $108鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸、芝士牛肉丸、墨丸、蝦丸、梅菜豬肉丸,每款兩粒。當中最出色係黑松露蝦丸,好彈牙,充滿黑松露香味,下次可以叫全份。另外芝士牛丸都有驚喜,牛味濃,芝士好流心,正。餃子拼盤 $98自家製極品水餃、雲吞、韮菜餃、麻辣牛肉餃、魚皮餃。全部都係自家製當然要試下,全部餃子都皮薄餡多。媽媽最喜歡韮菜餃,韮菜味突出。我最喜歡麻辣牛肉餃流出辣汁十分惹味。其他餃子比較普通,水餃同雲吞肉質略為結實,鬆軟啲會更好。總括質素不錯,價錢中上,火鍋料選擇唔算多,湯底正。
上選美國安格斯肉眼肥牛 $158
有十塊肥牛,攤開左都幾大塊,肉質幾滑,牛味唔濃,肥瘦適中。
手工丸類拼盤 $108
餃子拼盤 $98
總括質素不錯,價錢中上,火鍋料選擇唔算多,湯底正。