2018-07-21 45 瀏覽
夏天都無阻我地想打邊爐的熱情,入到去已經聞到十分香濃的麻辣味,令我地食慾大增。而且見到裝潢和餐具都有落過心思。首先講吓湯底,可以選擇雙拼,一邊係麻辣鍋入,面可以見到非常多花椒,辣椒同唔同嘅香料。而且入面有幾件百葉豆腐,可以完全給晒湯汁嘅味道非常之醒胃。另一邊養生鍋就見到有好多人參等唔同的中草藥材,食落就好似飲緊中藥咁樣嘅味道,非常之適合都市人忙碌嘅生活,幫自己補一補。炸響鈴方面一碟入面有差唔多10件,全部都有10厘米長非常之大件。同啱啱新鮮積炸,放入湯3秒之後攞出黎食唔單止仲好脆,而且非常之入味,同埋唔會咁油膩一疊入面。而係墨魚滑方面,食得出入面有好大陣嘅墨魚味,而且非常之彈牙,配上麻辣或者藥材湯嘅味道都唔錯。份量絕對唔話得因為可以切到有10多件嘅一粒粒。韭菜餃入面菜嘅份量遠比肉多,而且皮比較薄不過唔會容易難做得唔錯。而且蔬菜類方面都非常之大方,粟米唔會切到太薄而且一粒粒粟米非常之飽滿,十分鮮甜,而且生菜係比起出邊正常份量多一半。睇得出有揀過所以唔會有太多爛嘅部份識落都非常之爽脆。整體上服務嘅態度都好好唔會有漏單或者好似餸菜嘅現象出現,絕對可以有再黎。

2018-07-05
  • 寧神養心鍋
2018-07-21 32 瀏覽
養心殿裝修係好適合傾計既好地方因為佢既裝修係有一個個既屏風👏係一個非常好既暢所欲言既好飯堂點餐紙總類唔選好 係簡而精火鍋係有6款選擇可以選鴛鴦湯底 會以價錢貴爲鴛鴦湯底嘅價錢我地叫左養生鍋+麻辣鍋 $188但麻辣鍋個比例好似大dd🤔未落任何食物之前 當要要先飲飲個養生鍋湯底果然係好重人參味 味道係👌🏻唔錯唔錯日本蠔($138)蠔味都有既 本身呢係蠔係細熟左後再細小小肉眼肥牛($178)寬粉條($38)食麻辣鍋必叫既 粉條滲入哂麻辣既係好好味👏👏👏野生竹笙($88)即炸嚮鈴($68)係好脆脆👍黑松露蝦丸($48/半份)墨魚滑($88)
養心殿裝修係好適合傾計既好地方

我地叫左養生鍋+麻辣鍋 $188
但麻辣鍋個比例好似大dd🤔
未落任何食物之前 當要要先飲飲個養生鍋湯底
果然係好重人參味 味道係👌🏻唔錯唔錯

日本蠔($138)
蠔味都有既 本身呢係蠔係細
熟左後再細小小

肉眼肥牛($178)

寬粉條($38)
食麻辣鍋必叫既 粉條滲入哂麻辣既
係好好味👏👏👏

野生竹笙($88)

即炸嚮鈴($68)
係好脆脆👍

黑松露蝦丸($48/半份)

墨魚滑($88)
2018-07-20 110 瀏覽
近排又想食台式養生鍋, 今次同幾位姊妹一齊打邊爐, 當然就試下哩度既美顏養生鍋。一次選左兩種湯底。美人鍋 (HKD 188)-桃膠, 烏雞, , 杞子, 金華火腿肴成既湯底, 好適合我地女仔養顏。養生鍋(HKD 188)-人參, 老雞, 火腿, 豬肉肴成既湯底,好有參味, 我地開始火鍋前都先飲飲兩種湯, 果然好夠味, 不過一開始養生鍋湯底好味D, 而美人鍋就比較淡, 但食完曬火鍋料後, 再試美人鍋湯嘩好好味, 鮮甜左好多, 大家仲不停飲湯添~~我地叫左 手切大牛肉(HKD338) –好有牛味, 正! 黑毛豬梅花肉(HKD 168) –我平時火鍋好少食豬, 因為都有本地豬既怪味, 但今次個豬又幾好味wor炸響鈴 (HKD 68), 係即炸, 好脆, 好正, 千層凍豆腐(HKD 48)- 正常。食台式火鍋, 叫響鈴凍豆腐係皇道, 吸汁一流, 必叫!!!我地仲叫左蔬菜盤(HKD 68), 正常但份量偏少。水餃(HKD 80) 同鮮蝦雲吞(HKD 80),大大粒都算抵食, 入面隻蝦都算新鮮大隻。鵝肝墨魚丸(HKD 92), 我麻麻地鵝肝, NO COMMENT~黑松露蝦丸(HKD 92), 蝦

好好味, 鮮甜左好多, 大家仲不停飲湯添~~

我地叫左 手切大牛肉(HKD338) –好有牛味, 正!

黑松露蝦丸(HKD 92), 蝦丸好食, 但黑松露唔算特出, 下次都係叫純墨魚丸, 蝦丸就足夠, 又平DD~~

估唔到仲有糖水送,朋友至愛

總體黎講, 火鍋湯底好好味, 唔覺重味精, 美人鍋D桃膠又好味, 又特別, 值得再食。環境唔錯,女仔傾計一流~

2018-07-18 45 瀏覽
經過一年多的部署和裸辭,再到過往這兩星期的面試,我終於成功轉行。這一切,真的要非常感謝我的舊同事,一步一步引導我去向新工作這方向去發展。正好今天就約了她食她最愛的打邊爐,就可以好好答謝她一下。我們通常都會揀尖沙咀區的餐廳,以方便大家回家。這次就選了位於佐敦的養心殿台式養生火鍋,除了有很多非常適合舊同事的藥膳湯底可以選擇外,地點更是和地鐵站非常相近,超級方便。餐廳採用中國式設計,周圍有紅燈籠掛飾,每張四人枱都用屏風間開,讓客人有屬於自己的小小空間。餐牌上有6款湯鍋可選,可以單點一款,亦可選擇鴛鴦鍋,就以較高價錢的湯底來付錢就可以。我們當然會點兩個湯底,寧神養心鍋和美人鍋,一個價錢就可以試兩個味道,很抵食!要知道打邊爐最重要就是湯底,湯底就是靈魂啊!另外在火爐配料方面,店家都提供了海量的選擇,我們都看得眼花撩亂了。我們就簡單要了手切肥牛水餃蔬菜籃新鮮豆皮和稻庭烏冬,我們後來發現這樣的份量已令我們撐破肚皮。交了點菜紙後,店員很快便把湯鍋送上。手多多的我當然會攪下湯鍋,看看有甚麼材料。一看,完全覺得廚師放材料的比例都有點多吧!左邊濃濃白色的美人鍋,不但放了半隻烏雞,又放了一大堆桃膠,骨膠源真的

左邊濃濃白色的美人鍋,不但放了半隻烏雞,又放了一大堆桃膠,骨膠源真的要滿瀉了。湯頭很濃很重雞味,再配上雞肉和桃膠一起進食,根本只食這個鍋都已經夠飽了。

再看看另外的寧神養心鍋,廚師放了半個魚頭和四分一隻烏雞,再加上大量藥材,湯頭又香又甜。細心留意的話,師傅有預先將魚頭先走油,所以魚頭再煮就不會散開。由於烏雞已煮得又香又嫩,我不小心又把整個雞腿全部吃清光,但絕對是十分值得的。

手切肥牛超靚,雪花分佈非常平均,輕輕一滾就可以,肉味很濃。朋友更笑說這手切肥牛的口感就像牛肩脊般美味,即使我們兩人將全碟清光,都不會有很膩的感覺。

手工水餃大大粒,蝦肉非常新鮮爽脆,不錯!但我個人就比較喜歡鳳城水餃多一點,因為大地魚粉木耳鮮蝦和荀這個配搭,已是我記憶中水餃的味道。

稻庭烏冬店家已預先處理過,故我們亦不用煮太長時間便可以進食。但這烏冬即使煮久了,麵質依然好味不會變成糊狀,很好!其餘蔬菜和豆皮的質素也不錯,尤其蔬菜盤的蔬菜種類也很多,當晚就有生菜娃娃菜金菇秀珍菇毛茄粟米等,抵食又不用煩惱要特別點那款菜。

另一方面,值得一讚的是店員全部都十分有禮貌,無論上菜或加湯時都會作簡單的介紹和提示,這一點絕對令我覺得店員是很細心。在這些火鍋店裡食飯,我最怕就是店員會突然衝過來加湯或加水,更不喜歡要三催四請他們才會回應,所以這裡適時的服務絕對是令我感到滿意。而且,餐廳並沒有限制客人的用餐時間,我和同事舒服地在這用餐2個多小時裡,完全沒有店員打擾或催埋單,真的很好。

臨走前,還有免費的芋頭芋圓糖水。芋頭軟綿綿,芋圓也很煙韌。打完邊爐食個凍糖水,真的很透心涼。如果湯水可以減一點甜就更好,現在有一點點偏甜。

以這樣的食物環境和服務質素,每人用了364元,我個人認為是合理。坦白講,一分錢一分貨,如果想要價格相宜,我們當然可以去任食的火鍋放題,坊間亦有不錯的選擇,但質素一定就不會那麼高或比較參差。若論要在各方面都取得平衡,這裡就做得挺不錯。
2018-07-16
2018-07-16 56 瀏覽
朋友極力推薦台式火鍋,一行六人就選擇了佐敦分店養心無殿,坐底之後就叫左個美人鍋做湯底裏面有桃膠加烏雞,牛肉新鮮好味,新鮮手打丸,簡直食到舔舔脷,下次一定會再黍過好多款湯底
好多款湯底
2018-07-09
15 分鐘 (堂食)
2018-07-15 53 瀏覽
較早前跟家人到這餐廳食火鍋,叫了個鴛鴦鍋,據說有美顏作用,而當那個鍋到了後,服務員叫我們先飲湯然後才落火鍋配料,當時我便想這比較像是台灣的方式,便一嘗,誰知道這一嘗得出了三個字「不能停」,人參的味道充滿整個嘴巴,而正當我想嘗嘗另一雞湯時,到了一個滷味拼盤,我想台式火鍋店食滷味拼盤怎可能好食,我抱住懷疑的心態,將一件豬大腸輕輕放進口中,意想不到的事發生了,這豬大腸的味道要找一個字來形容的話,我會用個爽字,油膩得來帶點香口的感覺,而且滷味滲透整個豬大腸,不得了不得了,超級高評價。今天的主角火鍋料進場,令我印象深刻的是魚皮餃,跟出面的魚皮餃不一樣是佢用的不是四洲那種,而是自己弄的,食下去嚼勁十足,餃子餡十分豐滿,充滿肉汁,這次真的很回味
2018-07-13 46 瀏覽
今日4人準時七時半入坐,裝修好正好有feel,入座讚專頁每人有杯金枯七喜送,服務個姐姐oK好,不用叫都不停加湯,食物價錢不大貴食物新鮮,最正是可做會員儲分。下次當錢用十元一分
2018-07-12 65 瀏覽
最鐘意周圍試麻辣邊爐咁岩見到依間餐廳除左有麻辣邊爐之外。仲有好多養生既火鍋選擇就即刻上黎試下一入黎就好鐘意佢個裝修唔太光暗暗地 好有氣氛而且每張枱都好夠大枱同枱之間亦相隔好遠感覺唔壓逼一黎就見到好澎湃既火鍋料多料到要俾多d時間去滾起鴨肉食得多但邊爐第一次試估唔到用麻辣鍋食都冇掩蓋左鴨肉既味道另推介手打黑松露丸超彈牙!仲滲出陣陣truffle香味兩樣食材原來咁夾咁好食正呀#好足料既麻辣火鍋 #養生寧心烏雞#仲好嫩#加成個大魚頭一齊煲 #勁補呀#鴨肉都可火鍋 #黑松露手打丸好入味#仲送芋圓糖水
最鐘意周圍試麻辣邊爐
咁岩見到依間餐廳除左有麻辣邊爐之外。仲有好多養生既火鍋選擇
就即刻上黎試下

#加成個大魚頭一齊煲 #勁補呀
#鴨肉都可火鍋 #黑松露手打丸好入味
#仲送芋圓糖水
2018-07-11 35 瀏覽
上次跟一班朋友試過這間養心殿的分店,今晚再帶弟弟來試試!湯底一人選一款,選了麻辣鍋的小辣和寧神養心鍋。打邊爐當然少不了肥牛,點了他們店推介的霜降肉眼肥牛。牛沒有太多脂肪,牛肉味濃👍🏻蟹子墨魚滑。滑口又彈牙,而且大大份的,好吃!最最最推介是炸午餐肉!用炸過的午餐肉打邊爐確實是第一次,上枱時的午餐肉是剛剛炸好的,放入火鍋輕輕過湯再吃,外皮還是脆脆的,口感一流!這晚沒得點台灣最出名的A菜,唯有點唐生菜。另外還點了萵筍!!!唐生菜跟萵筍一樣都很新鮮,像是農場剛摘出來的蔬菜一樣甜👍🏻👍🏻👍🏻

上次跟一班朋友試過這間養心殿的分店,今晚再帶弟弟來試試!

湯底一人選一款,選了麻辣鍋的小辣和寧神養心鍋。

打邊爐當然少不了肥牛,點了他們店推介的霜降肉眼肥牛。
牛沒有太多脂肪,牛肉味濃👍🏻

蟹子墨魚滑。
滑口又彈牙,而且大大份的,好吃!

最最最推介是炸午餐肉!

這晚沒得點台灣最出名的A菜,唯有點唐生菜。

另外還點了萵筍!!!

2018-07-10
2018-07-09 53 瀏覽
近期勁紅勁好評既養心殿,終於搵到飯腳同我試一試,星期4晚去,提早二日book位成功。七點入座但已經坐滿8成, 真係好受歡迎餐廳裝潢行傳統中國風, 屏風分隔每張枱私隱度高又唔迫,成班frd傾計都唔怕嘈到隔離湯底方面有六個選擇,可以雙拼價錢收貴個個。 麻辣鍋送多碟鴨血,酸菜白肉鍋送多碟白肉亦有提供台式鹵味同小食,價錢同一般台灣野差不多啦!食物方面選擇非常多樣化,比一般火鍋多好多選擇,有幾種直頭連名都都聽過但同朋友兩個人又唔敢叫太多所以都係試左d經典火鍋野火鍋醬料係自助吧形式,其中有兩樣特別既野要提一提。第一樣係mix左醋既麻油,酸酸地加麻油香,好正 另一樣係蒜泥汁而唔係蒜粒,可以令蒜味撈得更加均勻,唔會一啖多一啖少!選擇左麻辣鍋拼養生鍋,麻辣鍋中麻辣,食開譚仔小辣既我就覺得岩岩好仲越食越有feel !養生鍋就同我想像既有出入,以為係肉骨茶藥材湯既味,點知黎到後係極濃既人參味,仲濃過韓國人參雞既味 鍾意人參味既必食!牛肉脂肪比例幾靚,亦新鮮冇雪味只有牛肉味最後黎張食物合照一張!值得一提梅菜豬肉丸好有梅菜香味,不錯👍🏽薯粉就超大碟,兩條友真係食唔哂。。總括黎講係值得既!雖然唔算平但精緻取勝!

亦有提供台式鹵味同小食,價錢同一般台灣野差不多啦!

但同朋友兩個人又唔敢叫太多
所以都係試左d經典火鍋

仲越食越有feel !
鍾意人參味既必食!
牛肉脂肪比例幾靚,亦新鮮冇雪味只有牛肉味

最後黎張食物合照一張!
2018-07-04 65 瀏覽
上個禮拜咁岩係我媽咪嘅生日,咁我哋就決定出去慶祝一下,佢話好想食打邊爐,咁我就決定搵一間最好嘅打邊爐同佢慶祝睇下個餐牌,我哋諗住叫鴛鴦鍋,我哋就揀咗養生鍋同埋美人鍋。再叫d小食。呢個就係鴛鴦鍋,左邊係養生鍋,右邊係美人鍋。湯底真係好足料,養生鍋個湯有人參,所以個湯底有淡淡既人參味。而美人鍋就有成隻烏雞係入面,所以係好好味既雞湯,仲好補身呀呢個係芝士牛肉丸,有牛肉味,牛肉丸好爽口彈牙,一咬入去,芝士就流出嚟呢個係餃子拼盤,有魚皮餃,水餃,雲吞,韭菜餃等等...好吸引。水餃仲好大隻,好足料呢個係芝麻湯圓, 芝麻味濃,煙韌

呢個係芝麻湯圓, 芝麻味濃,煙韌

2018-07-03 83 瀏覽
朋友想食打邊爐,我地係個啲重質唔重量啲人所以唔揀任食個啲,揀左呢間口碑唔錯嘅養心殿。- 美人鍋 $188一上檯,哇,好大煲呀!比一般打邊爐嘅煲要大,泥到己經好香令人好想即刻飲啖湯。鍋入面有完整嘅一隻烏雞,參,紅棗,龍銀肉....材料多到不得了!仲有啲好似膠嘅啡色物體,食落好特別。至於湯係屬於甜甜地個隻,好好飲喔!大推- 霜降牛眼肥牛 $178我同朋友都係牛魔王,望住有好幾隻牛,唔識揀,就叫左呢隻最後。味道一啲都冇令我地失望,牛肉好滑,好有牛肉味,雖然價錢都唔平,但好高質- 蟹籽墨魚滑 $88墨魚滑好彈牙,入面有小小粒嘅墨魚,朋友好鐘意食呢。- 日本牡蠣(六隻)$138蠔好新鮮喔!佢就唔特別大隻,正正常常嘅size,但就勝在好新鮮,所以好味!- 蟹棒 $48唔記得數有幾多條,佢就未到最高質有海水蟹味個隻,但就唔係一滾就散哂個隻,正正常常啦。- 老油條 $58拿拿拿,呢個性價比就真係唔高喇,佢呢就每一細條仲要切開一半,我估呢道勉強都有一條油炸鬼嘅。雖然佢好貴,但佢炸得好脆,加上個湯好好味,用佢浸個湯再食真係好好食😩貴一貴都要食- 唐生菜 $58打邊爐點都要叫返啲菜,佢有咩台灣a菜個啲台灣先
朋友想食打邊爐,我地係個啲重質唔重量啲人
所以唔揀任食個啲,揀左呢間口碑唔錯嘅養心殿。

- 美人鍋 $188

一上檯,哇,好大煲呀!比一般打邊爐嘅煲要大,泥到己經好香
至於湯係屬於甜甜地個隻,好好飲喔!大推

- 霜降牛眼肥牛 $178

- 蟹籽墨魚滑 $88

墨魚滑好彈牙,入面有小小粒嘅墨魚,朋友好鐘意食呢。

- 日本牡蠣(六隻)$138

- 蟹棒 $48

- 老油條 $58

- 唐生菜 $58
打邊爐點都要叫返啲菜,佢有咩台灣a菜個啲台灣先有嘅菜,我同朋友又未食過,唔知好冇味,所以最後都係叫返唐生菜
菜就有咩特別喇,都新鮮嘅!

- Sapporo $48
兩個女仔想飲酒🍻開心一下爽下,店員就推介左呢隻,以前都未飲過,飲落都幾好飲,重點係佢雪得好冰,爽YY

總結:我覺得最好味係佢個美人鍋,湯真心好甜好好味,基本上落咩吸左佢啲湯都變得好入味好好味
我地都冇咩用到啲醬料
但其實呢間野一啲都唔平,我地兩個女仔食到捧住個肚走都要成$981埋單。佢依家做緊1930前入座/2130後入座7折,所以我地最後就$742埋單。7折左價錢就合理好多抵食好多

2018-07-02 55 瀏覽
美人鍋,食材包括桃膠 (含有豐富膠原蛋白、原隻烏雞(滋陰、補虛勞)、配以杞子、南棗及金華火腿老火肴制湯底,是我們女仕養顏美容至寶,當然要食!❤️很大隻烏雞,可以當餸食桃膠有很多好足料!萵筍,好爽脆!霜降肉眼肥牛手工丸類併盤,共12粒。手工丸包括鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸、芝士牛肉丸、墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸。醬料可以自選芝士牛肉,好芝士!紫淮山麵翠絲水蓮,好香,好爽甜!而家like Facebook 仲有飲品送,包括有泰國咸青檸七、酸梅湯、菊花茶。我選了泰國咸青檸七!😋因為烏雞好大隻,湯料好足又好鮮甜,我們兩人食得好飽好満足!下次要叫鴛鴦鍋!😋

很大隻烏雞,可以當餸食

桃膠有很多好足料!

萵筍,好爽脆!

醬料可以自選

芝士牛肉,好芝士!

紫淮山麵

翠絲水蓮,好香,好爽甜!

2018-07-02 97 瀏覽
雖然已經夏至,但友人依然喜歡打邊爐,但今次去這間,又同別的不同,首先裏面的間格,大部份都是用屏風隔開,可以好有私穩。感覺好有中國風,再看下餐牌,湯底果然有別其他餐館。這裏的湯底好保身,有6款,由128-168 元不等,可以選擇鴛鴦鍋,會計較高價錢的湯鍋。我和友人揀了秘製薑母鴨鍋拼寧神養心鍋 等了一會,湯底送到。一揭開,有點嘩一聲,因為湯料十足,養生鍋有半隻竹絲雞,仲有其他藥材。秘製薑母鴨鍋,有好多鴨件,又有千層涷豆腐和台灣炸豆皮。涷豆腐索晒湯汁,好好味。火鍋嘅餸我們就叫咗霜降肉眼肥牛 每塊都是卷著的,雖然望落數量不是太多,但原來每塊都好大件,食一,二塊已經好夠,牛肉味道好香,唔會好肥,滾兩滾就食得。這個酒香白肉好特別,不是每間火鍋店都有得叫,所以,好奇心驅使咗我叫了。嚟到見到好似一碟肥豬肉咁,有點失望。但滾完後,吃下去又有點驚喜。豬肉好香酒味,肥的部分嘅脂肪已溶化,食落有點入口即溶的感覺,皮還帶點爽口即炸脆響鈴 size 比一般響鈴大,滾兩滾就食得,好香豆味,感覺新鮮,響鈴索了湯的精華,更加好食。寬粉條 嚟到係一碗白色的粉條,應該比起食烏冬或者公仔麵嚟得特別。這款很得意,滾幾滾食得,滾
雖然已經夏至,但友人依然喜歡打邊爐,但今次去這間,

感覺好有中國風,再看下餐牌,湯底果然有別其他餐館。
秘製薑母鴨鍋拼寧神養心鍋

火鍋嘅餸我們就叫咗霜降肉眼肥牛

酒香白肉

寬粉條
嚟到係一碗白色的粉條,應該比起食烏冬或者公仔麵嚟得特別。這款很得意,滾幾滾食得,滾完之後係完全透明的,好特別。口感好滑,啜一聲就吞晒落肚,哈哈
寬粉條

最後還有甜品,有兩款味,榴槤和益力多,味道都好正

雖然今晚叫火鍋的餸不是太多,但因為湯底的用料實在太真材實料,所以食完已經好飽了。
題外話/補充資料: 這裏7:30 前結賬全單半價,真是超級抵
秘製薑母鴨鍋拼寧神養心鍋
酒香白肉
2018-07-01 53 瀏覽
香港人的DNA裏有著熱愛打邊爐的基因,無論是夏天還是冬天,總會有種「邊爐癮」🤣一直聽聞來自台灣的養心殿美食質素高,剛好這幾個月來各分店正進行「七點半前離座五折」的promo,所以身為「慳家一族」的我趁著這機會去試試看了😁✔️麻辣鍋 ($128 同價免費雙拼)吃台式邊爐怎能不試麻辣鴨血?湯底裡的凍豆腐也是打邊爐時吸盡湯汁的絕配!不太能食辣的S小姐點了「小辣」,看著湯底那麼多辣椒和各種香料,又聞到陣陣令我打噴嚏的香氣,其他辣度也還好,大概只有「譚仔五小辣」的程度,愛辣人士一定要點「大辣」!✔️酸菜白肉鍋 ($128)湯底包含了經醃製的大白菜、豬腩肉片、QQ寬條粉,整體味道又酸又鮮,吃得很滿足!記得在加配料打邊爐前要喝一碗湯!因為可以追加一份白肉或鴨血,我友人了白肉。追加的一碟除了有豬腩片,還附有大白菜,整體份量一點也不吝嗇呢!✔️自家製極品水餃 半份(4隻) ($42)水餃很大只,裏面的餡料超級豐富,有鮮肉、鮮蝦、木耳等等,菜肉比例剛好,味道不錯!✔️鵝肝墨魚丸 半份(4粒) ($48)墨魚滑的部分爽口不粉糊,中間包了鵝肝,但不太食得出鵝肝的油香味,可能是被湯底的味道蓋過了,不過還是好吃的!.✔️檸
✔️麻辣鍋 ($128 同價免費雙拼)

✔️酸菜白肉鍋 ($128)

✔️自家製極品水餃 半份(4隻) ($42)

✔️鵝肝墨魚丸 半份(4粒) ($48)
✔️檸檬沙冰(免費贈送)
上菜沒久店員隨即送上一杯的式的檸檬沙冰😋酸酸冰冰的很清爽,即刻胃口大開🙈

最後我與友人都能趕在7:30pm 前埋單離座,半價來說這餐是無可挑剔,食物質素、上菜速度和員工的服務都很不錯👍👍
只是如果要原價的話便太貴,未必足以令我再次光顧了🙈

Instagram : sharingms