2018-07-03
朋友想食打邊爐,我地係個啲重質唔重量啲人所以唔揀任食個啲,揀左呢間口碑唔錯嘅養心殿。- 美人鍋 $188一上檯,哇,好大煲呀!比一般打邊爐嘅煲要大,泥到己經好香令人好想即刻飲啖湯。鍋入面有完整嘅一隻烏雞,參,紅棗,龍銀肉....材料多到不得了!仲有啲好似膠嘅啡色物體,食落好特別。至於湯係屬於甜甜地個隻,好好飲喔!大推- 霜降牛眼肥牛 $178我同朋友都係牛魔王,望住有好幾隻牛,唔識揀,就叫左呢隻最後。味道一啲都冇令我地失望,牛肉好滑,好有牛肉味,雖然價錢都唔平,但好高質- 蟹籽墨魚滑 $88墨魚滑好彈牙,入面有小小粒嘅墨魚,朋友好鐘意食呢。- 日本牡蠣(六隻)$138蠔好新鮮喔!佢就唔特別大隻,正正常常嘅size,但就勝在好新鮮,所以好味!- 蟹棒 $48唔記得數有幾多條,佢就未到最高質有海水蟹味個隻,但就唔係一滾就散哂個隻,正正常常啦。- 老油條 $58拿拿拿,呢個性價比就真係唔高喇,佢呢就每一細條仲要切開一半,我估呢道勉強都有一條油炸鬼嘅。雖然佢好貴,但佢炸得好脆,加上個湯好好味,用佢浸個湯再食真係好好食😩貴一貴都要食- 唐生菜 $58打邊爐點都要叫返啲菜,佢有咩台灣a菜個啲台灣先
至於湯係屬於甜甜地個隻,好好飲喔!大推
墨魚滑好彈牙,入面有小小粒嘅墨魚,朋友好鐘意食呢。
打邊爐點都要叫返啲菜,佢有咩台灣a菜個啲台灣先有嘅菜,我同朋友又未食過,唔知好冇味,所以最後都係叫返唐生菜菜就有咩特別喇,都新鮮嘅!
兩個女仔想飲酒🍻開心一下爽下,店員就推介左呢隻,以前都未飲過,飲落都幾好飲,重點係佢雪得好冰,爽YY
總結:我覺得最好味係佢個美人鍋,湯真心好甜好好味,基本上落咩吸左佢啲湯都變得好入味好好味我地都冇咩用到啲醬料
但其實呢間野一啲都唔平,我地兩個女仔食到捧住個肚走都要成$981埋單。佢依家做緊1930前入座/2130後入座7折,所以我地最後就$742埋單。7折左價錢就合理好多抵食好多