2023-12-02
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯咖啡我就日日都飲,但係通常我就會連同西餐一齊食。有冇諗過咖啡其實同面都好夾嘅呢!?今次介紹依間屯門嘅小店《頂立》就主打咖啡x湯式交叉商戶體驗,一啖湯一啖咖啡,形成每一次獨特嘅體驗。期間限定麵館定期都會更新菜式,相信會令到食客會有一個新嘅體驗。今期限定嘅湯底就係羊白湯,橙黃色嘅湯式,一啲都唔會有羊羶味。配搭得獎咖啡豆整成嘅cold brew,反而更加帶出個甜味。除咗期間限定嘅湯底,佢哋嘅招牌「天」、「地」、「海」都大受歡迎。我今次就試咗「海」。「海」顧名思義就同海鮮有關,依款湯底用咗海蝦製成。揀完湯底可以揀埋套餐「惡」套裝-招牌布丁和cold brew。湯底非常濃郁,鹹中帶鮮。而咖啡嘅黃梅和焦糖味同湯式嘅鹹香相輔相成,忍唔住成個湯飲晒。最後就到咗甜品嘅時間,套餐嘅招牌布丁同埋升級嘅抹茶巴斯克,兩款係用心嘅製作,成個流程體驗都好順暢,有咖啡、麵都甜品都好有驚喜,好值得下次再嚟。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯頂立 (屯門)屯門井財街9
期間限定
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️