2020-07-09 134 瀏覽
坐笠一入到去好多櫻花🌸感覺好有日本feel,裝修好花心思🌟刺身拼盤有蝦,三文魚,海膽,八爪魚,帶子等,新甜美味🌟龍蝦🦞係冷盤,可以即食架了🌟燒肉拼盤米澤三元豚西冷骨付雞肉腸米澤三元豚腩片澳洲和牛胸腹澳洲和牛西冷美國牛肋骨手羽(雞翼)👍🏻燒烤當然係食材要夠靚,和牛嘅油花無得頂,米澤三元豚好香豬味道,骨付雞肉腸推介,這個拼盤相信睇相都知肉質好靚了吧🌟喜之次一定要叫多啲吃貨朋友一齊嚟食呀,四位會送一條,如此類推。無錯係送😍喜之次呀,一夜干就食得多,自己用嚟燒,真係等一次呀😋😋🌟炸彈榴櫣,榴櫣控必選重有名牌雪糕,甜品,汽水,啤酒,清酒🍶,梅酒等等任食任飲

坐笠一入到去好多櫻花🌸感覺好有日本feel,裝修好花心思

🌟刺身拼盤
有蝦,三文魚,海膽,八爪魚,帶子等,新甜美味

🌟龍蝦🦞
係冷盤,可以即食架了

🌟燒肉拼盤
澳洲和牛西冷
美國牛肋骨
手羽(雞翼)

🌟喜之次

🌟炸彈榴櫣,榴櫣控必選

重有名牌雪糕,甜品,汽水,啤酒,清酒🍶,梅酒等等任食任飲

2020-07-07 510 瀏覽
位於佐敦既燒肉放題店響 一向深受吃貨歡迎今次就去了解下點解長期爆滿一去到先黎個刺身同龍蝦先刺身新鮮度高同平時食放題既唔同海膽好香好滑油甘魚都好好味贈送既龍蝦勁大隻有好多膏成本都唔低㗎咬落好鮮甜黎到重點既烤肉有澳洲和牛全部都係任點㗎肉眼,西冷,牛胸腹都有靚既部位都可以任食真係好扺特別推介佢地既肉眼烤到medium rare就最正除此之外雞翼肉質好好又大隻烤菠蘿都好吸引㗎仲有牛舌都唔錯熟食方面推介炸蝦天婦羅,芝士年糕,燒雞串,同炸餃子食完主食記得一定要去甜品櫃因為Movenpick 同Dreyer's 雪糕任食㗎見到已經超級興奮而且佢哋都有唔同口味絕對係回本之選我就搵到我最鍾意嘅放題店啦唔知你哋搵到未呢?
位於佐敦既燒肉放題店響

咬落好鮮甜

黎到重點既烤肉
有澳洲和牛
全部都係任點㗎
肉眼,西冷,牛胸腹都有
靚既部位都可以任食真係好扺
特別推介佢地既肉眼
烤到medium rare就最正

除此之外
雞翼肉質好好又大隻
烤菠蘿都好吸引㗎
仲有牛舌都唔錯

熟食方面
推介炸蝦天婦羅,芝士年糕,燒雞串,同炸餃子

食完主食記得一定要去甜品
因為Movenpick 同Dreyer's 雪糕任食㗎
見到已經超級興奮
而且佢哋都有唔同口味
絕對係回本之選

我就搵到我最鍾意嘅放題店啦
唔知你哋搵到未呢?
烤肉拼盤
炸物
龍蝦
雪糕
2020-07-04 183 瀏覽
第一次寫食評比想像中環境唔錯,難得一次出黎食燒肉放題。上菜速度都算係幾快吓,衛生方面都幾好有做足到,飲品雪糕甜品要自己出去拎另外仲見有清酒可以講係少有,下次可以再帶朋友過嚟一齊食。
第一次寫食評比想像中環境唔錯,難得一次出黎食燒肉放題

2020-07-04 140 瀏覽
當你係食肉獸、而朋友係鍾意食海鮮。如果想滿足兩個願望,我地覺得有海鮮魚生既燒肉放題最岩!最近就同朋友去左日式燒肉專門店【響】,就算星期四去都超級多人。食物係用紙點,飲品、雪糕同甜品就要自己出去攞。一埋位,店員會先上一盤刺身、一人半隻龍蝦同一盤咩都有既肉。店員話第一盤上既刺身同之後放題點既係唔同既、龍蝦只有一次,而肉主打澳洲和牛,而且係俾你試左鍾意邊款先,之後再叫。刺身拼盤:帶子好香甜、海膽唔苦都新鮮、八爪魚重海水味、其他都唔錯。龍蝦:肉質彈牙鮮甜,膏同籽都算多,不錯!肉拼盤:個人比較推薦牛胸腹、牛西冷、牛肉眼同骨付鷄肉腸。牛胸腹、牛西冷同牛肉眼都係牛味偏濃,肥瘦適中。牛肉眼會肉質會更軟D。骨付鷄肉腸超級juicy,調味又岩岩好!串燒:非常推薦免治鷄肉串同雞軟骨串;免治鷄肉串有些微調味,而且帶少少軟骨,唔會得單一口感!雞軟骨串肥瘦軟硬適中,再自己調味真係非常好食。天婦羅:熟食就遜色少少,不過南瓜同蝦都唔錯。甜品:我地當日去就有4個牌子雪糕選擇,全部任食,我就試左Fruttato Gelato同Movenpick。 不過就有幾個缺點啦,個爐設計就一般,旁邊完全唔熱,但放中間又太大火;抽風麻

龍蝦:肉質彈牙鮮甜,膏同籽都算多,不錯!

天婦羅:熟食就遜色少少,不過南瓜同蝦都唔錯。

不過就有幾個缺點啦,個爐設計就一般,旁邊完全唔熱,但放中間又太大火;抽風麻麻,就算個抽風口放到好低都仲好多油煙;某D位置設計有少少唔係禁好,有需要可能要人讓比你出。
2020-07-02 175 瀏覽
一坐下,店員已很細心地講解飲品及甜品在那,燒肉填的表格及稍後即會奉上甚麼食物等,接待很不錯😍😍😍不久,即有龍蝦一隻,可即吃熟的,但建議再燒一會熱辣辣會更好吃😋😋刺身拼盤,除了海膽外,其他都可添吃的😎😎而表格還有每日空運的刺身選擇,這個看運氣了,但今日的空運刺身質素很高很好吃😋😋而燒肉方面,這個真的不得了😈油脂分佈極高質,入口一刻油脂豐富,滿滿的幸福感,肉味濃郁,只吃燒肉都已回本😎天婦羅的炸芝士年糕必吃🤣真的很回味,炸榴槤波波,榴槤迷不能錯過,很多榴槤蓉👍至於甜品,雪糕選擇不多,但勝在每樣也很高質,榴槤雪糕推介🤣🤣🤣

2020-07-02 246 瀏覽
放題食得多,但係一般而言,為了降低成本,放題食物的質素都是很參差的,而且普通的食物佔大多數。這次朋友想食日本魚生,我想食日本烤肉,所以最後來到呢間備受讚譽的放題店試一試頭盤龍蝦上台肉質新鮮有彈性而且分量不少,令人驚喜,再來刺身拼盤雖然選擇不多,但樣樣都肥美厚切。第三樣推薦既係呢間店既澳洲和牛及豚肉西冷,肉質肥瘦均勻,烤完滿嘴油香,真係食到回本! 不過需要注意隔壁抽氣筒攞太高令空氣好大煙,同埋坐得太裡面亦較難叫倒侍應。總結呢間店比我既感覺就是食物質素絕不馬虎,以質素取勝

總結呢間店比我既感覺就是食物質素絕不馬虎,以質素取勝
2020-06-29 308 瀏覽
本身想試呢間餐廳好耐,見到正評都幾多,5:30-8:00嘅時段都要前一個月book先得。上到去裝修都唔錯,唔算話好大,好快5:30左右就入哂客。店員首先會送兩隻開邊熟嘅龍蝦比你,然後會比刺身拼盤同肉類拼盤客人。龍蝦味道正常,唔算十分特別。刺身有海膽食,本身自己對海膽唔係特別有興趣,但呢款海膽嘅味道令人易接受到,絕對值回票價。呢個拼盤就推介和牛西冷同埋雞骨腸。西冷脂肪分佈平均,攞嚟燒肉就逼出油分,食落甘香。雞骨腸幾驚喜,食落幾多肉汁!雞翼就一般,食落無乜味。榴槤炸彈超正,濃烈嘅榴槤汁爆出,榴槤fans至愛!叫左雞皮串、雞腎串同埋雞軟骨串。雞皮串都要燒幾耐先會有脆卜卜嘅口感!雞軟骨都脆口,佐酒一流!雞腎味道就一般般。菠蘿燒完都幾多汁,可以中和下燒肉嘅油脂!Movenpick雪糕亦係今次放題重點,有四種味;而Dryers都有兩款甜筒;另有榴槤雪糕!唔錯!飲料方面都有清酒、梅酒、柚子酒等,個人推薦柚子酒,柚子味好清新~而家餐廳做緊82折,平均約$350/個(未計加一)。

上到去裝修都唔錯,唔算話好大,好快5:30左右就入哂客。

龍蝦味道正常,唔算十分特別。

榴槤炸彈超正,濃烈嘅榴槤汁爆出,榴槤fans至愛!

菠蘿燒完都幾多汁,可以中和下燒肉嘅油脂!

而家餐廳做緊82折,平均約$350/個(未計加一)。
2020-06-28 254 瀏覽
之前見呢間🔥烤肉🍖放題店好似幾😍受歡迎,今日終於有機會試吓🤩。門面🏢有啲隱蔽🙈,去到附近搵咗好耐先搵到😅。一入座每人有半隻龍蝦🦞(龍蝦唔係任食),龍蝦🦞唔算好大隻不過都好鮮味。除咗龍蝦,仲有一個有🤩海膽嘅刺身拼盤🤤,除咗海膽以外其他刺身都係任食嘅😋。海膽大大隻幾鮮味,其他刺身質素都唔錯👍。仲有時令刺身會根據季節轉換。🔥燒肉🍖款式算幾多,仲有牌仔話你知係咩肉,等你食過好食😋可以再order👍好貼心💖。另外,飲品🧃款式十分多,而且包埋🍶酒精類飲品🍻任飲🤩。Last but not least, 仲有🤩Mövenpick 🍨雪糕任食😍!正呀~

• Mövenpick
  • 刺身拼盤
  • 燒肉
1K
2020-06-27 279 瀏覽
響真係爆受歡迎, 有兩次WALKIN去都冇位, 今次神咁早BOOK定, 放假前黎個燒肉之夜! 今晚黎到依然人頭湧湧, 一坐低店員好快手奉上龍蝦, 剌身拼盤同埋燒肉拼盤, 懢番D時間又可以係拼盤度試自己中意既黎ENCORE。飲品區有酒水汽水果汁熱茶大量選擇, 不過而家因為疫情關係, 離座自取既時候就要帶番口罩。波士頓龍蝦又大隻又厚肉, 新鮮彈牙之餘仲有滿滿蝦膏同蝦籽, 好鮮甜!刺身拼盤放題都有靚靚乾冰效果~ 有三文魚, 帶子, 油甘魚, 甜蝦, 海膽, 最正梗係鮮甜海膽啦, 仲比埋紫菜你包住, 正~  其他樣樣都好新鮮, 魚類刺身亦幾肥美。燒肉拼盤燒肉拼盤好清楚有牌仔寫住肉既名, 方便你揀中意既肉去ENCORE。哩ROUND有澳洲和牛胸腹, 和牛西冷, 美國牛肋骨, 米澤豚腩肉, 有骨雞肉腸同埋雞翼, 全部肉都已經調好哂味, 亦恰到好處, 燒好之後最多加少少黑椒提下味就夠。和牛胸腹 最中意係佢! 油脂豐富, 就算唔小心燒耐左都好JUICY軟嫩!  美國牛肋骨肉味濃厚又有咬口。澳洲和牛西冷澳洲脂肪分佈平均, , 牛味香濃。雞翼估唔到D肉咁嫩, 加少少7味粉更惹味。骨付雞肉腸腸皮微脆, 有肉

波士頓龍蝦
又大隻又厚肉, 新鮮彈牙之餘仲有滿滿蝦膏同蝦籽, 好鮮甜!

刺身拼盤

燒肉拼盤
和牛胸腹
澳洲和牛西冷
澳洲脂肪分佈平均, , 牛味香濃。
雞翼
估唔到D肉咁嫩, 加少少7味粉更惹味。
骨付雞肉腸
腸皮微脆, 有肉香又唔覺肥膩。
米澤三元豚西冷
日本直送厚身豚西冷好吸引, 爽口有嚼勁而且肉味香濃。

ENCORE時間, 有D拼盤冇既一樣高質, 好似牛舌片咁, 有厚度得黎口感爽彈, 必點之一。

串燒
叫左3串試下, 雞皮雞腎同雞肉串, 當中既雞皮比較難控制火侯, 燒唔到脆卜卜既口感, 反而雞腎就好控制亦好爽口~

天婦羅
大蝦
蝦身大隻有肉, 粉漿薄脆。

炸餃子
茄子
不過不失。

芝士年糕
必點之選, 外層香脆一咬入去勁煙韌彈牙, 中心流出熱溶芝士, 好香口, 超中意!

蔬菜類
金菇
本菇
用錫紙兜裝住燒起上泥好方便。
尖椒
菠蘿
必點之選, 菠蘿超多汁香甜!

最後必定要食梗係Movenpick同Dreyer's啦, 平時買一杯仔都要三十幾, 真係唔食多杯對唔住自己!

2020-06-27 279 瀏覽
疫情稍稍放緩,急不及待約閏密飯聚談心,想吃得豐富又多選擇,放題是不二之選。佐敦人氣食店【響 - Hibiki日本燒肉】的"晚市和牛放題"時限2.5hrs,比市面一般90及120分鐘日式放題更能慢慢談慢慢吃,便來試試。店內正進行79折優惠,晚市經常爆滿,早半個月預約,好不容易才訂到位子。甫入座待應便按人頭送來燒肉拼盤、刺身拼盤及熟食波士頓龍蝦,點菜紙上還有串燒、天婦羅、炸物、小食、和食及蔬菜可選,令人目不暇給。波士頓龍蝦大大隻,預先開邊方便食用。白嫰蝦肉上附有不少蝦膏及蝦籽,吃下爽口彈牙,甘香鮮美,令人回味。刺身拼盤有海膽、帶子、三文魚、油甘魚、八爪魚、甜蝦,奉上時還附乾冰,如煙如霧,夢幻非常。刺身新鮮冰凍,肉質厚嫩,味道鮮甜。海膽質感細膩,鮮味十足,夾著爽脆的紫菜同吃,更添食味。燒肉拼盤有齊牛豬雞肉,每款皆有名牌清晰標示,喜歡的可以再點。亮點當然是澳洲和牛,有牛胸腹、西冷及肉眼等不同部位。和牛肉眼肉味濃郁,入口即溶 ;西冷肉質柔軟,油脂豐富。稍稍一烤,外層帶脆,簡簡單單加些黑椒已很惹味。吃了指定招牌食物都飽了大半,追加了數款沙律、泡菜及炸物。天婦羅南瓜、茄子、 冬菇熱辣酥脆,炸得乾爽不

吃了指定招牌食物都飽了大半,追加了數款沙律、泡菜及炸物。天婦羅南瓜、茄子、 冬菇熱辣酥脆,炸得乾爽不油膩。芝士年糕外脆內軟糯,夾著流心芝士,咸香十足。紫芋丸芋香濃郁,內餡軟綿甜美,大愛 。

飲品需離座自取,除了較普遍的日韓汽水、無糖茶、啤酒,還提供辻利茶鋪的煎茶及玄米茶包,吃過油膩食物,來杯熱茶,消滯一流。

店內的日本清酒、梅酒、柚子酒、紅酒、白酒也是任斟任飲,非常慷慨。日版 Choya香滑柚子酒味道甜甜不苦澀,帶果皮香氣,很易入口,與朋友邊吃燒肉邊小酌一番,甚是快暢。

吃過大量香口燒肉,最後來些冰涼甜點降溫作結。這裡冰品選擇很多,除了4款Mövenpick雪糕、Dreyer's D-COLLECTION™扭紋脆筒 ,還有Fruttato Gelato榴槤雪糕及芒果雪條,全部都很吸引,一定要留肚嚐嚐。
2020-06-18
10 分鐘 (堂食)
2020-06-26 433 瀏覽
成日都聽到呢間野個名,今日終於去左食喇一坐低有龍蝦、刺身同一盤牛。龍蝦好硬不過幾鮮甜,ok唔錯;油甘魚好唔新鮮變左白色,嚇鬼死; 刺身帶魚燒熟左仲鮮甜,幾好;牛就普普通通。叫左碟日本飛機直送魚生,鯹到痴線。有梅酒、康師傅同普通Cheap野飲。整體黎講間野都麻麻地好普通,食物選擇少,小食熟食得幾款最好係有Movepick 雪糕,食多兩杯好過食其他。影相靚過肉眼睇;4xx一位太貴性價比低,$250一個就差唔多;$800兩個人買和牛拖羅壽司食得仲開心。冇下次了。
成日都聽到呢間野個名,今日終於去左食喇

2020-06-24 284 瀏覽
今次第二次食今次有折再食多次都係早左一星期就book食第一輪5點開始食到8.30有兩個半鐘慢慢嘆應該全部都係book左位冇人walk in 一入到去都係自動波上左一盤刺身一客龍蝦同一盤乜肉都有既拼盤出面既梅酒清酒係自助任飲呢到都值回票價見佢都係成支倒落去refill 冇加水的連續都飲左幾round 真係好正和牛方面就係澳洲既都不過不失係冇日本既咁好食不過呢個價錢都食到都算係咁不斷encore 既係牛胸腹其他小食都正常水準比一般放題水準好既繼續有折都會再去多次的
今次第二次食

比一般放題水準好既

繼續有折都會再去多次的
2020-04-20
2020-06-22 337 瀏覽
預祝生日大餐今次食響-Hibiki為左遷就有特定飲食要求-生酮妹妹只好食任食烤肉 滿足大家需要最主打係肉肉我地野食都未叫剛剛坐低一陣 頭盤已經送到我地面前有冷盤波士頓龍蝦勁多膏 紅卜卜加dd檸檬汁 無咁腥之後仲俾埋生魚片拼盤有三文魚,油甘魚,甜蝦帶子,八爪魚同海膽全部都好鮮美 我個人最鍾意甜蝦 同帶子Yeah!!! 肉肉登場每一款肉 都有小木牌子 簡單介紹名遇到美味 都可以在紙仔Encore燒左好多round肉佢地好多肉都好高質 好似澳洲和牛西冷--牛味好重 骨付雞肉腸-油分滿分 好香 而且肉好淋仲有最愛燒雞皮-脆卜卜 最唔錯 可以有sake, 梅酒, 柚子酒 任飲我都飲左2小 瓶燒到最後電話都無電Lu~~Final當然唔少得食雪糕MOVENPICK有朱古力,香草,士多啤梨DREYERS有MATCHA甜筒仲有DURIAN GELATO(好想食 但怕味道太大)好滿足的一餐
預祝生日大餐

勁多膏 紅卜卜
加dd檸檬汁 無咁腥

之後仲俾埋
生魚片拼盤
有三文魚,油甘魚,甜蝦
帶子,八爪魚同海膽

佢地好多肉都好高質 好似
澳洲和牛西冷--牛味好重
骨付雞肉腸-油分滿分 好香 而且肉好淋
仲有最愛燒雞皮-脆卜卜

最唔錯 可以有sake, 梅酒, 柚子酒 任飲
我都飲左2小 瓶
燒到最後電話都無電Lu~~
Final當然唔少得食雪糕

MOVENPICK有朱古力,香草,士多啤梨
DREYERS有MATCHA甜筒
仲有DURIAN GELATO(好想食 但怕味道太大)
好滿足的一餐
位置超方便,就係喺佐敦,仲要任飲仼食2.5小時!一坐低店員就奉上刺身拼盤丶燒肉拼盤及波土頓龍蝦🦞,每人半隻,兩位起!【波土頓龍蝦🦞】波土頓龍蝦爆哂蝦膏,蝦肉鮮甜引又彈牙咬口,正【燒肉】燒肉拼盤有成七款‼️有instagrammable嘅標籤清晰標示邊樣打邊樣🥴有:澳洲和牛胸腹、和牛西冷、美國牛肋骨丶米澤三元豚腩肉、牛肉眼参、骨付雞肉腸、手羽牛胸腹霜降雪花滿佈,油脂均勻豐富,入口juicy🥴【刺身】新鮮刺身以乾冰奉上有三文魚丶带子丶油甘魚丶甜蝦、海膽等等,海膽用紫菜包住食~正啊【飲品】超級推薦柚子酒❤️另外仲有包裝&罐裝飲品、啤酒、紅酒、白酒丶清酒、梅酒👏全部任飲另外,重要任點鍋物丶日式串燒、天婦羅🍤、炸物丶沙律、飲品、甜品Movenpick雪糕簡直係海鮮食肉獸天堂,仲有79折優惠,性價比咁高,仲唔go & try⁉️🔸 響 - Hibiki 日本燒肉📍佐敦白加士街101號珀軒1樓📞 2886 5528▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸🔱S指數🔱(滿分為5)美味度:👅👅👅👅打卡度:📸📸📸裝潔度:✨✨✨✨回頭度:😍😍😍店員態度:✅✅✅---------———————總推薦度:💓💓

【波土頓龍蝦🦞】
波土頓龍蝦爆哂蝦膏,蝦肉鮮甜引又彈牙咬口,正

【燒肉】

牛胸腹霜降雪花滿佈,油脂均勻豐富,入口juicy🥴

新鮮刺身以乾冰奉上

【飲品】

🔸 響 - Hibiki 日本燒肉
📍佐敦白加士街101號珀軒1樓
📞 2886 5528
▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸
🔱S指數🔱(滿分為5)
美味度:👅👅👅👅
打卡度:📸📸📸
裝潔度:✨✨✨✨
回頭度:😍😍😍
店員態度:✅✅✅
---------———————
總推薦度:💓💓💓💓
▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸

任食燒牛x刺身放題(*´∀`)~♥  之前因為做姊妹關係,有一段時間特登食清少少架~~~ 做完姊妹,即刻去左食燒肉(๑´ㅂ`๑)燒肉有有2個時段都揀,我地揀左5:30-8:00 ($322),刺身燒肉海鮮梅酒同雪糕都係任食,有2.5小時慢慢食,時間好充裕 !!!一坐低就會奉上龍蝦、刺身同燒肉拼盤先,龍蝦大大隻,肉質彈牙,仲有蟹膏,可惜冇得任食~ 燒肉拼盤已經有七款嘢食,好味就可以再encore嗰款肉類(●´ω`●)ゞ刺身有海膽、八爪魚、油金魚、三文魚、甜蝦同帶子,味道新鮮鮮甜(*´з`*)燒肉有和牛、豬、雞同海鮮等選擇,質素都幾好,最中意食和牛西冷、和牛胸腹,美國牛肋骨同豚西冷,肉味濃郁,油脂均勻,骨付雞肉腸都幾好味,外層好脆又啖啖肉~~其他嘢食都唔錯,可以享用天婦羅、炸物、和食等,天婦羅炸得金黃香脆,冇咩油膩感,仲可以燒蔬菜,感覺冇咁邪惡 (*´з`*)飲品都好多選擇,有梅酒、清酒、柚子酒、紅白酒、茶同汽水!!!!食到最後一定要食movenpick同dryer’s 既雪糕,我食左好多杯,好滿足,性價比好高呢(›´ω`‹ )(›´ω`‹ )響 - Hibiki 日本燒肉 地址:佐敦白加
任食燒牛x刺身放題(*´∀`)~♥
 之前因為做姊妹關係,有一段時間特登食清少少架~~~
做完姊妹,即刻去左食燒肉(๑´ㅂ`๑)

響 - Hibiki 日本燒肉
地址:佐敦白加士街101號珀軒1樓