2020-07-04
當你係食肉獸、而朋友係鍾意食海鮮。如果想滿足兩個願望,我地覺得有海鮮魚生既燒肉放題最岩!最近就同朋友去左日式燒肉專門店【響】,就算星期四去都超級多人。食物係用紙點,飲品、雪糕同甜品就要自己出去攞。一埋位,店員會先上一盤刺身、一人半隻龍蝦同一盤咩都有既肉。店員話第一盤上既刺身同之後放題點既係唔同既、龍蝦只有一次,而肉主打澳洲和牛,而且係俾你試左鍾意邊款先,之後再叫。刺身拼盤:帶子好香甜、海膽唔苦都新鮮、八爪魚重海水味、其他都唔錯。龍蝦:肉質彈牙鮮甜,膏同籽都算多,不錯!肉拼盤:個人比較推薦牛胸腹、牛西冷、牛肉眼同骨付鷄肉腸。牛胸腹、牛西冷同牛肉眼都係牛味偏濃,肥瘦適中。牛肉眼會肉質會更軟D。骨付鷄肉腸超級juicy,調味又岩岩好!串燒:非常推薦免治鷄肉串同雞軟骨串;免治鷄肉串有些微調味,而且帶少少軟骨,唔會得單一口感!雞軟骨串肥瘦軟硬適中,再自己調味真係非常好食。天婦羅:熟食就遜色少少,不過南瓜同蝦都唔錯。甜品:我地當日去就有4個牌子雪糕選擇,全部任食,我就試左Fruttato Gelato同Movenpick。 不過就有幾個缺點啦,個爐設計就一般,旁邊完全唔熱,但放中間又太大火;抽風麻
龍蝦:肉質彈牙鮮甜,膏同籽都算多,不錯!
天婦羅:熟食就遜色少少,不過南瓜同蝦都唔錯。
不過就有幾個缺點啦,個爐設計就一般,旁邊完全唔熱,但放中間又太大火;抽風麻麻,就算個抽風口放到好低都仲好多油煙;某D位置設計有少少唔係禁好,有需要可能要人讓比你出。