2020-10-11 636 瀏覽
中伏啦!朋友話想食燒肉叫我搵間好食嘅餐廳,上OpenRice睇呢間評語都👌就訂咗位,刺生尚算滿意,海膽但一舊仔,叫咗份日本空運魚生又薄又細塊仲要冇鮃味,波士頓龍蝦也沒有鮮味,牛肉都麻麻哋!天婦羅唔脆多粉,四百幾蚊出面好多好過呢間,冇下次!
2020-09-22 590 瀏覽
再次食我最愛的燒肉大餐,今次試了位於佐敦的響。 先試他們的魚生刺身,很豐盛,有蝦,八爪魚,三文魚,海膽及吞拿魚。魚生很新鮮而且用冰保持冷凍效果。特別推介海膽,新鮮及份量都多燒肉方面:點了數款不同的肉,有雞翼,和牛胸膜,三元豚肉片,有骨雞肉腸,和牛西冷,豚肉西冷及牛肋骨。肉類都呈鮮紅色,很新鮮。而且不會切的很大片,一口都可以食完。最驚喜的是和牛西冷,油脂分布平均,可配或不配醬汁食,是兩種風味。另外試了半邊龍蝦,爽口彈牙
再次食我最愛的燒肉大餐,今次試了位於佐敦的響。

另外試了半邊龍蝦,爽口彈牙
2020-09-07 1010 瀏覽
疫情期間都好少出街食飯(>﹏<)除咗今次特別慶祝屋企人生日,所以特登揀一間任食嘅燒肉放題一齊食。坐落去環境都舒適唔算好大油煙,抽氣功能不錯。因為疫情期間所以拎飲品、雪糕時要佩戴口罩。上菜速度算快。肉類唔錯,選擇夠多,刺身新鮮,不過個版海膽就不過不失啦哈哈,龍蝦都夠鮮甜。最後食到飽飽仲有雪糕雪條任食整體不錯!有機會會再嚟食
疫情期間都好少出街食飯(>﹏<)
坐落去環境都舒適唔算好大油煙,抽氣功能不錯。
因為疫情期間所以拎飲品、雪糕時要佩戴口罩。
上菜速度算快。
肉類唔錯,選擇夠多,刺身新鮮
,不過個版海膽就不過不失啦哈哈,龍蝦都夠鮮甜。
最後食到飽飽仲有雪糕雪條任食
整體不錯!有機會會再嚟食
  • 龍蝦
2020-08-07 14075 瀏覽
⚠️懷疑藍店會唔會幫襯大家自行抉擇⚠️⚠️因有手足留言表示餐廳近期曾出現在東張西望,未知是否藍店亦有待FC,我上網搵過暫時都未有答案,大家請自抉擇會唔會幫襯,如果FC到係真藍店我將會del post🙇🏻‍♀️⚠️想推薦好耐嘅高質燒肉店❤️好耐之前食過一次嗰陣已經覺得好正到而家開左個page就當然要介紹比大家😉好啱酒鬼/三五知己係到聚下❤️🍴2.5小時燒肉放題(原價$408;優惠價:$322 另收加一)我地今次係揀5:30pm早段時間去食就會比較平啲❤️餐廳仲做梗優惠like 社交平台就有79折優惠👍🏻入座後店員就會即刻會上刺身拼盤、燒肉拼盤同每人半邊龍蝦(冇得任食🥺)🦞刺身都幾厚幾新鮮仲有海膽👍🏻燒肉方面比嘅份量都幾多~我個人幾推薦兩款澳洲和牛❤️肉味濃得黎油脂分佈都幾靚❤️龍蝦係冇得任食嘅~質素屬於中等水平如果鮮味再濃啲就好😉天婦羅嘅質素唔錯炸粉唔會太厚炸到啱啱好👍🏻串燒方面選擇都幾多我地只係剔左一部分黎試吓🤣個人幾推薦雞皮自己慢慢燒到脆卜卜🤤甜品方面都有幾款但我影完想食嘅時侯已經冇曬~🥺好彩仲有Movenpick同Dryers雪糕補翻數😊🍶開頭講過適合酒鬼/三五知己過黎吹下水食下飯係因為餐廳除左有一般
⚠️懷疑藍店會唔會幫襯大家自行抉擇⚠️

天婦羅嘅質素唔錯炸粉唔會太厚炸到啱啱好👍🏻

🍶開頭講過適合酒鬼/三五知己過黎吹下水食下飯係因為餐廳除左有一般嘅飲品汽水任飲之外仲有一個酒嘅corner🤩紅酒、白酒、清酒、梅酒同柚子酒任君選擇🥰我個人覺得柚子酒幾特別👍🏻

📍 響 - Hibiki 日本燒肉 (佐敦)
佐敦白加士街101號珀軒1樓
  • 燒肉拼盤
好多時,食燒肉或者日式放題呢,為咗將貨就價,佢哋嘅食物嘅質素都唔會高。👆🏻 但係呢度呢就係高級嘅日式燒肉放題,雖然係貴少少,不過真係物超所值。⁣🤑⁣2.5小時晚市和牛放題($322起)[好味度:8.5/10]⁣喺開始任食之前呢,首先就會畀咗個刺身拼盤同埋和牛拼盤,另加一人半隻嘅波士頓龍蝦。🦞 呢個波士頓龍蝦呢,真係非常新鮮呀。😆 肉質好彈牙,而且都頗為鮮甜。😛 再加上勁多嘅膏,真係好正。😌 和牛拼盤呢就係可以試曬佢哋嘅咁多款和牛燒肉。😬 而刺身方面呢,亦都有海膽。😋 除咗海膽同龍蝦之外,呢度全部都係可以任食架。⁣😍⁣去到任食方面,頭先喺拼盤食咗覺得好食嘅就可以盡情嗌多啲啦。😉 例如呢一款嘅澳州和牛胸腹同埋呢一款嘅澳洲和牛西冷,之後就嗌咗勁多。🦘 而且質素仲會因為佢係任食定係拼盤而有所改變。🤓 啖啖都係食緊和牛,真係奢侈嘅體驗。🥰 而且牛肉嘅質素真係一試就知同出面嘅放題燒肉店大相逕庭呀。😯 除此之外,一般嘅炸物,天婦羅,熱食等等,呢度都有提供。⁣😙⁣食得放題,就梗係要食埋佢哋嘅甜品喇。😂 佢哋真係做得仲好過唔少酒店嘅自助餐呀。👍🏻 佢哋係畀movenpick雪糕杯啦或者dreyer's嘅

食得放題,就梗係要食埋佢哋嘅甜品喇。😂 佢哋真係做得仲好過唔少酒店嘅自助餐呀。👍🏻 佢哋係畀movenpick雪糕杯啦或者dreyer's嘅甜筒㗎。😲 比起好多時酒店都係搵人幫你潷,然後要每次出去輪住排隊攞。😒 呢度就係任食唔限量,可以一次過攞好多。🤫 所以真係好容易食多幾杯啦就值回票價喇。⁣🤣 飲品方面,清酒,紅白酒,柚子酒等等都係任飲㗎。🍶
2020-07-31 620 瀏覽
好耐無日式燒肉啦,好掛住早前食嘅響日式燒肉放題~平時食燒肉都好鍾意每樣試啲,嚟到 響 就啱晒我乜都想試下嘅心態啦!呢度有好多唔同嘅食物選擇,刺身、牛肉、豬肉、雞肉、天婦羅、蔬菜等等。甜品亦有好多可以係自助區搵到。最正就係有好多雪糕、雪條嘅品牌。一入座就奉上刺身拼盤、燒肉拼盤同埋一人半隻嘅開邊龍蝦。刺身嘅款式都幾多,最愛就係海膽,可惜無得refill。燒肉拼盤最好就係可以試下邊款正啲就可以加點。每種都試過後我就直接encore咗澳洲和牛胸腹,牛香幾重同埋口感係剛剛好。另外仲有叫左拼盤無嘅牛舌,食落口感幾爽口嘅!另外豚肉方面都幾推介豚腩片,唔會太薄燒完又唔會柴,keep到肉汁。開邊龍蝦都唔細,不過上枱係室溫嘅,如果鍾意熱啲都可以拎去燒燒。天婦羅同炸物都幾多選擇,其中芝士年糕同榴槤炸彈都係我必點嘅item!年糕擺落爐度燒一陣更流心!榴槤炸彈好流心~食燒肉如果見到佢有菠蘿都會必點,燒完食落腍身啲仲好甜呢!另外仲有紫心蕃薯,平時見到多數係入面會白色個種,但呢個心都係紫色,好特別同埋真係想再食。飲品方面都有好多可以係自助區度拎。除咗罐裝飲品,仲有可以自己沖嘅熱茶,同埋梅酒、柚子酒比酒鬼選擇!我地就

一入座就奉上刺身拼盤、燒肉拼盤同埋一人半隻嘅開邊龍蝦。
刺身嘅款式都幾多,最愛就係海膽,可惜無得refill。
燒肉拼盤最好就係可以試下邊款正啲就可以加點。
另外仲有叫左拼盤無嘅牛舌,食落口感幾爽口嘅!

年糕擺落爐度燒一陣更流心!
榴槤炸彈好流心~
食燒肉如果見到佢有菠蘿都會必點,燒完食落腍身啲仲好甜呢!
我地就鍾情柚子酒,唔會太甜酸酸地都幾正。
最後當然係甜品time,選擇太多了!
Movenpick雪糕少不得啦,另外仲有雪條都好吸引呢~
2020-07-24 12110 瀏覽
已是晚市禁止堂食之前的事了,那時候,新冠肺炎疫情似乎開始受控,限聚令放寬了,可以最多八人一起用餐,我與多位沒有見面多時的舊同學,便在一個晚上來到這間人氣不錯,環境甚有日本風的日本燒肉放題店聚聚舊,共「響」一晚久別重逢的美好時光。這兒的晚市刺身及燒烤放題,兩位送新鮮「熟食波士頓龍蝦」,四位或以上再送「喜知次」一條,這晚我們一行六人,正好把兩款優惠同時享用。開邊波士頓龍蝦膏多味甜,喜知次經烤炙後,油香撲鼻,味道也好。大堆頭的多款刺身有不可添吃的「原板海膽」和可無限量添吃的「帆立貝」、「油甘魚」、「八爪魚」、「甜蝦」、「三文魚」,海膽味道比想像中甜,其他各款刺身也新鮮可喜。這兒的燒肉也是店子的賣點之一,「澳洲和牛西冷」和「澳洲和牛胸腹」是我的心水選擇,肉質好,肉味也濃。他如「美國牛肋骨」、「米澤三元豚西冷」和「米澤三元豚腩片」相對地沒有那麼回本,燒得香噴噴,熱騰騰的牛肋骨與三元豚,仍然吸引好吃。至於其他食物方面,選擇不算超級多,可也不少,雖然放題時間都有兩小時三十分,但歡樂的時光總是過得特別快,大夥兒邊點邊吃,笑笑談談,轉眼便已要交檯給下一輪的顧客,實在有點不捨。在今日疫情不但並未受控,而且
已是晚市禁止堂食之前的事了,那時候,新冠肺炎疫情似乎開始受控,限聚令放寬了,可以最多八人一起用餐,我與多位沒有見面多時的舊同學,便在一個晚上來到這間人氣不錯,環境甚有日本風的日本燒肉放題店聚聚舊,共「」一晚久別重逢的美好時光。

至於其他食物方面,選擇不算超級多,可也不少,雖然放題時間都有兩小時三十分,但歡樂的時光總是過得特別快,大夥兒邊點邊吃,笑笑談談,轉眼便已要交檯給下一輪的顧客,實在有點不捨。在今日疫情不但並未受控,而且愈益嚴重的香港,現在就連與親朋好友一起吃晚餐的機會也沒有,這次聚會頓時成為一段令人懷念的美好時光。
  • 澳洲和牛西冷
  • 澳洲和牛胸腹
2020-07-21 590 瀏覽
之前已經同老公食過一次趁住而家有七九折優惠,仲抵今日屋企人生日帶佢哋嚟食下好嘢量體溫消毒雙手之後我哋就準備開始啦同上次一樣一坐低先來一個刺身拼盤燒肉拼盤再加兩隻龍蝦🦞好多膏d和牛真係好正,肉味濃,油脂分布均勻除咗牛,仲有豬、雞,蝦🦐連雞皮同雞軟骨都有,更加唔少得嘅係炸物,天婦羅🍤同埋炸榴槤仲有雪糕甜品呢雖然有好多飲品選擇,但今次我飲茶,除咗玄米茶、仲有綠茶同茉莉花茶係呢兩個半鐘我哋真係食唔停呀,大家食飽之後再食埋雪糕真係非常滿足記得一定要book枱啊,排長龍㗎
之前已經同老公食過一次
趁住而家有七九折優惠,
仲抵
今日屋企人生日帶佢哋嚟食下好嘢
量體溫消毒雙手之後我哋就準備開始啦

d和牛真係好正,肉味濃,油脂分布均勻

天婦羅🍤同埋炸榴槤
仲有雪糕甜品

記得一定要book枱啊,排長龍㗎
  • 刺身
  • 雪糕
  • Mövenpick
  • 澳洲和牛
  • 榴槤炸彈
響Hibiki日本燒肉係佐敦白加士街,主打和牛盛宴同埋刺身放題,提供高質素既食材🤤所以價錢都偏中上,平均每位$400左右,入座後店員已經根據人頭份量,準備好龍蝦、刺身和燒肉拼盤,真係一坐低就有得食,好貼心🥰------波士頓龍蝦龍蝦冇得REFILL,不過質素真係唔錯,預先開邊,蝦膏同蝦籽都幾多,食落彈牙鮮甜,肉質飽滿,幾有鮮味☺️刺身刺身選擇應有盡有,有北海道帶子、甜蝦、油甘魚、八爪魚、馬糞海膽等,海膽真係值回唔少票價,份量多,食落甘甜,入口即溶😋仲提供埋紫菜包住食,口感更豐富,其他刺身都係厚切,冇雪味,完全唔腥,淨係呢個刺身拼盤出面都要幾百蚊和牛盛宴拼盤上有牌標示左肉既名,要reorder既時候,都分得到邊款肉需要再點🤣肉既款式好多,有澳洲和牛西冷、和牛胸腹、和牛肉眼、米澤三元豚西冷、豚腩片等,和牛牛脂分佈幾平均,烤十數秒左右就食得,肉質嫩滑,而豚肉就口感重一點,豐富肉汁
------
波士頓龍蝦

刺身

和牛盛宴
2020-04-21
2020-07-20 6817 瀏覽
終於試左想試好耐既響 - Hibiki 日本燒肉!預早左成個月BOOK位,準時到好快就獲安排入座。高級日式放題可以任食日本直送朝捕晚獲魚生、刺身、燒肉、雪糕、任飲紅白酒等等。入座後不久就獲奉上刺身拼盤、燒肉拼盤及波士頓龍蝦,可以慢慢食住劃點餐紙。刺身拼盤有齊海膽、三文魚、油甘魚、八爪魚、帆立貝、甜蝦,件件新鮮肥美。推薦海膽細膩入口即溶,三文魚甘香爽滑、油甘魚油滑肥而不膩、八爪魚嫩中帶脆、帆立貝厚實鮮甜。燒肉拼盤貼心地附上七款標籤,各款肉類質素佳。澳洲和牛肉眼口感軟腍、澳洲和牛西冷味道帶油香、澳洲和牛胸腹口感Q彈有嚼頭、米澤三元豚西冷肉味香濃、米澤三元豚腩片肉汁香甜四溢、美國牛肋骨油花量適中、骨付雞肉腸香口多汁、手羽嫩滑。波士頓龍蝦味道濃郁,肉質鮮甜富彈性,口感紮實爽彈,仲有滿滿蝦膏,正!炸物方面天婦羅大蝦炸至外酥脆內彈牙。芝士年糕鬆脆煙韌芝士味濃郁,榴槤炸彈外脆內軟香脆又可口。和牛田園沙律和牛軟嫩有嚼勁,沙津菜新鮮又爽脆!味付螺肉口感爽滑,配特製味付醬汁超惹味。中華沙律清爽有咬口,口感豐富。鹽味枝豆香甜鮮脆,含豐富蛋白質,健康又好味。椒鹽燒揀左多款串燒,推薦爽口雞腎串同充滿嚼勁既雞軟骨
終於試左想試好耐既響 - Hibiki 日本燒肉!
預早左成個月BOOK位,
準時到好快就獲安排入座。

高級日式放題可以任食日本直送朝捕晚獲魚生、
刺身、燒肉、雪糕、任飲紅白酒等等。

入座後不久就獲奉上
刺身拼盤、燒肉拼盤及波士頓龍蝦,
可以慢慢食住劃點餐紙。

刺身拼盤
有齊海膽、三文魚、油甘魚、
八爪魚、帆立貝、甜蝦,件件新鮮肥美。

推薦海膽細膩入口即溶,
三文魚甘香爽滑、油甘魚油滑肥而不膩、
八爪魚嫩中帶脆、帆立貝厚實鮮甜。

燒肉拼盤
貼心地附上七款標籤,
各款肉類質素佳。

澳洲和牛肉眼口感軟腍、
澳洲和牛西冷味道帶油香、
澳洲和牛胸腹口感Q彈有嚼頭、
米澤三元豚西冷肉味香濃、
米澤三元豚腩片肉汁香甜四溢、
美國牛肋骨油花量適中、
骨付雞肉腸香口多汁、手羽嫩滑。

波士頓龍蝦
味道濃郁,肉質鮮甜富彈性,
口感紮實爽彈,仲有滿滿蝦膏,正!

炸物方面
天婦羅大蝦炸至外酥脆內彈牙。
芝士年糕鬆脆煙韌芝士味濃郁,
榴槤炸彈外脆內軟香脆又可口。

和牛田園沙律
和牛軟嫩有嚼勁,
沙津菜新鮮又爽脆!

味付螺肉
口感爽滑,配特製味付醬汁超惹味。

中華沙律
清爽有咬口,口感豐富。

鹽味枝豆
香甜鮮脆,含豐富蛋白質,健康又好味。

椒鹽燒揀左多款串燒,
推薦爽口雞腎串同充滿嚼勁既雞軟骨串。

同場仲有多款精選雪糕同甜品
雪糕有Dreyer's、Movenpick、Fruttato Gelato,
Dreyer's除雪糕杯仲有甜筒選擇,
放題少見既Fruttato Gelato更有榴槤雪糕杯、
芒果益力多雪條,有驚喜!!

飲品都有超多款式揀,有各式茶飲、汽水、啤酒,
仲有清酒、梅酒、柚子酒、紅白酒等等!

2020-07-20
2020-07-19 319 瀏覽
響絕對係我食過最多種類嘅燒肉放題,一坐低店員就會送上刺身拼盤同龍蝦,刺身非常之新鮮,而且部份係任食嘅。之後再會送一個燒肉拼盤,入邊有齊豬牛雞,每種肉類上面都會有一個牌仔,好窩心,咁就唔怕唔知道想再叫邊種,我最鍾意嘅係佢哋嘅和牛胸腹同骨付雞肉腸,和牛牛味香濃,而且油脂分布好平均,就算燒耐左都唔會韌,雞肉腸係用免治雞肉,入邊嘅肉唔會爛晒,好有咬口,而且調味啱啱好。另外仲有各種嘅海鮮同肉類,海蝦有手掌咁大,仲有平時最鍾意食嘅燒雞皮。佢哋仲有紅白酒同燒酒任飲,而且雪糕都係任食,以品質來講絕對可以回本。
2020-07-18 323 瀏覽
在限聚令前夕,跟男朋友來提早食生日飯。響一向都是多booking的,所以我們都提早book定。一入到去,就見到勁吸引的雪糕櫃,有雪糕筒、movenpick,最重點係有我最愛的榴連雪糕!本身對日式燒肉店的刺身不會抱太大期望,誰不知勁新鮮甜美!尤其係海膽同三文魚腩。我中意八爪魚同帶子沾一點海鹽或pink rock salt食,而呢度正正就係有一大枝pink rock salt!之後有好多牛類肉我都用佢黎點!龍蝦建議大家食之前再燒熱一下先食,味道更正!主角出場了,就是肉肉肉!所有用都好新鮮。牛一定要配pink rock salt,而豚肉配燒汁。肉腸出奇地好食😋另外不得不讚侍應們的熱情服務態度同埋對燒肉的專業知識。總括來說,餐廳食物質素高,而且食得安心,因為規定左食客離開座位攞野要戴番口罩。會再光顧!

龍蝦建議大家食之前再燒熱一下先食,味道更正!

2020-07-17 292 瀏覽
好耐冇食放題表妺提意去響~hibiki ,坐下店員先每位送上半隻龍蝦,一盤好靚嘅魚生一碟燒肉,之後自己再慢慢order 其他食物先講刺身~海膽好滑好甜好正😋帶子夠鮮甜厚身😋甜蝦大大隻好味👍👍燒肉都好正有好多選擇~澳洲和牛西冷,澳洲和牛肉眼,澳洲和牛胸腹,牛肋骨,一口牛粒,大蝦……😋講真食完半隻龍蝦,魚生,燒肉已經好飽其實還有好多正野食不過真係食唔落大胃王就正👍👍😍😍飲品甜品連酒類飲品都非常多雪糕全部用靚野~有movenpick,dreyers,fruttato真係非常超值
  • 龍蝦
  • 雪糕
  • 榴槤炸彈
2020-07-14 280 瀏覽
問起去邊到燒肉好 幾個朋友仔都推薦「響-HIBIKI」🤩「2.5小時晚市和牛放題」咁岩最近做緊優惠 星期一至四有79折~大約四百就可以食到刺身、和牛燒肉日式放題 清酒梅酒任飲 好正呀😋-「響」有著和風裝飾🎎櫻花垂吊著🌸一串串燈籠🏮首先會有刺身拼盤、波士頓龍蝦、燒肉拼盤上枱 賣相好靚😝魚生刺身好新鮮 甜蝦好大隻 肉質彈牙口感好好 海膽刺身味道甘甜 質感細膩👍🏻龍蝦係冷盤 龍蝦肉好易起 啖啖肉 鮮味無比😋主角燒肉拼盤 有精選的牛、豬、雞肉 澳洲和牛胸腹 厚薄剛好 燒至剛熟 入口油脂豐富 牛香充滿口腔 微微融化感覺!值得Encore🥇食完拼盤就可以瘋狂追加食物😻燒肉 海鮮 椒鹽燒 刺身 天婦羅炸物 和食烏冬 蔬菜 小食沙拉✅ 其中有款刺身係「日本每天空運魚生」今次係白身魚 池魚~薄切 味道清新 加少少檸檬汁 口感爽脆🐟 仲有超多款雪糕雪條、飲品 認真高質😘

問起去邊到燒肉好 幾個朋友仔都推薦「響-HIBIKI」🤩

2020-07-10 257 瀏覽
肉類質素算好高質,牛舌比較好食,第二輪開始加單既刺身全部碟上沒有冰,仲要放係爐邊,食落口刺身係暖肉類上菜都算快,個爐側面係無火到埋單時職員唔會提已經last order左,遞完食物紙之後,有職員拎返黎我枱,我話無人提過last order, 佢態度非常唔好,完全唔理客人解釋就走左去,我以為我地聽唔到,點知隔離枱都係咁。呢個價錢,肉類質素算好普通某d職員態度有待放善
肉類上菜都算快,個爐側面係無火到
呢個價錢,肉類質素算好普通
某d職員態度有待放善
2020-06-14