2014-08-22 4892 瀏覽
睇人地上網果堆食評指食物唔錯,所以我同學生日就選擇左去韓舍食韓燒,反正係旺角韓燒,價錢間間差唔多,又未試過,所以就想去試下。先講左食物,由於小弟喜歡食燒肉,所以對肉要求頗為高,見之前有幾間韓燒既肉片有黑色污漬,搞到我唔敢食,呢間又沒呢種情況出現,放心哂 而且熟左之後陣 D肉香加佢個口感,令我食唔停口。而且,令我最欣賞係佢地會供應埋甜品,仲要有我最鍾意既蛋糕 细细件 唔太甜 幾好佢仲有提供其他食物,除左三文魚之外,仲有螺蝦之類食物。同埋,三文魚肉厚新鮮,同日式餐廳水平可以比上。平時螺肉裏面都少,但佢裏面肉肥甘鮮,真係啖啖肉!最後就係炸物,炸魚肉係我最欣賞 佢外面脆而裏面就包住魚香。所以相對之下薄餅就變得沒咁吸引,但係熱既情況下,佢依然脆香。員工態度認真。每次追單個時 都好爽手 總括黎講啦,根本上你要咩食物就會有,正

平時螺肉裏面都少,但佢裏面肉肥甘鮮,真係啖啖肉!

最後就係炸物,炸魚肉係我最欣賞 佢外面脆而裏面就包住魚香。

員工態度認真。每次追單個時 都好爽手
總括黎講啦,根本上你要咩食物就會有,正
10 分鐘 (堂食)
2014-07-18 10112 瀏覽
去旺角睇完戲, 九點多啦 記起附近有間放題之前食個唔錯 上去睇下有無位啦 去到已經好多人, 不過等左大概五至八分鐘就有位 呢間好似酒店自助餐模式 要自己出去攞嘢食有好多唔同區域 有刺身 燒烤 甜品等我哋先攞啲燒肉返嚟燒烤 呢到豬牛羊都有啲 款式都算幾多其中牛柳粒、豬頸肉、豬腩肉d肉既味道唔差豬頸肉同牛舌 新鮮而且軟淋得黎有d爽口.牛柳粒更加d肉質綿又嫩滑 有脂肪亦唔會覺到好肥豬腩肉 一層肥膏一層瘦肉烤至微微起焦, 很爽的口感刺身亦新鮮,三文魚幾肥有魚香又大大件 魷魚片特別特別爽甜,好味炸物 方面 當中魚柳薄餅比較可取 魚柳外脆內軟又唔肥利 簿餅味道酸甜 又香脆 其他就一般 最後食埋佢哋啲甜品 有好多細細件嘅蛋糕同啫喱 美道算係咁係咁la 當中朱古力蛋糕最好味 充滿濃郁嘅朱古力 正呢餐都算盡興la

去到已經好多人, 不過等左大概五至八分鐘就有位
呢間好似酒店自助餐模式 要自己出去攞嘢食
有好多唔同區域 有刺身 燒烤 甜品

我哋先攞啲燒肉返嚟燒烤 呢到豬牛羊都有啲 款式都算幾多
其中牛柳粒、豬頸肉、豬腩肉d肉既味道唔差
豬頸肉同牛舌 新鮮而且軟淋得黎有d爽口.
牛柳粒更加d肉質綿又嫩滑 有脂肪亦唔會覺到好肥
豬腩肉 一層肥膏一層瘦肉烤至微微起焦, 很爽的口感

炸物 方面 當中魚柳薄餅比較可取
魚柳外脆內軟又唔肥利
簿餅味道酸甜 又香脆 其他就一般

當中朱古力蛋糕最好味 充滿濃郁嘅朱古力

正呢餐都算盡興la
2014-07-16
2014-07-06 10077 瀏覽
炸物及自助食品:炸魚柳 太䶢焗薯 太細 冇特別雞粒炒飯 足料 白汁磨菇雞肉酥 濃味香口炸薯 一般味 形𡘾多花款 笑樣 星形 冇形...炸咖哩角 鍋貼 春卷 清一色菜加肉...安格斯牛肋骨 半肥廋6、7成熟入味之餘有新鮮牛肉味薄餅 薄脆批加芝士三文魚壽司及其他 唔新鮮 一般燒烤物:牛仔骨 太肥 太韌 牛肉粒 有鮮牛味 牛肉片 厚切 太韌韓式雞串燒 入味 洋蔥夾雞粒雞翼 微辣 普通甜品及diy區:馬卡龍 香脆外皮 內層甜軟 唔係成日有得捰...木糠杯 一般 炮芙 帶微脆鬆軟外層 夠cream布朗尼 口感佳 同朱古力粒軟硬度好夾桂花糕 清新香甜 蛋糕類 口感味道千遍一律 好睇唔好食一般冇特別格仔餅 自己玩 加蛋槳後等5分鐘 有調味 砂糖 煉奶 花生醬及糖槳(加了水 稀到核爆)雪糕 薄荷朱力粒味 香芋粒味 芒果味 咖啡味最正 香濃咖啡味雪條 自己玩 加醬上機放支棒仔 等3分鐘再反轉4分鐘 得個甜 味不討好招糖布甸 好食 可惜糖面over到一個點 都幾黑 布甸 夠熱夠味 香甜蛋味飲料:擰檬茶 好陽光吖...陣味擰檬水 味好假汽水機有可樂 雪碧 水 芬達橙 忌廉 有冰粒提供熱飲有花茶加$有啤酒 t
炸物及自助食品:
炸魚柳 太䶢
焗薯 太細 冇特別
雞粒炒飯 足料
白汁磨菇雞肉酥 濃味香口
炸薯 一般味 形𡘾多花款 笑樣 星形 冇形...
炸咖哩角 鍋貼 春卷 清一色菜加肉...
安格斯牛肋骨 半肥廋6、7成熟入味之餘有新鮮牛肉味

牛肉片 厚切 太韌
韓式雞串燒 入味 洋蔥夾雞粒
雞翼 微辣 普通

甜品及diy區:
馬卡龍 香脆外皮 內層甜軟 唔係成日有得捰...
木糠杯 一般

2014-07-05
用餐優惠
其他
2014-07-03 9267 瀏覽
細妹出糧請食飯 佢提議食呢間放題 貪佢呢度咩都有得食一入門口就見好似酒店款式既甜品櫃 好多甜品呀再看看裏面 座位都算闊落 氣氛同環境都唔錯我地一開始就搶攻甜品櫃裏邊的野食有多款既蛋糕 啫喱 木糠布甸等全部份量都細細件 又幾好喎 我可以食多幾款禾芝士蛋糕中我最愛檸檬芝士 檸檬味濃 亦不失芝士味其次就係朱古力蛋糕 朱古力味特濃 食落鬆化啫喱類別沒特別啦之後就排隊攞魚生刺身 有三文魚 希靈魚 吞拿魚等雖然每次只可取四件 但每件都係厚切特別係三文魚 超級肥美仲要係腩正 淡淡魚油香 正另外仲有啲急凍蝦 青口 翡翠螺其中急凍蝦我最like 肉質夠爽口 又大隻翡翠螺都好彈牙至於青口 唔多掂 仲未開口添燒肉方面 樣樣肉類都有D牛仔骨好大件 燒到大概七成熟就最好 不過有少許牛羶味豬頸肉爽口多汁 雞肉則很夠嫩滑 其他蔬菜類則正正常常眼見仲有多嘢未食 不過食到呢度都咁上下啦時間差不多 唯有放棄啦總括來講呢間嘢款式都算幾多 味道唔錯 員工態度都ok我哋決定下次留定肚 再來食過
細妹出糧請食飯 佢提議食呢間放題 貪佢呢度咩都有得食

總括來講呢間嘢款式都算幾多 味道唔錯 員工態度都ok
我哋決定下次留定肚 再來食過

2014-07-02
2014-07-01 8817 瀏覽
我同我個fd兩個人10:30去食韓燒,其實一入去感覺我唔太滿意,我唔太鐘意太多油煙既地方,一入去俾我感覺就係佢通風系統唔好,佢啲爐既設計係長方型既特別少少坐底後去拎野食,佢食物既款式都好多,連爆谷都有,有刺身可以任攞不過每人排隊只限攞一款,仲有好多甜品,我最鐘意食佢啲蛋糕仔,好好味,佢仲有熟食,不過我冇夾好多,不過相比起其他韓燒佢可以燒既種類比較少,都係得幾款肉,唔太多我地食左一個鐘多啲就埋單,每人消費左180左右,其實個段時間我覺得佢比較貴,不過佢啲野食都幾好味有機會會再去
我同我個fd兩個人10:30去食韓燒

有機會會再去
2014-06-18 8851 瀏覽
今晚約左朋友係韓舍食放題,平日無乜人等位。入到去個環境係感覺好乾淨企理,好似平時食自助餐咁。因為一入門口已經係一個甜品COUNTER, 有好多款甜品我諗加埋可能都有40-50款,個樣式仲好靚而且仲有埋棉花糖機、夾餅機、雪糕機、爆谷機好明顯比其他放題係好唔同 一開始就拎左啲甜品食,啲芝士餅好味,好挺身又唔會好膩同甜,而且仲係細細件試下味,唔會響聲之後食欲。整體黎講呢到啲野食係唔錯,一定會唔漏單 因為係自己出去拎。先黎講講前菜,素翅冷麵,一般人食放題就唔會拎呢個因為賣相靚,所以試下,個翅冇乜味,又唔爽囗好彩只係拎左小小黎試啫我覺得呢到一個大特食就係有海鮮冷盤有大大隻翡翠螺、青口同埋蝦。翡翠螺大大隻,好肥美,好彈牙爽口,肉實一定要加埋檸檬汁,引發到佢既鮮甜出黎,一次過食左幾碟。另外,青口好多無開口,所以就要燒一燒熟,燒到開口其實燒一燒仲正,因為未燒時肉質普通燒左就無左呢個缺點,仲有一陣海水既鮮味﹐GOOD!!!而係刺身方面,呢到款式比較少,仲要係每人每次只可以拎4件真係同出面自助餐咁樣。需然係煩D, 不過比較其他,味道較好三文魚刺身,件件都係腩位,好鮮明既一層魚油一層肉,魚香係我舌上徘徊。其
今晚約左朋友係韓舍食放題,平日無乜人等位。
入到去個環境係感覺好乾淨企理,好似平時食自助餐咁。

因為一入門口已經係一個甜品COUNTER, 有好多款甜品
我諗加埋可能都有40-50款,個樣式仲好靚
而且仲有埋棉花糖機、夾餅機、雪糕機、爆谷機
好明顯比其他放題係好唔同

一開始就拎左啲甜品食,啲芝士餅好味,好挺身
又唔會好膩同甜,而且仲係細細件
試下味,唔會響聲之後食欲。

整體黎講呢到啲野食係唔錯,一定會唔漏單

因為係自己出去拎。
先黎講講前菜,素翅冷麵,一般人食放題就唔會拎呢個
因為賣相靚,所以試下,個翅冇乜味,又唔爽囗
好彩只係拎左小小黎試啫

我覺得呢到一個大特食就係有海鮮冷盤
有大大隻翡翠螺、青口同埋蝦。
翡翠螺大大隻,好肥美,好彈牙爽口,肉實
一定要加埋檸檬汁,引發到佢既鮮甜出黎,一次過食左幾碟。

另外,青口好多無開口,所以就要燒一燒熟,燒到開口
其實燒一燒仲正,因為未燒時肉質普通
燒左就無左呢個缺點,仲有一陣海水既鮮味﹐GOOD!!!

而係刺身方面,呢到款式比較少,仲要係每人每次只可以拎4件
真係同出面自助餐咁樣。需然係煩D, 不過比較其他,味道較好

其他韓燒野食物乜特別,其中牛肉数比較野味la
另好欣賞佢個抽風,無乜煙出

其餘既炸物 買相都靚 不過太飽 食唔落啦
2014-06-16
2014-06-13 7508 瀏覽
朋友同我食生日飯, 精打細算既我地 梗係揀食放題啦 朋友話呢間食過幾好 就試呢間吧.Book左位  , 所以都唔駛點等位可入場個場報置好有酒店FEEL WOW , 感覺幾好 仲有闊落既卡位比我地tim我地坐低左就爭取時間攞野食啦 我同朋友一開始先揀凍盤有青口 , 翡翠螺  , 凍蝦凍蝦幾彈牙 仲有D膏 翡翠螺最好 超大隻 爽口  又juicy 正!!壽司吧 雖然每次只限取4件壽司但都係可以無限次攞的 都算OK啦種類大概有四五款我地專攻三文魚 希靈魚 希靈魚 好爽口但唔肉質鬆化 亦唔會雪到好冰三文魚 好新鮮 而且部分系腩位 相當肥美 級數算中上之後就再去拎燒肉 攞咗一大碟返埋位去燒 D燒肉 肉質尚算鬆軟 又唔會乾爭爭 有啲肉汁牛柳粒、豬扒 牛仔骨 好嫩口牛仔骨 size唔大都幾易燒 仲有D牛味 羊架 肥瘦分佈適中 又唔so 幾好熟食種類有pizza 炸春卷、炸魚柳 餃子、魚蛋...當中pizza最好味 好脆口 魚柳外脆內軟 亦唔覺油利 正 其他就都係一般貨式.最後係甜品 款式多到花都眼亂最低讚係每size 唔大 可以比我地食多幾款當中朱古力蛋糕 好濃朱古力味 又鬆軟 正糯米磁 有綠茶同紅

Book左位  , 所以都唔駛點等位可入場

我地坐低左就爭取時間攞野食啦 我同朋友一開始先揀凍盤
有青口 , 翡翠螺  , 凍蝦
凍蝦幾彈牙 仲有D膏
翡翠螺最好 超大隻 爽口  又juicy 正!!

壽司吧 雖然每次只限取4件壽司
但都係可以無限次攞的 都算OK啦
種類大概有四五款
我地專攻三文魚 希靈魚
希靈魚 好爽口但唔肉質鬆化 亦唔會雪到好冰

三文魚 好新鮮 而且部分系腩位 相當肥美 級數算中上

之後就再去拎燒肉 攞咗一大碟返埋位去燒
D燒肉 肉質尚算鬆軟 又唔會乾爭爭 有啲肉汁
牛柳粒、豬扒 牛仔骨 好嫩口
牛仔骨 size唔大都幾易燒 仲有D牛味
羊架 肥瘦分佈適中 又唔so 幾好

熟食種類有pizza 炸春卷、炸魚柳 餃子、魚蛋...
當中pizza最好味 好脆口 魚柳外脆內軟 亦唔覺油利 正

其他就都係一般貨式.

最後係甜品 款式多到花都眼亂
最低讚係每size 唔大 可以比我地食多幾款

當中朱古力蛋糕 好濃朱古力味 又鬆軟 正

糯米磁 有綠茶同紅豆味 好煙un 禾

堵喱有好多款味, 但味道沒特別啦!

呢餐生日飯除左時間短左d外, 基本上我同朋友都好滿意呀
2014-06-18
2014-06-04 7326 瀏覽
同班同事響旺角韓舍食,因為我嘅選擇錯誤,導致個氣氛都係好一般。。我地捻住間間韓燒都差唔多的,點知呢間d野係超乎想像咁咸,牛肉豬扒基本上一定會燒咖啦,但呢兩樣野基本上係又咸又難熟,d爐原來係唔夠熱的,慢火得好緊要,導致兩個鐘內嘅時間係唔夠食咖。生野唔熟,所以大家去攞熟野,韓燒店喎,得粉面飯同豬腳姜?唔係下嘛?仲有所謂炒飯炒米好似比水淋過咁冇味,餸又少,好似齋咁。然後,雖然佢有壽司有刺身,但刺身每人4件,size又唔係大,重新排又有面色睇,唯有攞壽司,慘在有同事唔食得生野,咁佢基本上係冇淡好食。態度仲衰,因為個爐唔夠熱先係主要問題嘛,咁咪搵店員處理啦。點知態度差到爆,調完位個爐都係唔夠熱,問有冇得處理,居然:“都話左調位冇用咖啦,你地又唔信,而家調完又話唔熱,我地仲要做生意咖”,簡直係慘過乜咁。總之成晚受氣多過enjoy,食飯食到咁真係好無謂。我覺得就係,呢度嘅所謂韓燒燒唔熱,熟食唔好味,刺身鏗住比。。明將都好過佢!

生野唔熟,所以大家去攞熟野,韓燒店喎,得粉面飯同豬腳姜?唔係下嘛?仲有所謂炒飯炒米好似比水淋過咁冇味,餸又少,好似齋咁。然後,雖然佢有壽司刺身,但刺身每人4件,size又唔係大,重新排又有面色睇,唯有攞壽司,慘在有同事唔食得生野,咁佢基本上係冇淡好食。

2014-05-23
35 分鐘 (堂食)
約埋一班同學一齊去食韓燒,同時因為聽過個爐好特別,所以去韓舍(但最後發現原來係伏)。入到去首先嘅感覺就係環境唔錯,不過唔知係咪因為通風系統一般,所以一直都有陣“窿”味。Bar度有自助形式肉類比你選擇,種類尚算多,但係好咸。魚扒係雪藏嘅,唔新鮮亦冇乜味,牛肉好老,又好咸,豬肉味道還好,但唔建議燒,下面講點解。。熟食就只有豬腳姜我覺得ok,其他有飯同粉,但講真,兩百幾蚊任食,點會攞飯啊。韓燒就梗係燒野咖啦,不過最大問題係,佢個爐熱力嚴重不足,搞到每塊扒都好要好耐時間先整得熟,even蔬菜類都唔多夠熱。20分鐘可以比全台人燒到4塊扒,每人一塊,試問點夠食呢。。。好彩嘅係我地可以去攞壽司,最後變左食壽司放題,魚生方面因為太多人排隊,所以都係算罷啦,食壽司飯飽肚。因為冇乜主食關係,我地轉攻甜品,甜品算係還可以,當然唔及甜品鋪,但係有總係好過冇。然後,suppose 2個鐘嘅放題,8點入座9點就叫埋單同開始催。。。因為個經理態度好差咁不斷催促,一個半鐘就走左了!!總結就係,韓燒應有嘅肉類因為個爐慢同埋得個半鐘嘅關係,基本上食得好少。。我地又唔想食咁多飯,所以比左$22x之後全晚基本上係食唔飽的,要

因為冇乜主食關係,我地轉攻甜品甜品算係還可以,當然唔及甜品鋪,但係有總係好過冇。

總結就係,韓燒應有嘅肉類因為個爐慢同埋得個半鐘嘅關係,基本上食得好少。。我地又唔想食咁多飯,所以比左$22x之後全晚基本上係食唔飽的,要去糖水鋪繼續填肚。。

簡單講上去食簡直係被激到飽。
2014-04-26
45 分鐘 (堂食)
原本捻住食下面嗰間嘅,點知上面嗰間等快d,所以就咁就中招!中招嘅原因係,個爐完全係唔夠熱,燒左半個鐘都係攞過兩轉野,不過咁都未到最離譜。一路食,一路研究有乜好食啦,牛豬雞魚都有,但係得牛煮得過,因為第一就算唔夠熟都冇咁危險,第二,冇咁鹹,佢d鹽好似免費任落咁,得牛肉冇咁鹹。當然,有壽司刺身等等,刺身本身唔係特別好,同放題比差少少,但仲要每人4件,壽司就任攞,梗係啦,飯咋嘛。甜品方面,真係得個甜字。哦,仲有爆谷同買要企響度等成世先捲到少少嘅棉花糖。計我話,呢間野韓燒只係配菜黎.食左一個鐘,落肚嘅都係 好有限,叫經理黎處理,嘩,黎料!好似求佢咁,講極都唔換台唔換爐!!姓曾個經理仲話:好老實講,呢度張張台都係咁咖嘞,其他人都係咁食!我地出面仲有好多客等緊,你唔中意可以離開讓比等緊嘅人!雖然佢地早埋單又不斷催,不過我地幾歹都唔早走,食甜品食到夠為止。比兩舊水食甜品,我不如去甜品鋪好過!!好離譜囉,未見過咁做生意囉!
原本捻住食下面嗰間嘅,點知上面嗰間等快d,所以就咁就中招!

好離譜囉,未見過咁做生意囉!
2014-04-21
2014-04-26 8806 瀏覽
一行10個人好耐冇聚,所以相約左夜晚7點韓舍等,早左一個禮拜book台,上到去都係要等半個鐘,雖然耐左d但尚可接受。入座開爐,因為台細,所以開左兩張台,每枱有一個特製爐,算係有d特色。可惜個爐係唔夠熱嘅,兩個都唔多熱。一塊趴要成15分鐘先熟,相比其他6-7分鐘已經熟,好明顯特登令你食得冇咁快。經過多翻要求,終於換左台,然而新嗰兩個爐都係唔熱,所以呢個我地都幾肯定係蓄意咁慢火減低成本的。食物方面,好多都好鹹,魚柳,牛肉都鹹。豬趴個d就ok,但因為實在係好耐先熟,只有少食d喇。其他熟食都好少選擇,而且唔好食。飲品方面,要加錢先有,只不過得汽水,豆漿冇,果汁都冇。啤酒又要額外再加錢。到最後,明明有兩個鐘時間食,個半鐘就開始趕客,而且不斷催,最後頂唔順都係唯有走,費事激氣。總結就係,食放題食韓燒咁多次,今次真係第一次連女仔都食唔飽走人。

2014-04-18
30 分鐘 (堂食)
2014-04-05 11419 瀏覽
星期一上班是最吃力的一個工作天,因為週末過後還未回魂嘛!正正因為這樣,我們才要吃大餐去!是晚下班到了旺角已差不多九時,想起創興樓上有家韓燒一直想試,於是乾脆上去開餐了。這家韓燒名叫韓舍,沒想到除了普通燒肉,還有自助餐食物,種類相當多,前菜如沙律﹑壽司,海鮮凍盤有大蝦﹑青口及翡翠螺,熱葷如意粉﹑燴飯﹑炸物﹑海鮮菜式等,還有大量甜品,for 燒烤的醃肉﹑海鮮也有不少,怪不得門口堆滿人啦!我們等了差不多半小時終於可入座,蠻興奮呢!每枱均有一個聲稱特製烤爐,不會吃到滿身油煙,事後當然完全不認同啦!而且爐頂頭有盞燈,光又不夠光,又成日頂住人翻肉,十個彈呀!說回食物,雖則種類多,但坦白講,味道非常一般,燒肉經醃料調味後款款差不多,其中以豬腩肉及牛粒味道較好,除了有本身的肉味,肉有質感﹑有咬口,而不是被梳打粉狂醃那種。不過正正因為烤爐的不良設計,故很難看到肉熟了沒有,這樣使我常烤過頭。烤京都骨味道也不錯,大小適中,口感跟牛粒差不多,但比牛粒更佳,爽彈有咬口而不過嚡。另一款醃豬扒則讓人失望了,調味怪怪的,吃一口已不想再吃。至於炸物等熱葷,不是太凍就是過油,認真麻麻!(不過我倆有衣食,已取的都吃掉)啊!

啊!蟹棒壽司好吃喎!不過無理由淨隊這個嘛!甜品方面,有不同種類芝士蛋糕﹑慕絲蛋糕﹑啫喱﹑牛奶布丁﹑芒果布丁﹑Creme Brulee﹑朱古力噴泉等,最好味是牛奶布丁及 Creme Brulee,其他不試也罷。反而讓人驚喜的是有棉花糖機﹑窩夫機及自製雪條板,讓食客動手做甜品。棉花糖機及窩夫機不用介紹,自製雪條板是食客先以雪條棒取一些忌廉/慕絲物體,然後放在凍板上(即像炒雪糕的凍鐵板),讓其凝固成雪條,蠻有趣呢!怪不得食店自稱 DIY自助餐啦!

跟其他韓燒一樣,分時段收費,人多可燒久一點,2-3人則只有個半小時,飲品另計,或加$20@任飲汽水。用餐環境OK,收費尚算合理,不過食物水準於我而言真的一般,試一次就夠了!

海鮮冷盤
好味蟹棒壽司
各類熱葷炸物
牛奶布丁好味
棉花糖自己來!
題外話/補充資料: 要加一
2014-03-31
30 分鐘 (堂食)
好味蟹棒壽司
牛奶布丁好味
2014-04-02 8662 瀏覽
今日同母親大人行開旺角  唔知食咩醫肚之際行到創興見哩間野未食過  價錢又唔貴  咪試吓啦點知......中招!5點幾入場  見到無咩客人都算但d食物好似未ready好咁 (又好似擺左好耐咁)d buffet傢私未預齊  bbq果邊都未有拑俾人夾野食有個咖哩薄餅檔一直都冇師傅企  到6點3左右先有個師傅仔煎左兩塊(咁大把?!!)既薄餅show出黎d熱食雖然一直都有蓋蓋著  但一d都唔熱  只係暖暖地  好似擺左好耐咁款我知飲品係加錢任飲  但唔加錢任飲係咪代表連杯水都冇bbq既肉醃得好重味  食到好頸渴  甜品區對我一d吸引力都冇  蛋糕做得死實得個『甜』字而所謂既自制walffe  d餅漿冇蛋香  整出黎既walffe得個型  難食其實一開始都唔對佢抱有期望  但佢樓下打廣告講到自己有酒店級水準就真係吹水唔抺咀  佢根本係想學某連鎖韓燒店既形式  可惜事與願違  大家無得比
今日同母親大人行開旺角  唔知食咩醫肚之際行到創興
見哩間野未食過  價錢又唔貴  咪試吓啦

點知......
中招!
5點幾入場  見到無咩客人都算
但d食物好似未ready好咁 (又好似擺左好耐咁)
d buffet傢私未預齊  bbq果邊都未有拑俾人夾野食

就真係吹水唔抺咀  佢根本係想學某連鎖韓燒店既形式
可惜事與願違  大家無得比

2014-04-02
2014-04-01 8030 瀏覽
今日同女朋友去旺角行街睇戲,睇完戲就覺得肚餓,諗緊食乜好。女朋友突然諗起佢朋友之前提過係旺角有間款式多元化又有得韓燒既餐廳。由於今日係星期日驚無位,於是上網搵電話打去問,餐廳既職員話今日好多booking,但仲有2張木台,要食既話就早d黎,依家暫時唔駛排隊。由於肚餓既關系,無乜點考慮就決定去了 去到餐廳門口既時候《嘩》左一聲,餐廳內既甜品區正正對著大門,款式絕對不少。睇到d甜品都幾精緻。可以省返食糖水既錢,正啊~~ 等左無幾耐,職員就帶左我地去一張卡位到坐,卡位非常寬敞舒適.VERY GOOD!去到食物方面.燒肉部份頁得好夠味,女朋友就話雞翼同牛仔骨最好食!呢道除左燒肉外,仲有大約10款既熟食,呢Part對於飢餓的我們非常重要! 原來呢道仲有數款凍盤海鮮,而我同佢都係海鮮皇,當然唔執輸啦! 海鮮當中呢款比較好.順便一提,呢道既食物區分佈分明.主要有生肉區,熟食區,日式,甜品區和DIY區.餐廳有D區好似酒店咁,屬於開放式廚房.可以見到D師傅即場製造食物,確保新鮮.食到差唔多既時候當然係品嚐甜品經過一輪挑選後,原本7成飽的我們都變了10成飽.原因係店家的甜品款式真係多得好誇張,大約

甜品櫃
D肉頁得唔錯!
去到食物方面.
燒肉部份頁得好夠味,女朋友就話雞翼同牛仔骨最好食!
格局與酒店相似

海鮮當中呢款比較好.
順便一提,呢道既食物區分佈分明.
主要有生肉區,熟食區,日式,甜品區和DIY區.
日式區
最愛的刺身
食左好多
餐廳有D區好似酒店咁,屬於開放式廚房.
可以見到D師傅即場製造食物,確保新鮮.
食到差唔多既時候當然係品嚐甜品
經過一輪挑選後,原本7成飽的我們都變了10成飽.
原因係店家的甜品款式真係多得好誇張,大約有30款.
鐘意食甜品既朋友千期要留肚!不然你一家會後悔.
而女朋友覺得最好吃的甜品係馬卡龍
仲有果D杯裝既甜品都唔錯.
至愛既甜品
仲有好多無影.
DIY
DIY區有朱古力噴泉,綿花糖,雪條機等等.
飯後總括
呢道地方寬敞乾淨,坐得好舒適.
食品雖然比不上5星級酒店,但以這價錢算非常抵食,大致滿意!
會推薦其他朋友品嘗!
希望店家可以KEEP住服務同食品質樸!
我會再來!
  • 馬卡龍
  • 三文魚
  • 燒肉
2014-03-31 6601 瀏覽
其實我已經吾係第一次食,因為對上一次食過幾好食,所以決定再次幫襯! ****雖然我食已經係二月既事,但今次真係忍吾到啖氣!真係要打番個食評.可能假期方面都幾多人等位!我同事訂左位,但都係要等.我去到因為我同事未到,所以我唸住去拎位先,點知…我:我想問係咪即入坐就計時?我同事未到等埋佢先入!企門口服務員:係呀!入座就計個半鐘架啦!未到齊呀?甘等埋先入囉!(咩態度呢請問呢位呀姨?)好,我都算啦,只係想同同事好好食餐飯!入到去,個人認為環境算乾淨既!未坐好,因為太肚餓,已經沖去拎野食!個人認為野飲加20蚊太貴了,所以決定飲水算.食物方面:肉類:款式普通,但味道幾好既,好過漢和!刺身:每人只限拎4塊……吾新鮮兼好薄!熟食:炸野算幾好食,但有d食物凍,可能整左太耐.甜品:大愛!值得一讚,款式多,好好味!eg:蛋糕,木槺布甸等……**有棉花糖機同雪條機比自己DIY.正!亦有雪糕!其實整體真係好好,但最後竟然會發生d甘既事!我知食個半鐘,但吾洗一夠鐘即刻收哂我d餐具野食下嘛?我同同事拎完甜品番去見到都o咀,重點係……我爐上重有野食,點解吾比我食埋先?會吾會太浪費呀?個經理同d職員驚死我地吾走,係甘

我:我想問係咪即入坐就計時?我同事未到等埋佢先入!

入到去,個人認為環境算乾淨既!

[IMG:1
]
未坐好,因為太肚餓,已經沖去拎野食!
個人認為野飲加20蚊太貴了,所以決定飲水算.

食物方面:
肉類:款式普通,但味道幾好既,好過漢和!
刺身:每人只限拎4塊……吾新鮮兼好薄!
熟食:炸野算幾好食,但有d食物凍,可能整左太耐.
**有棉花糖機同雪條機比自己DIY.正!亦有雪糕!
其實整體真係好好,但最後竟然會發生d甘既事!
我知食個半鐘,但吾洗一夠鐘即刻收哂我d餐具野食下嘛?我同同事拎完甜品番去見到都o咀,重點係……我爐上重有野食,點解吾比我食埋先?會吾會太浪費呀?個經理同d職員驚死我地吾走,係甘吸實,心唸:需要做到甘?
之後類似男經理既人:夠鐘了,出面大把人等緊!
我同事:可吾可以比杯水我飲埋先?
類似男經理既人:得!
之後係甘望住我同事,大佬杯水熱架,飲要時間,搞到我同事吾飲就走!亦講:吾會再幫襯!
出到去完全一個人都冇……場內亦好多空位!當場無奈了!

埋單吹三吹四,問都吾問收哂d野,叫我點再幫襯? 類似男經理既人同職員態度亦吾多友善,叫我點再幫襯先?野食再好都冇用!甘既態度點做飲食業?
2014-02-05