2015-03-05 7071 瀏覽
朋友口中呢間自助韓燒幾OK我地無book位所以都要等一陣 , 好彩好快位 仲闊落既卡位坐TIM位都未坐定 就爭取時間衝左去拎野食我見到最正 係(甜品) 好多款有cheese cake, 果撻, ,木糠布甸…全部細細件 , 我可食多D款.佢呢度自助形式有個生肉區 比客人夾番去埋燒起碼有廿多款 , 花多眼亂一口牛重牛味豚肉厚度剛好 , 好快燒完有得食 , 味道亦唔錯雞翼 雞扒 豬扒 金沙骨 牛仔骨等都okD肉算夠入味 燒完依然好有肉汁冷盤有凍蝦同青口, 翡翠螺 都幾好味除左時間短左d之外, 基本上我同朋友都好滿意呢餐
朋友口中呢間自助韓燒幾OK
位都未坐定 就爭取時間衝左去拎野食

全部細細件 , 我可食多D款.

佢呢度自助形式有個生肉區 比客人夾番去埋燒
起碼有廿多款 , 花多眼亂
一口牛重牛味
豚肉厚度剛好 , 好快燒完有得食 , 味道亦唔錯
雞翼 雞扒 豬扒 金沙骨 牛仔骨等都ok
D肉算夠入味 燒完依然好有肉汁

冷盤有凍蝦同青口, 翡翠螺 都幾好味
除左時間短左d之外, 基本上我同朋友都好滿意呢餐
2015-03-01
2015-02-04 10252 瀏覽
經過多次都未試過就襯有機會試下,雖然未聽友人食過,但下面見到好次唔錯咁就上去啦,我地2人係5:30入座,可選擇至到6:30$98或至到7:30$148,我地選擇了至6:30,入去座位超大超舒服,馬上去攞食物,我負責攞甜品,生熟食物都不少選擇,但刺身就要排隊我們放棄了,先食熟食,豬腳薑冇味,超多腳毛,蝦不感到新鮮,其餘都係咖哩角同春卷,一點都沒特別,至於燒肉係主角但超失望,全部都不是韓式味道,比起漢×苑難食得多,菜類選擇少,至於甜品更是失望中之失望,超難食,唯一可取係啫喱同雪糕,我沒有整棉花糖,相信唔會難食吧~不過唔會再嚟試了
2015-02-02 8466 瀏覽
忽然想食餐勁... 就簡左D韓燒可以任食  因為有book位.. 所以一去到唔洗等 韓舍D裝修幾舒服同開揚 ,, 每枱都有個小型抽油煙機既,希望客人唔會食到滿身油煙,但其實點都會有DD味佔左係身!不過設計算貼心了 食物既款式算多,中日韓都有!而且睇落去好乾淨 感覺良好!前菜都有好多,,沙律﹑壽司,,海鮮,,凍盤有大蝦,青口 .. 冷凍櫃仲有好多刺身(三文魚、鮑魚片)、另外仲有D冷麵、中華沙律等等。款式好多.. 見到真係幾high哈哈另外有大量甜品,第一次見到DIY既雪條機@@ 可以自己選D 預備好既漿上一個冰機到.. 之後自己設計形狀!!!!仲有兒時成日都想玩既diy棉花糖機!!! 絕對岩有小朋友既家庭 至於燒肉同其他燒既食物,都好新鮮! d肉食落去唔會乾身 成口肉汁! 特別係D牛肉片!! 口感好正! 並不是出面個D比梳打粉狂醃個D~(醃到都分唔到雞肉同牛肉)蔬菜類算多.. 而且切既size 比較大. 唔需要行好多次都夾到自己想要既份量美中不足既係,,兩小時真係好快過... 有少少趕 不過overall 係滿意既
忽然想食餐勁... 就簡左D韓燒可以任食

因為有book位.. 所以一去到唔洗等

韓舍D裝修幾舒服同開揚 ,,
不過設計算貼心了

食物既款式算多,中日韓都有!而且睇落去好乾淨 感覺良好!
見到真係幾high哈哈

另外有大量甜品,第一次見到DIY既雪條機@@
仲有兒時成日都想玩既diy棉花糖機!!!
絕對岩有小朋友既家庭

至於燒肉同其他燒既食物,都好新鮮!

並不是出面個D比梳打粉狂醃個D~(醃到都分唔到雞肉同牛肉)

美中不足既係,,兩小時真係好快過... 有少少趕
不過overall 係滿意既
2015-01-29
2014-11-12 17762 瀏覽
 My friends have told me that 韓舍 is a good restaurant to catch up with lots of food choice and dessert so I decided to go there to try it. I went for a round trip seeing what sort of food they have. The choices of food actually is very impressive as i can find popcorn, marshmallow machines, sashimi, sushi, Korean food for BBQ, hot dishes and cold dishes. It was just like a hotel style buffet given that the price was very reasonable.The first thing that i tried was their Korean BBQ. They do marin
The first thing that i tried was their Korean BBQ. They do marinated the meat quite well.. Although the beef is a bit chewy, it tastes ok. I also tried the chicken wings. Since these are all BBQ food, i started to get thirsty very easily so i went to grab a drink. It was good that they have 2 different types of hot herbal tea reducing the heat and the taste of the tea are not that sweet but their refill of the tea was quite slow
The hot dishes such as fish and fried chicken was a bit disappointed as it is too dry and not hot enough.

Although the dessert bar seems big, but the varieties are not that attractive. I tried the nut cupcakes and jelly. it is refreshing indeed but the other cakes are not that tasty due to the hard texture.

The atmosphere was quite smoky and noisy indeed so it would be hard to really catch up as I have  to shout out when I talk.
Overall, this restaurant is definitely good for families to try as there are lots of variety to choose and pricing is reasonable indeed.

2014-11-05
2014-11-11 15105 瀏覽
韓舍既裝修幾高級又舒服禾 食物素真係唔錯!先講到個款式先,真係中日韓都有!仲有d你諗唔到既都有tim好似甜品咁 又有錦花糖 桂花榚 最神奇係連DIY既雪條機都有 味道都好正就算係熟食都有超多 肉類係韓式放題就不嬲多 就連炸物都唔少 好似炸芋絲呀 炸雞肉呀等等講返味道先 佢呢到d壽司同出面日式放題有得fight!佢個天婦羅壽司係我覺得好正 佢蝦肉好柔滑 好彈牙 個皮又脆!包括佢個到d炸物都炸得好有水準 外面真係脆口甘香~~~去到燒肉同其他燒既食物,佢地d肉食落去係成口肉汁我就鐘意食佢地既牛肉片 又唔會好簿 又唔會話太厚 所以口感好正!有時仲可以拎埋粟米加個錫紙兜去燒 加多少少汁 仲好味!仲有佢地既甜品雖然沒話好味過酒店 但係味道唔會太差 好似d桂花糕 都過得去 同款多 變左會有好多唔同味選擇有時見到d人話款式少或者食唔飽都覺得有D怪 自己真心又試過唔差禾
韓舍既裝修幾高級又舒服禾 食物素真係唔錯!

先講到個款式先,真係中日韓都有!
仲有d你諗唔到既都有tim
好似甜品咁 又有錦花糖 桂花榚
最神奇係連DIY既雪條機都有 味道都好正

就算係熟食都有超多
肉類係韓式放題就不嬲多
就連炸物都唔少 好似炸芋絲呀 炸雞肉呀等等

講返味道先 佢呢到d壽司同出面日式放題有得fight!
包括佢個到d炸物都炸得好有水準
外面真係脆口甘香~~~

去到燒肉同其他燒既食物,佢地d肉食落去係成口肉汁

有時仲可以拎埋粟米加個錫紙兜去燒 加多少少汁 仲好味!

仲有佢地既甜品雖然沒話好味過酒店 但係味道唔會太差
好似d桂花糕 都過得去 同款多 變左會有好多唔同味選擇

有時見到d人話款式少或者食唔飽都覺得有D怪
自己真心又試過唔差禾
2014-11-09
2014-10-24 15174 瀏覽
幾個月前先去過韓舍,依家有FD生日都會去呢間食。一黎食物款多,二黎質素算高!!!!佢燒烤肉類给多即選擇 有牛扒,牛肉,豬扒,魚柳等而且肉類醃得入味,肉質實之餘又嫩口。間野唔單止肉ok,其他食物,例如刺身都值得推介尤魚爽口 好弹牙 三文魚 厚切 好肥味韓舍既海鮮湯都好正,海鮮味已經係鍋湯到,勁香濃而且湯內既魷魚同蝦都好有鮮味~~火灸三文魚腩壽司,三文魚,花之戀樣樣都好正!!!尤其刺身好鮮味,舊舊都食唔停不過有時多人要等位,比較麻煩。但食物真係幾正,我仍會KEEP住去呢間
幾個月前先去過韓舍,依家有FD生日都會去呢間食。

一黎食物款多,二黎質素算高!!!!

佢燒烤肉類给多即選擇 有牛扒,牛肉,豬扒,魚柳等
而且肉類醃得入味,肉質實之餘又嫩口。

間野唔單止肉ok,其他食物,例如刺身都值得推介
尤魚爽口 好弹牙
三文魚 厚切 好肥味

韓舍既海鮮湯都好正,海鮮味已經係鍋湯到,勁香濃
而且湯內既魷魚同蝦都好有鮮味~~

火灸三文魚腩壽司,三文魚,花之戀樣樣都好正!!!
尤其刺身好鮮味,舊舊都食唔停

不過有時多人要等位,比較麻煩。

但食物真係幾正,我仍會KEEP住去呢間
2014-10-23
2014-10-19 12965 瀏覽
一入門口,見到環境OK, 點知行入去坐低啲煙大到煙霧瀰漫!我直情想標眼水!食物種類OK多,但個爐啲火唔夠大,燒件鷄中翼要差唔多九個字,仲要食落口唔夠熱同冇燒烤味,我依家食slow cook 呀!的冬菇燒到啲水乾哂都未熟,粟米到我埋單走人都未得,仲要限時個半鐘即係叫人燒一轉就唔使食!檸檬水同洛神花茶飲咗一啖就要倒😨😨好難飲!真心唔明點解有咁多好評,我覺得漢和好食好多!
檸檬水同洛神花茶飲咗一啖就要倒😨😨好難飲!
真心唔明點解有咁多好評,我覺得漢和好食好多!

2014-10-18 12437 瀏覽
不知怎地,近期多了吃韓燒和放題,尤其在週末,跟朋友一起不想太花時間去找吃什麼,又想大吃一場,放題確實是一個不錯的選擇,而想吃肉類的話,韓式就比較容易滿足食肉獸。這個週末晚,在旺角覓食,便找了這間韓式放題店韓舍,齊來週末任你點。這店在週末9點半後有特價,每位$178,我們兩人就預訂9點半這時段。餐廳座位以卡座為主,坐得頗為舒適,而爐則棄用傳統高高掛的韓式煙筒,而用較新穎的款式,節省了一些空間。食物以自取方式,而非寫紙仔,燒烤類的食物當然是主打,我們兩人吃得不多,每樣都拿了一些,豬肉、肥牛、雞翼、腸仔等基本款式都有齊,而雞翼有辣有唔辣,吃得辣的建議一試,個人認為幾刺激的。我們都是注重效率的人,所以喜歡一次過燒很多件,然後慢慢吃。食物不只韓燒咁簡單,有不少熟食的,我也取了些燒雞、魚柳和蝦。喜歡甜品的,會覺得開心,因為勁多選擇,各種果凍和布丁都有。飲品方面,汽水和花茶任飲,啤酒就要加$45。小評:食物種類多,目不暇給,好比一些三星級酒店水準,反而韓燒的部份就比較普通,食物水準尚可,以$178這價錢,還要身在旺角,我認為很抵食。

我們都是注重效率的人,所以喜歡一次過燒很多件,然後慢慢吃。
熟食
喜歡甜品的,會覺得開心,因為勁多選擇,各種果凍和布丁都有。
甜品
甜品
飲品方面,汽水和花茶任飲,啤酒就要加$45。
啤酒
花茶
小評:

2014-09-20
2014-10-07 10356 瀏覽
對於韓燒,大家應該一向吃得很多,那麼多間的韓燒之中,我最喜歡的就是韓舍啦原因就是它什麼都有,不會只限於燒烤食物,還有很多熱盤,最重要的就是它甜品很豐富。有朱古力噴泉,有很多水果讓大家挑;還有雪條機讓大家製作雪條,很有趣!另外有棉花糖機,光是甜品已經讓我覺得很有趣很好啦,更何況食物也不錯!呢度食物都幾多元化,但身為牛魔王的我當然是主打「牛」啦呢度既牛肉尚算新鮮,色澤都唔錯,而且食落仲幾好牛味雖然唔同位置既牛肉味道差唔多....冇咩大分別,但系口感就各有不同,牛肉粒好淋好鬆化啊我地仲食左好多甜品,仲有朱古力噴泉,真系甜到入心啊質素唔錯,下次會再黎happy together
呢度食物都幾多元化,但身為牛魔王的我當然是主打「牛」啦
呢度既牛肉尚算新鮮,色澤都唔錯,而且食落仲幾好牛味
我地仲食左好多甜品,仲有朱古力噴泉,真系甜到入心啊
質素唔錯,下次會再黎happy together
2014-09-16
2014-10-07 8406 瀏覽
之前都聽過韓舍個名。知道個到無論係日韓食物都好正,見有假放就去左試下。 刺身的質素一樣很好。三文魚吃下去很新鮮而肥美,食落去冰冰地又新鮮 ,真係超正!!!!!講返佢既身炸物,佢炸物都有好多花款,當中炸魚柳最正,個皮又好脆,內面又熱。其餘,青口真係要推薦出去,經過燒左之後,青口香未食已經令人流哂口水,而且好易就可以拎到D青口出黎,個陣肉香,依家諗起都好想食 !!!之後就再去拎肉去食,攞咗一大碟返埋位去燒,同出面一樣都好多類別俾到我地。 佢地既肉汁好多,食落口真係成口肉香,肉質都好嫩口,但有少少肉我覺得好肥,但唔算話好多肉都係咁,好多都肥瘦均衡,所以都接受到。甜品都幾出色,類別真係有好多,要留肚食甜品,朱古力蛋糕 綠茶糯米磁 紅豆糯米磁 堵喱 雪糕!!!!!而且質素好高,要逐講真係有排講!!!總括黎講,真係要試下!!!

,真係超正!!!!!

!!!

而且質素好高,要逐講真係有排講!!!
總括黎講,真係要試下!!!
2014-10-03
2014-10-04 7625 瀏覽
我個人好喜歡食韓燒,趁同個朋友聚會,就選擇左韓舍去到裏面一望,已經知道佢裏面有好多類食物 熟食呀 刺身呀 燒肉呀 真係咩都有咁當然,刺身我同班fd一定會食左先!!!希靈魚既肉非常爽口,味道鮮甜不過三文魚更加吸引,佢既魚腩除左厚身而且陣甘鮮令人食到唔停手,但因為都要留肚食其他所以就沒食咁多去到食燒物啦!!佢生果時都見到佢既紅白非常均勻,煎出黎就肉香已經吸引食落去肉汁更加係必出黎!!海鮮都唔差,基本上每一舊肉都好多,無論係蝦或者螺,陣鮮味都好濃郁!!!其他炸物都唔差,好脆口,仲有好多選擇,趁熱食就一流。最後黎講,呢間款式真係幾多值得推展!!!
我個人好喜歡食韓燒,趁同個朋友聚會,就選擇左韓舍

去到裏面一望,已經知道佢裏面有好多類食物
熟食呀 刺身呀 燒肉呀 真係咩都有

咁當然,刺身我同班fd一定會食左先!!!
希靈魚既肉非常爽口,味道鮮甜
不過三文魚更加吸引,佢既魚腩除左厚身
而且陣甘鮮令人食到唔停手,但因為都要留肚食其他
所以就沒食咁多

去到食燒物啦!!
佢生果時都見到佢既紅白非常均勻,煎出黎就肉香已經吸引
食落去肉汁更加係必出黎!!

其他炸物都唔差,好脆口,仲有好多選擇,趁熱食就一流。

最後黎講,呢間款式真係幾多
值得推展!!!
2014-10-02
8 分鐘 (堂食)
2014-09-10 7618 瀏覽
因爲之前已經聼到友人話呢間野好好味,友人又話好多款式揀+好多甜品,仲話好味過漢X AND 漢XX多多聲甘聽到甘正,緊係要去試下拉,事先並冇諗過食,所以冇book檯,去到冇咩人等,而且下一臺就到我地,諗住應該好快有得入,點知等佐一個鐘,我地諗住走人時就叫到拉,於是入去原來佢全部都係6人檯,每檯得一個爐,5怪得會甘耐,坐係我地隔離個D好多都係2個人,設計個個人真係好有問題,4人檯都好D阿,我地2个人坐係張6人檯大到講野都聼5到,真心diu左出嚟好啦,到食物拉,等佐甘耐,緊係第一時間攞熟食食下先熟食有炸魚柳,咖喱角,星星炸雞,炒飯,豬腳姜,海鮮喇沙,有D 5記得左甘多樣野食最好味ge係喇沙,全晚我自己食左滿滿2碟,入邊有蝦,青口,片頭豆卜(呢兩樣索曬D汁勁好味)仲有D菇同芽菜其次居然係炸雞(因爲好難整得5好味,大家可想而知),但我食左3塊之後就好滯拉其他認真痲痲到已經5記得咩味之後到魚生同壽司拉,D三文魚變左色ge,我食都5敢食,D壽司飯好大舊,食一舊已飽之後到燒野食拉,種類都算Ok ge,但得黑椒牛仔骨好味,其他個D肉都好靭見到有豬腸燒,攞左幾舊燒,點知食落臭ge到甜品拉,的確係好多款式,
原來佢全部都係6人檯,每檯得一個爐,5怪得會甘耐

好啦,到食物拉,等佐甘耐,緊係第一時間攞熟食食下先

)仲有D菇同芽菜
其他認真痲痲到已經5記得咩味

之後到魚生同壽司拉,D三文魚變左色ge
,我食都5敢食,D壽司飯好大舊,食一舊已飽

見到有豬腸燒,攞左幾舊燒,點知食落臭ge

甜品拉,的確係好多款式,我每樣都有攞兩舊,諗住同frd一人一舊,點知,冇樣好味,全部都係D不知所謂ge野
仲有各式各樣布丁,全部試過都係冇樣好味

仲有爆谷,但冇試到,個朱古力噴泉又係難食,最後當然5少得雪糕,雪糕有4種味,分別係芒果,雲呢拿,朱古力同綠茶,我食左綠茶,但冇乜綠茶味,芒果都Ok

總結:以後都5會再去,失望到喊

2014-08-28
60 分鐘 (堂食)
2014-08-28 8295 瀏覽
韓舍個名平時聽得多,於是今晚就去試下。一去到就見到門口有個錦花糖機,同好多甜品。我地一開始就拎左甜品櫃裏邊的野食 有多款既蛋糕 啫喱 木糠布甸等。而錦花糖甜甜地,真係好似細細個食果種。 放題既主角就當然係刺身啦!我同班朋友即去排隊拎三文魚 希靈魚 吞拿魚。三文魚肉真係好厚,加上表面上既魚油,未食都俾佢既賣相吸引。一食落口甘甜既三文魚腩,用一個字形容正。仲有其他刺身都好正!!!好似魷魚等等,佢地除左鮮味好足之外,而且每次份量都好足,好似個厚道,令個口感提升。翡翠螺真係不得不提!!!一挑出黎就見到大大舊肉係到,肉質仲好結實!!! 加埋檸檬汁成個鮮味真係一流。不過,食物雖然係好好,但係就唔太喜歡要排隊攞魚生刺身,仲要每次都限份量,結果每次都唔夠。搞到我要出入幾次。其實整體表現係唔錯,如果要我黎多一次我都制!!!但拎刺身個安排改下就好啦。
韓舍個名平時聽得多,於是今晚就去試下。

其實整體表現係唔錯,如果要我黎多一次我都制
!!!但拎刺身個安排改下就好啦
。
2014-08-26
30 分鐘 (堂食)
2014-08-27 5781 瀏覽
上次無訂位,想walk in等左成個鐘都冇位,結果去左樓下漢X苑食要成肚氣!今次一早訂位,實冇走雞! 時日訂左18:00, 17:45到左,女侍應話19:00前賣單平D,每人$158!同老婆行左成日街好累,想早D位下,好啦早D入去坐下!一入去見甜品櫃有酒店氣勢,唔錯唔錯! 一路入去開始覺得好煙下,抽風唔得!只餘下一個鐘零幾分鐘,立即開動! 出到去見都幾幾選擇, 燒的食物有十多廿十種,蔬菜也有多款,還有約十種熟食,選擇比漢X苑多! 先攞左牛肉片,牛肉粒,尤魚,雞翼...等等,,再攞魚生(三文魚,鮑片)每次每人最多共四片,要食就走多幾轉,冇得要多!開始燒食品, 一燒就覺得個火好慢, 問侍應有冇得大D, 佢話冇, 是但啦! 燒呀燒........點解燒左十分鐘都唔熟? 食住魚生,熟食先! D肉有D開始熟啦, 食落味道還可以, 不會很咸, 但肉食都差唔多味! 三文魚幾好, 鮑片好水下(可能解雪唔夠), 去攞左D烏冬,生面,稻庭烏冬好食,係我食放提最好的一間! 望下D燒既食物,可以食啦,除左雞翼......結果雞翼燒左半個鐘先熟,可見火力有幾弱.....! 18:45分侍應我賣單,兩人共$316

今次一早訂位,實冇走雞!
同老婆行左成日街好累,想早D位下,好啦早D入去坐下!

只餘下一個鐘零幾分鐘,立即開動!

18:45分侍應我賣單,兩人共$316+$32, 再提只可食到19:00! 咁就去攞D甜品食,攞左兩款啫喱一個奶凍兩款朱古力餅,再攞雪糕(只有四味,竟冇朱古力味,少見),食完只有朱古力餅可接受!
18:55分侍應又過來提我夠鐘啦! 出去見都冇人等吹乜鬼野!! 差勁!

食後感:同其他放提食物沒大分別, 只是環境給人有高級少少感覺! 燒烤火力十分弱,
燒雞翼竟然要超過三十分鐘, 只有稻庭烏冬最好食, 彈牙! 滑!

應該只此一次, 不會再來, 不明點解有咁多好評?!

2014-08-24
  • 烏冬
見好評多影相靚。有次上次超爆人。心諗吾差啦。下次book定枱去食。點知.....點會咁家環境吾差。待應ok正常。咁去睇食咩先....韓燒食品。簡單牛肉冇。有邊爐牛肉。冇蝦。肉味道一樣。牛仔骨最好食。味道全部一樣(酒店式)甜品。得個樣。全部難食一口就由佢。最好食香蕉蛋糕最後韓燒食左少少。拿了淨面打底臨走2人價錢仲收我3人價錢。一定吾會再去。淨願食漢和東大門....

環境吾差。待應ok正常。咁去睇食咩先....

(酒店式)甜品。得個樣。全部難食一口就由佢。最好食香蕉蛋糕

最後韓燒食左少少。拿了淨面打底