2023-04-30 52 瀏覽
睇下食物質素有冇咩吾同先🤭🍀調味特級牛肋骨依個真係必叫燒肉之一🤩 因為已經醃好左 所以吾洗點任何醬汁都已經好入味😍 燒嘅時間吾洗好耐 每邊十五秒左右已經熟得恰到好處😉 肉質軟嫩 肉汁豐富 每一啖都好滿足🤤🍀蜂窩五花肉上枱嘅時候已經事先幫我地畀好左 方便我地剪開😚 五花肉嘅兩面燒到咁上下 就可以再剪開再燒 確保五花肉熟透😛 點幫醬料再食 更加入味🐷 肉質鮮嫩有嚼勁 幾好食😋 豬肩肉 相對較靭身 好有咬口 但燒完都仲保持到肉汁☺️ 🍀芝士鮮扇貝相對要燒耐啲 燒熟之後啲芝士有拉絲嘅效果🤩 不過就要間吾中試下吉下粒扇貝 如果吾係有機會過熟 咁就影響口感架啦😉🍀牛胸肉大醬湯味道好夠濃郁 不過相對鹹左啲啲 如果配埋白飯食應該會更加好食🤣
睇下食物質素有冇咩吾同先🤭

🍀調味特級牛肋骨
🍀蜂窩五花肉

🍀芝士鮮扇貝

🍀牛胸肉大醬湯
2023-04-30 56 瀏覽
再訪韓國人主理烤肉店第N次黎呢度,尖東帝國中心既韓脤之前係叫韓珍,近日改左名一如既往,除左我較早之前力推香港比較少數有牛腸煲今日食肉獸上身整個全肉宴,會一會佢CP值極高,二至三人set烤肉八方美人套餐$588鮑魚兩隻,大虎蝦兩隻,醬汁雞肉,牛五花,另叫必點的豬五花腩,沾麻油同鹽已經好好食餐廳送上的前菜好大方,少有鵪鶉蛋鮑魚醃漬過,徵甜醬油夠淋夠彈呢度肉質係中上,價錢係抵因為份量好大豬腩肉一定要試,肉質靚冇得講的,夠香冇豬肉騷味食到咁上下,點都要叫個辣湯飲下,中和一下泡菜豬肉湯,夠香辣總結:改左名,但一如既往,好食,CP值高
再訪韓國人主理烤肉店

第N次黎呢度,尖東帝國中心既韓脤
之前係叫韓珍,近日改左名

一如既往,除左我較早之前力推香港比較少數有牛腸煲

今日食肉獸上身
整個全肉宴,會一會佢

CP值極高,二至三人set烤肉

八方美人套餐$588
鮑魚兩隻,大虎蝦兩隻,醬汁雞肉,牛五花,
另叫必點的豬五花腩,沾麻油同鹽已經好好食

餐廳送上的前菜好大方,少有鵪鶉蛋

鮑魚醃漬過,徵甜醬油
夠淋夠彈

呢度肉質係中上,價錢係抵
因為份量好大
豬腩肉一定要試,肉質靚冇得講的,夠香冇豬肉騷味

食到咁上下,點都要叫個辣湯飲下,中和一下
泡菜豬肉湯,夠香辣

總結:改左名,但一如既往,好食,CP值高

2023-04-24
2023-04-30 53 瀏覽
去韓國街食韓國餐就食得多啦,今次就轉移陣地去咗尖東嘅帝國中心試吓好出名嘅韓珍,原來最近改咗名叫韓脈😗果然名不虛傳,質素真係有返咁上下~你坐低未落單已經送上幾款前菜,我認為鵪鶉蛋最為特別,因為係其他餐廳比較少喺前菜見到𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐒𝐞𝐭 𝐁𝐁𝐐 (𝐅𝐨𝐫 𝟒 𝐩𝐞𝐨𝐩𝐥𝐞) $𝟕𝟖𝟎平時燒牛肉就食得多啦,今次就試下以燒豬肉為主嘅套餐,原來都一樣咁好食🤤店員全程幫忙燒烤,可以坐喺度等着食🙈五花肉油脂分布平均,食落好軟腍,豬頸肉好爽口,豬肩肉就肉味比較重🐷加埋生菜,辣椒,蒜頭一齊食就更加減膩!▪️蜂窩五花肉▪️豬肩肉▪️豬頸肉▪️調味排骨▪️牛油果沙律食咁多肉,就梗係要食返啲沙律中和一下~▪️泡菜煎餅泡菜煎餅好夠薄,唔會太油膩,啖啖都有泡菜,煙煙韌韌,值得一試▪️韓方豬肋骨湯少有地會試唔辣嘅韓式湯,又幾好飲喎!豬肋骨好淋好入味,配料十足,仲有好多粉絲喺入邊🤩▪️柚子茶▪️雪糕▪️ᴇɢɢ ᴘɪᴢᴢᴀ叫燒烤就會送上一個雞蛋薄餅~入邊有啲青椒,記得趁熱食
▪️蜂窩五花肉
▪️豬肩肉
▪️豬頸肉
▪️調味排骨
▪️牛油果沙律
食咁多肉,就梗係要食返啲沙律中和一下~
▪️泡菜煎餅
▪️韓方豬肋骨湯
▪️柚子茶
▪️雪糕
▪️ᴇɢɢ ᴘɪᴢᴢᴀ
叫燒烤就會送上一個雞蛋薄餅~入邊有啲青椒,記得趁熱食
2023-04-30 41 瀏覽
🥢 呢間韓國料理每晚幾乎都爆場,而且三分一客人都係韓國人,可想而知呢間隱世韓國料理係幾咁有實力啦,得到韓國本土人嘅青睞,食完我都覺得重拾咗喺韓國食韓燒嘅感覺!如果order bbq仲會有個蛋餅送添! ⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ Pork & Beef Set BBQ $580揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🔸 蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨全部肉都係厚切,牛肋骨調味出色同牛味好平衡 🔹 牛油果生果沙律成個沙律清新開胃,個醬酸酸地同牛油果都幾夾 🔸 牛胸肉大醬湯個味道幾正宗唔會好鹹,個湯裡面啲料多到就瀉 🔹 草莓雪糕 ✨ 50cm 長韓式雞蛋捲 $158超巨型爆曬餡嘅蛋捲,包住生菜,仲有拉絲芝士添揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ Pork & Beef Set BBQ $580
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔸 蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨
全部肉都係厚切,牛肋骨調味出色同牛味好平衡

🔹 牛油果生果沙律
成個沙律清新開胃,個醬酸酸地同牛油果都幾夾

🔸 牛胸肉大醬湯
個味道幾正宗唔會好鹹,個湯裡面啲料多到就瀉

🔹 草莓雪糕

✨ 50cm 長韓式雞蛋捲 $158
2023-04-30 39 瀏覽
📍食正宗韓國嘅燒烤🔥我其中一個選擇就係呢間喺帝國中心啱啱由韓珍改咗名韓脈喇🥳😍鍾意佢地嘅原因係因為佢哋係由地道韓國人開㗎🇰🇷一入到舖頭老闆娘一句안녕하세요🥰旅行🧳感覺滿滿❤️好溫馨又親切呢🥳環境寬敞坐得舒服😌正宗韓燒嘅體驗👍😍未開始韓燒之前店員已經將前菜放滿成張枱❤️儀式感滿滿呢👍▫️泡菜▫️芽菜▫️魚板▫️沙律▫️醃蘿蔔絲▫️鵪鶉蛋🔥八方美人 🌈呢個「八方美人」套餐份量都唔少👍足足夠2-3個人食嚕🥳套餐裡面已經有八款唔同嘅食物😜樣樣都新鮮又好食呀🤤我特別鍾意佢地嘅牛舌同埋雪花牛肉🔥烤完又香口感仲好juicy添💯呢度可以請店員幫你烤埋🥳佢地手勢非常之尊業👍睇住佢三兩下已經將兩隻大蝦邊烤邊折蝦殼🦐兩隻鮑魚同埋烤好嘅肉類都一樣咁幫我地剪開一小口細細粒添😍有佢幫手真好幸福呢🥳▫️牛舌▫️雪花牛肉▫️豬頸肉▫️護心肉▫️豬肩肉▫️醬油鷄肉▫️烤大蝦兩隻▫️鮮鮑魚兩隻🥚🍚Special rice with seaweed & egg $30🌈我哋仲叫咗一碗紫菜蛋飯😍兩個人都好夠食呀🥳🥝Kiwi Ade $48🌈早幾年前去韓國已經係佢哋嘅coffe shop試過呢個「Ade」飲品喇😍今次我就揀咗奇異果加埋sparkling wa

😍未開始韓燒之前店員已經將前菜放滿成張枱❤️儀式感滿滿呢👍

▫️烤大蝦兩隻
▫️鮮鮑魚兩隻

🌈我哋仲叫咗一碗紫菜蛋飯😍兩個人都好夠食呀🥳

🥝Kiwi Ade $48

🌈早幾年前去韓國已經係佢哋嘅coffe shop試過呢個「Ade」飲品喇😍今次我就揀咗奇異果加埋sparkling water💯健康飲料🥤我鍾意食韓燒個陣飲呢個😜夠曬地道呀🥳
  • 牛舌
  • 雪花牛肉
  • 豬頸肉
  • 護心肉
  • Kiwi Ade
炒牛肉粉絲 🥢呢度嘅其中一個招牌菜,果然冇令我哋失望。粉絲煙韌又入味,雜菜同牛肉都好多,非常足料~50cm長韓式雞蛋卷🍳呢個一嚟到真係俾佢嘅size嚇親!個蛋卷真係好大份而且每嚿到好大件!蛋捲甜甜地,入面有芝士、泡菜、生菜唔同配料,食落口感好豐富又唔會濟!蜂窩五花腩🐖呢個五花腩非常厚身,本身我哋都擔心會唔會好難燒,不過好彩係店員幫我哋燒。食落肉質好鬆化,外脆內軟,餐廳有俾一兜生菜,可以好似食生菜包咁夾住啲五花腩嚟食,感覺好清爽🥬牛舌🥩牛舌非常厚切,同埋有好多塊,好抵食。咁厚嘅牛舌喺燒肉譜真係好少見,好有咬口牛五花肉🥓一份有好多塊,牛五花肉呢個部位油脂比較多,所以燒起上嚟好甘香。同埋佢個調味係甜甜地,又唔會蓋過本身啲肉味👌依間即係帝國中心嘅韓珍,只係最近改咗名做韓脈。嘢食味道整體都唔錯份量又大,而且店員好貼心全程都幫我哋燒肉,加上價錢唔貴,CP值高!

2023-04-26 33 瀏覽
尖沙咀呢間韓國菜有韓式烤肉、醬油蟹及其他傳統菜式! 前身原來係鼎鼎大名嘅韓珍! 雪花牛肉 $250: 雪花紋好靚又平均,牛味濃郁夠新鮮 厚切令口感有咬口😋 燒鱔 $198: 有3條燒鱔,鱔肉爽彈香脆😍 有辣醬、甜醬及薑絲配搭,價錢比一般抵👍🏼醬油雞 $110: 雞髀肉用醬油醃製過 烤完之後雞肉嫩滑✨*點燒肉會附送煎蛋餅👏🏼 仲有一對韓國前菜😊豬肉石鍋拌飯 $88: 石鍋拌飯有飯焦 香脆內軟,配上幾款蔬菜及豬肉,夠曬豐富☺️Korean Rice Wine $180: 食烤肉梗係要配埋傳統韓國米酒😚

雪花牛肉 $250
: 雪花紋好靚又平均,牛味濃郁夠新鮮 厚切令口感有咬口😋

燒鱔 $198

醬油雞 $110
: 雞髀肉用醬油醃製過 烤完之後雞肉嫩滑✨

*點燒肉會附送煎蛋餅👏🏼 仲有一對韓國前菜😊

豬肉石鍋拌飯 $88

Korean Rice Wine $180
: 食烤肉梗係要配埋傳統韓國米酒😚
2023-04-26 40 瀏覽
韓國嘢出名食燒肉就梗,入到餐廳每枱都會見到烤爐同抽氣裝置。呢度餐牌的確多燒肉款,但除此之外,原來都有好多其他食物選擇。首先已經送上多款前菜,最正係會送上蛋餅,鐵板上熱辣辣絕不失禮。原本諗住都係擺多過食,結果差唔多清晒。炒牛肉粉絲 $100配料都幾豐富,蛋絲,蘿蔔絲,紅椒青椒,冬菇同埋牛肉。粉絲香滑爽口,而且調味討好。韓方牛肋骨湯 $138牛肋骨湯落足料,牛肋骨多到食唔晒。湯頭看似清澈,嘗起來味道香濃。牛肉石鍋拌飯 $98勁多紫菜,加上辣醬再拌飯,味道香噴噴。石鍋拌飯除咗牛肉之外,仲有好多配料,加底部有飯焦,口感豐富。牛舌 $160牛舌一碟已經有十片,份量足。厚薄適中,口感爽嫩。蜂窩五花腩 $150大大條肥瘦比例均勻的五花腩,有專人幫手燒,坐定定就有得食。金黃的五花腩外脆肉嫩,可以配生菜同各種醬料帶出不同的食法。
韓國嘢出名食燒肉就梗,入到餐廳每枱都會見到烤爐同抽氣裝置。

炒牛肉粉絲 $100

韓方牛肋骨湯 $138

牛肉石鍋拌飯 $98

牛舌 $160
牛舌一碟已經有十片,份量足。厚薄適中,口感爽嫩。

蜂窩五花腩 $150
2023-04-24
前排去完韓國旅行🧳,返嚟香港好掛住韓國嘅野食由其係醬油蟹🥹,所以今次就同老公嚟到尖東呢間韓脈,原名係韓珍最近餐廳改咗新名。韓珍新鮮的套餐 $588個拼盤好豐富有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬肩肉 、醬油雞肉、烤大蝦、鮮鮑魚。而我最鍾意食係鮑魚,用咗醬汁醃製唔洗點其他醬汁都好入味,烤大蝦口感爽口彈牙食落好新鮮,雪花牛肉好香濃牛肉味,食落唔會好韌好重油香。醬油蟹&牛油飯免費🦀 $250醬油蟹鮮甜入味,入口即溶,再配埋紫菜蛋飯一齊食好正👍🏻,真係白飯神偷🍚,唔經唔覺好快食晒成碗飯🤣。前菜方面一共有6️⃣碟,鵪鶉蛋、芽菜、蘿蔔、泡菜、沙律、四季豆,估唔到咁豐富未開始食主食,而且有咁多前菜。餐廳另外在送咗個鐵板煎蛋餅🤤
呢間韓脈,原名係韓珍最近餐廳改咗新名。

韓珍新鮮的套餐 $588

醬油蟹&牛油飯免費🦀 $250

餐廳另外在送咗個鐵板煎蛋餅🤤

2023-04-23
  • 醬油蟹
2023-04-23 43 瀏覽
心血來潮突然之間好想食韓燒 去咗尖沙咀帝國中心嘅韓脈 佢之前個名叫韓珍 最近改左名 一坐低就又有6款前菜同埋蛋餅 食完可以無限添加㗎 我哋encore左泡菜 芽菜 同豆角添 八方美人set 有8款唔同嘅材料: 牛舌 雪花牛肉 豬頸肉 護心肉豬肩肉 醬油雞肉 大蝦 鮑魚 啱晒啲咩都想試吓嘅人 店員仲好好咁幫我地燒埋 雪花牛肉好有牛味 正呀 正宗食法當然要用生菜包住嚟食啦 海鮮類大蝦鮑魚都好新鮮 蝦係爽口嘅 店員仲一邊燒一邊剝埋殼 食完燒肉要叫嗌返啲凍嘅嘢食 食碗水冷麵就啱哂啦 仲可以加芥末白醋一齊食 好正宗嘅食法 係韓國嘅味道呀仲有叫咗兩款嘢飲 提子汁同桃汁 超飽勁滿足嘅一餐

海鮮類大蝦鮑魚都好新鮮 蝦係爽口嘅 店員仲一邊燒一邊剝埋殼

仲有叫咗兩款嘢飲 提子汁同桃汁 超飽勁滿足嘅一餐

最鍾意食正宗韓國菜🇰🇷尤其係同韓國朋友一齊食就更加以為自己喺韓國食緊飯啦👯之前一直捧場開嘅韓珍轉咗名做韓脈!但食材同味道依然咁正宗😊一坐低滿枱前菜係指定動作!泡菜, 醃蘿蔔, 荳芽, 鵪鶉蛋, 沙律菜…通通口味正宗🥢仲送咗個韓式蒸蛋!同韓國食嘅一樣架😃. ✨모듬해산물 구이 $398Assorted Seafood Platte叫咗呢個大堆頭海鮮拼盤🦐🦑🐚有齊芝士扇貝+青囗+蜆+原條魷魚+蝦!!!份量真係唔少!而且夠哂新鮮👍🏻👍🏻當中最得Be鍾意嘅係芝士扇貝🧀望住啲一路燒嘅溶化芝士包裹住粒扇貝肉!即刻流哂口水🤤🤤.✨전복구이 $0Abalone韓籍老闆用韓文同我哋傾傾吓計🤫驚喜獲得鮮鮑魚兩隻✌🏻✌🏻烤後食落肉質非常鮮甜彈牙呢!!. ✨생갈비 $250Beef Short Rib (250g)必❗須❗要❗叫❗特級牛肋骨❗❗一大件連骨連肉咁燒!香氣撲鼻😎😎半熟之後剪成小塊包埋生菜生蒜一齊大啖放入口!牛味濃郁且軟腍易咬質地❤️食到停唔到口呀!!. ✨Grapefruit Ade $48.0✨Coca-Cola $20
✨모듬해산물 구이 $398
Assorted Seafood Platte
✨전복구이 $0
Abalone
✨생갈비 $250
Beef Short Rib (250g)
✨Grapefruit Ade $48.0
✨Coca-Cola $20
燒肉唔計熱氣,真係冇藉口話唔好味嘅 😆😋介紹你哋呢間老字號嘅韓式燒肉店,原名叫「韓珍」,年頭剛剛改咗名叫「韓脈」🇰🇷位於好浪漫嘅尖東果頭,帝國中心入面 😙一入到門口,靚女侍應熱情主動招呼,但發現係要講英文架下 😂 (唔叻英文嘅話就 this this 啦 😅 即例如我囉 😆)可能我乖,佢俾咗個靚位我 😁✌️佢個餐牌有圖有中英文,可放心 😁呢度上菜速度都幾快,一坐落櫈就即刻俾餐牌同前菜小食,當晚前菜有6碟:泡菜、雜菜沙律、芽菜、醃漬紅白籮蔔、魚仔豆角,仲有鵪鶉蛋 😳前菜可以添加... 我有一個大膽嘅想法,就咁叫個白飯,剩係食前菜都可能飽哂 😂叫咗:Pork & Beef Set BBQ (2人用) 好厲害!想講呢個套餐嘅份量,3個女仔食都得!😮套餐包括:🥩蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨全部都係厚切🔥😍 正呀 🤩同埋可以請服務員幫你燒肉肉 👍😄咁就唔怕燒得唔好,浪費咗d咁靚質素嘅肉,仲幫埋你剪好一舊舊方便你食添 🤤想講呢度嘅服務員真係跟得唔錯,就算行開一陣,都會定時定候行嚟睇火喉同檢查下d肉燒成點,佢地之間默契都好好,唔同人輪住嚟睇d肉肉架 😮 完全都唔駛我哋操心嘅 👍 令到我地餐飯都食
燒肉唔計熱氣,真係冇藉口話唔好味嘅 😆😋
位於好浪漫嘅尖東果頭,帝國中心入面 😙

可能我乖,佢俾咗個靚位我 😁✌️
佢個餐牌有圖有中英文,可放心 😁

叫咗:

Pork & Beef Set BBQ (2人用)
好厲害!想講呢個套餐嘅份量,3個女仔食都得!😮

套餐包括:

🥩蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨
全部都係厚切🔥😍 正呀 🤩

同埋可以請服務員幫你燒肉肉 👍😄
咁就唔怕燒得唔好,浪費咗d咁靚質素嘅肉,
仲幫埋你剪好一舊舊方便你食添 🤤
想講呢度嘅服務員真係跟得唔錯,就算行開一陣,都會定時定候行嚟睇火喉同檢查下d肉燒成點,佢地之間默契都好好,唔同人輪住嚟睇d肉肉架 😮 完全都唔駛我哋操心嘅 👍 令到我地餐飯都食得好relax 🥰

由五花肉食起 >豬肩肉 >最後食牛肋骨 🐖🐂

五花肉至邪惡!喺肉上面𠝹成網紋咁,等燒嘅肉平均熟透,爆出油脂,而肉外面燒到帶點焦香,內裡就好爽滑,連埋生菜同配料一齊食好滋味呢!

豬肩肉都唔錯架,冇五花肉脂肪咁多,半肥瘦,入口鮮嫰軟腍,都好香口 ❤️

牛肋骨用咗特製調味,超超超juicy!😍🤤
因為上菜嘅時候,見到牛肋骨已經帶住好多汁!成隻碟都係調味汁+肉汁 😮🤩
好霸氣,又長又大大塊!
肉味好夠濃,肉質又夠嫰 ❤️ 汁醃得當然夠耐所以好入味,送白飯一流!🍚

🥗牛油果&生果沙律

有d驚喜喎 😃 平時沙律多數用沙律醬,呢度係用乳酪!所以食落唔覺漏 😙
材料有牛油果、青提、車厘茄、雜菜及紅籮蔔絲,青提子清甜,夾埋車厘茄+乳酪,酸酸甜甜,可以平衡返食完肉肉嘅油膩感 😃❤️

🍲牛胸肉大醬湯

韓式大醬湯係一道韓式嘅家庭菜之一。
有牛胸肉,豆腐、白籮蔔、洋蔥、蔥等,連同韓式味噌去煮,用足料,所以十分濃郁,感覺似家的味道 🥰

🍨 雪糕 2客
因為太飽,最後叫店員唔好拎嚟 😂🙈
所以俾唔到評論,我其實好想食架 🥺

隨任何燒烤套餐,仲送你一客鐵板煎蛋餅 🍳
不得了!😂 同朋友都好努力咁食!
煎蛋餅唔係厚身,所以唔怕食滯 😄
充滿蛋香,蛋餅邊位仲有d薄脆添 😋

食咁多嘢,點可以唔啤一啤呢!🤩
大家拋夫棄子,梗係happy下啦 😂

兩杯都巨型size!🍻
🍹 Beer Rita (Pink Grapefruit)
🍺 Hoegaarden (500ml)

2023-04-11
  • 調味特級牛肋骨
  • 蜂窩五花肉
2023-04-21 39 瀏覽
❣︎ 韓脈原名叫韓珍雖然改左名但感覺同上次差唔多一樣充滿韓國風味🇰🇷🇰🇷🇰🇷而且價錢唔算貴·幾高性價錢老闆係韓國人 親切有禮保證食物一定係正宗韓國菜👍🏻♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5 🐓醱酵人蔘難湯 $108將啲米飯釀左雞隻入面吸收哂雞隻的精華😍隻雞炆到極致連啲骨都一咬即溶🫣入口溫和滋補🦀醬油蟹 1隻$250·紫菜牛油飯推薦✨✨✨一上菜就比啲蟹膏吸引住🤩入口非常鮮甜咬下去有點Creamy•帶有少少漿性好似食緊日本刺身的感覺建議掉啲蟹膏撈落啲飯一齊食口感更豐富鮮美😜🐖蜂窩五花腩 $150 & 🐠鱔 $198推薦✨✨✨員工會幫忙燒肉👍🏻👍🏻燒肉係呢間店就大部份人必點五花腩燒到微焦 香到不得了🤓肉厚肥瘦均稱 肉質鮮嫩鱔香肉質彈嫩 魚香無比😙相當滿意🥰😍
❣︎ 韓脈原名叫韓珍

肉厚肥瘦均稱 肉質鮮嫩
鱔香肉質彈嫩 魚香無比😙
相當滿意🥰😍
2023-04-21 556 瀏覽
食韓國菜唔一定要去金巴利食,尖東都有唔少好選擇🤓位於尖東帝國中心,過往好出名嘅韓珍,近年改咗名叫「韓脈」💕依舊一樣主打性價比高正宗韓國料理🇰🇷.一坐低餐都未點,店員已經立即送上小菜😌有少少嚇親,小菜嘅份量多到好似主餐咁🤪有泡菜、酸蘿蔔、麻油芽菜、魚乾四季豆、鵪鶉蛋、沙律,連蛋餅都有😮全部都可以再Refill😛.🌟Pork & Beef Set BBQ💰$580(二人).🔸肉類拼盤有蜂窩五花肉、豬肩肉、調味特級牛肋骨💕店員細心幫忙燒烤,全程坐喺度等着食😂五花肉好厚切,層層分明,燒過後將油脂迫哂出嚟,所以食落好爽口且唔油膩☺️豬肩肉肉質軟腍重肉味😙牛肋骨好入味,肉質軟腍,充滿油香🤤除咗就咁食之外,亦可夾埋生菜、辣椒、蒜頭,加少少醬料一齊食😛.🔸牛油果&生果沙律牛油果、生菜、車厘茄、提子、蘿蔔絲,再配搭千島醬,感覺幾清新😌.🔸泡菜豬肉湯好足料,入面勁多泡菜豬肉😆味道都幾濃,帶辣勁🔥.🔸雪糕最後以士多啤梨雪糕作結🍓.🍴炒牛肉粉絲💰$100粉絲配搭牛肉、冬菇、蘿蔔絲、洋蔥、紅青椒、蛋絲等💕粉絲好爽彈,調味啱啱好😚牛肉好軟腍👍🏻配料豐富到差唔多每口粉絲都有配料😆.呢度咁多加埋,三個人食應該都得😂價錢

前菜

🌟Pork & Beef Set BBQ
💰$580(二人)
🔸肉類拼盤

🔸牛油果&生果沙律

🔸泡菜豬肉湯
好足料,入面勁多泡菜豬肉😆味道都幾濃,帶辣勁🔥

🔸雪糕
最後以士多啤梨雪糕作結🍓
🍴炒牛肉粉絲
💰$100
炒牛肉粉絲

呢度咁多加埋,三個人食應該都得😂價錢好親民,味道又正宗😌想食韓國菜,不妨嚟呢到試試🤓
前菜
炒牛肉粉絲
2023-04-19 342 瀏覽
🔸醬油蟹🦀 $250 / 隻建議食法:將紫菜米飯放入蟹蓋,撈勻蟹膏同醬汁一齊食醬油蟹新鮮,冇異味肉質鮮甜,甘香,醃得好入味Size都唔細,蟹膏多到爆出嚟🤪醬汁甜甜地,唔係死鹹調味剛剛好,唔會過濃,適合香港人口味👍🏻😋味道:8/10性價比:7/10🔸50cm長韓式雞蛋卷 $158有一條半筷子咁長😮上枱真係有啲嚇親🤣份量真係可以三至四人食,好抵!蛋卷入面包住生菜上面有沙律醬、蕃茄汁同木魚片等 咬落有芝士,少少拉絲感蛋皮厚薄適中,調味啱啱好味道:8/10性價比:8/10🔸泡菜煎餅 $130煎餅整得夠薄,咬落去焦脆香口唔厚粉,食落一啲都唔漏啖啖泡菜味,鍾意食辣嘅一定要叫!呢個價錢好抵食!👍🏻味道:8/10性價比:9/10🔸牛肉炒粉 $100配料有:紅蘿蔔、香菇、洋蔥、紅椒絲、韭菜、蛋絲大份,不過牛肉唔算多粉絲彈牙,調味唔會太鹹粉絲嚟講幾入味👍🏻呢個價錢係幾抵食味道:8/10性價比:9/10🔸豬肉石頭鍋飯 $88上枱熱辣辣,渣渣聲真係煎到個飯底係燶燶哋👍🏻旁邊配左一支韓式辣醬汁,可以自己加落去味道:7/10性價比:8/10🔹環境:座位多,闊落,坐得舒服🫘前菜包括芽菜、鵪鶉蛋、生菜、泡菜、魚仔豆角
🔸醬油蟹🦀 $250 / 隻
建議食法:將紫菜米飯放入蟹蓋,撈勻蟹膏同醬汁一齊食
醬油蟹新鮮,冇異味
肉質鮮甜,甘香,醃得好入味
Size都唔細,蟹膏多到爆出嚟🤪
醬汁甜甜地,唔係死鹹
調味剛剛好,唔會過濃,適合香港人口味👍🏻😋
性價比:7/10

🔸50cm長韓式雞蛋卷 $158
有一條半筷子咁長😮
上枱真係有啲嚇親🤣
份量真係可以三至四人食,好抵!
蛋卷入面包住生菜
上面有沙律醬、蕃茄汁同木魚片等
咬落有芝士,少少拉絲感
蛋皮厚薄適中,調味啱啱好

🔸泡菜煎餅 $130
煎餅整得夠薄,咬落去焦脆香口
唔厚粉,食落一啲都唔漏
啖啖泡菜味,鍾意食辣嘅一定要叫!
呢個價錢好抵食!👍🏻
性價比:9/10

🔸牛肉炒粉 $100
配料有:紅蘿蔔、香菇、洋蔥、紅椒絲、韭菜、蛋絲
大份,不過牛肉唔算多
粉絲彈牙,調味唔會太鹹
粉絲嚟講幾入味👍🏻
呢個價錢係幾抵食
性價比:9/10

🔸豬肉石頭鍋飯 $88
上枱熱辣辣,渣渣聲
真係煎到個飯底係燶燶哋👍🏻
旁邊配左一支韓式辣醬汁,可以自己加落去
味道:7/10

🔹環境:
座位多,闊落,坐得舒服

🫘前菜包括芽菜、鵪鶉蛋、生菜、泡菜、魚仔豆角、醃蘿蔔等6小碟
每碟都適合香港人口味

😗餐廳原名係帝國中心嘅韓珍,近日改左名
🤩餐廳整體口味都係偏向香港人接受到嘅韓式口味
🗣另須加一服務費