2023-03-23
好耐都無食過韓國野,友人推薦曾經食過既韓珍,話醬油蟹唔錯,一搵發現韓珍原來近日已經改左名做韓脈。想食既朋友仔記得喇😉前菜 泡菜|麻油芽菜|醃酸白蘿蔔|魚糕腸|鵪鶉蛋|沙律整體味道都唔錯,芽菜爽口帶淡淡既麻油香。白蘿蔔爽口酸甜開胃。鵪鶉蛋咸香入味濃郁,友人麻麻醃製涼拌食物都覺得好食醬油蟹 $250呢樣食物我其實恐懼左好耐唔敢試,因為咁RAW怕腥,試完之後,原來都幾好食😯花蟹厚肉多膏,無腥味,生醃過既醬油蟹鮮甜咸香,撈埋蛋汁紫菜飯一齊食😋食完啖又一啖!依家唔洗等韓國秋季當造都可以食到☺️馬鈴薯豬骨湯 $300超大鍋,份量足夠2-3人食用,湯汁香辣,略嫌咸左D,大骨燜煮得幾入味 ,豬肉食落幾香,薯仔同菜吸收晒湯汁🤤職員不時會協助翻拌,以免煮燶葛根水冷麵 $88麵量非常多,足夠2人share,半隻蛋、青瓜絲、白蘿蔔絲、車厘茄,味道清淡爽口,岩晒注重健康既朋友仔柚子汽水 $48雪糕 $20/杯飯後甜品係石板街,有d nuts口感更豐富
前菜
泡菜|麻油芽菜|醃酸白蘿蔔|魚糕腸|
鵪鶉蛋|沙律
醬油蟹 $250
馬鈴薯豬骨湯 $300
葛根水冷麵 $88
柚子汽水 $48
雪糕 $20/杯
飯後甜品係石板街,有d nuts口感更豐富