2023-07-02
今天黎到哩間位於帝國中心既韓國菜餐廳,餐廳原本叫做韓珍,最近改左名做韓脈。雖然改左名,但係食物質素同樣咁高~餐廳環境寬敞,座位寬闊,烤肉爐上面有抽氣系統,所以食完都唔會好大陣味。最好嘅係店員會幫手燒肉,唔怕自己唔識控制熟度,仲會經常換鐵板~🔸餐前小菜哩到既小菜豐富又好食,有我最鍾意既芽菜同醃蘿蔔,仲有泡菜、鵪鶉蛋、粟米通粉、沙律同生菜,另外仲會送上鐵板蛋餅~🦀️醬油蟹及牛油飯免費 一隻$250哩到既醬油蟹真係好有質素💕唔單止新鮮,上面仲有滿滿既蟹膏,一入口味道鮮甜,醬油亦唔咸,唔會掩蓋蟹既鮮味,再加上有滿滿紫菜既牛油飯,絕對係好食推介👍🏻🥩特級牛肋骨 $250🥩雪花牛肉 $250兩款肉都非常高質素,同樣牛味突出,充滿肉汁,而且油脂豐溢富油香。而特級牛肋骨既肉質會更為軟稔,兩款都非常推介👍🏻重點係店員幫手燒埋,熟度真係控制得啱啱好~食到中途覺得有啲油膩,我就會用生菜包住肉,加埋蒜頭、泡菜一齊食,亦係非常好食。
🔸餐前小菜
🦀️醬油蟹及牛油飯免費 一隻$250