2023-06-04 76 瀏覽
屋企人最近戒緊澱粉質,左揀右揀終於搵到啱食嘅韓式燒肉餐廳,原來以前係帝國中心嘅韓珍,而家叫韓脈。超近尖東站,唔使五分鐘就行到。醬油蟹set 配紫菜雞蛋飯 $250我自己就揀左耐無食,久久再食嘅鮮味醬油蟹,配埋有淡淡牛油香嘅絕配紫菜飯,滿足感爆炸。韓式蒸蛋蛋香十足,營養豐富。Pork & Beef Set BBQ(2人份)$580牛油果生果沙律🥗蜂窩五花肉,豬肩肉,調味特級牛肋骨🥩五花肉和豬肩肉十分爽脆新鮮,唔會有腥味,調味過後嘅牛肋骨唔會過份調理,肉味鮮甜。再配埋豐富多類嘅韓國醃菜,生菜,鮮蒜粒,令人忍唔到口,不停添食嘅配搭啊💕泡菜豬肉湯🍲湯品係偏甜嘅泡菜湯,豬肉好足料,唔會太辣。柚子茶🍊酸甜清爽嘅柚子茶,一解食餐嘅飽滯感🌞

醬油蟹set 配紫菜雞蛋飯 $250

韓式蒸蛋
蛋香十足,營養豐富。

Pork & Beef Set BBQ(2人份)$580

牛油果生果沙律🥗

蜂窩五花肉,豬肩肉,調味特級牛肋骨🥩

泡菜豬肉湯🍲
湯品係偏甜嘅泡菜湯,豬肉好足料,唔會太辣。

柚子茶🍊
酸甜清爽嘅柚子茶,一解食餐嘅飽滯感🌞
2023-05-31
2023-06-01 58 瀏覽
好想食正宗韓國菜🥲唔通吓吓都要飛韓國 🇰🇷 又唔一定嘅,今日就帶你嚟食哩間由韓國人主理嘅韓國餐廳啦🫰🏻哩間餐廳前身叫韓珍,依家已經改咗名叫「韓脈」,大家千祈唔好去錯啊😌餐廳設計係傳統嘅韓國燒肉店裝修,令人感覺真係好似去咗韓國咁😚除咗有燒肉食之外,當然唔少得韓國嘅味道小菜啦😋 前菜都做到足,一共有六小碟😗鵪鶉蛋、芽菜、同埋泡菜都好好食呀😌✨芝士炒年糕 (辣)韓式年糕煙韌有嚼口,加埋韓式辣醬同芝士🧀️口感豐富✨炒牛肉粉絲粉絲爽口彈口,牛肉香氣撲鼻🤤加埋香菇、雞蛋絲、香蔥、紅椒絲等等嘅配菜,整菜色彩繽紛,好吸引🤩✨甜酸炸雞炸雞香口肉嫩,咬落啖啖肉😚配上酸酸甜甜嘅醬汁就更加惹味😙✨醬油蟹配紫菜蛋飯係我最愛嘅醬油蟹😙 醬油蟹又名「米飯盜賊」,全因送飯一流😝醬油蟹由韓國直送 🇰🇷 蟹肉嘅鲜味同醬油嘅甜味擁有一種微妙嘅平衡😚店家仲會附上紫菜蛋飯,將蟹肉、蟹膏、醬油同紫菜蛋飯混合一齊食,果份口感同味道嘅層次感都令人感到好幸福啊🥰

✨芝士炒年糕 (辣)
韓式年糕煙韌有嚼口,加埋韓式辣醬同芝士🧀️口感豐富

✨炒牛肉粉絲

✨甜酸炸雞
炸雞香口肉嫩,咬落啖啖肉😚配上酸酸甜甜嘅醬汁就更加惹味😙

✨醬油蟹配紫菜蛋飯
2023-06-01 137 瀏覽
韓脈 (原名係帝國中心既韓珍),近日改左名, 餐廳是韓國人打理, 加上韓國大廚 , 可以食到正宗地道的韓國口味 , 發現大部分的客人都是韓國人, 餐廳佈置簡潔明亮,配上柔和的燈光,環境舒適。 入座後, 店員殷勤地送上韓式前菜, 有醃酸辣青瓜、泡菜、 豆芽等, 鵪鶉蛋, 每碟爽脆入味, 滋味的開端。煎蛋 ( 跟餐奉送 )煎蛋煎出香脆口感, 蛋香誘人,香而不油膩,美味的餐前小吃。沙律菜沙律菜新鮮爽脆,配上滋味的胡麻醬汁, 令人胃口大開。醬油蟹一隻配牛油飯$ 250 /優惠價肥美的醬油蟹,打開蟹蓋,看見豐富金黃的蟹膏,令人垂涎, 將蟹膏及蟹肉 ,拌勻牛油飯一齊吃, 入口超級鮮甜,鮮味的蟹膏填滿口腔, 正好品嚐到醬油蟹純樸鮮香, 加上淡淡醬油香氣,鮮味細膩。蜂窩五花肉 $150厚切的五花肉,再用手切加工,令 五花肉口感更軟嫩, 有層次感, 風味更佳 , 燒熟後的五花肉, 外面香脆,咀嚼時慢慢滲出滋味的肉汁, 喜歡用生菜塗上大醬, 再包起五花肉一齊吃, 口感更清爽, 充滿韓式風味。燒鱔 $19 8/優惠價放咗爐邊上的肥美鰻魚, 店員以 熟練技巧幫忙燒烤 , 燒烤時, 香氣十足, 燒熟的鰻魚肉,

煎蛋 ( 跟餐奉送 )
煎蛋煎出香脆口感, 蛋香誘人,香而不油膩,美味的餐前小吃。

沙律菜
沙律菜新鮮爽脆,配上滋味的胡麻醬汁, 令人胃口大開。

醬油蟹一隻配牛油飯$ 250 /優惠價

蜂窩五花肉 $150

燒鱔 $19 8/優惠價
放咗爐邊上的肥美鰻魚, 店員以 熟練技巧幫忙燒烤 , 燒烤時, 香氣十足, 燒熟的鰻魚肉, 塗上鰻魚醬汁, 再剪成一片片, 外皮好香脆, 香甜的鰻魚醬汁,滲入鰻魚肉, 香甜惹味,鰻魚肉細滑軟嫰, 甘香的魚油填滿味蕾, 讓人大快朵頤。

醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128
肥美的春雞,完全浸泡在熱燙、奶白色雞湯中, 熱燙燙、香噴噴, 先呷一口湯 ,湯底不但鮮甜, 而且充滿人蔘、紅棗的甘甜,雞肉和鮑魚,用上長時期燉煮 , 輕輕力已經容易咬開, 雞肉嫩滑, 雞肉中間還有軟綿的糯米,滋味滿載 , 夠曬滋補養生, 啖啖是幸福的感覺。

2023-06-01 55 瀏覽
好耐冇食過韓國野喇 好少可搵到正宗韓國菜🇰🇷呢間喺帝國中心 集烤肉同韓國小菜於一身嘅韓國餐廳原名韓珍 而加改為Hanmat 個人覺得比韓國街嘅水準高少少😗呢日就冇燒肉 叫左幾個小菜過下癮😇一入座已經上左6道前菜 有泡菜、豆芽、蘿蔔酸、豆角魚乾仔、鵪鶉蛋、沙律 好豐富😉醬油蟹🦀 $225/1pc深深念念嘅醬油蟹🥹 蟹肉晶凝通透 水潤嫩滑 好有口感橙黃色嘅蟹膏擠晒出嚟 令人齒頰留香😋醬油咸淡得宜 蟹肉入晒味 又唔會搶左嗰鮮味仲有啲蔥花 芝麻吊香大碗蛋紫菜飯撈勻 好重麻油香🤤 蟹蓋送飯 真係名乎其實「飯小偷」🍚韓式豬手🐖 $350上菜嘅時候見到咁大份 真係好驚訝🙀用料毫不吝嗇 大概4人份量 豬手肥瘦剛好 瘦肉都唔會好乾 烹調入味仲配有生菜 咸蝦乾醬 大醬 蒜 辣椒去包肉🥬泡菜煎餅🫓 $130驚喜滿分 令我地食指大動😋喺香港大部分嘅韓國餐廳都有賣泡菜煎餅但整得好真係少之又少呢間嘅泡菜煎餅 泡菜同麵粉嘅比例恰到好處薄薄香脆嘅口感 啖啖酸辣嘅泡菜🤤好開胃 唔洗蘸醬汁都夠晒味 粉夠薄先keep到食到尾都夠香口👍🏻
好耐冇食過韓國野喇 好少可搵到正宗韓國菜🇰🇷
呢間喺帝國中心 集烤肉同韓國小菜於一身嘅韓國餐廳
呢日就冇燒肉 叫左幾個小菜過下癮😇

一入座已經上左6道前菜
有泡菜、豆芽、蘿蔔酸、豆角魚乾仔、鵪鶉蛋、沙律 好豐富😉

醬油蟹🦀 $225/1pc

薄薄香脆嘅口感 啖啖酸辣嘅泡菜🤤
好開胃 唔洗蘸醬汁都夠晒味
粉夠薄先keep到食到尾都夠香口👍🏻

2023-05-29 101 瀏覽
同事去完韓國旅行提及食醬油蟹非常滋味,大鄉里的我真係未試過,心癢癢想去品嚐一下於是相約朋友嚟到網上口碑極佳,位於尖沙咀帝國中心前身為「韓珍」,現已改名為「韓脈」的韓國餐廳享用醬油蟹晚餐選用木檯櫈,以植物圖案的透明屏風作分隔,令食客有一定的私隱度單看前菜已感誠意,一共6款鵪鶉蛋入味富蛋香、泡菜酸辣度平衡、豆角魚乾爽脆鮮甜、芽菜麻油香重、酸蘿蔔開胃,沙律菜清新==========🔹牛油果/水果沙律 $88牛油果軟滑Creamy,沙律菜新鮮爽脆;再加入清甜提子、車厘茄及紅蘿蔔絲等,配以清甜開胃沙律醬及淡淡鹹香芝士粉,清新又富層次感推介指數:8/10==========🔹醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128原隻鮑魚、半隻嫩雞配以大量蛋絲、人參、紅棗、香蔥等配料,佐以米飯人參湯偏稠,飲落清甜帶淡淡人參味道,調味不重;鮑魚爽彈、雞肉豐富嫩滑推介指數:7.5/10==========🔹醬油蟹 + 鮑魚醬 +蝦醬飯 優惠價 $373 (原價$449)為韓國產醬油蟹先嚐一口蟹肉,極致鮮甜,不帶半點腥味!咬落去感覺Creamy又帶點漿性的濕潤,口感特別;蟹蓋蘊藏著不少甘甜又入口即溶的蟹膏鮑魚爽彈入味;鮮蝦大隻得體,
單看前菜已感誠意,一共6款
🔹牛油果/水果沙律 $88
推介指數:8/10
🔹醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128
推介指數:7.5/10
為韓國產醬油蟹
鮑魚爽彈入味;鮮蝦大隻得體,同樣鮮味十足又充滿醬油味道
醬油是鹹香與鮮味的結合,味道層次豐富,送飯一流,非常滿足!
配以紫菜月見飯,紫菜的鹹香加上蛋黃,令米飯滋味無窮
推介指數:9/10
🔹炒牛肉粉絲 $100
加入蛋絲、青紅椒、香菇及韭菜等配料
粉絲煙韌彈牙又入味、牛肉軟嫩牛香突出,調味恰好又不覺油膩
推介指數:9/10
==========
整體用餐體驗滿意,首次品嚐醬油蟹非常有驚喜,新鮮美味,留下好印象!
2023-05-29
  • 炒牛肉粉絲
2023-05-27 437 瀏覽
餐廳之前叫韓珍,而家改左名叫韓脈🙊開關後仲未去過韓國,尋晚就嚟回味下正宗嘅韓國味道🤣餐廳依舊由韓國人主理,仲有唔少韓國人食客。🥗前菜沙律、泡菜、蘿蔔🥕枝豆配魚仔、芽菜、鵪鶉蛋😆每款嘅份量都唔少🍳跟餐亦附送蛋餅,以少許紅綠椒作點綴🫑上碟時熱辣辣香噴噴🤤記住要快啲食喔🔸醬油蟹 ($225)原價$250最近優惠價$220🈹蟹肉鮮甜十足,呈燈黃色的蟹膏滿滿🦀醬油蟹每日新鮮製造,以獨家秘方醃製,空口食都唔會過鹹,亦唔會有腥味😋紫菜飯帶着麻油味,放在蟹膏上,紫菜飯的鹹香伴入蟹膏的鮮味,絕對是白飯神偷🔸Pork & Beef Set BBQ ($580)🔹蜂窩五花肉厚切五花肉𠝹成蜂巢網紋般,肥瘦相隔,層層分明🐷燒過後將油脂迫出,外層帶點焦香,內裡爽滑,食落又嫩又多汁🔹豬肩肉豬肩肉肉質軟腍重肉味🤍入口鮮嫰軟腍,都好香口 🔹調味特級牛肋骨牛肋骨醃得入味,吾洗點任何醬汁都已經好夠味🐮肉質軟嫩,充滿肉汁,食落好滿足🥬將啲肉加入生菜,再配埋蒜頭🧄等其他配菜,口感豐富。🔹牛油果及生果沙律牛油果🥑蕃茄仔🍅蘿蔔絲🥕配上千島醬,再灑上芝士🧀帶點咸香味,作為前菜味道清新🔹牛胸肉大醬湯大醬湯有牛胸肉、🐮豆腐、葱等配料,麵
🥗前菜
前菜
2038 瀏覽
蛋餅
🔸醬油蟹 ($225)
醬油蟹

🔸Pork & Beef Set BBQ ($580)

🔹蜂窩五花肉
蜂窩五花肉
🔹豬肩肉
豬肩肉肉質軟腍重肉味🤍入口鮮嫰軟腍,都好香口
蜂窩五花肉、豬肩肉、調味特級牛肋骨
🔹調味特級牛肋骨

調味特級牛肋骨
🥬將啲肉加入生菜,再配埋蒜頭🧄等其他配菜,口感豐富。
🔹牛油果及生果沙律

牛油果及生果沙律
🔹牛胸肉大醬湯
大醬湯有牛胸肉、🐮豆腐、葱等配料,麵豉醬味道濃郁,不過小編覺得鹹左少少🫢配埋飯食就更加好食

牛胸肉大醬湯
🔹雪糕
天氣開始炎熱,食番個雪糕做甜品🍨透心涼呢!

💁🏻‍♀️餐廳滿座,店員應接不暇,但都會主動幫你燒肉、剪好一舊舊方便你食、換燒烤網

👍🏻雖然大部份人都係食燒肉,店內油煙抽氣極佳,食完都唔會成陣味。
前菜
牛油果及生果沙律
牛胸肉大醬湯
  • Pork  &  Beef  Set  BBQ
2023-05-22 53 瀏覽
Ribeye steak 🥩 牛肉眼 $250180g 重嘅肉眼扒非常有份量,有大理石嘅脂肪紋分布平均,肉眼油花豐富,食落去口感鮮嫩😍,軟腍腍,肉眼熟嘅程度可以視乎個人喜好,自己燒自己決定🔥,烤完之後簡簡單單加少少粗鹽或者特製洋蔥汁🧅已經唔錯Ox tongue 牛舌 👅 $160一碟六塊牛舌大概重150g,每一片嘅份量適中,食落去口感彈牙,牛肉味好濃郁🐮,爽口滑嫩,幾值得推介呀👍🏻Marinated soy sauce crab with rice 🦀 醬油蟹、牛油飯 $250充滿傳統韓國特色嘅醬油蟹係餐廳嘅熱賣推介菜之一,將新鮮嘅生蟹用特色自製醬油醃製完成,將蟹肉、蟹膏撈入去紫菜蛋黃飯🍳攪拌一齊食,好味又好夾呀🤤Blue lemon ade 🍹🍋 藍海檸檬汽水 $48粉藍色嘅檸檬梳打汽水影相出嚟效果好靚,雖然飲上嚟味道有少少甜,但係充滿檸檬嘅清新香氣🌿,而且夠冰涼適合夏天同配搭燒肉飲!

Ribeye steak 🥩 牛肉眼 $250

Ox tongue 牛舌 👅 $160

醬油蟹、牛油飯 $250

Blue lemon ade 🍹🍋 藍海檸檬汽水 $48

🎪韓脈 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖韓國🇰🇷系列係小編至愛🥰餐廳係帝國中心,它原名叫韓珍,近排改左叫韓脈。最近天氣開始熱,凍食醬油蟹就最岩‼️正正🥹🌟 醬油蟹(1pcs) $225原價$250最近優惠價$225,配紫菜蛋飯,韓國直送蟹🦀,大大隻,獨家秘方醃製,味道醃得好均勻正‼️ 蟹肉飽滿蟹膏夠油潤,配埋紫菜飯,好正🥹店員好窩心,預備咗手套和鉗,食得好elegant🥰🌟辣魷魚海鮮湯(跟拉麵) $288性價比高☝️好多好多海鮮,魷魚🦑成條大大條,姐姐好細心幫手剪,仲有青口、原隻鮮鮑魚、蜆、蝦🦐,配料都係大大隻‼️仲有個公仔麵,好滿足!🌟醱酵人蔘雞湯 $108最近身體要補氣血🥹人蔘雞湯就啱晒,雞燜到啲骨都就黎熔化,而蔘味不重,但湯底清甜,仲配埋娃娃菜架☝️🌟藍海檸檬汽水 $48/ 柚子汽水 $48
🎪韓脈 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

🌟 醬油蟹(1pcs) $225

🌟辣魷魚海鮮湯(跟拉麵) $288

🌟醱酵人蔘雞湯 $108

🌟藍海檸檬汽水 $48/ 柚子汽水 $48
2023-05-19 338 瀏覽
今日去尖東搵食,睇到帝國中心有一間評價好高嘅韓式餐廳,佢原名叫韓珍,近日改左名叫韓脈。餐廳位於帝國中心2樓,裝潢係好傳統韓式燒肉店。餐廳主打燒肉,每一枱都有個烤爐,可以選擇嘅菜式好多。不過我地今次趕時間,就揀左熟食,留返下次再試燒肉。醱酵人參雞湯啱啱上嚟嘅時候,味道唔係好濃烈,但係飲落肚入面同感覺好舒服。湯底清澈透明,加咗啲紅棗同花旗參,令味道更加濃郁。雞肉又好滑嫩,一啖落去就可以感受到佢嘅鮮味。食人參雞最緊要加碗白飯,配埋一齊食非常好味。炒牛肉粉絲粉絲唔會太膩口,而且炒得十分入味。牛肉切成薄片,口感嫩滑,配合粉絲一齊炒,味道好好。菜式中加入咗啲青椒同洋蔥,增加咗啲蔬菜嘅清香味,令菜式更加平衡。韓牛骨湯湯底濃郁,骨頭煮得好滑,帶微微的酸辣,好惹味。牛肉好鮮嫩,唔會煮得過老,又冧又滑,湯底中蘊藏咗豐富嘅牛骨鮮味,配埋白飯一齊食,中和左湯嘅香辣,又好味又飽肚。50cm長嘅韓式雞蛋捲呢個蛋捲真係好特別,因為佢嘅尺寸好大,一份就可以供應兩個人。雞蛋捲中夾咗啲生菜、泡菜之類,味道清新,好有視覺效果。吃落去,雞蛋外脆內軟,配合埋啲蔬菜同泡菜,味道好好,一啖落去就可以感受到嘅層次感。呢間韓式餐廳嘅菜
餐廳位於帝國中心2樓,裝潢係好傳統韓式燒肉店。

醱酵人參雞湯

炒牛肉粉絲

韓牛骨湯

50cm長嘅韓式雞蛋捲

呢間韓式餐廳嘅菜式好多元化,每一款菜式都有佢獨特嘅風味。人參雞湯、炒牛肉粉絲同埋韓牛骨湯都係非常出色,而50cm長嘅韓式雞蛋捲係味道好好同埋好吸睛,呃like一流。
2023-05-19 52 瀏覽
每隔一段時間就會想食醬油蟹🦀️,之前食過一次呢間嘅醬油蟹,依家改左名由「韓珍」改作「韓脈」。.🌸鐵板烤小章魚🐙 $310侍應將醃製好的小章魚和配菜端上,然後現場烹飪小章魚。熱辣辣 真係又熱又辣,小章魚好新鮮 超級惹味。.🌸醬油蟹 $250心心念念嘅醬油蟹,金燦燦嘅蟹膏刮落去拌飯,再吸一口蟹身內的蟹肉,無限量供應免費紫菜飯,拌著生雞蛋一齊食,味鮮冇得輸!.🌸海螺辣拌麵 $158分別有兩團麵,海螺肉好多,仲有各式配菜,份量都幾多下~ .

🌸鐵板烤小章魚🐙 $310

🌸醬油蟹 $250

🌸海螺辣拌麵 $158
分別有兩團麵,海螺肉好多,仲有各式配菜,份量都幾多下~

2023-05-18 51 瀏覽
為左大大滿足未有機會出走韓國嘅我,男朋友book 左尖東韓脈,佢地岩岩改左名,之前係好出名嘅韓珍!去韓國餐廳最開心就係佢會俾唔同嘅小碟小菜!每次見到咁大堆頭就已經覺得好抵😂有泡菜,醃蘿蔔,大豆芽,鵪鶉蛋,沙律,蛋餅!開心開心 🥰 一黎就即刻點隻醬油蟹,好鮮甜!醬油醃得好入味!甜甜地,唔會過咸。加埋紫菜蛋醬飯。真係不得了!同男朋友爭食最後一啖飯😂😂 絕對無令我失望.另外加左個八方美人套餐 $ 588有牛舌,雪花牛肉,豬頸肉,護心肉,豬肩肉,醬油雞肉,大蝦同鮑魚 $588 有8 樣野食。 抵抵抵! 燒烤餐仲會送韓式蒸蛋!🤩每款肉肉都係厚實型,絕對唔hea. 我自己就最鍾意牛舌同雪花牛! 鮑魚同大蝦都唔可以忽視😍 重點:食韓燒一定要配韓式米酒!막걸리一絕🔥🔥

有泡菜,醃蘿蔔,大豆芽,鵪鶉蛋,沙律,蛋餅!開心開心 🥰

一黎就即刻點隻醬油蟹,好鮮甜!
醬油醃得好入味!甜甜地,唔會過咸。

另外加左個八方美人套餐 $ 588
$588 有8 樣野食。 抵抵抵!
燒烤餐仲會送韓式蒸蛋!🤩
每款肉肉都係厚實型,絕對唔hea.
我自己就最鍾意牛舌同雪花牛! 鮑魚同大蝦都唔可以忽視😍

重點:食韓燒一定要配韓式米酒!막걸리
一絕🔥🔥
2023-05-16
2023-05-17 38 瀏覽
我真係好鐘意睇人食醬油蟹既ASMR 🙈最近睇到忍唔到口要去食啦!今次一於試原本係尖東帝國中心既韓珍,最近改左名叫韓脈HanMat📍呢間韓式餐廳既頭盤除左有常見既芽菜、茄子、青瓜,竟然仲有鵪鶉蛋!🐣好豐富既前菜🤗之後當然唔少得叫咗個醬油蟹🦀同二人燒肉套餐,crazy既係二人套餐好抵!😳五百幾蚊包左兩種豬肉(豬肩肉、五花肉)同牛肋骨,再跟埋一個南瓜沙律、泡菜豬肉豆腐湯同飲品❣️飽到上心口!而且全程有專人幫你燒,你只需要坐定定等食就可以😌加埋部超級吸油煙機,只需要安心享受同人相處嘅美好時光🥳而醬油蟹亦都十分大隻,配上附送嘅紫菜飯同煎蛋🍳,自己一路擠啲蟹膏,一路拌入飯中,好似去左韓國🇰🇷咁😜在場嘅氣氛都十分熱鬧,無論係一大班朋友,抑或知己碰碰杯底,相信都係一個不二之選🍻

2023-05-15 142 瀏覽
最近好多朋友都去左韓國🇰🇷旅行搞到我心思思掛住 醬油蟹同人參雞湯😳所以今次就去左位於尖東海旁帝國中心既韓脈~原味韓珍餐廳廚師 係韓國人黎架 環境氣氛食物味道都 非常有韓國本土風味 主打韓燒同醬油蟹🤩蜂蜜梨汁生牛肉🥩$180對兩個人黎講 呢個前菜 份量非常之多!!! 大量生牛肉絲用上梨汁醃制 非常鮮甜 配埋梨肉絲一齊食既話 口感層次進一步提升 十分推薦多人既時候叫黎做開胃菜😎醬油拼盤 蟹•蝦•鮑魚(細)🫙 $373好幸運撞正佢地Family month promotion食醬油蟹有折扣 ! 鍾意食醬油蟹既朋友 唔可以錯過 呢到既醬油蟹 好大隻好多膏 肉質嫩滑入味😜另外 蝦同飽魚肉質彈牙 大滿足🤤醱酵人參雞湯 🐔🍲$108兩個人怕叫燒肉份量太多同想感覺健康啲!😆就叫左個人參雞試下 有意外驚喜👍🏻雞湯味道清甜 有淡淡人參既甘香 提神又暖胃 入面重有糯米飯添!😋梨汁🍐 $20蜜桃汁🍑 $20
最近好多朋友都去左韓國🇰🇷旅行
搞到我心思思掛住 醬油蟹同人參雞湯😳
所以今次就去左位於尖東海旁帝國中心既韓脈~
原味韓珍

就叫左個人參雞試下 有意外驚喜👍🏻

梨汁🍐 $20
蜜桃汁🍑 $20
2023-05-14 122 瀏覽
Book 嘅時候冇講明兩小時要還枱,去到先講!如果-早講我地唔會簡你哩間啦!D侍應黑口黑面,係都要盡快燒哂D肉,使唔使咁趕!又唔係full house , D位又迫,我哋又唔係唔消費,-定唔會再嚟囉!我哋七個人,三個男仔都有12 歲牛高馬大,咁都要改我哋只有5人消費,何解?食到咁上下比張單嚟要埋單,我哋話未食哂,老闆話比多5分鐘你😡😡😡 D食物-般,醬油蟹係幾好味嘅。環境一般,坐位好迫,抽風唔夠,咁嘅收費可以做好D。

2023-04-28
1 分鐘 (堂食)
2023-05-10 186 瀏覽
之前去韓國旅行,一試就愛上醬油蟹。 最近去了這家位於尖東近海旁,由韓國人大廚主理的餐廳,環境好似去咗韓國咁,而且感覺好熱鬧這裡除了醬油蟹,還有醬油蝦、醬油鮑魚,我也一次過點了醬油拼盤,可以試整幾款醬油蟹都幾大隻,好多蟹膏,醬油豐富,蟹肉嫩滑鮮味;醬油蝦及醬油鮑魚肉質就好爽彈。 我感覺將紫菜白飯放入蟹蓋拌蟹膏一齊食,真係無得頂!八色珍味拼盤 賣相搶眼,有四款口味的五花肉,及其他豬肉,如護心肉、豬頸肉等。 店員還會親自幫手燒烤😍 每款的豬肉都是卷著的,拉開燒的時侯就見到份量十足,我們兩都完全食唔晒當然不能了養生暖胃的醱酵鮑魚人蔘雞湯,熱騰騰出哂煙上枱,香氣撲鼻,半隻雞清楚可見。 湯底呈奶白色,非常濃郁,而且裡面還有好多人蔘及糯米飯

醬油鮑魚

Soju  Rita