網上見到好多介紹話呢間位於尖東帝國中心嘅韓國餐廳-韓脈(之前叫韓珍)好得,就同朋友放工去食下~餐廳係正宗韓國人經營,所以成個佈置都好有feel,老闆同店員都好nice,野食都未叫,枱上已經放滿唔同種類嘅前菜~兩個人叫左個「八方美人」套餐,老闆推介嘅招牌菜之一,除咗有鮑魚同大蝦🦐之外,重有牛舌👅、雪花肥牛🐂、豬頸肉🐷、護心肉、豬肩肉、雞肉🐔、菇、南瓜同翠玉瓜添,真係睇見都流口水,超級豐富~落單後老闆送左碟鐵板蛋餅俾我地🍳熱辣辣而且好香,貌相同美道都正😍平時同朋友食韓燒,主要都係我負責燒,基本上係勁忙,又要食又要吹水又要怕燒得太過火,根本就無好好享受過餐飯,但係呢到,店員竟然會係客人面前燒肉,唔洗擔心唔夠火候/過晒火候,重會經常換鐵板添,佢地嘅專業令我好放心,可以有時間好好享受每一款肉嘅味道~就係咁都已經值得食啦~另外加多左個牛肉石鍋伴飯,首先店員會幫我地落韓式辣醬撈起左個飯,然後再分一人一碗,真係好細心呀~牛肉飯熱辣辣而且好香口,韓式辣醬令個飯更加惹味,令人上穩食到停唔到口😍韓脈#天天飲食_尖沙咀#天天foodies 評分:8/10 #韓脈 #韓國燒烤 #韓燒 #韓珍 #牛肉石鍋伴飯 #

韓脈
#天天飲食_尖沙咀
#天天foodies

評分:8/10

#韓脈 #韓國燒烤 #韓燒 #韓珍 #牛肉石鍋伴飯 #牛舌 #bbq #korea #hkig #偽食家 #相機食先 #手機食先 #一路食一路post #食好西 #hkfoodblogger #foodblogger #全力食 #日日食 #ilovesharefood #foodphotography #foodphotos #hkfoodies #instafood #真食評

有無人同我一樣係韓國菜既愛好者?😝因爲身邊好多朋友都係鍾意日本菜多過韓國菜,但係我地重口味人士,所以鍾意食韓國菜多d哈哈,今晚就約左朋友來呢間韓國人主理既韓國餐廳,jeng😍😍🔹韓國醬油蟹呢度既醬油蟹🦀️係招牌推介,我地都叫左一隻,兩個女仔share啱啱好,蟹肉滑溜溜,好似食緊刺身既感覺,加埋醃製既豉油,用來撈飯食簡直係一流🤤🤤🤤🔹兩人燒肉拼盤我地叫左個二人燒肉餐,除左有個前菜南瓜沙律,仲有一個泡菜湯,同埋一整塊既牛肉加五花肉😍😍😍,呢個餐其實兩個女仔食有d多,可能情侶來食會啱d,因為佢既牛肉完全無客氣,簡直有一條手臂咁長,我地食左一半已經好飽,加埋預先醃製既醬料,燒完即刻可以食,好滋味😋😋😋可能呢間餐廳係韓國人主理,所以隔離檯都有好多韓國人,食物都好正宗,整體環境氣氛都好好,鍾意韓國菜既朋友不妨去試下😙😙

🔹韓國醬油蟹

🔹兩人燒肉拼盤

2023-07-19
5 分鐘 (堂食)
2023-07-22 90 瀏覽
好耐冇試新餐廳,今次同啲老友嚟嘗韓脈嘅韓國美食。個日落嚟煙霧彌漫,正值秋高氣爽,個心情都係暖暖嘅,加上肚餓得緊,真係好掛住食韓國菜。就咁我地一行人來到尖沙咀嘅韓脈,希望可以飽足味蕾!韓脈嘅環境真係幾舒適,燈光柔和,擺設簡約,令人感覺好放鬆。首先上嚟嘅係醬油蟹,我啱啱聞到蟹嘅香氣,就忍唔住流咗口水。一打開蟹殼,新鮮嘅蟹肉就呈現喺我面前,真係太誘人啦!佢哋嘅醬汁微辣微甜,完美咁融合咗蟹嘅鮮甜,令人嘆為觀止。啲蟹肉鮮嫩彈牙,啖啖都係驚喜!之後嚟嘅係牛胸肉大醬湯,聞到湯底嘅香氣,我已經覺得舌頭有啲麻麻嘅。湯底用嘅是傳統韓式醬汁,有淡淡嘅辣味同埋豐富嘅牛肉味,啲牛胸肉煮得爛爛嫩嫩,啖啖都係湯嘅精華。呢碗湯暖暖嘅,食落好有家的感覺,令我諗起同家人喺一齊煮飯食嘢嘅情景, 啲味道真係令我回味無窮。

2023-07-10
我宣布呢間醬油蟹係我係香港食過最好食嘅!!!!!!!!!仲要咁岩母親節有折仲要配埋紫菜牛油生蛋飯…..我覺得起碼要一人一隻蟹+一碗飯先夠喉.....配埋一齊食真係味覺party 好精彩嘅味道🥹🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻蟹好食郁算…連燒肉都好高質…估唔到豬肉都可以咁juicy🥹🥹牛排骨就更加唔洗講!軟稔香肉味 最愛配搭:生菜🥬+蒜頭🧄+青辣椒🫑+肉肉🥩燒肉二人餐好抵食!有沙律有湯有2小杯野飲🍵我哋4個女仔叫咗2隻蟹+燒肉二人餐飽到反艇😂一定一定會encore!
我宣布呢間醬油蟹係我係香港食過最好食嘅!!!!!!!!!
仲要咁岩母親節有折
仲要配埋紫菜牛油生蛋飯…..
我覺得起碼要一人一隻蟹+一碗飯先夠喉.....
配埋一齊食真係味覺party
好精彩嘅味道🥹🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻

蟹好食郁算…
連燒肉都好高質…
估唔到豬肉都可以咁juicy🥹🥹
牛排骨就更加唔洗講!
軟稔香肉味
最愛配搭:生菜🥬+蒜頭🧄+青辣椒🫑+肉肉🥩

燒肉二人餐好抵食!
有沙律有湯有2小杯野飲🍵
我哋4個女仔叫咗2隻蟹+燒肉二人餐
飽到反艇😂
一定一定會encore!
2023-07-19 62 瀏覽
今日同同事食teamlunch,嚟食好味嘅韓國菜一入到舖頭,一個講韓文嘅女士同我哋打招呼,帶我哋去座位,之後就交由其他店員,用英文同我哋溝通落單,同埋上菜呢度有得叫set lunch同單叫,我地揀set 同事大推set A燒牛肋骨,不過我嗌咗set c 燒牛肉前菜前菜真係好好食,仲可以refill!!記得記得要🫶正常情況下,應該每人有四款,不過有1款賣晒,所以同事有另一隻,我哋今日試咗5款,好食排名:腸仔、翠玉瓜、泡菜、芽菜、韓式魚蛋湯有兩款可以揀,一個係牛胸肉大醬湯,同埋純豆腐辣湯,其實牛肉湯,入邊都有豆腐,睇吓你想食鹹定係辣,我自己就揀咗牛胸肉大醬湯,因為覺得好似多咗一份肉,更開心💗其實入邊有好多牛胸肉,同埋好嫩,大推!主菜(餸+生菜+飯)試咗同事嗰啲,所以都可以share番set A: (注意冇菜)燉牛肋骨,好好食!個湯甜甜地,d肉好嫩,真係必叫set B: (注意冇菜)烤牛肋骨冇試set C:燒牛肉,好鞋,唔推set D: 燒豬肉,好辣,如果鍾意食辣會覺得好好,不過好鞋總結4分,會再食!前菜一定要瘋狂refill必叫牛胸肉大醬湯主菜一定叫set A燉牛肋骨
今日同同事食teamlunch,嚟食好味嘅韓國菜

呢度有得叫set lunch同單叫,我地揀set
同事大推set A燒牛肋骨,不過我嗌咗set c 燒牛肉

前菜
前菜真係好好食,仲可以refill!!記得記得要🫶
腸仔、翠玉瓜、泡菜、芽菜、韓式魚蛋

其實入邊有好多牛胸肉,同埋好嫩,大推!

主菜(餸+生菜+飯)
試咗同事嗰啲,所以都可以share番
set B: (注意冇菜)烤牛肋骨冇試
set C:燒牛肉,好鞋,唔推

總結

• 牛胸肉大醬湯
  • 前菜
  • 燉牛肋骨
2023-07-18 53 瀏覽
昨晚八個風球落下後,到尖沙咀韓脈食韓燒。這裡的菜單豐富多樣,以傳統韓國烹飪技術和新鮮食材打造出令人難以忘懷的美食。點菜後送上多碟餐前小菜及鐵板蛋餅,非常豐富韓式醬油蟹配紫菜飯搭配特製的韓式醬油和各種香料,讓蟹肉吸收了豐富的調味,口感鮮美,回味無窮。配上一碗營紫菜飯,更是滋味十足。八方美人烤肉餐這裡的招牌菜之一。您可以品嚐到各種不同的肉類,包括牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬肩肉和雞肉,還有烤大蝦和鮮鮑魚等海鮮。每一種肉都經過精心選擇和烹煮,保證肉質鮮嫩,滋味豐富。最重要的是,這裡有專人協助烤肉,讓您可以放心享受美食,無需擔心烹煮的問題。在韓脈,您不僅可以品嚐到道地的韓國美食,還可以在優雅的環境中享受美好的晚餐時光。不論是與朋友的聚會,還是與家人的共度,這都是一個絕佳的選擇。

點菜後送上多碟餐前小菜及鐵板蛋餅,非常豐富

韓式醬油蟹配紫菜飯

八方美人烤肉餐

2023-07-17
  • 醬油蟹
韓國餐廳好多時都只售一款食物,今次黎到呢間韓國餐廳韓脈HAN MAT(前身為韓珍)就夠曬多選擇,燒肉、炸雞🍗、醬油蟹、鍋物、豬手、生牛肉、人參雞、湯品、飯麵、煎餅、蛋卷全部一應俱全,有咩喜好都都滿足到你!韓國餐廳好多時都只售一款食物,今次黎到呢間韓國餐廳就夠曬多選擇,燒肉、炸雞🍗、醬油蟹、鍋物、豬手、生牛肉、人參雞、湯品、飯麵、煎餅、蛋卷全部一應俱全,有咩喜好都都滿足到你!🌖醬油蟹(附送紫菜牛油飯)$250醬油蟹🦀喺香港真係唔常見,始終生醃海鮮唔係咁多人接受到,有得食止下癮已經要感恩,今次食到嘅醬油蟹鮮甜!肥美!多膏!又唔會太鹹!真係好好彩呀~~隨蟹附送一大碗紫菜牛油拌飯,俾兩個米飯🍚小偷一齊夾擊,真係食到唔停口,拌飯如果加入更多麻油同芝麻增加香氣會更加不得了🤩。餐廳另有醬油蝦🦐同醬油鮑魚,食悶左醬油蟹可以搞搞新意思。🌖Pork & Beef Set BBQ $580套餐包左三款肉,分別為調味特級牛肋骨、蜂窩五花肉及豬肩肉。牛肋骨調味偏甜,肉質緊緻富肉汁;五花肉𠝹左花,賣相好咗又易熟咗,食落唔會太肥,而且燒烤板有特別設計,令肉類燒完後表面可呈網紋之餘,又可以引導油份致兩邊流走;豬肩肉較

🌖醬油蟹(附送紫菜牛油飯)$250
餐廳另有醬油蝦🦐同醬油鮑魚,食悶左醬油蟹可以搞搞新意思。

🌖Pork & Beef Set BBQ $580
套餐包左三款肉,分別為調味特級牛肋骨、蜂窩五花肉及豬肩肉。
牛肋骨調味偏甜,肉質緊緻富肉汁;五花肉𠝹左花,賣相好咗又易熟咗,食落唔會太肥,而且燒烤板有特別設計,令肉類燒完後表面可呈網紋之餘,又可以引導油份致兩邊流走;豬肩肉較失色,幸好唔會有豬羶味。
特別想稱讚店員嘅服務,會主動更換燒烤板同幫手燒肉,臨近關店時間都唔會有催促客人離開嘅感覺。

套餐喺燒肉以外配有沙律(甜南瓜沙律/牛油果生果沙律)、湯(泡菜豬肉湯/牛胸肉大醬湯)、甜品(雪糕)/飲品(柚子茶)。
甜南瓜🎃沙律入面嘅南瓜真係好甜又濕潤,連平時唔鍾意食南瓜嘅朋友都話好味;牛胸肉大醬湯有牛胸肉薄片同入曬味嘅蘿蔔粒,味道偏濃。

2023-07-05
  • 醬油蟹
今次同朋友去到位於尖東的韓脈(Hanmat Korean BBQ Restaurant)。餐廳之前名為韓珍,現在仍然是由韓國人主理,地道大份量的韓國菜相信是多人聚餐好選擇。前菜前菜種類繁多,除了有常見的沙律、泡菜、白蘿蔔﹑芽菜外,還有平日少見的鵪鶉蛋,食完可以再refill。當中最喜歡白蘿蔔,清爽解膩。<醬油蟹> $250醬油蟹蟹肉呈半透明,口感嫩滑,還有不少燈黃色蟹膏!醬油蟹帶有獨特鮮味,將蟹肉再浸一下醬油,再加上蟹膏﹑紫菜和帶麻油味既白飯拌勻,鹹香紫菜和蟹肉蟹膏的鮮味不愧為最佳配搭~當然亦可以將紫菜飯放入蟹蓋與蟹膏一同品嚐。<豬肉石鍋拌飯> $88石鍋拌飯配料有豬肉片、蔬菜、大豆芽、紫菜碎、辣椒醬等。將豐富的材料攪勻,整體味道帶點少辣,另外亦有辣醬可以調較味道。<葛根拌冷麵> $88冷麵配料有黃瓜絲﹑蘿蔔絲﹑半粒熟蛋等,冷麵湯汁是另上,旁邊也附上剪刀讓客人剪開麵條。拌麵很適合夏日食用,微甜帶冰涼口感,麵體爽口彈牙,白醋和黃芥末醬可以在吃到中途再添加與麵條中,可以令味道變得清爽。<馬鈴薯豬骨湯> $300豬骨湯份量十足,

前菜

<醬油蟹> $250

<豬肉石鍋拌飯> $88

<葛根拌冷麵> $88

<馬鈴薯豬骨湯> $300
豬骨湯份量十足,五大塊排骨於熱騰騰湯汁中煮沸,配料還有馬鈴薯和經醃製過的大白菜。大白菜吸滿湯汁精華,略嫌馬鈴薯煮得未夠綿軟,豬骨湯煮得濃味,所以排骨好入味,亦都好輕易可以分開肉同排骨!
  • 前菜
這次來到韓國餐廳,點了一些小菜和主餐,整體來說很滿意。餐廳提供六碟前菜,包括醃蘿蔔、泡菜、鵪鶉蛋、芽菜、粟米和沙律。每一碟小菜都很清爽美味,尤其是醃白蘿蔔,口感酸甜適中,非常開胃。鵪鶉蛋也很特別。芽菜和粟米則非常清爽,沙律則是一道非常健康的小菜。接著是主餐,我們點了宮廷牛骨、醬油蟹和韓牛筋骨湯。⭐️宮廷牛骨宮廷牛骨的份量很多,加上紅蘿蔔,入口很嫩,配飯吃一流。⭐️韓牛筋骨湯牛骨熬煮得非常很軟,湯汁呈米白色,味道很淡,只有一些蛋絲,沒有加任何調味料,牛筋很軟。⭐️醬油蟹愈來愈多韓國餐廳提供醬油蟹,我最喜歡吃醬油蟹。醬油蟹肉質鮮美,蟹肉不死鹹,配上白飯和紫菜,非常鹹香,值得一試。
這次來到韓國餐廳,點了一些小菜和主餐,整體來說很滿意。

接著是主餐,我們點了宮廷牛骨、醬油蟹和韓牛筋骨湯。

⭐️宮廷牛骨

宮廷牛骨的份量很多,加上紅蘿蔔,入口很嫩,配飯吃一流。

⭐️韓牛筋骨湯

⭐️醬油蟹

愈來愈多韓國餐廳提供醬油蟹,我最喜歡吃醬油蟹。

上星期去韓國之前都要食醬油蟹🤩今次就黎到帝國中心既韓脈 最近改左名 本身係韓珍黎~多款小碟前菜都好好味 尤其係kimchi 茄醬腸仔 魚糕等等主角到!!! 係爆膏醬油蟹🦀配飯素蛋黃牛油飯 識食一定係先將個飯撈勻 然後加啲蟹膏同蟹肉加落每口飯中😋真係太美味了另外仲叫左醬油蝦同醬油鮑魚 蝦都一樣有膏🤤鮑魚入味彈牙 正餐廳仲會有手套俾大家用 咁就唔怕整污糟用手擠啲蟹膏同肉出黎💜最後將啲飯加埋落蟹蓋度 真係正到難以形容! .另外叫左人蔘雞湯同夏日必備既水冷麵水冷麵有好多冰湯 青瓜絲 酸蘿蔔全部都好清爽開胃~麵條帶煙韌感 用剪刀剪開更方便食用🐓人蔘雞湯湯底呈奶白色 仲有半隻雞係入面 雞肉都好容易撕出 加上紅棗 蛋絲 香葱 人蔘等等 湯底不算重口味 愛清淡人士也適合~.愛吃醬油蟹🦀既一定唔可以錯過呢間啊🤍
上星期去韓國之前都要食醬油蟹🤩
今次就黎到帝國中心既韓脈 最近改左名 本身係韓珍黎~

另外仲叫左醬油蝦同醬油鮑魚 蝦都一樣有膏🤤鮑魚入味彈牙 正

🐓人蔘雞湯湯底呈奶白色 仲有半隻雞係入面

愛吃醬油蟹🦀既一定唔可以錯過呢間啊🤍
2023-07-07
2023-07-12 495 瀏覽
由韓國人主理的韓脈,主打正宗韓國料理,今天兩個人就叫了一份「四色五花肉+牛肉+海鮮」$635套餐包括鮑魚、大蝦、雪花牛肉、牛裏脊、蒜蓉五花肉、香草五花肉、咖喱五花肉、辣椒醬五花肉,超豐富,3個人吃絕對冇問題。1. 鮑魚:鮑魚肉質鮮美,口感Q彈,帶有濃郁的海鮮甜味,是高檔韓烤中的經典食材之一。2. 大蝦:肉質鮮美,口感十分鮮甜,肉質緊實且有嚼勁,是韓烤中的人氣食材之一。大蝦的鮮美和烤焦的香氣相結合,吃起來非常美味。值得一提的是,韓烤中的鮑魚和大蝦通常需要特別照料,以確保其保持鮮美和口感,不會燒的話,可以要求餐廳代燒。在烤製過程中,需要注意火候和時間的掌握,以免讓食材過度烤焦或過度熟透。3. 雪花牛肉:雪花紋路分明,口感柔嫩,入口即化,帶有濃郁的牛肉香氣。4. 牛裏脊:肉質鮮嫩,嚼勁十足,口感爽滑,吃起來非常清爽,適合喜歡不油膩口味的人。5. 蒜蓉五花肉:五花肉的油脂和大蒜的香氣相融合,口感豐富,吃起來有嚼勁,蒜香十足,非常適合喜歡重口味的人。5. 香草五花肉:香草的清香和五花肉的鮮美相結合,口感清爽,吃起來帶有濃郁的香草味。7. 咖喱五花肉:咖喱的香氣和五花肉的油脂相融合,口感豐富,吃起

7. 咖喱五花肉:咖喱的香氣和五花肉的油脂相融合,口感豐富,吃起來帶有咖哩香氣但一啲都唔辣辣。

8. 辣椒醬五花肉:韓國辣椒醬香辣帶甜,五花肉吸收了辣椒醬,口感豐富,吃起來帶有明顯的辣味,非常適合喜歡好辣的人。

Egg pizza ,濃濃的蛋香,但個人喜歡滑蛋口感,所以不是我的菜。

梅花秀
食韓燒點可以唔飲少少酒呢?今日叫咗字「梅花秀」,低酒精,而且味道酸酸甜甜,非常適合女生。

去過未改名之前嘅餐廳食過幾次, 感覺幾好 ,轉咗名之後一落千丈,人均消費接近三百蚊 前菜竟然係粟米通粉沙律醬, 同埋香腸. 千祈唔好相信佢啲圖,有鵪鶉蛋,小魚蛋等, 贈送都唔使俾垃圾食物我哋食㗎? 叫咗個套餐其實食材都算係新鮮, 可惜佢嘅做法浪費咗啲嘢食: 個南瓜沙律用咗超甜柚子沙律汁, 極度懷疑佢係用沖茶嗰啲柚子糖漿加水整個醬汁出嚟, 有圖有真相成個碟都係超甜醬汁.侍應會幫你燒肉,好好一塊豬扒剪到好似畀狗咬過咁. 我哋以為佢會一路燒落去,點知燒到一半冇出聲走咗去, 搞到燶曬我哋先發覺唔對路. 最失敗嘅地方係員工食物安全意識嚴重不足 拎起舊適緊汁嘅生豬肉, 冇避開啲熟嘅食材就放入個燒烤爐到度, 嚇到我哋自己即刻拎開啲煎餅 ,成日叫人支持本地飲食業小店, 難食到咁我寧願喺屋企煮自己洗碗算
2023-07-09
2023-07-07 41 瀏覽
今日食我最鍾意嘅韓國料理,食韓國料理,我最鍾意去正宗韓國人主理嘅,非常有當地嘅風土情懷,直頭好似去咗韓國旅行咁開心!呢間前身叫韓珍,老字號,而家改咗名叫韓脈。天氣咁熱最啱食醬油蟹😆點醬油蟹仲會免費加配牛油飯。呢度嘅蟹都算幾大隻,肉身夠晒厚同肥美,蟹肉中間仲可以見到急不及待嘅蟹膏😍我最鍾意將鹹香鮮嫩嘅蟹肉蟹膏直接即落啲飯度,撈埋一齊食,雖然係醬油醃制嘅,但係食落一啲都唔會覺得死咸,反而係勁鮮甜!另外都要推介呢度嘅宮廷牛骨,份量都幾多,肉質非常厚實,而且炆到都好淋,排骨位置仲有油花,食起嚟特別香!記得要食蘿蔔,蘿蔔先係重點同靈魂,吸收晒牛骨湯嘅精華,味道非常濃郁!海螺辣拌麵🍜喺香港係第一次食到,除咗辣辣地好惹味之外,爽脆嘅紅蘿蔔同埋青瓜🥒加埋爽實夠晒辣嘅海螺肉同煙靭嘅拌面係好夾嘅!

2023-07-05 47 瀏覽
忽然好想食醬油蟹 即刻嚟試吓呢間最近大熱嘅韓國餐廳🤍想講佢呢度嘅小碟竟然有滷蛋🤣覺得好cute cute🤣鐵板煎蛋,order燒肉重會送韓式煎蛋,so sweet!🥹🍳我哋嗌咗炸雞,海鮮煎餅,烤豬腩肉 豬肩肉同埋最重點嘅醬油蟹🦀超惹味既酸辣醬炸雞,炸雞炸得好香口同酸辣醬好夾,完全唔會油膩🤍海鮮煎餅,一上桌就有濃濃既海鮮香味撲埋黎,仲有一陣煙熱辣辣好吸引,一入口覺得驚為天人,超級脆口,接住有好香既海鮮味,蔥同海鮮完全係超級足料,超推薦呢個!食到停唔到🤣到烤肉方面我嗌嘅烤豬腩肉同豬肩肉 兩款完全係厚切呀😹,配上韓式辣醬同青椒生蒜生菜解膩,食完都唔會覺得好罪惡🤣到重點‼️醬油蟹🦀超多蟹膏 超鮮甜🥹完全係白飯小偷,成碗飯俾我食晒🤣實在係太好味😚😚-
忽然好想食醬油蟹 即刻嚟試吓呢間最近大熱嘅韓國餐廳🤍

超惹味既酸辣醬炸雞炸雞炸得好香口同酸辣醬好夾,完全唔會油膩🤍

到烤肉方面

到重點‼️醬油蟹🦀
尖沙咀帝國中心一間正宗韓式料理餐廳原來已經改左名叫韓脈,原名為韓珍。之前聖誕去睇燈飾,經過見到有燒肉及醬油蟹食物,已深深被吸引着🤭今晚就同同事仔黎試下先,因為同事仔好鍾意食醬油蟹☺️美食推介:💛醬油蟹配牛油紫菜飯:醬油蟹蟹膏非常多,而且醬油蟹醃得剛好,不會太鹹👍🏻蟹肉蟹膏配飯一起混合食,勁正,勁鮮,勁甜,香港都食到咁出色嘅醬油蟹,真係好開心🤭💛豬、牛燒烤2人餐:蜂窩五花肉、豬肩肉、調味特製牛肋骨,套餐有3款肉類,五花肉燒烤非常香口,豬肩肉彈牙,牛肋骨非常出色,調味非常好,肉質嫩,牛味足夠👍🏻套餐更配上甜南瓜沙律、泡菜豬肉湯及柚子蜜,甜南瓜沙律勁好食,南瓜好甜,配以柚子醬汁的生菜沙律,好食👍🏻泡菜豬肉湯味道濃郁,辣度適中,韓國泡菜湯正宗味道👍🏻😋*食物質素高質👍🏻👍🏻*價錢合理👍🏻👍🏻

美食推介:

*食物質素高質👍🏻👍🏻