2019-11-18 92 瀏覽
今晚去左間喺尖東既韓國餐廳食野,店內員工主要都係用英文同食客溝通的。店員就介紹我地食2人餐,會抵食啲,我地見啲野都岩食所以order左。轉過頭就拎左好多小碟同菜比我地,醃製既開胃菜都唔錯。韓式桃汁,少量果肉,唔算好甜。牛油果生果沙津,牛油果偏熟所以夠香,如果少啲沙津醬會更好。燒肉拼盤,有五花腩、豬肩肉同牛肋骨。全程都有侍應幫我地燒,唔洗我地郁手。牛舌,切得有少少厚度,食起黎有啲咬口。牛胸肉大醬湯,個湯幾濃,倒個飯落去撈埋食又唔錯!五花腩燒完好爽口,建議用菜夾埋黎食無咁油。豬肩肉就相對地腍,夠肉味。牛肋骨,上左醬汁,醃過非常入味!最後仲有杯雪糕。

轉過頭就拎左好多小碟同菜比我地,醃製既開胃菜都唔錯。

韓式桃汁,少量果肉,唔算好甜。
韓式桃汁

牛油果生果沙津,牛油果偏熟所以夠香,如果少啲沙津醬會更好。
牛油果生果沙津

牛舌,切得有少少厚度,食起黎有啲咬口。
牛舌

牛胸肉大醬湯,個湯幾濃,倒個飯落去撈埋食又唔錯!
牛胸肉大醬湯

五花腩燒完好爽口,建議用菜夾埋黎食無咁油。

豬肩肉就相對地腍,夠肉味。

牛肋骨,上左醬汁,醃過非常入味!

最後仲有杯雪糕。
2019-11-14
韓式桃汁
牛油果生果沙津
牛舌
牛胸肉大醬湯
2019-11-17 43 瀏覽
好耐🈚食過韓燒~之前聽同事講過呢間韓燒質素都幾好,趁着放假今日來試下👍坐下來店員先給我們前菜,共有七款,泡菜可以添加。我們四人點了個八色烤肉,裏面有四色五花肉+牛肉😋雪花牛肉/牛舌韓牛肉紋同脂肪紋非常淸晰,兩邊隨便煎一煎就可以配埋生菜一齊食,非常好味😋薄切牛舌好爽口,牛肉味香濃,食落好有口感,配埋餐廳提供嘅醬汁,正!五花肉五花肉非常入味,表面燒得帶有小小香脆再食,肉質同樣好新鮮豬肉味好出,油脂分佈細膩,仲啖啖肉好多汁,必食之選👍蔬菜石鍋拌飯石鍋飯有很多款,由於太多肉類所以我們點了個清清地的蔬菜拌飯試下,口感幾爽口,飯粒粒分明夠乾身食落口感豐富!當中加入少許韓式辣醬,令拌飯帶有少少酸酸甜甜幾開胃,份量亦不少。人蔘雞湯食傳統韓國料理又點少得食人蔘雞湯,所以我哋第一時間就點左個人蔘雞湯,好足料嘅人蔘雞湯,入邊有紅棗人蔘半隻雞,人蔘好入味應該熬了很久😋

雪花牛肉/牛舌

五花肉

蔬菜石鍋拌飯

人蔘雞湯
2019-11-17 31 瀏覽
好友生日,要慶祝一番,要吃韓燒,當然要揀有質素的,就是在尖東的韓珍。環境很好,充滿韓味。前菜有五小碟,還有沙律和生洋蔥。店家很好,送了 egg pizza,蛋香四溢,蛋面帶少少焦,好吃。八色珍味拼盤有幾個組合,挑了四色五花肉+牛肉($675),夠2-3人份,一上枱令人驚艷,八小碟放在長木板上,很IGable。五花肉有4種口味,紅椒、香草、咖哩、黑椒,非常有特色。牛肉也有4種,調味烤裏脊、調味烤排骨、雪花牛肉、牛舌,一看就知道是高品質。店家會幫忙燒肉,先燒五花肉,原來卷起來的五花肉打開來是很長的,香草和咖哩味真的很香,坊間少見,給客人不一樣的嚐試,五花肉肉質扎實,不會太肥,調味也剛好。換燒牛肉的部分,牛味香濃,吃的很滿足。店員也會斷換鐵網,服務貼心。生菜非常新鮮,加醃菜和肉一起吃,就是吃韓燒吃得健康的真理!韓式桃汁($20)韓式梨汁($20)

環境很好,充滿韓味。

前菜有五小碟,還有沙律和生洋蔥。

五花肉有4種口味,紅椒、香草、咖哩、黑椒,非常有特色。

生菜非常新鮮,加醃菜和肉一起吃,就是吃韓燒吃得健康的真理!

韓式桃汁($20)
韓式梨汁($20)

• 八色珍味拼盤
上星期有晚就約左朋友一齊上黎食烤肉~~呢度既場地都幾大,抽風系統都做得幾好,唔會好大油煙!!加上場內有唔少韓國人,店員亦要用英語/國語溝通,感覺都幾地道xpp我地知道呢度最出名就就係佢地既“八色珍味拼盤”,我地揀左“四色五花肉加+豬肉(2-3人份)”HKd$580+10%個款我地驚淨係食肉會好寡,所以仲要左一份“人參雞湯”HKd$108+10%添~~落完order,店員就將可以refill既“八小碟”同沙律擺滿檯面,仲有一份芝士雜菜蛋餅添:)跟住既人參雞湯都滾住咁黎到~~原來所有湯品都要跟一碗米飯架!!!份量唔少,味道都唔錯;)最後既主角“珍味拼盤”都到場,真係成檯都係食物,超豐富~~~四款既五花肉都好入味,豬頸肉厚切爽嫩!用生菜夾上肉塊同泡菜,味道平衡得剛好一口烤肉、一啖汽水,正!!!!
上星期有晚就約左朋友一齊上黎食烤肉~~

呢度既場地都幾大,抽風系統都做得幾好,唔會好大油煙!!

肉(2-3人份)”HKd$580+10%個款

跟住既人參雞湯都滾住咁黎到~~

原來所有湯品都要跟一碗米飯架!!!

份量唔少,味道都唔錯;)

四款既五花肉都好入味,豬頸肉厚切爽嫩!

用生菜夾上肉塊同泡菜,味道平衡得剛好

一口烤肉、一啖汽水,正!!!!
同朋友黎食生日飯,之前食過覺得好正,今次番黎encore。我地3個人,order左一個二人set,同散叫一份牛肉炒粉絲。落完order,店員立即端上七款小菜。餐廳會送一客蒸蛋,我地襯個爐未ready之前填下肚先。二人套餐 前菜:牛油果&生果沙律都好大份,賣相好靚,滿滿的沙律菜上淋上沙律醬,顏色豐富,食慾大增。套餐包豬、牛二款肉,五花肉、豬肩肉同特級調味牛肋骨,仲有菇菌同蔬菜。泡菜豬肉湯 套餐包既,酸酸辣辣好開胃,又暖身,好多泡菜,啖湯好濃味,送飯一流。牛肉炒粉絲 $100好中意食既韓國菜式,份量都幾大碟,我地3個食完哩餐都勁飽。今餐主要都係我負責燒,呵,我好在行,今餐慢慢食,好開心。
落完order,店員立即端上七款小菜。
餐廳會送一客蒸蛋,我地襯個爐未ready之前填下肚先。
二人套餐 前菜:牛油果&生果沙律
泡菜豬肉湯
牛肉炒粉絲 $100
好中意食既韓國菜式,份量都幾大碟,我地3個食完哩餐都勁飽。
今餐主要都係我負責燒,呵,我好在行,今餐慢慢食,好開心。
  • 牛肋骨
  • 牛肉炒粉絲
2019-11-13 409 瀏覽
💥食過咁多間燒肉店,應該可以更中肯咁介紹呢間韓式風味燒肉店比大家,首先系坐位來講都非常闊落,就算兩個人都會分配4人卡坐,裝修就教時尚,比較多黑色做主式,上位後店員有向我地推薦食物,一於點尼試試👉🏻泡菜煎餅落左好夠嘅泡菜醬,仲食得出d泡菜粒系入面,唔同出面食嘅咁薄身,偏厚些少,咬口上更好,夾一啖醃泡菜卷住塊薄餅去食嘅話味道更濃更爽脆👉🏻美國產90天熟成牛脊肉比較驚喜韓式燒烤店都可以叫到熟成牛肉,仲要封存3個月咁長時間,真系要試下韓式燒法嘅熟成牛會點?提醒⏰大家牛脊肉原來好快熟,因為掌握火喉唔夠好,燒到有d過熟,熟成牛普遍都會做到牛味更香更滑更濃,如果想食到嫩嘅口感就要早d起喇👉🏻豬肉拼盤呢款拼盤入面有豬頸肉、豬頰肉同護心肉,豬肉上爐好快就出到油脂出尼,特登加10蚊生菜🥬包住浸左燒汁嘅豬肉,配搭前菜嘅泡菜+醃蘿蔔絲擺入口,味道非常之夾,因為呢到嘅肉都冇經太多醃製,燒好嘅肉帶系最原始風味,所以生菜包嘅夾法系最合襯👉🏻「免費」-蛋薄餅職員話呢個蛋餅系送俾點燒肉嘅客人,蛋味非常之香,介乎系煎同蒸之間口感,最驚喜嘅系入面包左滿滿芝士,做到拉絲效果,十分邪惡又滋味✍🏻今次韓燒之餐大讚嘅,除左環境、食

👉🏻泡菜煎餅

美國產90天熟成牛脊肉

👉🏻美國產90天熟成牛脊肉

豬肉拼盤

👉🏻豬肉拼盤

「免費」-蛋薄餅

👉🏻「免費」-蛋薄餅

伴菜

✍🏻今次韓燒之餐大讚嘅,除左環境、食物、服務都唔錯外,細心情度都唔差,會上3款醬汁俾我地配肉類,前菜小吃仲多達6款咁多,有醃蘿蔔、泡菜、魚乾、甜洋蔥、沙律、醃蘿蔔絲等等,各有特色,我嘅至愛反而系細魚乾,甜之餘仲非常香口

🌪加上抽風設備做得足,食完唔覺自己有油煙味,唧刻加唔少分,系唔錯嘅用餐經驗

🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱著支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻
2019-11-12
慶祝紀念
生日
美國產90天熟成牛脊肉
豬肉拼盤
「免費」-蛋薄餅
伴菜
2019-11-13 361 瀏覽
好耐冇食過韓燒lu~ 難得約到幾個朋友聚餐,燒肉/打邊爐就啱晒。我哋嚟咗呢間位於尖沙咀帝國中心嘅《韓珍》,貪佢近海傍,食完嘢可以去行下。真係有驚喜 ,肉質上乘,其他食物質素都好高,價錢仲相當合理!星期一至三仲有「五花肉/豬頰肉/護心肉」半價優惠。可惜我哋嚟嘅呢日係星期四🥺同所有韓國餐廳一樣,一嚟都係會上好多碟前菜,仲係任添架😍用嚟包肉嘅菜。都係任添嘅😛點肉嘅醬汁蛋薄餅平時啲韓燒爐嘅邊邊可以倒蛋漿燒蛋,呢到就冇嗰個位置,反而另外上咗碟蛋薄餅🥚侍應姐姐幫我哋調較抽油煙機高度中🥰(另外如果自己唔識燒,佢哋都會過嚟幫手;仲會好勤力幫你換鐵板添,服務不錯!)八色珍味拼盤四色五花肉+豬肉 ($580)十分之推薦呢個「八色珍味拼盤」!「八色珍味拼盤」入面有八碟肉,分別用上八種調味,等你可以一次品嚐晒不同口味!我哋揀咗嘅係「四色五花肉+豬肉」,但亦都可以選擇齋牛/牛+豬。< 四色五花肉+豬肉:護心肉、調味排骨、豬頰肉、豬頸肉 >我哋比佢張相呃咗⋯以為每碟都只係調味碟咁細碟,點知原來圖文不符,出嚟係大碟好多,而且啲肉卷住咗,卷返開其實係有勁長,真係好似佢menu所講咁係2-3人份架⋯呢次
同所有韓國餐廳一樣,一嚟都係會上好多碟前菜,仲係任添架😍
用嚟包肉嘅菜。都係任添嘅😛
點肉嘅醬汁
蛋薄餅
蛋薄餅
侍應姐姐幫我哋調較抽油煙機高度中🥰

八色珍味拼盤
四色五花肉+豬肉 ($580)
十分之推薦呢個「八色珍味拼盤」!
< 四色五花肉+豬肉:護心肉、調味排骨、豬頰肉、豬頸肉 >
我哋比佢張相呃咗⋯以為每碟都只係調味碟咁細碟,點知原來圖文不符,出嚟係大碟好多,而且啲肉卷住咗,卷返開其實係有勁長,真係好似佢menu所講咁係2-3人份架⋯呢次係reality vs expectation令我最開心嘅一次哈哈哈🤣
仲等我哋以為好細份,叫多咗份四人餐。不過勝在佢好好味,同埋我哋有衣食,食得晒!

Pork set menu ($780)
叫咗個四人套餐,方便啲,唔駛諗嗌乜~
包括:
• 牛油果&生果沙律
• 五花肉、調味排骨、豬肩肉、豬頰肉
• 泡菜煎餅
• 鮑魚人蔘雞湯
• 雪糕
雖然我哋成餐都只係食咗豬肉,但整體嚟講,呢到提供嘅肉肉質都十分好,燒完出嚟一啲都唔韌,肉汁仲好豐富👅👅💕
提供嘅生菜好新鮮,包住燒肉食,「索索」聲👅
牛油果&生果沙律
牛油果&生果沙律
Pork Set Menu
五花肉、調味排骨、豬肩肉、豬頰肉
泡菜煎餅
泡菜煎餅真材實料,唔係淨係麵粉,仲有食得出好多泡菜,味道夠晒辣!
鮑魚人蔘雞湯
人蔘味好重,十足十喺韓國食到嘅味道 重有原隻鮑魚,非常足料!!!
雪糕
雪糕
最後仲有四杯曲奇味雪糕,為呢一餐劃上完美嘅句號🥰
Pork Set Menu
2019-11-12 37 瀏覽
呢排天氣涼涼哋,朋友建議不如食燒肉,本身打算食燒肉放題嘅,但朋友話兩個人食放題不如揾間靚啲嘅肉嚟食,睇咗一輪,決定食呢間韓國燒肉,因為見佢個八色珍味拼盤好吸引!仲有呢個二人套餐望落都唔錯!最後決定叫返一set招牌菜八色珍味拼盤同埋一個牛肉拌飯!首先,一如其他韓國餐廳,店員會送上好多唔同款式嘅前菜、漬物等等嘅開胃菜,個人最鐘意食呢到嘅泡菜,好正宗!不過我唔知可唔可以refill😂一上枱睇到我哋哇哇聲,因為原來份量真係好多,長度啱啱係一張枱咁長!由上到下數係人蔘、黑椒、日式燒汁、大醬!以下由上到下係辣椒醬、香草、咖哩和蒜蓉!另外仲有一大盤洋蔥、生菜、蒜片、青椒可以夾埋燒肉一齊食調味料有以下,不過我覺得唔落都OK,因為本身啲肉都有調味,落咗就再重口味啲!拆開其中一份肉,已經滿晒成個爐店員好好,全程幫我哋燒,又會燒好放埋爐嘅一邊等我哋食,又會定期行過嚟睇我哋,食到差唔多又會再燒!用生菜包住啲肉汁油脂滲晒出嚟嘅肉,真係超級好食!原來叫個八色珍味拼盤會送個煎蛋嘅鐵板燒,好有蛋味,早知會送呢啲飽肚嘅嘢,我哋就唔叫牛肉拌飯😹😹牛肉拌飯其實都唔錯,不過我哋食肉食得太多,有少少滯,我諗呢個set 4個人食

仲有呢個二人套餐望落都唔錯!

最後決定叫返一set招牌菜八色珍味拼盤同埋一個牛肉拌飯!

由上到下數係人蔘、黑椒、日式燒汁、大醬!

以下由上到下係辣椒醬、香草、咖哩和蒜蓉!

另外仲有一大盤洋蔥、生菜、蒜片、青椒可以夾埋燒肉一齊食

拆開其中一份肉,已經滿晒成個爐

牛肉拌飯其實都唔錯,不過我哋食肉食得太多,有少少滯,我諗呢個set 4個人食都應該夠!
p.s 呢到除咗店員係韓國人之外,我見有好多食客都係韓國人,食緊嘅時候都覺得自己置身喺韓國咁,好有feel!
2019-11-11 27 瀏覽
星期日放左工想食韓式燒肉,係公司附近揀左間超多正評嘅韓珍,餐廳地方好大好闊落,店員同顧客好多都係韓國人,証明真係超級地道🤣🤣🤣🤣我地三個人點左呢到嘅招牌,八色珍味拼盤,唔同口味嘅五花肉同靚牛,岩哂我地三個食肉獸!呢個拼盤包左四款皇牌口味五花肉:我鍾意既黑椒味,香到暈既香草味,岩哂重口味朋友嘅韓式辣醬味同咖哩味、建議大家由淡味食到濃味試真d味道!五花肉好厚身,十分入味,肥肉分佈好平均,將兩面燒至金黃就食得,怕肥嘅朋友就可以包埋生菜食中和番個油膩感牛肉方面就有牛舌,厚薄適中,有咬口,好正!雪花牛肉係必食推薦,肉味超濃,肉質軟腍,係咁易燒燒兩面就食得,超好味啊!最後仲有調味烤排骨,呢款肉會比較有口感,原本比較長身,可以用較剪剪成粒粒燒更香口!呢個拼盤仲包左前菜沙律、辣八爪魚同烘蛋餅!蛋餅意外驚喜好出色,香滑既蛋外層烘到金黃香脆,內面仲有洋蔥、椒,令到食落好有口感!另外仲點左杯特飲,酒味都幾濃,配埋燒肉超爽!最後值得一提既係店員服好好,經常主動換網,超抵讚!下次會再黎食過

另外仲點左杯特飲,酒味都幾濃,配埋燒肉超爽!

2019-11-11 24 瀏覽
朋友成日話呢間係佢食過最正宗既韓燒🔥今日放假就跟佢黎試下啦👥裝修都係明亮同偏韓風🇰🇷🇰🇷🇰🇷每一枱都有烤爐🔥Order完之後店員即刻上晒韓式小菜🥗仲有烤肉醬、配菜等等😛😛⭐️蛋薄餅呢個係店家送既💁🏻‍♀️卷蛋卷、薄餅一向都係韓國人既習慣🇰🇷非常好客💕入面有芝士🧀同洋蔥,但唔算太油😙⭐️人蔘雞湯💲1️⃣0️⃣8️⃣店員拎出黎時仲係滾緊🔥所以出緊煙💨雖然唔係原隻雞 但份量其實等於成隻雞肉湯非常重既人蔘味‼️份量真係非常足料仲有糯米、金菇等配菜CP值超高✅⭐️八色珍味拼盤🚦💲6️⃣7️⃣5️⃣重頭戲登場🎊朋友話每次食都一定要點八色分別有調味烤裏脊、調味烤排骨🥩、牛舌👅、雪花牛肉🐄、泡菜味五花腩🥓、香草味五花腩🌿、咖哩味五花腩🥘同黑椒味五花腩🥓所有肉既部位挑選得好好 而且肉質好新鮮❄️雪花牛肉油脂分佈好平均🥩牛舌又香又滑💞毫無違和感‼️配住生菜🥬蒜,泡菜進色真係味蕾爆炸💥各個口味既五花腩醃製得非常入味個人最愛泡菜味😍😍朋友就最中意黑椒味🌟🌟🌟必點之選‼️⭐️醬烤雞肉💲1️⃣1️⃣0️⃣呢個雞肉都抵食 份量大概有10件而且都係已醃好既雞腿肉🍗烤到香咁非常好入口😍
朋友成日話呢間係佢食過最正宗既韓燒🔥
今日放假就跟佢黎試下啦👥

裝修都係明亮同偏韓風🇰🇷🇰🇷🇰🇷
每一枱都有烤爐🔥

Order完之後店員即刻上晒韓式小菜🥗
仲有烤肉醬、配菜等等😛😛

⭐️蛋薄餅
入面有芝士🧀同洋蔥,但唔算太油😙

⭐️人蔘雞湯💲1️⃣0️⃣8️⃣
店員拎出黎時仲係滾緊🔥所以出緊煙💨
雖然唔係原隻雞 但份量其實等於成隻雞肉
湯非常重既人蔘味‼️份量真係非常足料
仲有糯米、金菇等配菜
CP值超高✅

⭐️八色珍味拼盤🚦💲6️⃣7️⃣5️⃣
重頭戲登場🎊朋友話每次食都一定要點

所有肉既部位挑選得好好 而且肉質好新鮮❄️
雪花牛肉油脂分佈好平均🥩
牛舌又香又滑💞毫無違和感‼️
配住生菜🥬蒜,泡菜進色真係味蕾爆炸💥
各個口味既五花腩醃製得非常入味

而且都係已醃好既雞腿肉🍗
烤到香咁非常好入口😍

• 蛋薄餅
2019-11-10 19 瀏覽
由前菜開始已經有驚喜🤩食肉獸出動去食韓燒喇🇰🇷🥩今次去左喺尖東嘅韓珍,佢地方都好大,容納到好多人,坐得舒服。嗰晚都有人慶生,好岩一家大細或者朋友gathering👨‍👩‍👧‍👦仲要附近幾枱食客都係韓國人 睇黎間餐廳真係夠哂地道🤔點完餐之後好快就出哂配料、前菜大大盤沙律比我地,特別一提係佢有辣八爪魚,係其他韓燒餐廳好少有,佢仲有夠新鮮又夠辣,一啲都唔腥。 另外餐廳仲會送個蛋餅,入面有好多蔬菜、洋蔥同三色椒,煎得香口,但咬落軟綿綿,十份高質嘅前菜👍🏻👍🏻我地叫左個八色珍味拼盤,8款肉整整齊齊放係拼盤到,望到都流哂口水😋😋有齊哂、雪花牛肉、牛舌、調味烤排骨、五花肉有韓式辣醬味、黑椒味、香草味同咖哩味、滿足哂你嘅願望🥳唔好睇佢隻碟好細,包到卷狀咁以為唔夠飽,但一攤開,款款肉都份量十足🤭醃製五花肉都唔老虎,好入味,唔洗點醬都得,加埋生菜同生蒜包埋一齊食,超級惹味😻😻 最鍾意係佢嘅牛舌,色澤紅潤,好爽口,絕對唔係咬勁都咬唔開個種。作為牛魔皇,另外仲叫左個牛肋骨,大塊到覆蓋哂成個爐,牛肋骨肉質軟腍,牛味的又濃,正呀👍🏻餐廳嘅Staff麵係韓國人居多,好有禮貌,唔洗叫都成日黎幫我地換烤網,抵讚😄
由前菜開始已經有驚喜🤩

食肉獸出動去食韓燒喇🇰🇷🥩

2019-11-07 19 瀏覽
一班人食韓燒是最高興的事,可以食到多款肉類,因為平日點太多又食唔哂,太少又款式少😑!放題質素又一般! 所以朋友介紹了公司附近的巜韓珍》韓國料理店。環境寬闊座位亦很舒服,店員說英文的,好彩餐牌有圖片,所以一定唔會點錯😅!免費前菜有五款,Egg Pizza 都是免費的,配搭燒肉一起食,一流!八色珍味拼盤$580 🐖🐖我們點的是五花肉和豬肉,分別 用上 幾種 調味 ,有(原味 )、 (大醬 )、 (香草 )、 (咖 哩 )等等,醃製 出 不同 顏色 的烤肉 , 單 是 視覺 效果已經好吸引,一碟足夠二至三人分量,已經可以品嚐不同口味,肉香十足 肉質的口感亦很好!韓方牛肋骨湯 $138 🐂🐂配料十足,湯底牛味香濃,亦加了大量蔬菜,倍增鮮味,配上白飯一流!水冷麵 $88食完燒肉,再食碗水冷麵,酸酸甜甜又冰涼,麵質爽口彈牙,立即消濟☺!

八色珍味拼盤$580 🐖🐖

韓方牛肋骨湯 $138 🐂🐂

水冷麵 $88
2019-11-06 42 瀏覽
今日同朋友到尖沙咀做facial 💆🏻‍♀️,完成之後,順便在尖東一帶覓食,剛巧經過帝國中心見到有間(韓珍)韓式烤肉店,見天氣又涼涼地,就決定上去試試!環境裝修比較光猛,有別於一般的烤肉店煙霧離漫,感覺舒服得多,卡位亦很舒適!一坐底店員已經送上五碟前菜,熱茶,沙律和蛋薄餅,所有都是免費的,太窩心了👍🏻👍🏻,可以邊點菜邊進食!四色五花肉+牛肉$675除了有四種不同味道的五花肉外,亦包括了調味烤裹脊/排骨,爽口的牛舌和鬆軟肉質的雪花牛肉,😋😋!海鮮拼盤 $350🦑魷魚好新鮮肉質有咬口!🦐大蝦,肉質爽脆又鮮甜!蜆,完全無沙,清洗得好乾淨!重有青口,芝士扇貝,鮑魚,超滿足!

四色五花肉+牛肉$675

海鮮拼盤 $350
🦑魷魚好新鮮肉質有咬口!
🦐大蝦,肉質爽脆又鮮甜!
蜆,完全無沙,清洗得好乾淨!
重有青口,芝士扇貝,鮑魚,超滿足!

聽朋友話呢間「韓珍」嘅八色珍味拼盤好出色所以今日就拉埋肥🐽一齊黎朝聖下.餐廳裝修以韓式STYLE既簡約為主簡間單單既木系枱凳每枱都設有獨立烤爐同抽風系統食完都吾洗驚成身都係燒烤味呢.八色珍味拼盤有三種每款都有四色五花肉另外果四款就根據自己喜好揀豬豬,牛肉+海鮮或牛肉啦當然價錢係$580~$675之間我地揀左牛肉+海鮮$635呢個就最抵食啦.店員一開始拎左大量既前菜比我地冇錯!真係好大量同好豐富呀🙈有千島醬沙律菜,醃蓮藕,涼拌醃蘿蔔,泡菜涼拌海帶同洋蔥絲仲有大量嘅生菜重點係仲會送埋鐵板煎蛋.鐵板煎蛋真係好正煎蛋加入左洋蔥同青椒粒口感豐富,啖啖都係濃郁又香口嘅煎蛋以為係普通鮑魚食落口先食原來本先醃製過所以好入味,口感柔軟彈牙,好正.大大隻,食落爽口彈牙,好新鮮.雖然冇調味,所以牛味極為濃郁油花較多,燒烤後香氣四溢瘦肉中帶點油脂,口感不柴不膩,大讚.呢個比嘅含脂量比雪花牛肉更豐富紋理分佈較集中口感滑嫩鮮甜,有彈性富韌勁調左味令味道更立體,有四味,分別係黑椒,香草,咖哩同醬燒經長時間既醃製,五花肉已經充滿吸收哂所以好入味雖然款款都各有千秋但我比較中意黑椒用左大粒黑椒去醃,黑椒味好突出而且係四款

聽朋友話呢間「韓珍」嘅八色珍味拼盤好出色

食完都吾洗驚成身都係燒烤味呢

八色珍味拼盤有三種
每款都有四色五花肉
另外果四款就根據自己喜好
揀豬豬,牛肉+海鮮或牛肉啦

當然價錢係$580~$675之間
我地揀左牛肉+海鮮$635
呢個就最抵食啦

店員一開始拎左大量既前菜比我地
冇錯!真係好大量同好豐富呀🙈
有千島醬沙律菜,醃蓮藕,涼拌醃蘿蔔,泡菜
涼拌海帶同洋蔥絲
仲有大量嘅生菜

重點係仲會送埋鐵板煎蛋

鐵板煎蛋真係好正

煎蛋加入左洋蔥同青椒粒
口感豐富,啖啖都係濃郁又香口嘅煎蛋

以為係普通鮑魚
食落口先食原來本先醃製過
所以好入味,口感柔軟彈牙,好正

大大隻,食落爽口彈牙,好新鮮

雖然冇調味,所以牛味極為濃郁
油花較多,燒烤後香氣四溢
瘦肉中帶點油脂,口感不柴不膩,大讚

呢個比嘅含脂量比雪花牛肉更豐富
紋理分佈較集中
口感滑嫩鮮甜,有彈性富韌勁
調左味令味道更立體

有四味,分別係黑椒,香草,咖哩同醬燒
經長時間既醃製,五花肉已經充滿吸收哂
所以好入味

雖然款款都各有千秋
但我比較中意黑椒
用左大粒黑椒去醃,黑椒味好突出

而且係四款入面肥瘦最均勻
配上生菜,泡菜同醬汁包住一齊食
爽脆中帶黑椒五花肉嘅油脂,肉腍嫩滑

正反兩面都煎得好靚,咬落好香脆
而醬汁係辣椒碎豉油但又帶微酸,好好味

2019-10-29
2019-10-22 259 瀏覽
第一次黎呢間韓燒餐廳食晚飯,可能大家平時成日食開既都係 任食放題 模式既韓燒,不過呢間餐廳就唔係任食,係散叫架,所以食量會比較易控制,可以食D自己特別想食既野添MENU 主要有一個,一打開,最吸引既就係左邊有3大條長條既介紹,佢係 八色珍味拼盤  ! 呢個亦係餐廳最主打之一既菜式黎,最長最大碟果個真係有 八款唔同既味道及肉類,每款都各有特色,如果 2個人食既話,分分鐘只叫呢個 八色珍味拼盤 都夠食了 ! 因為真係好抵食 !唔好睇錯,呢度成枱都係野,今晚餐飯係未真正開始架!除左有醬料比左大家,重有菜比大家可以包肉食 ; 另外重有右邊幾小碟既韓式小前菜,仲有一點芝麻醬沙律俾大家添其實前菜都已經好豐富,第一個菜式亦都唔例外,呢個係餐廳送嘅雞蛋薄餅鍾意食雞蛋嘅朋友就啱晒啦,入面含有少量配料,雖然係免費,但係味道都唔錯!由於同行嘅朋友比較喜歡食韓式泡菜煎餅,我哋都喺度叫咗一個,賣相同顏色都非常吸引,分量大約可以分到六件呢個泡菜煎餅非常好食,入面嘅泡菜配料非常足料,出面外層煎到有少少脆口,食落又唔會太油膩,唔會食到成口都係油,感覺都幾有驚喜主角終於都出場啦!佢係四色五花肉 + 豬肉,眼見呢幾隻碟,

主角終於都出場啦!佢係四色五花肉 + 豬肉,眼見呢幾隻碟,都真係唔講得少,加埋足足真係有成張枱咁長!除咗五花腩,仲有好多唔同款式及味道嘅豬肉

如果大肉卷五花肉嘅話,呢四大卷真係好正,分別有香草味,咖喱味,黑椒味,及醬汁味

大家睇下呢一卷黑椒味,每條打開佢出嚟燒,真係有成個爐咁長,而且每款味道燒起上嚟都非常香口,呢條黑椒味就非常利害,因為真係充滿非常香濃嘅黑椒味,食落每一啖都有超級香濃嘅黑椒味

呢條醬汁味嘅五花肉亦唔野少,相對其他三款味道,呢個比較溫和,將佢連同新鮮嘅生菜包起一齊食,味道真係非常出色

新鮮嘅生菜,包起自己笑出嚟嘅燒肉,加入一啲配料及醬汁,味道同口感,真係分外好味

其實真係冇得頂,當晚我同朋友兩個人食,真係估唔到叫到成枱都係野,非常豐富,最後埋單每人都係$350,真係好過下下去食韓燒㗎!