2015-08-20 1886 瀏覽
在韓國很多朋友都一定要嘗試的就是八色烤肉叫八色,因為是八種顏色而且八種味道所以絕對要體驗一下當時在韓國我吃過的新村八色烤肉其實還可以然而有次看雜誌看見在介紹香港有GD都來潮撐心想:不去有點對不起自己!坦白說韓珍比起其他韓燒店價錢是貴了一點大概和喜來差不多不過絕對是物超所值餐廳設計格局分明每一台座位都很寬闊還有一些特別的VIP房所以要招待貴客都不會覺得太普通由於當日我來遲了所以我看見蒸蛋的時候就只有這一小部分雖然是冷了,但仍然好吃!這裡的前菜還算充足我特別喜歡它的沙律分量很多XDD在只有肉食的情況下真的非常完美~~~之後我就點了八色烤肉因為我們有四個人所以還是吃得下正式烤的時候不同醃料的肉燒起來還真是有那個味道飄出來我特別喜歡咖哩味和大醬味(絕對推介)想不到連最難出味的綠茶也在咀嚼的時候淡淡滲出來這裡的服務相當好親切的職員會常常來幫你烤肉這裡還提供三種烤肉醬一般餐廳都只會有麻油或烤肉豆瓣醬這個綠茶的給我驚喜~~由於韓珍採用上乘的肉所以就算經過醃料醃過放在烤板燒大家還是會看見肉的紋理分明重點是油光閃閃!配合無限量供應大大片新鮮生菜簡直是頂級享受不過說到最讓我們驚喜的是當天我們點了米酒一支然
在韓國很多朋友都一定要嘗試的就是八色烤肉

叫八色,因為是八種顏色而且八種味道

所以絕對要體驗一下
當時在韓國我吃過的新村八色烤肉

其實還可以

然而有次看雜誌看見在介紹香港有

GD都來潮撐

心想:不去有點對不起自己!
坦白說韓珍比起其他韓燒店

但仍然好吃!
這裡的前菜還算充足

我特別喜歡它的沙律分量很多XDD
在只有肉食的情況下

真的非常完美~~~
之後我就點了八色烤肉

因為我們有四個人

所以還是吃得下
正式烤的時候不同醃料的肉燒起來還真是有那個味道飄出來
我特別喜歡咖哩味和大醬味(絕對推介)
想不到連最難出味的綠茶也在咀嚼的時候淡淡滲出來
這裡的服務相當好

親切的職員會常常來幫你烤肉
這裡還提供三種烤肉醬

一般餐廳都只會有麻油或烤肉豆瓣醬
這個綠茶的給我驚喜~~
由於韓珍採用上乘的肉
所以就算經過醃料醃過

放在烤板燒
大家還是會看見肉的紋理分明

重點是油光閃閃!
配合無限量供應大大片新鮮生菜

簡直是頂級享受
不過說到最讓我們驚喜的是

當天我們點了米酒一支
然後心情大好的老闆竟然再送我們一支!
所以最後我們真的是名副其實的"飲飽食醉"!
現在我終於知道為甚麼GD也要讚好了~~
2015-02-02
  • 八色烤肉
  • 蒸蛋
2015-08-20 1879 瀏覽
今日為特別喜歡韓燒的朋友慶生,由於她試過太多間,所以令我們有點頭痛,唯有靠Openrice啦!見到「韓珍」的醬油蟹不用預早訂,而沒有燒烤時限,所以一於試試!星期三晚,雖然人不太多,不爆場,但座位太迫,分佈安排太不好了,我們4個安排我們坐6人台,一心以為可以坐鬆動點,沒過5分鐘就安排另外兩人坐在旁邊,但附近的台直到離開都沒有人!燒物的確幾多選擇,多數為醃製過,意外驚喜的是,我這只吃豬肉的人,五花腩都有多款口味選!實在不錯!

牛眼肉
豬肉拼盤「五花腩,豬肩肉,豬頸肉」
牛肋骨
烤魷魚筒
2015-08-19
牛眼肉
豬肉拼盤「五花腩,豬肩肉,豬頸肉」
2015-07-27 2751 瀏覽
之前知道有間韓國燒肉, 一心來試下個八色豬肉. 昨日星期六諗住試下午市. 2點鐘左右到左但職員話已係last order! 冇得食.... , 轉頭book左今日lunch.今日12:30到一入去職員就話個爐供氣有問題, 點唔到火....,而家整緊未知有冇得燒.... 我地都入去座到1點職員宣佈今日冇得BBQ, 只有SET LUNCH 一場來到只可食SET .... 當食到咁上下突然有人話 "OKOK" 見到職員試個爐有火喎..場上客人都好開心可以燒肉. 正當想比單侍應時,佢話老闆怕供氣唔穩定決定今日LUNCH唔做BBQ! 結果只食個SET LUNCH....講番野食....睇睇MENU先....依D係食燒肉既小食配菜及醬料.SET LUNCH既小食A 牛胸肉大醬湯 ($53) - 配料都幾多牛肉小左D得幾片 薄片. 個湯濃但咸左D加 B 雞蛋餅  - 雞蛋比較熟所以唔滑, 但蛋味香濃.A 炆牛肋骨 ($68) - 牛肋骨幾淋, 味道一般, 配菜多但牛肋骨只有4-5粒加 B 芝士炒年糕 - 年糕唔夠淋, 配芝士唔錯但要快食. 一耐左芝士凍左會一舊舊.餐廳環境幾好, 空間足夠.
 , 轉頭book左今日lunch.
,而家整緊未知有冇得燒....

結果只食個SET LUNCH....

講番野食....
睇睇MENU先....
依D係食燒肉既小食配菜及醬料.
SET LUNCH既小食
加 B 雞蛋餅  - 雞蛋比較熟所以唔滑, 但蛋味香濃.
餐廳環境幾好, 空間足夠.

2015-07-26
2015-07-25 2555 瀏覽
話說一日朋友說呢間韓國菜幾好吃 於是卜左20:30  八位。店內環境幾好 有韓國店員招待 不過冷氣好凍🙈我地8個人 可以試好多野食🙆🙆有泡菜煎餅 海鮮煎餅(不過忘了影相)我個人喜歡泡菜果個多啲因為海鮮果個除了蔥之外 我食唔出海鮮既味道🙊🙊跟著叫左2個鍋 海鮮鍋 部隊鍋海鮮鍋個湯好鮮味 正!之後仲叫左2份冷麵 一辣一唔辣我呢就試左預小小辣果個我怕辣丫嘛 不過還可以啦唔知係咩原因 攪佢果時 個麵痴埋一舊咁個麵上面有塊梨有半隻蛋 幾靚 賣相好得仲叫左甜酸炸雞 諗住叫比小朋友 點知小朋友覺得有小小辣食唔到 不過我試左✌️ 我覺得個雞炸得好脆 外面加左幾粒蔥生粒 味道有啲特別 雞肉好嫩 味道ok仲有個辣尤魚 我覺得放落口唔辣 但食落去辣到我唔識形容 不過我總共都食左3-4舊😂😂 我為食丫嘛🙊🙊丫 唔小得介紹就係我人生第一次食既 生牛肉口感好得意 好似海哲咁 好好味 呢餐野真係好滿足 好開心有機會會再來的😋

店內環境幾好 有韓國店員招待 不過冷氣好凍🙈

我地8個人 可以試好多野食🙆🙆
有泡菜煎餅 海鮮煎餅(不過忘了影相)
我個人喜歡泡菜果個多啲
因為海鮮果個除了蔥之外 我食唔出海鮮既味道🙊🙊

跟著叫左2個鍋 海鮮鍋 部隊鍋
海鮮鍋個湯好鮮味 正!
海鮮鍋

呢餐野真係好滿足 好開心

有機會會再來的😋
2015-07-24
團年飯
食得好開心既一餐~估唔到環境咁大都咁爆滿~但坐得好舒服~服務態度都好好(尤其係韓國侍應)~雖然咁多客人~但野食都keep到水準~最鐘意個泡菜煎餅同咩酸辣雞塊~同埋個大醬牛肉湯配飯都好好味~唔覺唔覺就坐左2個幾鐘頭~但侍應冇趕我地走~服務最抵讚~
2015-07-17
牛胸肉大醬湯配飯
送既...唔知食咩名~蛋餅
甜酸炸雞
香港真是一個美食之地, 尤其韓食, 近年真的出現了很多韓餐廳, 而在韓國HIT有什麼風的時候, 香港很快便引進了, 所以之前去韓國旅行有很多沒時間吃, 但回港後繼續吃返晒, 呵呵!! 就如八色烤肉, 今天就來跟朋友們試一試吧!! 因為想試晒八色, 所以不可少人啊, 四位朋友剛剛好~~~因為星期五、六及日有分時段進餐, 所以之前訂好座便能很快安排入座, 眼看環境蠻大的, 而且座位也蠻舒服, 所以是中上價的餐廳, 食物質素就吃過才知; 一早侍應清理完餐枱便會放上前菜(泡菜、淹蘿蔔等), 生菜, 沙律及醬料在枱上(註: 這些可以隨時REFILL), 然後我們便看看餐牌的款式!! 主要吃烤肉, 所以叫了豬及牛, 然後再叫款炸雞, 四位女生剛好吧!! (結果最後還來了碗冷麵, 胃口大了嗎?? 哈哈~~~)講下前菜的泡菜先, 我覺得幾好, 因為唔酸但辣味都足, 我最怕是在香港吃到酸多過辣的泡菜, 感覺會不正宗, 這個幾好, 我們也REFILL了幾次, 不過要同侍應講FILL多點, 因為每次都好快吃完…….八色五花腩(辣椒醬/大醬/咖喱/香草/綠茶/大蒜/人蔘/紅酒) ($500)~~~來啦來啦!!
前菜
泡菜
八色五花腩
八色五花腩(辣椒醬/大醬/咖喱/香草/綠茶/大蒜/人蔘/紅酒) ($500)~~~來啦來啦!!! 八色一上枱真是很壯觀啊~~~漂亮的色澤!! (不過人蔘那個跟圖有點不符啊~~~) 我們是輪著由淡味開始去濃味的:
抹茶&紅酒五花腩
抺茶~~~初初在枱唔太覺, 但一燒起上來抹茶味幾濃, 吃著都幾入味, 抹茶控LIKE~~~
紅酒~~~味道唔算太出, 可能燒時蒸發左?? 但吃到最後便會感覺到少少的酒味
香草&人蔘五花腩
香草~~~又是初初唔覺, 但一放上爐便勁香的香草味, 吃著好似吃緊香草羊架的感覺, 哈哈~~~
人蔘~~~味道也是不算太出, 不過最後會FEEL到少少甘甘地味的…….
咖喱~~~好入味啊, 而且都算幾平均, 剪完舊舊都差不多入味, 有風味!!!
大蒜~~~就是跟平時吃蒜一樣, 其實同普通的五花腩差不多, 哈哈~~
辣醬及大醬五花腩
大醬~~~喜歡傳統的大醬味, 真的很有韓國味, 好味好味!!
辣醬~~~這個是最喜歡的, 無辦法啦, 傳統辣醬味是至愛, 入味入味!!!
吃過後覺得初次可以試下不同味, 之後再來吃其實可以試四色, 那樣可以吃多些其他食品, 不過處理五花腩幾好, 有界紋理使入味點…….
芝士蛋
跟著有附送的 “芝士蛋”~~~好好食, 好滑又JUICY, 裡面芝士仲有少少流心效果, 但我們太白痴了, 原來可以REFILL不知道, 蝕左啊!! 大家記著啦~~~~
牛肉拼盤
牛肉拼盤(調味烤排骨/調味烤裏脊/特級牛肋骨) ($250)~~~三款牛都幾嫩, 唔駛燒好耐就可以吃到, 又嫩又JUICY, 調味都幾好, 還有少少甜甜地, 最愛都是牛肋骨, 肉超嫩, 軟軟綿綿唔駛點咬, YUMMY!!!
甜酸炸雞
甜酸炸雞($180)~~~味道幾好, 雞都幾嫩滑, 還有花生脆在表面, 不過略覺得數量有點少, 粉也有點多…….
水冷麵
水冷麵($50)~~~我覺得佢擺放得唔錯, 幾有藝術感同好高, 不過料唔算太多, 但冷麵好食, 又幼又唔太韌, 每條都好入味, 梨汁湯都好飲, 當然要加上醋同黃芥末醬一起吃才更滋味!!!

總括燒物不錯, 都幾有特色的不同調味!! 但侍應雖多, 但手腳唔算快, 同有時看不到客人舉手, 而且換板成日都不是時候, 一堆食物時都問要不要換, 而換板後將之前的食物就咁亂倒返去新板, 肉也混亂了, 其實應該要放好一點, 這樣有點不太好吧!!! 不過不論港韓侍應們也是有禮的…….
最後看到有BIG BANG G-DRAGON的簽名及與老闆的合照, 原來朋友說這家是GD的媽媽的朋友開的, 之前來港也來這裡做飯堂啊, 怪不得, 不知那些妹妹們是否又要去潮聖吧!!! 呵呵~~~
2015-07-03
辣醬及大醬五花腩
芝士蛋
牛肉拼盤
2015-07-02 1969 瀏覽
辣湯味怪酸酸辣辣有啲榨菜味朋友話似羅宋湯醬油蟹鮮甜膏多好特別肉質好咬口幾新鮮海鮮拼盤有鮑魚冇食大蝦有少少霉應該係呢樣出事海蝦用錫紙包住上菜亦冇介紹Ok la幾新鮮嘅Ok 彈牙Clams唔駛咁多下嘩又多沙唔鍾意!!!又唔好食冇咩味魷魚好味幾新鮮可惜食完之後三人都痾痾得多笑呵呵?都似係啲蝦or clamsO 仲有三文魚刺身但ok fresh亦唔似而家啲餐 廳係咪都有三文魚刺身咩事呢?唔新鮮不如唔好送唔該碎濕濕咁上唉想點呢~?如果海鮮拼盤唔係主打又唔做得好嘅話不如cut咗佢好冇?Service very good
辣湯味怪

碎濕濕咁上

想點呢~?
如果海鮮拼盤唔係主打
又唔做得好嘅話
不如cut咗佢好冇?
Service very good
2015-06-24 1984 瀏覽
朋友經親戚介紹 聽聞大碟又抵食 所以特登前來一試個場係好大 有好多位 閒日去唔駛訂位都OK不過佢最得意既地方係 餐廳會問你燒唔燒肉雖然有D枱有爐可以韓燒 但係唔會開比你 如果食食下set想突然燒肉就可能要轉一轉枱 我就略嫌麻煩左D果日坐兩人位 得一張圓櫈擺袋 但係我地都係學生 咩好大個背囊要友人個袋擺落地先叫坐得舒服D 真係有D狼狽好啦都係講番野食啦睇睇午餐 見到D set都around $60到 仲有埋前菜比你 尖沙咀黎講真係抵食前菜就叫左個芝士年糕同埋酸炸雞球 一般般 唔出色芝士年糕 上面D芝士拉出黎仲藕斷絲連 營造左芝士果種令人食指大動既罪惡感 另外年糕都係軟綿綿的 不過瑜不掩瑕 佢個醬汁唔可以同年糕混合一齊 無疑係呢道菜既敗筆 醬汁再香都只能係年糕既外表上僅僅咁依附住 就好似一對情侶就算痴埋一齊都毫無默契 發揮唔到最佳味道酸炸雞球 酸酸甜甜 但一D都唔香 而且炸既食物竟然係唔熱 仲涼涼地 單單呢點都扣曬分 入面既雞仲要冇咩特別既調味 係有D失望主菜就叫左牛肋骨石頭鍋飯同汁煮牛肋骨(咁上下啦 唔太記得咩部位)牛肋骨石頭鍋飯 雖然牛肉份量係少既 一舊大肉+兩塊牛肉到 跟住擺D菜係飯
朋友經親戚介紹 聽聞大碟又抵食 所以特登前來一試
個場係好大 有好多位 閒日去唔駛訂位都OK
不過佢最得意既地方係 餐廳會問你燒唔燒肉
雖然有D枱有爐可以韓燒 但係唔會開比你

要友人個袋擺落地先叫坐得舒服D 真係有D狼狽

好啦都係講番野食啦
前菜就叫左個芝士年糕同埋酸炸雞球 一般般 唔出色
炸雞 酸酸甜甜 但一D都唔香 而且炸既食物竟然係唔熱 仲涼涼地 單單呢點都扣曬分 入面既雞仲要冇咩特別既調味 係有D失望

牛肋骨石頭鍋飯 雖然牛肉份量係少既 一舊大肉+兩塊牛肉到 跟住擺D菜係飯上面就算數咁 不過我仍然欣賞佢個牛肉 好入味 加埋D燒汁入曬肉 甜甜地咁 跟餐個湯係雜菌豆乳湯 甜就甜既但係豆乳粒極多 又唔係濃郁 雖然都OK但甚是奇怪
汁煮牛肋骨 都有跟一碗細白飯 友人比左少少牛肉我試 同鍋飯既牛肉味道相似又有異 因為佢係汁煮 變左D汁自然多過我個飯好多 有更多汁滲曬入牛肉之餘 表面都係汁 令到牛肉變得好甜 雖然都好食 但我都係中意鍋飯果款多D 佢比鍋飯優勝既地方 大概就係肉既份量多過鍋飯好多同埋更入味

見到D BBQ肉午市半價 好似幾抵食咁 所以最尾last order都忍唔住要一客牛肉platter 估唔到既係佢有跟少少小菜 同埋沙律咁 不過冇人同我地講解下D鹽同醬可以點樣點 搞到我地望住成枱既小菜同配料 但係又手足無措 好似有少少唔夠體貼咁
佢有三款牛既 都唔知邊款打邊款啦 隱約記得個韓籍店員幫我地第一個燒既牛係最好食 同頭先set既牛肉差唔多味 但係我認為呢個更勝一籌
其他既牛肉 本身以為佢會幫我地燒埋 點知個店員掛住落場收野 都唔記得幫我地反下D牛肉 咁我地又過份信任個店員 以為佢會識得控制火候 最初就冇理到 後尾發現唔對路 都係自己動手反下同上碟啦 微微燶左D 不過好彩都唔韌 如果燒得好既話應該會更好食

總括黎講 算係食得開心既 D野食都OK lunch set尤其抵食同超水準 性價比係高既 只係服務方面可以唔夠尖沙咀其他店舖體貼同周到咁 但係都算合格既 個Captain都算幾細心 希望其他店員可以繼續努力
2015-06-22
生日
最近總是騙吃騙喝的,其實我也是逼的啊! 但內心是多麼的狂喜!喜歡韓國料理,但倒也是第一次在四天內吃了三餐的韓燒,這喜愛程度大約可比得上中國人吃飯,西方人吃漢堡吧!!!這天來到韓珍,看餐牌可以選擇的東西不多,價錢看上去也不是特便宜,剛來倒是有些後悔。但即來之則安之進去後發覺現場的環境特有意思有些些工業的感覺,很有些酒吧枱的感覺,整體特別寬敞。 女生吃肉其實吃的可能也不會太多,因此叫了一個牛肉拼盆和豬肉拼盆當然還有不斷REFRESH的生菜和泡菜生菜真的很新鮮要說這的特色吧!1. 很多服務生都是韓國人,所以有韓國帥哥2. 我們其實完全沒有動手燒過任何東西,全是帥哥美女親自給我們燒的。大概是因為看見我們的技術不好,不忍心令好味的肉白白浪費。這是牛肉拼盆,別小看這三小盆,份量可真的是不少這豬肉拼盆,不小心了沒拍照就先燒了一半了.....韓珍沒有伴烤爐邊的蛋,但另上了一盆。建議大家盡快食,因為放左了,太熟反而沒有滑的感覺。細心的帥哥美女,把肉切成小块的,很溫柔地在爐上烤著。泡菜加上在烤肉上,可是大大減少了油膩度,而且還給生菜包增加了口味最後的驚喜:送來了一枝韓國的米酒,為我們C小組的轉工之喜添上了
進去後發覺現場的環境特有意思
有些些工業的感覺,很有些酒吧枱的感覺,整體特別寬敞。

當然還有不斷REFRESH的生菜和泡菜
生菜真的很新鮮
要說這的特色吧!
1. 很多服務生都是韓國人,所以有韓國帥哥
這是牛肉拼盆,別小看這三小盆,份量可真的是不少
這豬肉拼盆,不小心了沒拍照就先燒了一半了.....
細心的帥哥美女,把肉切成小块的,很溫柔地在爐上烤著。
最後的驚喜:送來了一枝韓國的米酒,為我們C小組的轉工之喜添上了慶祝氣氛。
最後才發現吃飽摸摸肚子,算算銀兩,一個人也才一百多,其實便宜,其實真的很劃算。
而且這樣的服務真的是太到位了!!!!!!
題外話/補充資料: 1. 很多服務生都是韓國人,所以有韓國帥哥 2. 我們其實完全沒有動手燒過任何東西,全是帥哥美女親自給我們燒的。大概是因為看見我們的技術不好,不忍心令好味的肉白白浪費。
2015-06-16
2015-06-16 2103 瀏覽
這裏是朋友介紹話好味的, 今次我們係食午餐, 12點開門, BOOK左12:30, 九個大人, 一個細路. 嘩, 12:20去到, 已經好多人在燒緊嘢食啦, 好誇張.我們坐卡位, 一張大枱, 仕應好忙的在拿前菜及調味及我們, 有沙律菜, 泡菜, 包生菜, 蘿白片, 還有一盒四格的前菜, 入面有黑豆, 魚仔, 泡菜及魷魚, 份量太少, 我們都要加左幾次. 前菜好味, 泡菜都幾爽, 唔會好辣及咸. 黑豆, 魚仔夠特別.這裏除了韓烤外, 還有定食的, 價錢都好抵, 燒烤午餐有半價的呀. 好抵食. 我們叫左一些定食, 烤肉. 定食有牛肋骨湯, 芝士年糕, 炸雞, 部隊窩, 全部都係細份量的, 不過味道都好好, 牛肋骨好淋好入味, 配飯好正, 部隊窩都OK, 都係有午餐肉, 焗豆, 公仔麵之類, 朋友話唔夠味, 我覺得可以. 甜薯好香, 又粉, GOOD.燒烤叫左一個四式豬腩肉, 牛肋骨, 三式牛肉拼盤, 因有兩個爐, 所以有部份係重覆叫左兩份的. 初初仕應係近門口的爐燒的, 因方便一點. 每燒一次都換一次爐, 好乾淨, 由頭到尾仕應都幫我們燒, 因入面還有一個爐, 不過果個位如果仕應幫忙燒會比

燒烤叫左一個四式豬腩肉, 牛肋骨, 三式牛肉拼盤, 因有兩個爐, 所以有部份係重覆叫左兩份的. 初初仕應係近門口的爐燒的, 因方便一點. 每燒一次都換一次爐, 好乾淨, 由頭到尾仕應都幫我們燒, 因入面還有一個爐, 不過果個位如果仕應幫忙燒會比較唔方便, 所以朋友都係自己燒. 分別係仕應會知道怎樣控制燒肉熟的程度, 所以燒出嚟的肉係好JUICY的.

四式豬腩肉, 有香草, 辣椒, 紅酒, 大醬, 由淡味食到濃味吧. 豬肉好淋身, 紅酒味唔出, 辣椒, 大醬夠紅又有味, GOOD, 香草好大的香草味, 好似唔係好MATCH咁. 有D係咁食, 有D包住菜食, 好有韓國風味呀.

另外叫左一個蜂窩五花腩, 都好好味, 好香, 唔算太肥的.  牛肉拼盤(調味烤排骨/調味烤裏脊/特級牛肋骨), 仕應將調味醬汁一同倒落去牛肉度燒, 所以勁多汁, 三款都好好味, 又淋身, 又多汁, 正呀, 調味特級牛肋骨, 這條牛肋骨勁大條, 打開成個爐都唔夠位放, 要剪開先夠位. 十分誇張, 燒到七成熟, 原汁原味, 真的好好味, 又JUICY, 咩都唔使加係最正的.

我們不停咁食, 好飽又滿足, 飲品叫左可樂同埋梨汁, 梨汁我初初以為是一罐罐的, 原來係一杯杯的, 朋友話唔太甜, 幾好飲.

這裏環境好大, 唔似一般新式的韓烤, 係圓枱, 這裏都是卡位的, 夠舒服, 上菜都好快, 服務好好, 價錢好抵.
2015-06-07
2015-06-07 1873 瀏覽
今天又黎到韓珍食LUNCH, 已經唔係第1次黎呢間餐廳, 第1次黎係初開張已經覺得佢D烤肉好食, 價錢亦唔算貴今次係我第2次黎食LUNCH, 因為佢宜家有LUNCH SET, A+B各選一款再有烤肉半價所以叫左個4色五花腩食個人覺得香草入味, 人參有少少味但唔太苦, 抹茶食唔到有抹茶, 咖喱惹味!半價好似係130有4隻味, 超值!而且LUNCH食可以慢慢消化無咁油!呢個係牛肉眼, 肉質嫩而且好JUICY!其實韓燒叫原味既肉再加佢地D配料先食到最真既味!同埋佢地既配菜前菜沙津泡菜生菜都係任添!比起出面收你40蚊一盤呢度真係超好服務!而且D位好闊好舒服, 好岩傾計!呢個係LUNCH SET既人參雞湯, 都有成半隻雞, 加埋佢B個個選左粉絲, 一人份真係超值同飽!價錢只係6X幾蚊, 加埋1都係7X, 算係咁!希望佢地繼續維持質素唔會走下坡!我會繼續幫襯!
已經覺得佢D烤肉好食, 價錢亦唔算貴
所以叫左個4色五花腩食
呢個係牛肉眼, 肉質嫩而且好JUICY!
而且D位好闊好舒服, 好岩傾計!

希望佢地繼續維持質素唔會走下坡!我會繼續幫襯!
2015-05-05 3708 瀏覽
同一班至愛好友一齊食韓燒,睇咗open rice 嘅介紹後,最後㨂咗呢間餐廳,因為不限時,又坐得舒適!星期三晚上book 咗枱,不用等位,餐廳唔算太多人。好快大家急不及待叫嘢食,叫咗好多款式,有燒嘅,有熱食,因為超過$3000,仲可以有自己房添!
特大海鮮拼盤
牛肋骨
雪花牛肉
部隊鍋
2015-04-29 3479 瀏覽
同靚女C去酒舖試酒會、美容院差唔多九點半先搵嘢食。美容院人大力推介嚟咗韓珍。去到等咗十分鐘左右有位,散叫有7折。要咗蜂窩五花腩、牛肉拼盤,諗緊要泡菜餅定辛辣麵,擔心食唔哂冇叫。個五花腩厚切屬坊間少見,爽口唔油膩。燒排骨較有質感富肉味,牛肋骨軟,裏脊即西冷有啲油脂仲腍身啲。食得出肉質屬靚貨。個人覺得啲醬汁款款各有風味,但我最鍾意用生菜包蒜食,滋味層次倍升。店員全程好主動咁幫我哋燒肉、換烤網,又比大量蒜我哋,服務好好。啲前菜同生菜全部幾多水份好新鮮,雖然明知任添,但店方送咗個蛋餅,好有蛋香,配料有洋蔥之類。結果唔加前菜嘅情況下,吞哂啲肉已經好飽。每人埋單$150,堅平,仲要質素高,服務好,環境唔迫又乾淨,返到屋企冇成身煙味。下次再去!

2015-04-24
10 分鐘 (堂食)
2015-04-15 4151 瀏覽
之前通常都係食夜晚,尋日見報紙有特價lunch已經想搵日去試!今日同事話出去食,我就提議不如去韓珍食啦!去到等左陣就有位喇,Lunch Set係A+B,講真好多都想食,最後喺A揀左水冷麵,人蔘鷄湯&牛肋骨石鍋拌飯!而B就揀左三文魚刺身,傳統炒年糕,韓式炒粉絲!前菜得4碟,份量其實算少,好彩味道唔錯!牛肋骨就某啲部份唔夠腍,但整體可接受!呢個lunch優惠係抵死嘅!!

前菜得4碟,份量其實算少,好彩味道唔錯!

牛肋骨就某啲部份唔夠腍,但整體可接受!

呢個lunch優惠係抵死嘅!!
2015-04-15
2015-03-11 5012 瀏覽
是夜同朋友一行4人聚會,平昌同呢度之間, 選左呢度。我地叫左:芝士部隊鍋:就辛辣麵、通粉、腸仔午餐肉等一wok熟,少少辣,普普通通。4色五花腩:叫左人蔘、大蒜、大醬同香草。全部都食到個D味,但肥肉好多, 不好肥肉的我們, 覺得一般般。而且不算Juicy, 有少少鞋。牛肋肉:比五花腩好D....但同平昌無得比....食左幾塊之後咬到攰....雞蛋pizza係送既, 比較有驚喜, 好香又有D粟米既小蔬菜在內。生菜同醬料係任叫, 呢個比平昌好, 因為平昌咩都要錢。不過總體黎講, 食物冇想像中好, 不過環境夠大服務生同你燒埋就加返D分。
是夜同朋友一行4人聚會,平昌同呢度之間, 選左呢度。

我地叫左:
生菜同醬料係任叫, 呢個比平昌好, 因為平昌咩都要錢。

2015-03-09