約左fiancé同兩個中同食飯,朋友提議去食韓燒,揀左呢間好地道既餐廳。話佢地道,因為一入去唔止waitress講韓文,大部分食客都講緊韓文,特別多韓國叔叔黎食!我地點左50cm長韓式雞蛋卷、炒年糕湯同呢度signature 既八色珍味拼盤入面既四色五花肉加牛肉。叫完野食就上左口前菜同調味料,有泡菜、醃蘿蔔、沙律、椰菜等等,連蒜頭葉都有!我地一開頭望到隔離韓國叔叔食緊個用鐵板裝住既蛋餅,但係menu搵唔到,以為係韓國食客先知既隱藏menu😂點知原來每枱都送!問waitress係咩黎,佢話係雞蛋pizza,pizza就唔似既,係好厚既蛋餅。蛋味好濃,有啲紅椒粒同青椒粒係入面,無咁單調,不過略嫌蛋煮到老左,唔夠滑。50cm長韓式雞蛋卷相比之下就正好多!面頭有堆木魚、沙律醬同茄汁,入面有泡菜、飛魚籽、椰菜絲同沙律醬,好豐富既口感,食落甜、鹹、酸既味道交織,好味!有爽脆既椰菜絲令到成個蛋卷無咁溜。炒年糕湯係意外地勁好味!我地爭住食😂估唔到佢入面有烏冬!滑挘挘索晒啲辣得黎帶甜既汁食到停唔到!重正過啲年糕!雖然啲汁好辣但我地都不停過筷子🥢!愈食愈過癮😛😛配料重有啲魚糕、烚蛋同兩隻煎韓式餃子🥟!個邊

50cm長韓式雞蛋卷相比之下就正好多!

炒年糕湯係意外地勁好味!
我地爭住食😂估唔到佢入面有烏冬!
滑挘挘索晒啲辣得黎帶甜既汁食到停唔到!重正過啲年糕!雖然啲汁好辣但我地都不停過筷子🥢!愈食愈過癮😛😛配料重有啲魚糕、烚蛋同兩隻煎韓式餃子🥟!個邊重脆卜卜😍😍🤤🤤

最期待既八色珍味拼盤終於到喇!五花腩卷到一朵朵花咁,又唔同色,好靚!
有蒜蓉﹑香草、咖哩同辣椒醬味,每隻味都唔會醃到好鹹,五花腩既肉質好腍,佢既脂肪入口即融,夾埋生菜一齊食減低油膩。
香草味燒起上黎特別香!不過我最鍾意辣椒醬味,最惹味!燒既時候見到佢晶瑩剔透好吸引😆

牛方面有調味裹脊、調味烤排骨、牛舌同雪花牛肉。
四樣野入面最正係調味裹脊同調味烤排骨,肉質比較腍啲,牛味重啲。牛舌太薄無乜口感,雪花牛肉有啲韌。

總括黎講我會推介呢度既炒年糕湯同五花腩❤️
2019-05-23 76 瀏覽
好耐之前黎過食,今次再次上黎亦係為左回味哩度既燒肉。韓燒最有趣之處係一碟碟小菜,真係未食都已經感到興奮。我問左店員,小菜食完係可以再添嫁,正!哩度店員好好人,不時過黎幫我地燒下同剪開d肉,我地可以唔洗成日睇實舊肉有冇燒窿。哩個焗蛋係免費嫁!餐廳請食客的,未食得肉之前就食住蛋醫肚先。個人好中意食調味過既肉,會林d同入味d。個人好推介哩個調味排骨($150)。係豬肉黎,肉質好林,好好味呀!唔洗點醬都好夠味,包埋生菜食就最地道韓式食法啦。哩個牛肉拼盤抵過散叫,而且都係我中意食既部位,包括排骨、裹脊和肋骨,三款都係經調味過,我最愛呀!仲要調味料係唔同嫁,唔會一樣味。石頭鍋拌飯好足料,快手影兩張相就撈喇,唔係會冇太多飯蕉。
石頭鍋拌飯好足料,快手影兩張相就撈喇,唔係會冇太多飯蕉。
  • 調味排骨
  • 牛肉石鍋拌飯
2019-05-23 113 瀏覽
女朋友話想食韓燒 咁岩係尖沙咀 呢個咁多野食既地方 我地就去事但搵左間韓燒 事但食下啦xd 行到咁上下就搵到呢個韓珍啦 !原來佢有好多tvb既藝人推薦!佢既前菜係免費送既 好多而且可以任fill 而且d菜都好新鮮 而且佢地既kimchi都夠辣夠野味 好開胃下佢地既蛋都係送既 個蛋食落好香 如果去賣既話都一定可以賣到個好價錢xd 女友都話幾好味 我地點左佢地既八色珍味拼盤  有唔同既味道 有百里香味 咖啡味 kimchi味 十分創新而且好特別 女友話第一次食咁樣既韓燒 d肉醃得幾夠味 唔會太過重口味 如果夾埋生菜食都好好味下  而且佢地既肉都有人幫手燒 基本上係唔洗我地自己去燒..十分爽xd 唔洗自己去燒 佢地會有塊肥豬肉滑下個燒綱 等佢更有香味~佢地既排煙都做得好好 唔會一燒就好大煙 會吸左d 燒 食左呢程都會太重油煙味 總括黎講 點一個佢地八色珍味拼盤就夠2個人到飽了~~ 大家可以來一戰

2019-05-22 119 瀏覽
放咗工梗係約埋三五知己去happy啦,尖沙咀一帶韓食非常之多,同事上網揀咗呢間韓珍,叫咗2隻醬油蟹,醬油好入味鮮甜,至愛海鮮煎餅,沾些甜醬帶出鮮味,另三款不同醃料味道牛肉,份量比較少,夾帶住生菜一齊食,不過不失,餐前前菜也不少,洋蔥,蘿蔔、生菜沙拉,免費加送煎蛋餅,待應也很醒目,不停替你換爐燒網,加分👍
店內環境寬闊係坐得舒服既韓燒店,場內播既歌都偏向柔和抒情(太好了,太怕食韓國燒肉播K-POP,未食飽都頭痛到唔想食)雖然今晚係同老公2個人,但點既份量食飽之後覺得可以係3-4人份。我地分別點左呢到主打既八色燒肉同一個火鍋(鮮牛腸牛肚粉絲辣湯),當晚真係好幸運,我地呢份係最後一份。飲品方面,我地都係飲店內免費提供韓式粟米鬚茶,因為留意到佢既飲品價錢比出面韓式餐廳既價錢偏向貴小小。反正有粟米鬚茶提供,我地兩個覺得咁樣划算一D。主角到~$538八色五花肉,一上檯連同多種配菜比你包黎食,張檯細小小都會唔夠擺呀!賣相相當吸引,所謂八色即係由八種調味而形成既八種顏色。口味分別有人蔘、黑椒、日式燒汁、大醬、辣椒醬、香草、咖哩﹑蒜蓉味道。我個人就最鐘意辣椒醬﹑人蔘同埋蒜蓉味道。一開始自己燒,無技術可言,都容易燒燶小小,好在店員好貼心,4-5個人輪流過黎幫我地燒,佢地80%既員工都係韓國人,我想讚佢既燒肉既技術真係好,一D燒過火都無出現,又會控制個火候,除左第1,2條五花肉係我地自己燒,其他都係食懶人餐。食食下上左份蛋,正當我好懷疑,準備開口同佢講上錯檯,店員話: SET (用手指指住八色五花肉同份蛋)

八色五花肉

食食下上左份蛋,正當我好懷疑,準備開口同佢講上錯檯,店員話: SET (用手指指住八色五花肉同份蛋)咁就明白晒。同時間亦擔心食唔食得晒
鮮牛腸牛肚粉絲辣湯

呢個時候個火鍋上場。真係'哇'一聲。賣相睇得,味道重食得! 鍋內材料豐富,牛肚爽口彈牙,牛腸亦都相當新鮮,配埋個熱辣辣既辣湯,如果冬天食真係一流絕頂。鍋內有牛糕亦有粉絲,再加埋我地既肉類,點會唔飽呀,所以我地食晒之後先一致認同係3-4人份。
最尾有送水果-西瓜

重有一個位都讚下: 店內一D油煙味道,燒肉味道都無,我地食飽返屋企聞下自己既頭髮同衣物,真係一D味兒都無,佢既抽油煙機真係好西利,影張相都見到吸煙功力有幾咁勁!!

食飽上OPENRICE先見到經OPENRICE BOOK到有折扣優惠TVT,唯有下次啦

韓珍
地址:尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
電話號碼:31052301
營業時間:
星期一至六12:00 - 15:00  17:30 - 05:00
星期日12:00 - 15:00    17:30 - 00:00
2019-05-21
八色五花肉
鮮牛腸牛肚粉絲辣湯
2019-05-22 36 瀏覽
嚟到尖沙咀近赫德道,朋友介紹去《韓珍》食韓烤。 韓風強勁,門口已有韓國歌手 poster ,MV 熱播。 這餐廳並同時提供韓國炸雞和韓式料理韓烤, 絕對能夠滿足唔同人嘅喜好。每枱都附送一些泡菜, 醃菜和洋蔥豉油。 這碟蔥白 非常夠辛辣和蒽味, 用嚟包裹著連肉和菜一併吃 特別美味!每枱都有一壺麥茶自斟自飲。必選佢招牌『八色五花肉』。 用上唔同醃料秘製出 8款唔同口味嘅五花肉。 忍唔住要打卡, 急不及待放上爐燒。每條五花肉捲成花瓣狀, 打開竟有成呎長! 份量估唔到係極其誇張, 竟然係實物份量大個圖片描述,極之少有!先試佢嘅人蔘味, 甘甘地, 真係好似花旗參味, 好特別, 由於味道較為清, 建議先試這款。日式燒汁, 有微微嘅酒香, 醃得相當入味。👍👍蒜蓉味, 這款非常推介,味道和五花腩非常夾。五花腩每邊都不要煎太耐方能鎖住肉汁, 肥瘦相間咬落甘香,肉爽, 完全唔韌唔乾, 肥肉部分仲爽口彈牙, 唔似得炆豬腩肉嘅油膩, 完全係食五花肉最高嘅境界, 冇豬羶味, 實在係一分錢一分貨。 有時覺得出色嘅豬肉畀牛肉更難遇上~~韓式辣醬 帶微微嘅辣, 更能帶出豬肉鮮味。黑椒味都唔錯, 黑椒味濃郁 但又唔會蓋

每枱都有一壺麥茶自斟自飲。
招牌『八色五花肉』

日式燒汁, 有微微嘅酒香, 醃得相當入味。👍👍

蒜蓉味, 這款非常推介,味道和五花腩非常夾。

韓式辣醬 帶微微嘅辣, 更能帶出豬肉鮮味。

黑椒味都唔錯, 黑椒味濃郁 但又唔會蓋過豬肉嘅香味。

香草味, 稍嫌香草過多, 米有些苦澀,仲令成個鑊底好快燶, 建議 醃完後可撥走香草。

黃黃哋嘅咖哩醃汁, 還好不會有很濃烈的咖哩味, 反而只帶少少嘅黃薑粉味, 非常特別但不是最好的配搭。

這盤8色五花肉 足夠三四個人分享, 否則幾好食都好, 食到最後會好滯。

同時間仲嗌咗個午餐: 餃子拉麵加飯團。 辣嘅拉麵底 加餃子和韓式年糕, 比較開胃。

成個拳頭咁大嘅飯團, 好紮實,仲有芝麻香。

仲叫咗個韓國牛骨湯, 湯底清甜唔會好鹹,湯裏面有數塊牛展和很多大蔥。 湯品還加配白飯, 已經是一款主菜了!

店舖標榜來自韓國嘅大廚主理, 各款食物都相當有水準和做法正宗, 值得一試!

招牌『八色五花肉』
2019-05-20 89 瀏覽
是晚又與老公二人世界,佢話好耐冇同我食韓國野,知我鐘意食,去番之前同屋企人食過既韓珍,但係今次就覺得麻麻地啦。當日唔算多人,我地兩公婆坐4人枱,環境okay舒服,呢到係有種同韓國深宵食堂好似既感覺,唔知係咪因為咁,所以次次黎都見到好多韓國人。我地兩個人都食唔到好多野,就嗌左一份醬油蟹同一份花蟹海鮮鍋。其實價錢真係貴,醬油蟹250蚊1份,花蟹鍋340蚊1份,但係質素唔係好對得住個價錢。首先前菜,冇咩特別,淨係食左薯仔同泡菜,個人好鐘意食薯仔,但係食晒都唔會主動幫你加。醬油蟹,冇特別,好多地方更好食,同埋我個人問題,當日食果個醬油蟹似乎擺左出黎好耐,暖暖地,但係生野係咪應該解凍左都雪住會好啲?我唔係自己咁講岩唔岩,即係好似刺身應該唔會食到暖一樣?最唔扺食就係呢個花蟹鍋,首先蝦肉係有啲霉霉地,咁大個鍋得1隻鮑魚,叫得咁大個鍋都唔會係一個人食啦,比多隻都得卦?其餘仲有啲青口,蜆仔,扇貝,帶子等等……都冇乜特別,唔係食落口覺得嘩好新鮮果隻,蜆肉更加一般。就呢個價錢好多地方食海鮮鍋可以食得更好更新鮮。連埋open rice既85折,兩人埋單都要冇記錯係607蚊。

最唔扺食就係呢個花蟹鍋,首先蝦肉係有啲霉霉地,

2019-05-19 105 瀏覽
叫左個八味餐,個四塊五花肉食落無乜味,唯一食丁咖哩味,但d牛肉唔錯既,叫有返d韓燒正常味道。d員工幾好,會幫你燒埋,唔洗自己落手燒,sofar都唔錯,但小小貴。
I had the misfortune of arranging my friend's birthday dinner at Hancham BBQ. The food was awful, probably the worst Korean meal I've ever had (and I've had many). To be specific, budget was not an issue. We were willing to spend and ordered the best meats. These were mediocre and overcooked by their unfriendly staff. The marinated beef short ribs were acceptable. Avoid the rib-eye which was tough. Normally the side dishes at Korean restaurants are delicious and an important part of the meal. Sa

Normally the side dishes at Korean restaurants are delicious and an important part of the meal. Sadly, every single side dish awful and in authentic. The worst was the salad with the horrible dressing. Amazingly, even the kimchi was bad - old and bland.

You must avoid the fried chicken at all costs. Better yet, avoid this place.
2019-05-03
慶祝紀念
生日
2019-03-02 1041 瀏覽
$5xx八舊豬肉,攤開好似布咁薄。味道稱唔上特別,香草味仲特別鹹。個烤肉板超容易起鑊撈。年糕味道幾好,百幾蚊加埋唔夠10條仔年糕😂⋯⋯生菜refill都要$10⋯⋯⋯⋯一開始會俾壺韓式粟米鬚茶,幾香嘅,但係半路收走左就再無refill,叫俾壺水啦,由於人手不足,定係想D客叫嘢飲?叫足成餐都無⋯⋯最好嘅都係老闆嘅笑容喇,梗係啦,成千蚊俾左你,我幾個人完全食唔飽⋯⋯真心覺得一千蚊,去第度食無咁嬲⋯⋯
真心覺得一千蚊,去第度食無咁嬲⋯⋯
食物份量夠,好味,環境闊落,岩5-6個fd gathering~中偏高價韓燒,雖然問佢地有咩推薦,係無咩推薦倒你,不過肉質大部份都唔差,揀好上枱時有韓妹會主動幫你燒,可以盡情同朋友傾計,唔怕燒過龍浪費左。

2019-02-27 793 瀏覽
我個人鍾意食韓國菜,約朋友佢地無意見我就會揀韓國嘢,今次搵咗呢間,可惜。。。網上訂枱,6:30去到坐低,因為仲有一個朋友未到,所以我地三人口只叫酒飲住等,但真係肚餓,店員又唔比前菜,唯有叫咗個煎餅食住先,再問店員比前菜,不過真奇,食開韓國嘢嘅我一向都一坐低就會比前菜,呢到咁特別。。。最後一位朋友嚟到我地即刻點餐,原本再點了燒鰻魚,但無嚟,到埋單佢先話無貨,點解落完單唔過嚟1講呢?呢到食物質素唔高,服務都唔係好,點解會有咁多韓國人嚟幫襯呢。。因為網上訂枱有九折,所以埋單都只係一千零幾,但我地唔會再幫襯囉!

海鮮煎餅
年糕
燒肉附送嘅。。陰蛋
牛舌和牛肋骨
2019-02-03 1183 瀏覽
今晚同同事farewell去左呢間韓式燒肉,點左豬同牛既燒肉,仲有兩隻醬蟹同埋炸雞,佢送左個煎蛋餅。落完單就黎左好多醬同配菜,仲送左個煎蛋餅,但味道一般,第一個黎左炸雞,有點失望,好似某連鎖店的*樂雞咁既樣,不過入面是真雞肉,但相比韓式炸雞店真是遜色,粉好厚,中間微暖唔熱,十分普通。相反個燒肉併盤一黎就好吸晴,一roll roll既豬肉,店員馬上幫手燒,仲會剪開埋,服務唔錯呀,附生菜可以夾住一齊食。同事話醬蟹好正,我無食,唔肯定,但燒肉係唔錯,推介大家可以點燒既野,好似好過熱食,期間見到有人即點魚做sashimi,好似好正咁,大家有budget都可以試下。
2019-01-19 1509 瀏覽
今日幫家姐慶祝生日,就揀咗佢最鐘意既韓燒🍢雖然係樓上舖,但其完好易揾好難會 miss 咗個門口😂 地方幾大,一大班人幾好坐唔似平時個d圓枱同格離好近要好大聲講野先聽到👍🏻多人仲有房可以book 本身想試下佢好出名既八色珍味拼盤,不過睇睇下又覺得有d味我地又麻麻地想試😅咖哩味既燒肉好似有d古怪都係散叫啦😂 一黎就上咗好多配菜同醬汁俾我地🤩 成枱都係野食呀‼️Kimchi 好食😋😋😋 食完仲可以追加呢個蛋唔算好特別,不過味道都ok😉👍🏻因為呢排唔夠膽食豬所以我地主要都係叫返牛🐄呢個特級牛肋骨好好食,肉質鮮嫩🤪雪花肥牛同牛舌都唔錯,燒完更加香🤤點都係想試下呢到既豬😅試一碟應該冇咩事既!豬燒完好脆好香口👍🏻雞搥其實都幾考功夫,不過㕑房都已經介咗幾刀等佢容易熟d 🔪 肉質真係幾滑d staff 幾好間唔中見到個爐太黑又會幫我地即刻換,有時仲主動幫我地燒埋😁最後食完咁多燒肉梗係要叫返個水冷麵啦🍜呢到拎生日蛋糕出黎既方式好特別😂😂😂家姐表示受寵若驚😂😂值得一提,呢度都幾適合慶祝生日,因為d staff好熱情,令到氣氛好好👍🏻👍🏻
今日幫家姐慶祝生日,就揀咗佢最鐘意既韓燒🍢
雖然係樓上舖,但其完好易揾好難會 miss 咗個門口😂

Kimchi 好食😋😋😋 食完仲可以追加
kimchi

呢個蛋唔算好特別,不過味道都ok😉👍🏻

因為呢排唔夠膽食豬所以我地主要都係叫返牛🐄
呢個特級牛肋骨好好食,肉質鮮嫩🤪
特級牛肋骨

雪花肥牛同牛舌都唔錯,燒完更加香🤤
雪花肥牛  +  牛舌

點都係想試下呢到既豬😅試一碟應該冇咩事既!
豬燒完好脆好香口👍🏻

雪花肥牛  +  牛舌
蜂窩五花腩
醬油雞搥
水冷麵
餐廳服務: 一般。大概要叫4-5次先有人理會。由於位子太大煙,想換位子,被拒絕。但當時好多位子。餐廳部隊鍋:同餐牌上圖片出入大,叫左個魷魚海鮮部隊鍋,只有一條仔魷魚,海鮮每樣一件,例如鮑魚一粒,帶子一粒,蜆數有7粒(有3-4粒唔開), 青口有10粒,其餘都係菜多。所有食物都係好似煲左好耐先上菜。不是相中預期。餐廳環境:冷氣唔夠。如打算燒烤或食部隊鍋會熱死。餐廳前菜:只有3款,豆腐皮,泡菜,茄子。味道一般。價錢:一般。部隊鍋要288蚊相信有另一些韓國餐廳仲好既部隊鍋! 沒有想像成個鍋既野都過熟,煲左好耐。。

餐廳環境:冷氣唔夠。如打算燒烤或食部隊鍋會熱死。

餐廳前菜:只有3款,豆腐皮,泡菜,茄子。味道一般。

價錢:一般。部隊鍋要288蚊

魷魚海鮮部隊鍋