韓珍可以一次過滿足我兩個願望,一邊食燒肉,一邊食炸雞💗五花肉好食啊🙈一次過可以食唔同味既五花肉,例如大醬,咖哩,香草,大蒜等等。不過佢d牛類味道就偏甜,肉質正常。仲叫左個泡菜煎餅,都好值得叫❤仲可以叫隔離舖既炸雞,三色炸雞好滿足啊,因為佢d炸雞唔會好硬,d肉都幾滑,仲有個炸彈飯團真係次次去都食,好有韓國既味道😍 雖然只有紫菜同飯,但味道鹹鹹地好夠味。不過有次試左玫瑰芝士女神雞就有d濟,因為d芝士太多。

• 泡菜煎餅
  • 五花腩
2018-11-07 1710 瀏覽
朋友推介,所以一行四人前往為家人慶生,先點熟成牛$3XX,價錢合理,再點特色豬拼牛,賣相亦都唔錯,同行有長者,所以點選人蔘雞,暖暖胃 一開始熟成牛、泡菜、調味料相繼擺滿桌,還贈送芝士蛋餅,蛋餅超級熱,味道可以,中間還有芝士粒,重點係免費的都唔係求其整。 跟住侍應開始幫忙放牛肉上爐,大家都期待一試,熟成牛明顯牛肉味濃,愛牛的必然滿意,然後其他菜亦陸續送上,當大家食得慶起時,爐火卻熄滅,慶幸侍應更換樽裝燃料都算快,與此同時,枱面有驚喜定驚嚇,膽細啲都頂唔順。 整體而言,食物價錢及質量是合理的,可惜環境衛生卻有待改善。

整體而言,食物價錢及質量是合理的,可惜環境衛生卻有待改善。
特色豬
2018-10-27
慶祝紀念
生日
特色豬
  • 四色五花腩
  • 煎蛋餅
2018-10-30 1273 瀏覽
一上到去已經見到大部分店員係韓國店員,而且餐廳亦都播緊韓文歌,入到餐廳坐底,好似去左韓國咁。前菜(小黃瓜、泡菜、矮瓜)小黃瓜:食落微辣,口感爽脆。泡菜:食落微辣,但有部分食落有雪藏味。矮瓜:食落微辣,但係三樣小菜入面最出色。燒豬肉醬油拌飯 整體味道非常好,上菜時已經聞到好香濃既肉味,食落口感亦非常豐富,蔬菜絲爽口,飯粒有咬口。辣椒醬令到飯味更香濃,依間既辣椒醬味道偏甜。環境:座位非常闊落,就算繁忙時段都坐得好舒服。

前菜(小黃瓜、泡菜、矮瓜)
前菜(小黃瓜、泡菜、矮瓜)
小黃瓜:食落微辣,口感爽脆。
泡菜:食落微辣,但有部分食落有雪藏味。
矮瓜:食落微辣,但係三樣小菜入面最出色。

環境:
座位非常闊落,就算繁忙時段都坐得好舒服。
2018-10-02
2018-10-24 1218 瀏覽
講到食韓燒好多人一定係揀某D連鎖式既韓燒店但係其實香港仲有好多唔同既選擇好似奶油包朋友推介既『韓珍』價錢方面『韓珍 』同出面既唔同之處係比較貴少少但一向都話一分錢一分貨『韓珍』既肉真心唔錯奶油包同朋友2個人叫左個牛既set同五花肉睇落份量好似唔多但其實食落就知道D肉係靚既因為會食食下就覺得飽而店家方面送左個超級好食既蒸蛋唔好講笑...呢個賣$100都值而且服務真心好好係食既途中店員幫忙換左4次爐面而且仲會主動問你要唔要幫手燒呢D真心好似係韓國食燒肉咁有專人服務...
講到食韓燒
好多人一定係揀某D連鎖式既韓燒店
但係其實香港仲有好多唔同既選擇
好似奶油包朋友推介既『韓珍』
價錢方面

而且服務真心好好
係食既途中店員幫忙換左4次爐面
而且仲會主動問你要唔要幫手燒
呢D真心好似係韓國食燒肉咁
有專人服務...
2018-10-23
餐廳位於尖沙咀較為靜的一條街的樓上鋪,假日前往人流亦不多,下午時段也完全不用等位。餐廳環境感覺算幾乾淨,而且即使場內已有食客食韓燒餐,亦完全不會感到很大油煙,抽氣系統做得幾好。因此我地坐係韓燒食客後幾檯亦覺得好舒適,座位本身亦十分闊落。食物方面,今次嗌左【生菜拉麵+飯糰】及【燒豬肉醬油拌飯】。【生菜拉麵+飯糰】:HKD52拉麵份量略為少,不過加埋飯糰都算岩岩夠飽,但大食的人可能真係未必夠喇。而生菜佢就切碎左放左入拉麵;味道方面,有少少辣,不過唔香,一般貨色。拉麵屬軟身。飯糰搓得好圓,賣相幾靚,而且唔會一夾就散,咬落就有少少實左D,不過口感都唔錯。【燒豬肉醬油拌飯】:HKD58呢個飯係普通韓式飯,加辣醬會好食D,本身就無咩特別。
食物方面,今次嗌左【生菜拉麵+飯糰】及【燒豬肉醬油拌飯】。
【生菜拉麵+飯糰】:HKD52
【燒豬肉醬油拌飯】:HKD58
呢個飯係普通韓式飯,加辣醬會好食D,本身就無咩特別。
2018-10-17
  • 飯糰
2018-09-07 1840 瀏覽
今次試下網購 800幾蚊一個3-4人餐 但最後發現食物份量唔夠 叫多一個麵鍋同蛋餅好正宗甘款 有晒前菜同醬料 仲可以refill ga個餐就包左以下各式調味法既肉 for韓燒食既 仲有專人教你正宗燒同食法 由淡味到濃味 d 肉就一般 但調味料就幾特別 真係一晚夜試倒甘多款食法 都幾特別 叫多個蛋餅 其實係蛋加醬汁而成 一般喇 飽肚既叫埋個海鮮鍋配烏冬 邊食邊煮麵 但湯底略微辣 蓋左海鮮味 份量就多喇

好正宗甘款 有晒前菜同醬料 仲可以refill ga

叫多個蛋餅 其實係蛋加醬汁而成 一般喇 飽肚既

2018-08-19 1680 瀏覽
今次去咗一個韓國餐廳同密友談心由於係平日, 所以無乜人, 唔使等, 好快就有位!今次叫咗幾樣野, 應該夠食, 哈哈~~牛肉石鍋拌飯 $108辣海鮮湯 $288海鮮蔥煎餅 $150牛肉石鍋飯啲牛肉熟咗啲, 但係撈埋個醬汁就野味好多😎 但係就無乜飯焦, 如果多少少飯焦就比較好味☺辣海鮮湯話有2隻辣椒, 但係對我黎講就唔係好辣🤠 海鮮湯入面都有好多料 -- 蝦 / 蟹 / 青口 / 蜆 / 帶子 / 鮑魚都有兩隻!!!! 😋最後叫咗個海鮮蔥煎餅, 雖然我唔係咁鍾意食蔥, 但係我真係好鐘意食呢個似係PIZZA嘅煎餅😋 除咗有海鮮之外, 真係有好多蔥, 但係D蔥真係好香!😋🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔題外話: 服務員唔夠主動, 海鮮湯無攞用具, 而攞一次又漏一次😅 算啦~ 希望員工會有進步啦!🤓
今次去咗一個韓國餐廳同密友談心
由於係平日, 所以無乜人, 唔使等, 好快就有位!

今次叫咗幾樣野, 應該夠食, 哈哈~~
牛肉石鍋拌飯 $108
辣海鮮湯 $288
海鮮蔥煎餅 $150

🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
2018-08-08
2018-08-15 1365 瀏覽
今年生日飯都係食我最鍾意既韓國野,揀左一間未食過既韓國餐廳!黎到門口已經覺得呢間野幾高檔,乾乾淨淨,入到去原來d侍應係講韓文架,感覺幾得意😂同其他韓國餐廳一樣,每張檯都有d韓國小食,好鍾意食佢個芽菜同泡菜😋服務好好,野食上得好快,我地叫左唔同既牛,重點係!全部都好嫩好新鮮,色水好靚😍牛舌唔係間間都好食,但佢呢間真係我食過最好食,爽口唔硬!仲有,個泡菜餅真係要推介,同朋友一致認同好好食!野飲好大杯,食完都仲未飲晒😂總體黎講好滿意,鍾意食韓國野既朋友唔好錯過!👍🏻

野飲好大杯,食完都仲未飲晒😂

總體黎講好滿意,鍾意食韓國野既朋友唔好錯過!👍🏻

2018-08-04 1116 瀏覽
星期六晚上在尖沙咀想吃韓國料理,在訂座網見到這間有8折優惠,食評上的內容都説頗不錯,抱著一試的心態光顧。8點上到去只有2,3台客人,因為前幾天吃過燒肉,今次就點了海鮮窩,醬油蟹,水冷麵。首先來的醬油蟹,因為自己對這道菜的熱愛,這裡還算不過不失。然後是水冷麵,每間店鋪的口味都有點不同,個這𥚃的沒有爽口感覺,味道也偏淡。最後是重點的海鮮窩,一開始有個小插曲,就是找了半天也找不到餐牌圖片的鮑魚,問了店員説可能漏放了,但是走開後好像沒了件事的不埋我們,要我們再問看似店長的人,才還了我們一隻。但是這樣的話就不要用了有兩隻鮑魚的圖片,還跟我們説圖片是參考用。説回這個水一樣的海鮮窩,最主要是材料不新鮮,蝦蟹像霉的一樣,章魚只有很小的一隻,還有沒有味道的湯底!沒有下次!
首先來的醬油蟹,因為自己對這道菜的熱愛,這裡還算不過不失。
沒有下次!
2018-08-04
2018-06-08 1850 瀏覽
Good seating. Many food choices. Helpful staff. Good ventilation, not making you smelly after the BBQ. Like the beef, taste good, rich beef flavour and soft. like the price of the Korean rice wine, usually over 100. this shop is offering at 80 only.One of the restaurants that I shall revisit. Average around hkd450 - 500 per person
2018-05-04 1830 瀏覽
Third time to Hancham. Meat quality is consistent. Ambience is good but service is so so. My favorite cuts are marinated beef short rib, ribeye steak and fresh pork neck. Marinated octopus is also very fresh and tasty. For a table of eight, they gave us 3 complimentary omelettes.
2018-04-27 1808 瀏覽
由於外國朋友喜歡吃BBQ ,位置最好尖沙咀區,不要放題,唔限時交枱,上OpenRice 見图片環境唔錯,即日book 八點七位。入到去枱與枱之間相當寬敞,店員有帶位坐在偏入位置,類似bar 枱面對面坐,舒服坐下,店員有分說不同語言,英文廣東話韓文,接待的店員說英語,溝通冇問題,朋友發辦,點咗韓牛,生牛肉刺身,辣海鮮鍋,另外點了啤酒和凍西柚汁,韓牛送上時,韓國老闆親自為我地燒烤,他說,不要分開,要一次過燒,容易控制,同埋一路燒的時候,完全無油煙味,其實一入去時,已經覺得,值得一讚,我好怕油煙味,食物質素高,係唯獨有漏單情況,不過即時跟進,同埋場內幾多應該住香港的韓國人,冇乜後生仔,裝修風格不同連鎖式的韓燒,感覺高級d,價錢方面唔特別貴,去過一次後,一定和老公再去,好難得,在旺區仲有間有服務,食物好,唔限時交枱,環境舒服坐得寬敞的韓燒店👍🏻👍🏻👍🏻

• 生牛肉
  • 牛肉拼盤
2018-04-23 1679 瀏覽
事但搵間野食下韓國野咁啦, 咁就係個網站到訂位,仲要有折, 但食左以下食物,都要八百幾蚊,仲要六折左(炸雞無折)係隔離舖拎黎 要即時比左錢先, 啲肉鞋既燒八爪魚護心肉,成餐最好味既野,牛,但都只係一般牛舌, 太薄啦,所以一燒就熟透,無咬口呢個就係頭先話最好食嗰樣, 黎到時賣相都唔錯例牌食韓國野都係好多一碟碟野你食,但咁多碟,都無樣好食,好失望無味既蛋,話食韓或燒烤送既,但完全沒有味道的,好怪沙拉,不錯吃,啲汁唔錯雖然啲野唔好食,但服務好好!!

係隔離舖拎黎 要即時比左錢先, 啲肉鞋既

燒八爪魚

護心肉,

成餐最好味既野,牛,但都只係一般

牛舌, 太薄啦,所以一燒就熟透,無咬口

呢個就係頭先話最好食嗰樣, 黎到時賣相都唔錯

無味既蛋,話食韓或燒烤送既,但完全沒有味道的,好怪

沙拉,不錯吃,啲汁唔錯

雖然啲野唔好食,但服務好好!!
2018-03-11 1743 瀏覽
Openrice account 有左好耐,第一次食到想比食評。兩人叫左個拼盤同野飲,埋單九百幾蚊,肉既質素係幾好,係香草味同咖哩味既五花腩,比較難食。人均消費四百幾既餐廳係無服務可言,係人手嚴重不足。帶位個位姐姐淨係帶位,餐牌又要自己叫人俾,台得一set 餐具又要自己叫人俾。配菜得kimchi 係好食,其他都好奇怪,食都唔想食。野食上左之後,爐自己開,燒烤夾自己拎,生菜都係自己問先有。佢有個服務鐘係台面,禁完都係無人理的。食物幾好食都無用,服務好似自助咁,都無expect waiter會幫手燒。去到埋單,本身用app book 以為野食有8折,叫個拼盤原來係套餐,結果咩折都無不過唔緊要呢d 餐廳食一次中一次伏 無下一次。
人均消費四百幾既餐廳係無服務可言,係人手嚴重不足。
配菜得kimchi 係好食,其他都好奇怪,食都唔想食。
野食上左之後,爐自己開,燒烤夾自己拎,生菜都係自己問先有。
佢有個服務鐘係台面,禁完都係無人理的。

不過唔緊要呢d 餐廳食一次中一次伏 無下一次。

2018-03-09
2018-03-07 1229 瀏覽
星期日帶仔仔放電完畢,一心襯仔仔瞓,可以與老公二人世界食韓燒。韓珍地方闊落,有卡位提供。抽風做得不錯,沒有油煙味。雪花牛肉雪花比例均勻,没有醃製牛肉味蛋餅烤肉送的,内有洋蔥及芝士,蛋有點老但正適合仔仔食用。燒五花腩泡菜肥肉跟豬肉比例得宜,豬肉燒香脆又帶肉汁,不會死實。配上泡菜不錯!點菜不久阿仔就醒了,二人世界就此結束。正打算點食物給仔仔,女待應主動介紹有甚麼食物適合小朋友。非常細心詳盡,例如介紹人參鷄湯不辣但糯米小朋友可能難消化。 及烤肉送蛋餅不辣的可以適合小朋友。不會hard sell。另外又主動示範正宗韓燒肉方法。先用油脂開爐,燒好的肉可放在生菜,繼續在爐中加熱,不宜續片燒因火口難控制。今次要照顧仔仔,留待下次再來慢慢享用美食!

韓珍地方闊落,有卡位提供。抽風做得不錯,沒有油煙味。

雪花牛肉

雪花比例均勻,没有醃製牛肉味

蛋餅

烤肉送的,内有洋蔥及芝士,蛋有點老但正適合仔仔食用。

燒五花腩泡菜

今次要照顧仔仔,留待下次再來慢慢享用美食!
2018-03-04