2022-12-12 439 瀏覽
咁多評語話好所以試下,平時好少寫差評語因為尊重餐廳的辛苦,但係今日這個地雷必須要老實分享,唔好話同🇰🇷韓燒比較、淨係同🇭🇰本地韓燒比,都真係嚇親bb🫣-服務:一般般 其他正宗阿之媽會幫手撈蟹飯-食物:差少少、d菜好似放了幾日咁謝 牛肋骨、熟成牛也唔覺出色-口味:都係一般般,好難記得有咩好食-特色:連小菜都少到O嘴、好難話係正宗-環境:新裝修但都食到成身煙味、檯又細🛎️真係唔好係重要的日子試新餐廳‼️😆
-服務:一般般 其他正宗阿之媽會幫手撈蟹飯
-食物:差少少、d菜好似放了幾日咁謝
牛肋骨、熟成牛也唔覺出色
-口味:都係一般般,好難記得有咩好食
-特色:連小菜都少到O嘴、好難話係正宗
-環境:新裝修但都食到成身煙味、檯又細
🛎️真係唔好係重要的日子試新餐廳‼️😆
2022-12-11
慶祝紀念
紀念日
2022-11-03 953 瀏覽
之前去過韓珍食韓國菜覺得唔錯,今次見佢新裝修完,就一於再黎💕 新裝修完嘅環境更靚,座位更舒適前菜🈶沙律🥗,泡菜,蛋,芽菜等,十分之豐富加咗個韓式涼拌青瓜,食落好開胃,青瓜都鮮甜叫咗個炸蛋梳乎厘,第一次食,要小心熱喔,滑蛋上面有芝士,入面仲有明太子,好滑好香芝士味🧀🧀韓式薯仔煎餅係一條條嘅薯條,有香濃嘅芝士拉絲,食落外脆內軟今次係第一次食醬油蟹配牛油飯,將個蟹蓋啲膏都撈落個飯一齊食,然後就甘食蟹身嘅蟹膏同肉,或擠出倒係牛油飯上,撈勻來食都好好味試咗個韓式豬手,記得要點上旁邊嘅醬汁一齊食,咬落肉質彈牙宮廷九節板有3️⃣片薄餅,包埋翠玉瓜絲、青瓜絲、蛋絲、紅蘿蔔絲、炒牛肉絲、蘑菇絲及豆芽一齊食,再配以芥末醬油,感覺好清新好健康燒肉揀咗90日熟成肉眼牛扒,好大塊扒,肉質軟腍,而且仲好juicy 調味特級牛肋骨都好正,本身好長,要剪完先燒會好啲,食落香滑重肉味雪花牛肉更加係牛味香濃,十分之嫩滑多汁,值得一試👍🏻

前菜🈶沙律🥗,泡菜,蛋,芽菜等,十分之豐富

加咗個韓式涼拌青瓜,食落好開胃,青瓜都鮮甜

韓式薯仔煎餅係一條條嘅薯條,有香濃嘅芝士拉絲,食落外脆內軟

試咗個韓式豬手,記得要點上旁邊嘅醬汁一齊食,咬落肉質彈牙

雪花牛肉更加係牛味香濃,十分之嫩滑多汁,值得一試👍🏻
The newly renovated Hancham is back and better than ever! Come try this spot out with your friends, I guarantee you won’t be disappointed! We got to try out some of the top quality cuts of beef alongside some delicious appetisers and main dishes which are guaranteed to fill you up! 🇰🇷🥩 📸 Pictured: Hancham Experience - Set Aic 1️⃣: 調味特級牛肋骨 / Hancham Galbi Pic 2️⃣: 90日熟成肉眼牛扒 & 雪花牛肉 / Suk Seong Deungsim - USDA Prime & Salchisal Pic 3️⃣: 醬油蟹配牛油飯 / Ganjang Gyejang (Soy crab & butter rice) Pic 4️⃣: 炸蛋梳乎厘 / Gy

📸 Pictured: Hancham Experience - Set A:
Pic 1️⃣: 調味特級牛肋骨 / Hancham Galbi
Pic 4️⃣: 炸蛋梳乎厘 / Gyeran jjim (Egg bomb soufflé)
Pic 5️⃣: 韓式薯仔煎餅 / Gamja Jeon (Korean potato pancake)
Pic 6️⃣: 沙律 / Salad
Pic 7️⃣: 宮廷九節板 / Gujeolpan
Pic 8️⃣: 牛肉大醬湯 / Dwenjang Jigae
Pic 9️⃣: 蔬菜 / Roasted Vegetables
Pic 🔟: 前菜 / Banchan

📝 Overall review:
— The food quality was amazing overall, and at a really great value. The set is definitely enough to feed more than 2 people!

— Some of the highlights included the hancham galbi which was extremely well marinated, and the meat texture was so tender. This went perfectly with the perilla leaves and fresh lettuce on the side

— The soy sauce crab was flavourful and fresh, full of crab roe that went so well with the creamy butter rice.

— The egg bomb soufflé looks good and also tastes great! The egg was light and fluffy well seasoned, and full of cheesy goodness.

— I loved the wide variety of side dishes which were perfect as palate cleansers.

— The dwenjang jigae was definitely the perfect way to finish the meal, a very hearty soup to wash down all of the rich flavours from before.

🎉 They have so many offers during their Grand Opening, such as the following:
1) Follow & Like their IG page to receive a drink/Soju (23/10-06/11)
Follow & Like 韓珍IG page即送韓國飲品/原味燒酒 (23/10-06/11)
2) Get 20% off Dinner period
於晚餐時段消段可獲全單8折 (23/10-06/11)
3) Get Double Stamps during Lunch Period, upon collecting 12 stamps, you will receive a free lunch!
於午餐時段可獲雙倍印花,儲滿12個stamps可獲free lunch (23/10-30/11)

📍Ambiance: Simple, sleek interior. Great for large gatherings and group meals!
⭐️Would visit again?: Definitely!
2022-11-02 693 瀏覽
食店: 韓珍 @ 尖沙咀寶勒巷張梁點餐👦🏻👧🏻1)《90日熟成肉眼牛扒🐮》 評分(10分滿分):8️⃣食評💬:睇色水都知係靚野😍成塊放落去燒,燒到咁上下轉邊,之後剪成條狀,點一點辣醬或者鹽,再用生菜🥬夾住食,哇!肉質嫩,入口爽,係幸福嘅感覺!2)《醬油蟹🦀》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:啲蟹肉晶瑩剔透,蟹膏鮮甜,重點係嗰紫菜蛋牛油拌飯,真係她邪惡,撈埋嚟食真係一流~3)《泡菜豬肉湯🐷》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:呢個豬肉豆腐鍋,唔會話太辣,豆腐同豬肉都好足料,啱晒而家凍凍地嘅時候飲,暖一暖胃~4)《韓式豬手🐷》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:豬手好大份,半肥瘦,嗰陣脂肪食落口慢慢溶化,再加埋少少黑椒嘅味道,呢個配飯都正🤤成餐飯一路飲燒酒一路食肉都好爽!5)《韓式薯仔煎餅》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:係超大塊嘅薯格🤣鐵板上熱辣辣,外脆內軟,上面鋪滿芝士醬,好食👍🏼
食店: 韓珍 @ 尖沙咀寶勒巷

張梁點餐👦🏻👧🏻

1)《90日熟成肉眼牛扒🐮》

2)《醬油蟹🦀》

3)《泡菜豬肉湯🐷》

4)《韓式豬手🐷》

5)《韓式薯仔煎餅》
評分(10分滿分):8️⃣
放工同朋友們一行四人,去咗尖沙咀食飯聚舊,大家都係食肉獸,食韓燒就最適合不過🔥。其中一人提議食「韓珍」,佢之前幫襯過,對餐廳讚不絕口。餐廳平日晚上都好爆場,人氣極高。呢度環境算唔錯,最重要係抽風系統好,食完個身都無一浸味👍,另外仲設有包箱房間。未正式開餐前,店員先端上一大堆韓式前菜小食,望落七彩繽紛🌈,而食落就非常開胃。🥗沙律菜大大碗,生菜翠綠,麻醬恰到好處。其他前菜仲有泡菜、菠菜、芽菜、酸蘿蔔、雞蛋紫菜卷同乾魚仔等🐟。韓式涼拌青瓜,青瓜浸泡於柚子汁之中🍊,中間夾雜住冬菇同紅椒,口感爽脆,而且味道甜甜的,相比起普通青瓜更顯清新🥒。宮廷九節板,呢個係古代嘅韓式宮廷料理,造型精緻。🍱叫得九節板就係指由多種食材組成,圓薄餅有一定厚度,口感煙韌,並可按自己喜好放上配料🫓,包括牛肉碎、紅蘿蔔、冬菇、翠玉瓜、蛋絲、芽菜同青瓜,而不得不提嘅係個芥末汁,加少少一齊食好搭調,兼且精神為之一振!醬油蟹配牛油飯,喺香港好少地方有得食醬油蟹,而有質素嘅更加係寥寥可數。韓珍特意聘請韓國師傅嚟港主理,醃製醬油蟹,口味正宗。🦀蟹肉味道超鮮甜,肉質軟綿,蟹膏澎湃,一啲腥味都冇。食完之後,蟹嘅鮮香一直停留喺口中,再食啖
韓式涼拌青瓜
宮廷九節板
醬油蟹配牛油飯
醬油蟹配牛油飯,喺香港好少地方有得食醬油蟹,而有質素嘅更加係寥寥可數。韓珍特意聘請韓國師傅嚟港主理,醃製醬油蟹,口味正宗。🦀蟹肉味道超鮮甜,肉質軟綿,蟹膏澎湃,一啲腥味都冇。食完之後,蟹嘅鮮香一直停留喺口中,再食啖牛油飯🍚,又化成另一種滋味。
炸蛋梳乎厘
炸蛋梳乎厘,🍳梳乎厘蛋用鐵鍋裝住熱辣辣送上,雞蛋打到好鬆好泡,不過食落又唔算一浸風。梳乎厘蛋上面加咗塊熱溶芝士🧀,以添鹹香,但食到尾段就濃味咗啲,味道亦比較單調。
韓式薯仔煎餅
韓式薯仔煎餅,🥔作為薯仔控嘅我超鍾意呢個煎餅,佢係韓國北部嘅地道菜。薯仔餅煎至外脆內軟,無油膩感,主要係食薯仔嘅原汁原味,味道雖清淡,但有時愈簡單愈美味。
接住落嚟就係全晚嘅高潮部份😋:燒牛肉!我哋要咗三款唔同嘅牛,每款各有特色。值得一提嘅係佢連個燒烤爐都係靚嘢,易潔質地,唔易燒燶。呢度服務好好,如有需要,可請店員代勞燒烤。
90日熟成肉眼牛扒
90日熟成肉眼牛扒🥩,Dry-aged熟成嘅處理方法耗時及花功夫。店員介紹餐廳選用美國USDA Prime牛扒,屠宰後就迅速上飛機到香港,然後再放喺特定溫度下進行90日嘅發酵。你諗吓,啲牛扒要等成至少3個月先食得,難怪價錢會高🌟!
90日熟成肉眼牛扒
講咗咁多其實都只係紙上談兵,幾時都係放入口先最實際🙈。熟成肉眼扒無令人失望,佢所散發嘅肉味與別不同,牛味濃郁,油份好重,但並非指有好多肥膏,反而係有少少似鵝肝嘅香氣,好特別!同時,牛扒重300g,咁嘅Size先足以讓客人品嚐到完整嘅肉感🐮。市面上好少見拎一件咁厚嘅扒去燒,可惜我哋燒得輕輕過咗火,但件扒靚,所以影響不大。
調味特級牛肋骨
調味特級牛肋骨,🍖牛肋骨長長一大條,可剪開分成好多件。牛肋肉經過調味,帶少少甜,但又唔會搶味,拿捏得好好。同時,牛肉肉質非常軟嫩,適合各個年齡層食用。
雪花牛肉
雪花牛肉,喺有比較嘅情況下,雪花牛相對平庸❄️,因為上面兩樣實在太出眾啦。牛肉片有質素,雪花紋理平均,食落多汁。呢款我建議可蘸燒烤醬或鹽粒食,吊一吊味,甚或包生菜食。
韓式豬手
韓式豬手,🐷食咗咁多牛,再食埋豬。豬手份量都多,筋肉比例得宜,所以質感具彈性,帶骨膠原。伴旁嘅並唔係一般泡菜蘿蔔,而係雪梨條,甜味同辣味形成對比,幾得意。
葛根辣拌冷麵
葛根辣拌冷麵,🍜最後就係水冷麵,有原味或辣味可選。從圖片可清晰見到我揀咗辣味,皆因麵條同底汁均係一片紅,辣度顯著🌶,幸好可倒入麻醬同醋調和一下。葛根麵條稍為淋身,如果爽啲更佳。
線括嚟講,韓珍行高級韓國料理店嘅路線🇰🇷,採用上乘食材,配合埋地道嘅烹調手法,製作出各款佳餚。朋友果然識飲識食,無介紹錯,我哋全部都好滿意食物質素,過咗一個愉快嘅晚上😁。
宮廷九節板
2022-11-01 247 瀏覽
🇰🇷韓國🇰🇷高級燒肉整個裝修都充滿濃厚韓國風味環境大 座位寬闊 仲有多間大房適合一班朋友來聚聚開Party🤣前菜係傳統韓國料理韓式涼拌青瓜 加上蛋絲 椒絲 好特別👍🏻炸蛋疏乎厘 石鍋裝著滿滿疏乎厘 蛋香味好濃 記得要熱食 三塊薄餅皮 旁邊有七款配料 一個芥末醬汁 加入餅後 包住食 口感豐富😜韓式薯仔煎餅 煎到黃金色脆卜卜外皮 薄餅餡料有泡菜風味 好惹味醬油蟹配牛油飯 韓式醬油蟹 蟹膏好多肉實 醬油調味啱啱好 加入飯内混合食更好味韓式豬手 擺盤好靚 份量多 薄薄一片好醬汁入味 仲有酸辣汁 開胃又滋味食完後開始韓燒🎉90日熟成肉眼牛扒牛味好濃郁 肉質嫩滑 加上少少粗鹽 味道更提升雪花牛肉厚切,花紋均衡 混入牛油香味 肉鮮甜😌最後飲個牛肉大醬湯 暖暖胃 韓式風味都出晒來!
🇰🇷韓國🇰🇷高級燒肉

餅後 包住食 口感豐富😜

食完後開始韓燒🎉
牛味好濃郁 肉質嫩滑 加上少少粗鹽 味道更提升

雪花牛肉
厚切,花紋均衡 混入牛油香味 肉鮮甜😌

最後飲個牛肉大醬湯 暖暖胃 韓式風味都出晒來!
2022-11-01 225 瀏覽
之前試過韓珍嘅第二間分店,今次第一次嚟呢一間,好似啱啱新裝修完!座位間隔非常闊落,灰黑色嘅風格,坐得好舒服坐低冇耐就會上前菜,前菜嘅種類都幾多,好韓式地道feel,爸爸最鍾意食啲魚仔😂先試*韓式宮廷九節板*,呢碟菜式真係冇喺其他地方食過,望落好似大長今設宴咁靚,以薄餅卷包住,自由配搭嘅紅蘿蔔絲、牛肉絲、翠肉瓜絲、青瓜絲、豆芽等等,再加芥末醬,清新得來,幾有口感,可以試下!*韓式薯仔煎餅🥞*呢個推介!比一般餐廳嘅泡菜煎餅、海鮮煎餅好食好多,煎餅個底係薯仔絲,煎到好香脆,上面仲鋪滿熱溶嘅芝士拉絲,我哋三個人食晒成底*醬油蟹膏撈飯*滿滿嘅橙黃色蟹膏,店員教我哋唧落白飯到撈,不過牛油飯本身嘅飯素多咗少少🤏🏼,食到後尾會覺得有啲鹹,突出唔到蟹膏嘅味道最後我地仲叫咗燒肉,試咗*90日熟成肉眼牛扒*&*雪花牛肉*,兩款都幾重牛味,塊牛扒勁厚切,牛魔王一定勁滿足韓式烤肉又點少得*特製調味牛肋骨*,我反而最鐘意呢個,有牛味之餘,帶着甜甜地嘅味道,醃得好入味,口感軟嫩呢間韓式餐廳認真唔錯,份量大份,地道得嚟又好啱食,下次一班朋友想食韓國嘢都會再試!

*韓式薯仔煎餅🥞*

*醬油蟹膏撈飯*

2022-11-01 184 瀏覽
剛重新裝修的韓珍地方更闊落,坐得更舒服。今天一行四個人,慶祝亞仔生日,這頓晚餐必須食豪啲🥰韓燒坐下來就是一系列的泡菜和時令沙律,這些都是無限添加,空口吃或配燒肉都是絕配。韓式涼拌青瓜,青瓜醃製好夾歵紅椒絲、冬菇絲、蛋絲等,口感清脆豐富。宮廷九節板,古時韓國宮廷涼菜,五色五味口味清淡,食時將食材用薄膜餅卷上,配上醬汁。炸蛋梳乎厘,比想像中大,炸蛋底部有些蕉香,中間鬆綿,面層加片芝士令炸蛋梳乎厘味道更濃郁。韓式薯仔煎餅,薄薄一個煎餅,底面都煎得非常香脆,比麥記的薯餅更脆口。醬油蟹配牛油飯,人生第一次吃生蟹,從未吃過這麼鮮甜的飯。因為第一次吃,不懂拌飯,所以工作人員幫忙,看著把生蟹肉和蟹黃用手擠壓出來,超興奮,跟著用浸泡蟹的醬油一起拌飯,超級鮮甜很好吃。90日熟成肉眼牛扒,頂級牛排🥩,肉厚,大火烤至雙面焦香,中間五成熟,用生菜包著吃,回味無窮😋雪花牛肉,高質的牛肉,每邊烤15秒已經可以方進嘴巴,牛味十足,軟嫩可口。調味特級牛肋骨,韓燒必點,牛肋骨的肉脂肪比較多,肉質腍滑,經過梨汁醃製後,味道帶甜,經大火燒一燒,焦香肉嫩又帶果甜,不用點任何醬汁也好好吃。韓式豬手,起骨切片,配泡菜,再飲啖真露,

醬油蟹配牛油飯,人生第一次吃生蟹,從未吃過這麼鮮甜的飯。

韓式豬手,起骨切片,配泡菜,再飲啖真露,地道韓風

葛根辣拌冷麵,煙韌的冷麵配葛根辣醬,酸辣冰涼,十分開胃。
  • 葛根水冷麵
  • 雪花牛肉
  • 海鮮煎餅
  • 調味特級牛肋骨
  • 韓式豬手
  • 醬油蟹配牛油飯
  • 90日熟成肉眼牛扒
2022-10-31 164 瀏覽
係香港食韓國嘢,韓珍絕對係我首選💕❤️炸蛋梳孚里第一次食 好有特色 炸蛋上有片芝士 有拉芝效果 裡面有蟹籽 青椒 洋蔥 亦有蟹既鮮味 有驚喜 ❤️韓色薯仔煎餅食到有一條條薯條絲 半煎炸後脆卜卜好有口感 加上秘製醬汁 好味❤️醬油蟹配牛油飯好正宗 好似去左韓國食咁 🦀️醬蟹爆曬膏 同好鮮甜 可以折左d蟹肉黎伴飯 一試難忘 建議一人叫一隻晤係晤夠喉😛好滿足❤️90日熟成肉眼牛扒熟成肉眼牛扒好厚切 雪花比例一流而且肉質鮮嫩 無根 放上鐵板韓燒每邊大約燒兩分半鐘剛剛好五至六成熟 有陣陣煙勳味道 加埋韓式醬汁真係食多幾件❤️調味特級牛肋骨 呢個特級牛肋骨好入味 醬汁微甜 食落甜甜地 夠晒淋 最鐘意近骨位附近嘅肉 特別正 必食必食!❤️雪花牛肉一點點嘅雪降一睇就知道牛肉本身已經好靚博切放落看燒爐度去燒 每邊大約燒45秒再配埋個特色醬汁 食落去脂肪喺口裏便溶化好味韓珍係寶勒巷呢間分店重新裝修過,即刻靚左好多✅行舒適型格路線 地方夠大 有空間感 要食記得book 位呀韓珍 (寶勒巷) (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

係香港食韓國嘢,韓珍絕對係我首選💕

❤️炸蛋梳孚里

❤️韓色薯仔煎餅

❤️醬油蟹配牛油飯

❤️90日熟成肉眼牛扒

❤️調味特級牛肋骨

❤️雪花牛肉

韓珍 (寶勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
  • 醬油蟹
  • 牛肋骨
說到韓國菜,不得不提這家GD也來吃過的正宗韓國料理——韓珍幾年前吃過超美味的醬油蟹拌飯就忘不了啦!⁰̷̴͈࿁⁰̷̴͈最近重開推出三重優惠!(文末)-醬油蟹配牛油飯 $250/pc 最期待的爆膏醬油蟹,加上紫菜蛋拌飯,超滑溜超美味呢。-炸蛋梳乎厘 感覺好fluffy,蛋味充足,不過鹹了一點哦。-韓式薯仔煎餅薄薄的煎餅,中間有超多薯仔絲。-宫廷九節板超級豐富,一字排開的各種小食,有宮廷氣派!- 90日熟成肉眼牛扒 $450肉眼牛扒好厚,90日熟成使到肉味更濃郁,油脂亦滲透在肉之中。-調味特級牛肋骨 $230記得上一次也超喜歡這個牛肋骨!燒熟之後軟淋爆汁,必叫!-雪花牛肉 -葛根辣拌冷麵非常有嚼勁!甜甜辣辣。-韓式豬手 $245豬手皮滑肉彈牙,中間肥瘦均勻。
說到韓國菜,不得不提這家GD也來吃過的正宗韓國料理——韓珍
幾年前吃過超美味的醬油蟹拌飯就忘不了啦!⁰̷̴͈࿁⁰̷̴͈
最近重開推出三重優惠!(文末)
醬油蟹配牛油飯 $250/pc
最期待的爆膏醬油蟹,加上紫菜蛋拌飯,超滑溜超美味呢。

炸蛋梳乎厘
感覺好fluffy,蛋味充足,不過鹹了一點哦。

韓式薯仔煎餅
薄薄的煎餅,中間有超多薯仔絲。

宫廷九節板
超級豐富,一字排開的各種小食,有宮廷氣派!
90日熟成肉眼牛扒 $450

調味特級牛肋骨 $230
記得上一次也超喜歡這個牛肋骨!
燒熟之後軟淋爆汁,必叫!

葛根辣拌冷麵
非常有嚼勁!甜甜辣辣。

韓式豬手 $245
豬手皮滑肉彈牙,中間肥瘦均勻。
2022-10-30 128 瀏覽
尖沙咀新開咗呢間食韓國菜好吸引,食物種類豐富又好食😋唔單止可以單點菜式,仲可以燒肉架,菜式選擇真係好豐富到樣樣都好想試🤩餐廳仲要有我最愛嘅醬油蟹🦀黎尖沙咀想食韓國菜一定試下呢間——🌟韓珍🌟._.🍴/ 𝑨𝑷𝑷𝑬𝑻𝑰𝒁𝑬𝑹 /🍴|宫廷九節板|好特別,有好多款唔同嘅小菜包埋一齊食,好有新鮮感💕|韓式涼拌青瓜|呢個又係好特別,青椒夾埋塊青瓜,好fresh好爽口💚|沙律|清新又多種類,連埋個沙律醬又唔會太酸,恰度好處👍🏻•🐂/ 𝑯𝑨𝑵𝑪𝑯𝑨𝑴 𝑬𝑿𝑷𝑬𝑹𝑰𝑬𝑵𝑪𝑬 - 𝑺𝑬𝑻 𝑨 /🐂|90日熟成肉眼牛扒|成塊300g嘅扒上枱面好有誠意🤩厚厚一大塊,係90日熟成,熟成嘅牛肉,味道好出,肉質鮮嫩🌟少少調味已經好好食👍🏻|調味特級牛肋骨|醃得好夠味,唔洗點太醬已經好夠味💕成塊牛肋骨連骨上又係好有誠意👍🏻|雪花牛肉 150g|呢個韓燒啱曬,薄身快熟又唔會韌👍🏻•🍽/ 𝑨𝑳𝑨𝑪𝑨𝑹𝑻𝑬 /🍽|醬油蟹配牛油飯|我最愛嘅醬油蟹🦀勁多蟹膏,又唔會過鹹,送飯一流呀😍|炸蛋梳乎厘|呢個好特別,上枱已經聞到好香嘅焦蛋味,面頭塊芝士同啲蛋勁夾💕|韓式泡菜煎餅|呢個煎得香脆又香,食到好滿足🌟|韓式豬手(半隻)|豬手半隻
._.
🍴/ 𝑨𝑷𝑷𝑬𝑻𝑰𝒁𝑬𝑹 /🍴
|宫廷九節板|
好特別,有好多款唔同嘅小菜包埋一齊食,好有新鮮感💕
|韓式涼拌青瓜|
呢個又係好特別,青椒夾埋塊青瓜,好fresh好爽口💚
|沙律|
清新又多種類,連埋個沙律醬又唔會太酸,恰度好處👍🏻

|90日熟成肉眼牛扒|
|調味特級牛肋骨|
|雪花牛肉 150g|
呢個韓燒啱曬,薄身快熟又唔會韌👍🏻

🍽/ 𝑨𝑳𝑨𝑪𝑨𝑹𝑻𝑬 /🍽
|醬油蟹配牛油飯|
我最愛嘅醬油蟹🦀勁多蟹膏,又唔會過鹹,送飯一流呀😍
|炸蛋梳乎厘|
|韓式泡菜煎餅|
呢個煎得香脆又香,食到好滿足🌟
|韓式豬手(半隻)|
豬手半隻份量好多,鹹香得黎,仲有醬汁可以點,唔會太膩💕

🍜/ 𝑪𝑶𝑴𝑷𝑳𝑰𝑴𝑬𝑵𝑻𝑨𝑹𝒀 𝑫𝑰𝑺𝑯𝑬𝑺 /🍜
|葛根辣拌冷麵|
冷麵好啱食到最後食,清清地少少辣好正😋

🍹/ 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔 /🍹
|𝗣𝗘𝗔𝗖𝗛 & 𝗟𝗬𝗖𝗛𝗘𝗘 𝗙𝗥𝗘𝗦𝗛|
(𝘗𝘦𝘢𝘤𝘩 𝘧𝘭𝘢v𝘰𝘶𝘳𝘦𝘥 𝘴𝘰𝘫𝘶, 𝘍𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘭𝘺𝘤𝘩𝘦𝘦,𝘔𝘪𝘯𝘵 𝘭𝘦𝘢v𝘦𝘴, 7𝘶𝘱)
呢個荔枝味好出,甜甜地易入口,酒精味唔算好重👍🏻
|𝗖𝗜𝗧𝗥𝗢𝗡 𝗙𝗟𝗔V𝗢𝗨𝗥𝗘𝗗 𝗦𝗢𝗝𝗨|
(𝘊𝘪𝘵𝘳𝘰𝘯 𝘧𝘭𝘢v𝘰𝘶𝘳𝘦𝘥 𝘴𝘰𝘫𝘶, 𝘠𝘢𝘬𝘶𝘭𝘵, 𝘊𝘪𝘵𝘳𝘰𝘯 𝘵𝘦𝘢, 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘦)
呢個相反清清地,解渴又解膩🤩
韓珍全新裝修回歸啦🥹仲有好多優惠呀依家!!今次裝修主色調係木系 好柔和 坐得又舒服~.每次黎都食到好飽 熟成牛扒 韓牛同醬油蟹都極吸引!!🦀醬油蟹好多膏同肉 擠落去個飯度 撈埋飯素 超鮮甜好正🤤見到相都令人垂涎90日熟成肉眼牛扒好軟腍 勁juicy 爆肉汁 一啲都唔韌 點少少岩鹽已經好正朋友就最愛特級牛肋骨 油脂分布好靚 而且已經預先切左條紋 呢款係更入味 甜甜地 用生菜包住食無得輸呀!💗.宮廷九節板第一次食! 好特別! 用餅包夾住唔同既小菜 再加上胡麻醬 口感豐富💙炸蛋梳乎厘用石鍋上 食落軟綿綿 鍋邊有微焦既蛋漿 好香加上芝士 帶有咸香味 又唔會太濃太咸煎餅🥞香脆 仲有薯仔絲啊🥔japjapjap 超滿足食到捧住個肚走🤰🏻
韓珍全新裝修回歸啦🥹仲有好多優惠呀依家!!
今次裝修主色調係木系 好柔和 坐得又舒服~
每次黎都食到好飽 熟成牛扒 韓牛同醬油蟹都極吸引!!

炸蛋梳乎厘用石鍋上 食落軟綿綿 鍋邊有微焦既蛋漿 好香

加上芝士 帶有咸香味 又唔會太濃太咸
煎餅🥞香脆 仲有薯仔絲啊🥔japjapjap
超滿足食到捧住個肚走🤰🏻
2022-10-24
原來寶勒巷韓珍開番喇 第一時間嚟幫襯下先裝修完好型格 成個感覺唔同晒重點係佢個烤肉盤唔同左 點燒都唔怕燶 唔怕嘥左啲靚肉韓珍嘅前菜真係好豐富除左細細碟可以任食嘅小菜之外仲有比較特別嘅宮廷九節板同柚子汁涼拌青瓜炸蛋梳乎厘即係韓國食嘅계란찜面層加左芝士 入面口感濕潤又鬆軟韓式薯仔煎餅好香脆 加左芝士可以做到拉絲效果 邪惡又好味90日熟成肉眼牛排一入門口就見到大大個熟成櫃 梗係要叫嚟試下真係好好味呀 勁juicy牛味好濃郁調味特級牛肋骨去韓珍必食嘅牛肋骨 原件超長超大件調味一流 甜甜地又入味 雪花牛肉油花均勻食落好軟嫩 油脂感唔會太重醬油蟹配牛油飯呢排好鍾意食蟹 韓珍嘅醬油蟹真係爆曬膏醬油味香甜唔會太咸 食到蟹肉蟹膏嘅鮮甜味就咁食同用嚟撈飯都一樣咁正呀韓式豬手滷得好入味 豬皮好彈牙呀就咁食可能有啲膩 點埋個醬同加埋泡菜食就一流泡菜豬肉湯細細鍋放滿晒泡菜 豬肉 豆腐 金菇真係好好味 本身已經好飽但飲完又開胃番🤣
原來寶勒巷韓珍開番喇 第一時間嚟幫襯下先

就咁食可能有啲膩 點埋個醬同加埋泡菜食就一流

泡菜豬肉湯
細細鍋放滿晒泡菜 豬肉 豆腐 金菇
真係好好味 本身已經好飽但飲完又開胃番🤣

入秋啦,你會選擇清清淡淡又一餐,定係隊住soju燒牛肉?其實選擇係點並唔重要,反而多d嘗試,多d新意衝擊下,人都開心d。最近人氣韓國肉店「韓珍」重開,咁我一丁友食得幾多呀,咁梗係嗌埋Friend一齊食,咁先夠熱鬧呀麻!👇📌COLD · DISH - ▪️ House · Salad - ▫️ 頭盤先有呢個「是日·沙律」,沙律菜非常新鮮,成個感覺refreshing左不少,跟住staff就陸續上左好多燒肉前既小食,包括白飯魚、芽菜、蛋卷、泡菜、菠菜、韓式辣醬、酸甜醬、鹽等等。📌M E A T - ▪️ SUK SEONG DEUNGSIM - USDA Prime · 90 Days · Dry Aged Ribeye - 300g ▫️ 食完冷盤開始埋牙啦喂,第一個必燒既「90日熟成·肉眼牛扒」,就咁睇賣相非常靚仔,油脂分佈均勻,大概每邊燒分零兩分鐘,唔洗太耐,食落肉味濃郁,尤其是肉眼部位,肉質係keep到好嫩滑軟腍,唔需要太多調味已經相當好食。▪️ HANCHAM · GALBI - (Marinated short rib)▪️ SALCHISAL - (Chuck Flap Tail)▫️ 佢
入秋啦,你會選擇清清淡淡又一餐,定係隊住soju燒牛肉?
其實選擇係點並唔重要,反而多d嘗試,多d新意衝擊下,
人都開心d。最近人氣韓國肉店「韓珍」重開,
咁我一丁友食得幾多呀,咁梗係嗌埋Friend一齊食,
咁先夠熱鬧呀麻!👇
📌COLD · DISH -
▪️ House · Salad -
是日·沙律
▫️ 頭盤先有呢個「是日·沙律」,沙律菜非常新鮮,成個感覺
包括白飯魚芽菜蛋卷泡菜菠菜韓式辣醬
酸甜醬等等。
📌M E A T -
90日熟成·肉眼牛扒
就咁睇賣相非常靚仔,油脂分佈均勻,大概每邊燒分零兩分鐘,
90日熟成·肉眼牛扒
唔需要太多調味已經相當好食。
雪花·牛肉
▫️ 佢地烤爐火力幾穩定,能夠輕易鎖住肉汁同時又吊到肉味香氣,
呢點要大讚,呢個「調味特級·牛肋骨」就咁睇都幾大條,
調味特級·牛肋骨
燒過後入口肉味濃郁多汁,燒到五成熟就岩岩好;而「雪花·牛肉
就咁睇d雪花紋就知唔惹少,成塊牛肉一擺入口係爆汁咁,
完全唔靭,完全係食唔到口,高質!
📌M A I N S -
▪️ DWENJANG JIGAE - (Soybean paste stew)
牛肉·大醬湯
▪️ GANJANG GYEJANG - (Soy crab · butter rice)
醬油蟹·牛油飯
▫️ 輪到主菜環節,先試一試呢個傳統「牛肉·大醬湯」,
一上枱新鮮滾熱辣,湯唔會過鹹,材料當中包括豆腐大蔥
洋蔥泡菜,辣得黎相當惹味,唔錯。而「醬油蟹·牛油飯
牛肉·大醬湯
用左醬油醃製既生蟹做主角,我將牛油飯同埋蟹膏撈埋一齊食,
咁樣反而食到醬油蟹個精粹,一邊食到蟹既鮮甜,
一邊食到飯既口感,兩者可以話係完美配搭。
醬油蟹·牛油飯
▪️ GAMJA JEON - (Korean potato pancake) -
韓式·薯仔煎餅
▪️ JOKBAL - (Boiled Pig Hock)
韓式·豬手
▫️ 繼續唔好比佢停,再黎就係「韓式·薯仔煎餅」,
泡菜餅邊位煎得好香口,中間咬落軟腍得黎煙煙韌韌,
韓式·薯仔煎餅
我幾鍾意;而「韓式·豬手」份量好多,食落啖啖都係骨膠原,
配搭埋芥末醬一齊食,真係愈食愈過癮。
韓式·豬手
▪️ GYERAN JJIM - (Egg bomb souffle)
炸蛋·梳乎厘
▫️ 最後食埋個「炸蛋·梳乎厘」size夠哂巨型,真係好似炸彈咁,
夠哂震撼,食落蛋香味十足,質感夠哂軟綿,唔會話太硬崩崩咁,
口感岩岩好,同2個朋友一齊share都食唔哂呀!
2022-10-21
15 分鐘 (堂食)
炸蛋·梳乎厘
🦀醬油蟹配牛油飯🥚炸蛋梳乎厘🥞韓式薯仔煎餅🍛宫廷九節板🥒韓式涼拌青瓜🥗沙律🔥90日熟成肉眼牛扒🔥調味特級牛肋骨🔥雪花牛肉🍜泡菜豬肉湯🐽韓式豬手(半份)🍶燒酒🔸做咗一輪裝修同改頭換面之後,人氣高檔韓食韓珍Soft Opening啦😍作為一個之前都有食過嘅人嚟講,我會話佢地無論係餐廳氣氛同食物水準都再提升咗半個檔次,絕對係必去😎🔸作為Foodie竟然第一次食醬油蟹,真係羞愧🥹今次食到嘅香濃而不咸,啖啖精華,撈飯食係享受呀!另外炸蛋梳乎厘都係水準之作,將蛋整到似梳乎厘,加上芝士,邪惡之選😈🔸到咗燒肉環節,絕對係精彩!先整個調味特級牛肋骨,油脂分佈較為豐富❤️口感入口即溶;雪花牛肉大理石花紋靚仔,油脂分佈更多!最後到熟成肉眼,熟成之後牛味更香濃,啖啖肉,食肉獸大愛🥰🔸食完燒肉已經好飽,埋尾整個泡菜豬肉湯同韓式豬手真係捧住個肚走🤣好在個泡菜豬肉湯有解膩作用,飲完又可以再食埋個豬手先走😁調味係甜甜地,唔會重口味,再提供咗一個汁可以加強個味道~
🦀醬油蟹配牛油飯

🔥90日熟成肉眼牛扒
🔥調味特級牛肋骨
🔥雪花牛肉

🍜泡菜豬肉湯
🐽韓式豬手(半份)

🍶燒酒