原來寶勒巷韓珍開番喇 第一時間嚟幫襯下先裝修完好型格 成個感覺唔同晒重點係佢個烤肉盤唔同左 點燒都唔怕燶 唔怕嘥左啲靚肉韓珍嘅前菜真係好豐富除左細細碟可以任食嘅小菜之外仲有比較特別嘅宮廷九節板同柚子汁涼拌青瓜炸蛋梳乎厘即係韓國食嘅계란찜面層加左芝士 入面口感濕潤又鬆軟韓式薯仔煎餅好香脆 加左芝士可以做到拉絲效果 邪惡又好味90日熟成肉眼牛排一入門口就見到大大個熟成櫃 梗係要叫嚟試下真係好好味呀 勁juicy牛味好濃郁調味特級牛肋骨去韓珍必食嘅牛肋骨 原件超長超大件調味一流 甜甜地又入味 雪花牛肉油花均勻食落好軟嫩 油脂感唔會太重醬油蟹配牛油飯呢排好鍾意食蟹 韓珍嘅醬油蟹真係爆曬膏醬油味香甜唔會太咸 食到蟹肉蟹膏嘅鮮甜味就咁食同用嚟撈飯都一樣咁正呀韓式豬手滷得好入味 豬皮好彈牙呀就咁食可能有啲膩 點埋個醬同加埋泡菜食就一流泡菜豬肉湯細細鍋放滿晒泡菜 豬肉 豆腐 金菇真係好好味 本身已經好飽但飲完又開胃番🤣
原來寶勒巷韓珍開番喇 第一時間嚟幫襯下先

就咁食可能有啲膩 點埋個醬同加埋泡菜食就一流

泡菜豬肉湯
細細鍋放滿晒泡菜 豬肉 豆腐 金菇
真係好好味 本身已經好飽但飲完又開胃番🤣

入秋啦,你會選擇清清淡淡又一餐,定係隊住soju燒牛肉?其實選擇係點並唔重要,反而多d嘗試,多d新意衝擊下,人都開心d。最近人氣韓國肉店「韓珍」重開,咁我一丁友食得幾多呀,咁梗係嗌埋Friend一齊食,咁先夠熱鬧呀麻!👇📌COLD · DISH - ▪️ House · Salad - ▫️ 頭盤先有呢個「是日·沙律」,沙律菜非常新鮮,成個感覺refreshing左不少,跟住staff就陸續上左好多燒肉前既小食,包括白飯魚、芽菜、蛋卷、泡菜、菠菜、韓式辣醬、酸甜醬、鹽等等。📌M E A T - ▪️ SUK SEONG DEUNGSIM - USDA Prime · 90 Days · Dry Aged Ribeye - 300g ▫️ 食完冷盤開始埋牙啦喂,第一個必燒既「90日熟成·肉眼牛扒」,就咁睇賣相非常靚仔,油脂分佈均勻,大概每邊燒分零兩分鐘,唔洗太耐,食落肉味濃郁,尤其是肉眼部位,肉質係keep到好嫩滑軟腍,唔需要太多調味已經相當好食。▪️ HANCHAM · GALBI - (Marinated short rib)▪️ SALCHISAL - (Chuck Flap Tail)▫️ 佢
入秋啦,你會選擇清清淡淡又一餐,定係隊住soju燒牛肉?
其實選擇係點並唔重要,反而多d嘗試,多d新意衝擊下,
人都開心d。最近人氣韓國肉店「韓珍」重開,
咁我一丁友食得幾多呀,咁梗係嗌埋Friend一齊食,
咁先夠熱鬧呀麻!👇
📌COLD · DISH -
▪️ House · Salad -
是日·沙律
▫️ 頭盤先有呢個「是日·沙律」,沙律菜非常新鮮,成個感覺
包括白飯魚芽菜蛋卷泡菜菠菜韓式辣醬
酸甜醬等等。
📌M E A T -
90日熟成·肉眼牛扒
就咁睇賣相非常靚仔,油脂分佈均勻,大概每邊燒分零兩分鐘,
90日熟成·肉眼牛扒
唔需要太多調味已經相當好食。
雪花·牛肉
▫️ 佢地烤爐火力幾穩定,能夠輕易鎖住肉汁同時又吊到肉味香氣,
呢點要大讚,呢個「調味特級·牛肋骨」就咁睇都幾大條,
調味特級·牛肋骨
燒過後入口肉味濃郁多汁,燒到五成熟就岩岩好;而「雪花·牛肉
就咁睇d雪花紋就知唔惹少,成塊牛肉一擺入口係爆汁咁,
完全唔靭,完全係食唔到口,高質!
📌M A I N S -
▪️ DWENJANG JIGAE - (Soybean paste stew)
牛肉·大醬湯
▪️ GANJANG GYEJANG - (Soy crab · butter rice)
醬油蟹·牛油飯
▫️ 輪到主菜環節,先試一試呢個傳統「牛肉·大醬湯」,
一上枱新鮮滾熱辣,湯唔會過鹹,材料當中包括豆腐大蔥
洋蔥泡菜,辣得黎相當惹味,唔錯。而「醬油蟹·牛油飯
牛肉·大醬湯
用左醬油醃製既生蟹做主角,我將牛油飯同埋蟹膏撈埋一齊食,
咁樣反而食到醬油蟹個精粹,一邊食到蟹既鮮甜,
一邊食到飯既口感,兩者可以話係完美配搭。
醬油蟹·牛油飯
▪️ GAMJA JEON - (Korean potato pancake) -
韓式·薯仔煎餅
▪️ JOKBAL - (Boiled Pig Hock)
韓式·豬手
▫️ 繼續唔好比佢停,再黎就係「韓式·薯仔煎餅」,
泡菜餅邊位煎得好香口,中間咬落軟腍得黎煙煙韌韌,
韓式·薯仔煎餅
我幾鍾意;而「韓式·豬手」份量好多,食落啖啖都係骨膠原,
配搭埋芥末醬一齊食,真係愈食愈過癮。
韓式·豬手
▪️ GYERAN JJIM - (Egg bomb souffle)
炸蛋·梳乎厘
▫️ 最後食埋個「炸蛋·梳乎厘」size夠哂巨型,真係好似炸彈咁,
夠哂震撼,食落蛋香味十足,質感夠哂軟綿,唔會話太硬崩崩咁,
口感岩岩好,同2個朋友一齊share都食唔哂呀!
2022-10-21
15 分鐘 (堂食)
炸蛋·梳乎厘
🦀醬油蟹配牛油飯🥚炸蛋梳乎厘🥞韓式薯仔煎餅🍛宫廷九節板🥒韓式涼拌青瓜🥗沙律🔥90日熟成肉眼牛扒🔥調味特級牛肋骨🔥雪花牛肉🍜泡菜豬肉湯🐽韓式豬手(半份)🍶燒酒🔸做咗一輪裝修同改頭換面之後,人氣高檔韓食韓珍Soft Opening啦😍作為一個之前都有食過嘅人嚟講,我會話佢地無論係餐廳氣氛同食物水準都再提升咗半個檔次,絕對係必去😎🔸作為Foodie竟然第一次食醬油蟹,真係羞愧🥹今次食到嘅香濃而不咸,啖啖精華,撈飯食係享受呀!另外炸蛋梳乎厘都係水準之作,將蛋整到似梳乎厘,加上芝士,邪惡之選😈🔸到咗燒肉環節,絕對係精彩!先整個調味特級牛肋骨,油脂分佈較為豐富❤️口感入口即溶;雪花牛肉大理石花紋靚仔,油脂分佈更多!最後到熟成肉眼,熟成之後牛味更香濃,啖啖肉,食肉獸大愛🥰🔸食完燒肉已經好飽,埋尾整個泡菜豬肉湯同韓式豬手真係捧住個肚走🤣好在個泡菜豬肉湯有解膩作用,飲完又可以再食埋個豬手先走😁調味係甜甜地,唔會重口味,再提供咗一個汁可以加強個味道~
🦀醬油蟹配牛油飯

🔥90日熟成肉眼牛扒
🔥調味特級牛肋骨
🔥雪花牛肉

🍜泡菜豬肉湯
🐽韓式豬手(半份)

🍶燒酒

2022-10-29 66 瀏覽
餐廳剛剛新裝修,環境比以前更加寬躺坐得更加舒服。▶️前菜:宮廷九節板、韓式涼拌青瓜、沙律宮廷九節板,有多款配菜用薄餅包嚟食。有牛肉、蛋絲、冬菇絲、芽菜、翠玉瓜絲、紅蘿蔔絲、青瓜等,仲有醬汁點。韓式涼拌青瓜,青瓜爽口,味道帶點柚子蜜香。▶️醬油蟹配牛油飯醬油蟹非常新鮮,肉質綿綿細膩,蟹肉及蟹膏都非常鮮甜。點埋醬油,撈埋落牛油飯食真係好好味!▶️韓式薯仔煎餅薯仔餅煎得夠香脆!食得出一絲絲薯仔🥔▶️炸蛋疏乎厘蛋整到好似個疏乎厘咁,面上有一塊芝士,熱辣辣有空氣感嘅蛋,好特別。▶️韓式燒肉:90日熟成肉眼牛扒- 牛味更加濃郁,點醬汁食會更香。調味特級牛肋骨-牛肋骨醃製過所以味道更香,肉質腍身又Juicy。雪花牛肉-油脂分布平均,有油脂香但又唔會太油膩。▶️牛肉大醬湯呢個係牛肉麵豉湯鹹鹹地,有牛肉、金菇、翠玉瓜等。配飯食飽飽!▶️韓式豬手豬手好大份,唔會太濃味,啖啖豬皮充滿骨膠原。呢間韓式料理基本上有齊唔同韓國菜式,一次過品嚐晒醬油蟹、燒肉、主食、湯品等等。

餐廳剛剛新裝修,環境比以前更加寬躺坐得更加舒服。

▶️前菜:宮廷九節板、韓式涼拌青瓜、沙律

韓式涼拌青瓜,青瓜爽口,味道帶點柚子蜜香。

▶️醬油蟹配牛油飯

▶️韓式薯仔煎餅
薯仔餅煎得夠香脆!食得出一絲絲薯仔🥔

▶️炸蛋疏乎厘

▶️韓式燒肉:
90日熟成肉眼牛扒- 牛味更加濃郁,點醬汁食會更香。
雪花牛肉-油脂分布平均,有油脂香但又唔會太油膩。

▶️牛肉大醬湯

▶️韓式豬手
豬手好大份,唔會太濃味,啖啖豬皮充滿骨膠原。

朋友提議嚟尖沙咀食晚飯 諗諗吓好耐冇食韓國嘢於是提議試吓韓珍的寶勒巷行分店~佢呢排新裝修重開 想試吓佢哋新Menu~裝修後餐廳顏色主要黑灰色為主 設計型格Modern~今日好肚餓所以有啲貪心叫咗好多嘢食10月份係食蟹嘅季節~叫咗韓國醬油蟹配牛油飯 滿滿的橙色膏 蟹好肥美好多肉 配埋牛油撈飯 好滿足!冇得輸👍🏾另外必點嘅係韓國烤肉 我同朋友都係牛魔王~試咗90日熟成肉眼牛扒 第一次韓國餐廳點dye-aged 牛 肉眼牛扒特別稔軟 雖然熟成咗90日 但係肉都唔會太乾 反而肉味好香好濃牛肉味 仲試咗特製調味牛肋骨 調味啱啱好甜甜地 正宗韓牛風味 另外再叫雪花牛肉 油脂分布均勻 入口好香!見到隔離枱叫咗韓式豬手 分量十足!我哋決定都試吓~質感彈牙~另外仲叫咗啲小食薯仔煎餅 疏乎厘蛋 沙律青瓜等等 全部都好好食好滿足食得好飽~好開心的一個晚上~期待下次再光臨
裝修後餐廳顏色主要黑灰色為主 設計型格Modern~

今日好肚餓所以有啲貪心叫咗好多嘢食

好滿足食得好飽~好開心的一個晚上~期待下次再光臨
2022-10-28 48 瀏覽
裝修後重新回歸嘅韓珍,風格大變,格調高雅左,環境更加舒服呀。宮廷九節板 呢個超級特別,可以自己撘配唔同嘅配菜,加埋個汁一啖過食好滿足!炸蛋疏乎厘 姐係韓國嘅雞蛋羹,啲蛋好嫩,加埋芝士一齊就更加濃郁嚕薯仔煎餅 超級好食,係外脆內軟,個汁令佢更上一層樓,一定要點埋個汁食。醬油蟹配牛油飯 隻蟹都幾多肉和黃,醬油係偏甜個種,所以唔會覺得好腥。熟成肉眼牛扒&雪花牛肉&牛肋骨 牛扒我哋燒到大概五至七成熟,肉味好濃,加上煎得好脆,配埋泡菜一齊食,口感好豐富。雪花牛肉一啖一塊,好過癮架,唔會好柴。而牛肋骨就真係好大條好震撼,調味甜甜地。葛根辣拼冷麵 麵好煙韌,而辣味真係好夠,但係都好清爽!

炸蛋疏乎厘
姐係韓國嘅雞蛋羹,啲蛋好嫩,加埋芝士一齊就更加濃郁嚕

薯仔煎餅

醬油蟹配牛油飯
隻蟹都幾多肉和黃,醬油係偏甜個種,所以唔會覺得好腥。

熟成肉眼牛扒&雪花牛肉&牛肋骨

葛根辣拼冷麵
麵好煙韌,而辣味真係好夠,但係都好清爽!
2022-10-28 198 瀏覽
上星期男閨密生日梗係去𝗚𝗗嚟香港到會去食既韓珍啦❤️平時帝國大廈就去得多,今次尖沙咀重新裝修,超型風格,梗係趁𝘀𝗼𝗳𝘁 𝗼𝗽𝗲𝗶𝗻𝗴先吃為快啦😝入門口已經有凍櫃𝘄𝗼𝘄未食都先興奮😆由於其中一位朋友要晏𝗱先到,一坐低店員好快手上咗麥茶 + 韓式小茶!所以我哋先上𝗱前菜食住等先!宮廷九節板🌮係韓式版本嘅片皮鴨,有牛肉粒、青瓜絲、蛋絲、芽菜、紅蘿蔔絲、冬菇絲等,用𝗰𝗿𝗲𝗽𝗲包埋嚟食,前菜嚟講幾得意!韓式涼拌青瓜🥒青瓜上面夾住冬菇絲、蛋絲等,配埋新鮮柚子汁,好開胃沙律🥗 新鮮沙律菜上面有炸蓮藕片,仲有期間限定既dressing 好青春炸蛋疏乎厘🍮裡面係有青椒🫑飛魚子仲有芝士,又軟又滑,估唔到疏乎厘都可以係咸點咁好味韓式薯仔煎餅🥞呢個不得了!薯仔🥔配上芝士,咁邪惡既野,好味到停唔到口😭係呢個時候我哋個𝗺𝗮𝗶𝗻 𝗰𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲嚟啦😱就係韓燒❤️❤️❤️🥩𝟵𝟬日熟成肉眼牛扒-油脂分布好靚!一開波梗係燒咗呢塊靚𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲先啦!𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗿𝗮𝗿𝗲 係啱啱好,𝗽𝗶𝗻𝗸𝘆 𝗽𝗶𝗻𝗸𝘆又𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆!牛味好濃!跟手燒下𝗱蔬菜先!🥩調味特級牛肋骨 - 友人一拉先發現係條超級無敵長又𝗜𝗚𝗮𝗯𝗹𝗲既牛肋骨😆 仲用咗韓珍特製

韓式薯仔煎餅🥞
呢個不得了!薯仔🥔配上芝士,咁邪惡既野,好味到停唔到口😭

𝟵𝟬日熟成肉眼牛扒

調味特級牛肋骨
仲用咗韓珍特製既𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲~ 唔會太咸仲有少少甜甜地!
雪花牛肉
🥩雪花牛肉 - 一睇紋理好雪花❄️!一口一啖都咪話唔過癮!我哋仲加埋沙律菜包住一齊食!𝗙𝗙下自己係韓國🇰🇷

醬油蟹配牛油飯🦀
醬油蟹配牛油飯
店員親自𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲我哋食😍 𝘀𝗼 𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁又細心,超級多蟹膏,不停見到超級鮮橙色既蟹膏流出嚟,視覺享受😎店舖仲話𝗹𝗮𝗱𝘆 𝗳𝗶𝗿𝘀𝘁「畢」晒𝗱飯係個蟹蓋,𝘀𝗼 𝗴𝗲𝗻𝘁𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻!蟹膏好鮮好甜,好快食,同行嘅朋友第一次食醬油蟹,佢哋話非常正🤤 如果想試醬油蟹,韓珍係一個好好嘅體驗!

泡菜豬肉湯/韓式豬手

泡菜豬肉湯🍛
係配飯嚟食,泡菜湯好濃郁蕃茄味,夠辣,仲有金菇菜~

韓式豬手
唔會太油膩,配搭辣蘿蔔同生菜🥬食都唔錯

𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹嚟講大家都好滿意🤤最開心係同一班志同道合嘅朋友一齊食好西!加上服務咁細心,帶埋家姐仔嚟絕對冇問過👍🏽

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🥩韓珍 (寶勒巷) (尖沙咀)
📍尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

慶祝紀念
生日
𝟵𝟬日熟成肉眼牛扒
泡菜豬肉湯/韓式豬手
  • 韓式薯仔煎餅
2022-10-27 57 瀏覽
餐廳最近重新裝修,全新風格,淺色木系傢俬主調, 配上柔和的燈 光, 環境比以前更加寬敞舒適。炸蛋梳乎厘冒著煙的炸蛋梳乎厘,香氣十足 ,蒸蛋不但滑溜, 充滿空氣感、迷人的蛋香, 美味的餐前小吃。韓式薯仔煎餅煎餅煎出香脆的口感,每口夾雜軟綿薯仔粒,香濃而不油膩。醬油蟹配牛油飯肥美的醬油蟹, 打開蟹蓋,看見豐富的蟹膏,顏色金黃 ,令人垂涎, 將跟配的牛油飯,拌勻蟹膏及蟹肉一齊吃,肉質鮮甜, 鮮味的蟹膏在口中迴盪,品嚐到醬油蟹的純樸鮮香,鮮味細膩, 讓人喜歡。宮廷九節板九節板是韓式料理, 過年、過節才吃的傳統美食, 色彩鮮豔,有牛肉、 煎蛋絲 、青瓜絲、 冬菇絲、 翠玉瓜絲、紅蘿蔔絲等 ,中間放上小麥做的薄餅, 將材料加上醬汁包起一齊吃, 充滿韓式地道風味。韓式涼拌青瓜爽脆的青瓜, 伴上酸酸甜甜的柚子醬, 口感清爽。沙律律菜清新爽脆, 配上胡麻醬汁, 令人胃口大開餐前小吃。90日熟成牛扒厚切的熟成牛扒, 肥瘦均勻,燒烤 時,陣陣香烤香氣撲鼻而來,肥油滴在爐端中,令火光更旺盛,燒至油光亮澤, 入口不但軟嫩, 還充滿肉汁, 咀嚼時, 慢慢滲出滋味的肉香,讓人食指大動。雪花牛肉牛肉均勻滿佈霜降雪花,

炸蛋梳乎厘

韓式薯仔煎餅
煎餅煎出香脆的口感,每口夾雜軟綿薯仔粒,香濃而不油膩。

韓式涼拌青瓜
爽脆的青瓜, 伴上酸酸甜甜的柚子醬, 口感清爽。

沙律
律菜清新爽脆, 配上胡麻醬汁, 令人胃口大開餐前小吃。

90日熟成牛扒

雪花牛肉
牛肉均勻滿佈霜降雪花,油脂豐腴,品嚐到牛肉的鮮味, 加上柔軟的口感, 十分回味。

調味特級牛肋骨
份量十足特級牛肋骨, 賣相吸引,
牛肋骨以梨汁醃製過, 有助清熱氣的功效, 燒到肉身微微彎曲, 咬入時 ,口感軟嫰,咀嚼幾口,肉汁在口腔迴盪,帶微甜果香,香甜吸引。

韓式豬手
薄切的人氣韓式豬手,份量十足 , 豬手皮烤至油光亮麗, 灑滿香香的芝麻, 豬皮充滿彈性,肥瘦適中, 入口軟嫩, 不會有肥膩感, 亦可以用生菜、蒜片, 包起來一齊吃, 別有一番風味。

牛肉大醬湯
大醬湯是韓式味噌湯,日常家常菜式, 熱呼呼大醬湯, 配上牛肉, 特別鮮甜, 還有粒粒嫩滑的豆腐, 美味可口,好有媽媽的味道。

🚩 韓珍 - Hancham Korean BBQ Restaurant韓珍新開張啦🧡舖頭裝修簡約,主要採用暗色調嘅裝修設計,座位同座位之間超級闊落,啱晒聚會派對🧡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈宮廷九節板 韓國傳統菜式~餅皮配以七款小菜,加埋類似胡麻醬嘅醬汁調味清淡得黎,口感又十分豐富🌈韓式涼拌青瓜有別於我哋中式嘅涼拌青瓜,廚師先將青瓜輕輕切咗3行,再攝啲椒絲,蛋絲同冬菇落去,入口好fresh🌈炸蛋疏乎厘呢個係我喺韓國好鍾意食嘅菜式,要影相嘅記得趁熱‼️由於石鍋好熱,所以蛋液接觸石鍋嘅嗰一邊會微微焦香~蛋身保持嫩滑不過略嫌鹹咗少少🌈韓式薯仔煎餅平時泡菜煎餅就食得多,原來薯仔煎餅都幾好食好似薯餅咁,不過感覺上就冇咁熱氣,但都好惹味特別係啲邊邊位,好香口🌈醬油蟹配牛油飯期待已久嘅醬油蟹🦀️蟹夠新鮮,肉質紮實,蟹膏都足夠牛油飯除咗有牛油之外,仲有蛋黃,蟹肉加上蛋汁,仲有飯素,入口絲滑,十分滿足🌈 90日熟成肉眼牛扒巨大塊扒🤤估唔到韓燒都可以燒牛扒牛肉肉味香濃 肉質夠淋可以點少少粗鹽食,更增風味🌈調味特級牛肋骨大愛依款肉肉😍食落甜甜地,類似叉燒嘅味道超級淋,唔洗用力都咬得爛🌈雪花牛肉牛肉厚切,雪
🌈宮廷九節板
韓國傳統菜式~
餅皮配以七款小菜,加埋類似胡麻醬嘅醬汁調味
清淡得黎,口感又十分豐富

🌈韓式涼拌青瓜

🌈炸蛋疏乎厘
呢個係我喺韓國好鍾意食嘅菜式,要影相嘅記得趁熱‼️
不過略嫌鹹咗少少

🌈韓式薯仔煎餅
平時泡菜煎餅就食得多,原來薯仔煎餅都幾好食
好似薯餅咁,不過感覺上就冇咁熱氣,但都好惹味
特別係啲邊邊位,好香口

🌈醬油蟹配牛油飯
期待已久嘅醬油蟹🦀️
蟹夠新鮮,肉質紮實,蟹膏都足夠

🌈 90日熟成肉眼牛扒
巨大塊扒🤤估唔到韓燒都可以燒牛扒
牛肉肉味香濃 肉質夠淋
可以點少少粗鹽食,更增風味

🌈調味特級牛肋骨
大愛依款肉肉😍
食落甜甜地,類似叉燒嘅味道
超級淋,唔洗用力都咬得爛

🌈雪花牛肉
牛肉厚切,雪花平均
入口淡淡牛油香氣,口感較紮實(唔係靭啊‼️)

🌈韓式豬手
大部份已經起晒骨,切成薄片食得勁方便🤤
豬皮有少少豉油嘅香味,整體已經超級入味同埋淋身,配搭埋佢整嘅酸辣汁~滿滿嘅骨膠原但又唔會太過黏口

🌈泡菜豬肉湯
比較偏向羅宋湯嘅味道~
泡菜湯超級足料,大量泡菜配搭豆腐同埋豬腩片
濕濕地好好餸飯🤤
如果豬腩片再多少少就更加好啦

🌈Lychee Fresh
類似於Mojito,不過增添左荔枝嘅風味~所以除咗清爽之外,仲多咗浸果香

🌈Citron Flavoured SoJu
檸檬味十足,配搭埋蘋果汁,整體酸酸甜甜~酒味唔會太重,女仔都啱飲

2022-10-25 2267 瀏覽
耐唔耐就想食韓國料理, 尖沙咀寶勒巷的韓珍裝修完, 即刻去試下多左高雅的韓式打卡位, 新menu都相當有驚喜㊙️▪️前菜▪️超愛食韓國菜的其中一個原因--好多前菜食一次過食到唔同款,又多蔬菜,真係好正🔸️韓式涼拌青瓜🔸️沙律🔸️宮廷九節板作為傳統韓國宮廷料理中的前菜, 九節板擺盤精緻, 薄餅包住七款傳統韓式小菜, 點埋胡麻醬一齊食,口感豐富又開胃🥰🔸️炸蛋梳乎厘🍳一上菜就聞到香噴噴的蛋香, 咬入口充滿空氣感, 口感鬆軟, 影相要趁熱氣騰騰的時間影呀📸上面仲鋪滿芝士🔸️韓式薯仔煎餅🍳🥔🧀煎得好脆好香口, 上面仲有芝士拉絲🔸️醬油蟹配牛油飯🤤必食🅰️最期待的醬油蟹, 蟹肉鮮美, 好多蟹膏, 零腥味!!! 拌牛油飯食簡直是人間美味! ▪️主菜▪️🔸️90日熟成肉眼牛扒🥩肉質嫩滑, 肉味濃郁! 牛魔王一定鐘意🔸️調味特級牛肋骨韓式燒肉的絕對王者, 肉質嫩滑, 調味100分🔸️雪花牛肉油花分佈均勻, 肉質鮮嫩,好juicy, 一D都不油膩, 高質▪️韓式豬手▪️連埋豬皮食好彈牙, 超大份!▪️牛肉大醬湯▪️韓國的家常菜-代表媽媽的味道, 最後飲返啖濃郁的大醬湯, 超滿足的一餐!🈵️
多左高雅的韓式打卡位, 新menu都相當有驚喜㊙️

▪️前菜▪️
超愛食韓國菜的其中一個原因--好多前菜食
一次過食到唔同款,又多蔬菜,真係好正

🔸️韓式涼拌青瓜
🔸️沙律
🔸️宮廷九節板

🔸️炸蛋梳乎厘🍳

🔸️韓式薯仔煎餅🍳🥔🧀
煎得好脆好香口, 上面仲有芝士拉絲

🔸️醬油蟹配牛油飯🤤必食🅰️

▪️主菜▪️
🔸️90日熟成肉眼牛扒🥩
肉質嫩滑, 肉味濃郁! 牛魔王一定鐘意
🔸️調味特級牛肋骨
韓式燒肉的絕對王者, 肉質嫩滑, 調味100分
🔸️雪花牛肉

▪️韓式豬手▪️
連埋豬皮食好彈牙, 超大份!

▪️牛肉大醬湯▪️

• 調味特級牛肋骨
2022-10-25 213 瀏覽
Happy day去左韓燒❤️早前經過見到韓珍🇰🇷重新裝修左,全新風格,即刻入去食!一入去見到環境典雅,卡位寬敞,坐得舒服! 門口旁邊仲擺左風乾櫃同雪櫃擺放佢地既熟成牛肉,好pro!! .來到當然要食好西! 韓式前菜一向多且擺得華麗,先來個韓式宮廷九節板、涼拌青瓜同沙律先! 九節板中間放左3片薄餅卷,以8種食材環嬈,包括蛋絲、紅蘿蔔絲、炒牛肉絲、翠玉瓜絲、青瓜絲、豆芽、蘑菇絲等,口味以清淡為主,食時將食材自由配搭放在薄餅卷上,配以芥末醬油,係好健康既口味! 而沙律都大份量,加左麻醬好fresh! 旁伴小菜有泡菜、蛋卷、魚乾等等!.然後就來個特別既主角先😍 醬油蟹!🦀 真係第一次食醬油蟹,開頭仲諗咁生點食🥺 我地食左少少勁鮮味既蟹黃後,再帶手套然後將醬油蟹成隻擠出倒在牛油飯上,撈勻來食,好好味🥹 好香! 牛油飯本身有大量紫菜同香料,再撈埋醬油蟹來食好惹味! 要左個炸蛋梳乎厘,勁趣緻! 勁大碗,原來係將蛋炸到好似梳乎厘咁好鬆軟質地! .接下來又到另一個重量級主角,就係呢度既主打 - 牛肉!! 分別要左3款 - 🥩90日熟成肉眼牛扒、🥩調味特級牛肋骨同🥩雪花牛肉! 即刻開爐燒啦! 首先落左雪花
接下來又到另一個重量級主角,就係呢度既主打 - 牛肉!! 分別要左3款 - 🥩90日熟成肉眼牛扒、🥩調味特級牛肋骨同🥩雪花牛肉! 即刻開爐燒啦! 首先落左雪花牛肉同牛扒先,牛扒就要耐D因為勁厚,而雪花牛肉既紋理好靚,一睇就知高質🥹 每邊燒一陣就食得架啦,肉質軟腍juicy,肉汁爆且濃郁,必食! 而調味特級牛肋骨係一長條卷咁呈上,成條放落去燒,之後可以剪開來食,本身調左味所以好夠味,增添左甜香,而且肉質勁軟!! 又係好好食! 最後燒好既肉眼牛扒真係好重量級,超厚,肉味濃好厚實!
食完肉,要飲下湯既! 我地揀左🍲牛肉大醬湯,哇呢個湯本身都配一碗飯,湯頭勁濃郁,飲得出無味精,而佢既濃郁係來自勁多牛骨咁熬煮,好天然既濃郁味道🥹 而湯裡面都有唔少料,有蔥有豆腐有蜆有金菇,將飯倒落去變湯飯食超正! 我地仲來多個韓式豬手同韓式薯仔煎餅! 豬手勁大份量,本身無咩調味,旁邊有醬汁附上,肉質好彈牙好爽! 薯仔煎餅好香,用左大量薯仔煎香,簡單既美味!😋
呢餐超滿足!🥰
2022-10-22
  • 牛肋骨
  • 牛肉大醬湯
2022-10-25 2570 瀏覽
韓珍重新裝修過後以全新風格強勢回歸,環境以木系混合水泥牆等灰黑色設計,傳統得黎帶有現代感🇰🇷前菜宮廷九節板擺盤非常精緻,以薄餅包住牛肉同各種蔬菜,點埋芥末汁好醒神!韓式涼拌青瓜以界開嘅青瓜夾住蛋絲、紅椒同洋蔥,非常開胃🥒韓式薯仔煎餅上面有邪惡芝士拉絲,煎餅底係一條條嘅薯條,外脆內軟而且重薯味,亦唔會有平時煎餅嘅油膩感!🥔醬油蟹非常鮮甜無腥味,醬油徹底浸入蟹肉,白飯神偷當之無愧🦀炸蛋梳乎厘熱辣辣上枱,鮮嫩滑蛋上面有芝士,入面有明太子,愛蛋人士一定鍾意🍳然後就到最期待嘅燒肉環節!調味特級牛肋骨肉面有切花紋令佢更易熟,面頭塗上甜甜地嘅韓式燒烤汁,口感juicy軟腍🤤90日熟成肉眼牛扒係USDA Prime,油脂比例靚而且非常多肉汁,熟成後嘅肉帶有陣陣咸香,高質!🥩而雪花牛肉就比肉眼同牛肋骨肉瘦,牛肩胛肉相對有咬口,牛肉味特出!蔬菜拼盤嘅菇類勁juciy,咬落去滿口蘑菇汁,好新鮮🍄韓式豬手相對較瘦,唔會好油膩~食埋清涼嘅葛根辣拌冷麵真係超滿足🌶 食咁多肉梗係要配嘢飲,餐廳有多款水果口味soju都好唔錯!

醬油蟹非常鮮甜無腥味,醬油徹底浸入蟹肉,白飯神偷當之無愧🦀

1K
2022-10-25 67 瀏覽
位於寶勒巷呢間人氣🔥韓國菜館,最近裝修後重開,環境更舒適整潔。抽風超好❗️就算成無廳坐滿哂人,都一啲油煙味都無😍一坐低先嚟6小碟泡菜,每樣都唔同款㗎🤩緊隨三碟前菜:宫廷九節板🌈、韓式涼拌青瓜🥒、沙律🥗第一次食宫廷九節板,將多款嘅配料,如蛋絲、牛肉絲、白菇絲等,用軟腍嘅蕎麥餅皮包住食,色彩繽紛,令人食指大動😋 燒肉🔥🥩:90日熟成肉眼牛扒🥩因為熟成緣故,無論幾成熟,肉質都好軟腍,但建議可以燒耐啲,油脂更香味撲鼻,食落肉味更濃調味特級牛肋骨🥩一大條牛肋骨肉,非常搶眼,味道香甜鮮嫩,肉汁豐富另外仲有紋理華麗嘅雪花牛肉推介菜式:炸蛋梳乎厘🍳將蛋焗到好似梳乎厘咁脹起,上面仲加左芝士,蛋味十足,夠哂順滑醬油蟹配牛油飯🦀🤩最愛醬油蟹,大大隻,爆哂膏,好入味,加入牛油飯中,滋味絕配😋韓式薯仔煎餅🥞煎餅熱騰騰🔥,外脆內煙韌,仲食到一條條薯仔絲韓式豬手✋🏻豬手鹹中有甜,香味濃濃,豬皮膠質滿滿,豬肉軟腍最後仲點咗個牛肉大醬湯,牛肉份量好多,仲有蜆肉,味道香濃又暖胃😍

一坐低先嚟6小碟泡菜,每樣都唔同款㗎🤩
緊隨三碟前菜:
宫廷九節板🌈、韓式涼拌青瓜🥒、沙律🥗
燒肉🔥🥩:
90日熟成肉眼牛扒🥩
調味特級牛肋骨🥩
一大條牛肋骨肉,非常搶眼,味道香甜鮮嫩,肉汁豐富
另外仲有紋理華麗嘅雪花牛肉
推介菜式:
炸蛋梳乎厘🍳
醬油蟹配牛油飯🦀
韓式薯仔煎餅🥞
煎餅熱騰騰🔥,外脆內煙韌,仲食到一條條薯仔絲
韓式豬手✋🏻
豬手鹹中有甜,香味濃濃,豬皮膠質滿滿,豬肉軟腍
  • 韓式豬手
  • 炸蛋梳乎厘
  • 90日熟成肉眼牛扒
  • 調味特級牛肋骨
之前都有嚟食過韓燒😋原來佢哋而家以全新風格重新開張😝.今餐嘅牛肉真係幾有驚喜!🤩我好鍾意個90日熟成肉眼牛扒,食落肉味濃,口感鬆軟,肉質juicy,真係食得超滿足😁雪花牛肉食落口感都好軟滑。調味特級牛肋骨食落甜甜哋,最適合用菜包住食😎而熟成肉眼牛扒同埋雪花牛肉我就鍾意落少少鹽之後就咁食😋.除咗燒肉之外,今餐仲試咗唔少韓式料理😚大推薦韓式薯仔煎餅😍煎得好香好脆,好味呢❤️呢到仲有醬油蟹添吖!醬油蟹肉蟹膏撈牛油飯食係幾正嘅😋另外仲試咗宮廷九節板,用塊皮包住七款餡料,再配上芥末醬食,感覺幾得意~另外仲有韓式豬手、水冷麵等等,食物選擇都幾多,而且質素都唔錯。食到超級飽!🥰.推薦俾想食高質素韓燒或韓國嘢嘅人🙂熟成牛扒真心高質😚
之前都有嚟食過韓燒😋原來佢哋而家以全新風格重新開張😝

今餐嘅牛肉真係幾有驚喜!🤩

雪花牛肉食落口感都好軟滑。
調味特級牛肋骨食落甜甜哋,最適合用菜包住食😎

而熟成肉眼牛扒同埋雪花牛肉我就鍾意落少少鹽之後就咁食😋

除咗燒肉之外,今餐仲試咗唔少韓式料理😚
大推薦韓式薯仔煎餅😍煎得好香好脆,好味呢❤️

呢到仲有醬油蟹添吖!醬油蟹肉蟹膏撈牛油飯食係幾正嘅😋

食到超級飽!🥰
推薦俾想食高質素韓燒或韓國嘢嘅人🙂
熟成牛扒真心高質😚
2022-10-24 103 瀏覽
soft opening期間限定優惠✨好開心星期六去左試岩岩新裝修好嘅韓珍HANCHAM EXPERIENCE - SET A💓啲野食豐富到傻咗🥺 全部嘢都好新淨✨ 平時食燒肉最驚啲嘢唔乾淨油淋淋,黎韓珍就冇呢個憂慮啦🥰 最癲係佢哋仲有自己嘅dry age machine, 可以自己dry age啲牛omg🐮前菜最想介紹宮廷九節板!第一次食, 好特別😛 好似韓國版片皮鴨咁, 不過就包下啲牛肉青瓜雞蛋蘿蔔🥕a la carte我自己就最鐘意韓式薯仔煎餅,好多芝士同埋煎得好香🥺 mains啲牛肉同野菜都好靚, 90日熟成肉眼牛扒、調味特級牛肋骨同雪花牛肉,配合埋我既燒肉技巧超級正🤩 睇得出所有staff都好期待開返舖, 好nice好熱情!而家重新開張有勁多優惠!如果去開尖沙咀就嚟試吓啦🤍
soft opening期間限定優惠✨

好開心星期六去左試岩岩新裝修好嘅韓珍

HANCHAM EXPERIENCE - SET A💓
啲野食豐富到傻咗🥺 全部嘢都好新淨✨

前菜最想介紹宮廷九節板!
配合埋我既燒肉技巧超級正🤩
睇得出所有staff都好期待開返舖, 好nice好熱情!

而家重新開張有勁多優惠!如果去開尖沙咀就嚟試吓啦🤍
  • 八色五花肉