週末微醺早上|Free Flow Korean Brunch|Hancham Korean Meathouse 韓珍@hancham.official 韓珍位於寶勒巷一樓鋪,餐廳地方好闊落,而且有韓式傳統食堂風格,整個氛圍好舒適。韓珍現時推出咗weekend brunch,韓式小菜加追加,另有定量韓式分享餐,最觸目嘅係free flow汽水同酒類飲品‼️weekend約三五知己去飲下酒都好chill💕Weekend brunch(2小時free flow)🍽️人均:$260-$660(視乎酒類選擇)🕰️時間:1200-1700我哋今次就揀咗Premium Set A ($350 per person),進要飲house red, house white同Korean wine(米酒)🍶食物方面,韓國小菜都好豐富,我最鍾意佢嘅辣章魚同乾魚仔😋記住小菜係可以追加的!定量分享餐方面,有甜酸炸雞、香炸雞粒、炒年糕、韓式泡菜煎餅、韓式蔥和海鮮煎餅、同埋韓式薯仔煎餅🫓全部都好好食🤤我哋最欣賞佢韓式薯仔煎餅,口感好好,而且出面唔常見!炸雞都好好味,夠脆又多肉👍🏻Bible rating: 9/10📍 韓珍
@hancham.official

Weekend brunch(2小時free flow)
🍽️人均:$260-$660(視乎酒類選擇)
🕰️時間:1200-1700

Bible rating: 9/10

📍 韓珍 (寶勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #foodiehk #foodiehkig #美食博主 #香港博主#聚餐 #西餐 #朋友聚會 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀 #尖沙咀韓國菜 #韓式餐廳 #韓國炸雞 #韓國菜 #尖沙咀美食 #尖沙咀外賣 #尖沙咀打卡 #韓珍 #hanchamkoreanmeathouse

香炸雞粒
香炸雞粒
  • 泡菜煎餅
韓珍位於尖東韓式餐廳林立一帶,最新推出左Korean Set Brunch + Free Flow 2hrs 套餐,一次過滿足鍾意食韓國野既酒肉朋友。Hamcham Brunch Menu 🇰🇷今次Set Brunch提供多款韓國傳統美食,包括有不同口味既炸雞,炒年糕和多款韓式煎餅。份量適中,佐酒一流!* 甜酸炸雞甜酸度適中,外皮酥脆,裏面肉汁鮮嫩* 香炸雞粒韓式醬汁與雞粒十分match,醬汁令炸雞口感層次level up~~* 炒年糕年糕口感煙韌,配搭魚餅和雞蛋絲,十分足料。食落辣中帶甜,大小朋友都適合食* 韓式泡菜煎餅泡菜煎餅兩面都煎到酥脆可口,賣相吸引* 韓式蔥和海鮮煎餅海鮮煎餅食材豐富,每一塊都食到大大塊魷魚塊,同時配搭各種蔬菜,用料豐富* 韓式薯仔煎餅薯仔煎餅口感紮實,食到一絲絲的薯仔絲。食落都唔會覺得油膩Free Flow Drinks (unlimited🍻)今次揀左Premium Set A既Free Flow,可以盡情品嚐不同國家既美酒:* 韓國燒酒 Soju 🍶* 啤酒 Beer 🍺* 紅酒/白酒 White / Red Wine 🍷* 氣泡酒 Prosecco 🥂

Hamcham Brunch Menu 🇰🇷

* 甜酸炸雞
甜酸度適中,外皮酥脆,裏面肉汁鮮嫩

* 香炸雞

* 炒年糕

* 韓式泡菜煎餅
泡菜煎餅兩面都煎到酥脆可口,賣相吸引

* 韓式蔥和海鮮煎餅

* 韓式薯仔煎餅
薯仔煎餅口感紮實,食到一絲絲的薯仔絲。食落都唔會覺得油膩

Free Flow Drinks (unlimited🍻)
* 韓國燒酒 Soju 🍶
* 啤酒 Beer 🍺
* 紅酒/白酒 White / Red Wine 🍷
* 氣泡酒 Prosecco 🥂
* 汽水 Soft Drink 🥤

如果想試埋更加多酒,可以upgrade到Special Set既Free Flow,配合唔同既韓國小食,同三五知己盡情享受😋
😍週末歎個韓式brunch🍴🍽️,韓珍Hancham Korean Meathouse最近推出🌞Brunch Menu ,可以Free Flow 無限任飲多款酒精飲品。🍾我地選擇 premium set A,每位$350,可以任飲2小時燒酒,🍻生啤酒,🍷紅酒/白酒,傳統韓國酒及汽泡酒。🥂我地覺得韓國酒始終同韓國菜最夾,飲左1枝韓國傳統米酒 makeolli同1枝燒酒 chum churum peach🍑 🍶原味米酒酒精6%,容易入口。🍑桃味燒酒有好香甜桃味,好適合女生。💕🥢8款前菜可以refill,我地好中意🥔薯仔沙律同泡菜八爪魚🐙。😋食物方面,會有2人份量既6款韓國傳統小食,好岩送酒。🥂甜酸炸雞 炸雞粒炒年糕3款煎餅:韓式泡菜煎餅,蔥和海鲜煎餅及薯仔煎餅。❤️最中意炸雞夠香脆,煎餅亦煎得香,又唔會油膩。😋週末同朋友慢慢飲酒傾計非常開心,店員仲幫我哋拍咗張即影即有留念😍💕

😋食物方面,會有2人份量既6款韓國傳統小食,好岩送酒。🥂

炸雞

炒年糕

3款煎餅:

韓式泡菜煎餅,蔥和海鲜煎餅及薯仔煎餅。

❤️最中意炸雞夠香脆,煎餅亦煎得香,又唔會油膩。😋

2023-05-20
2023-05-22 137 瀏覽
星期六同男朋友去尖沙嘴行街,搵左間韓國餐廳,發覺佢地既Brunch Menu好多選擇,仲有得揀唔同plan既Free Flow Drinks 無限暢飲,簡直慶祝weekend的最佳選擇🥰🥰🥰💜我地揀左以下呢個任飲flow:- 燒酒 Soju- 生啤酒 Draught beer- 紅酒/白酒 White / Red Wine- 傳統韓國酒 Korean Wine- 汽泡酒/香檳 Prosecco/Champagne韓國燒酒配Hoegaarden配上以下既韓國佐酒小食,好似置身韓國餐廳咁🇰🇷💜 甜酸炸雞 💜香炸雞粒甜酸醬滋味,雞粒脆口,肉汁Juicy,非常出色💜炒年糕年糕煙韌,配合埋魚腐同辣醬,好好食😋💜韓式泡菜煎餅泡菜煎餅最出色,少少辣,餅底好出色💜韓式薯仔煎餅呢款係我最喜歡既煎餅,薯仔好多好好味💜韓式蔥和海鮮煎餅好多蔥同海鮮,脆口好味😋

💜我地揀左以下呢個任飲flow:
- 燒酒 Soju
- 生啤酒 Draught beer
- 紅酒/白酒 White / Red Wine
- 傳統韓國酒 Korean Wine
- 汽泡酒/香檳 Prosecco/Champagne

💜 甜酸炸雞
💜香炸雞
甜酸醬滋味,雞粒脆口,肉汁Juicy,非常出色
💜炒年糕
年糕煙韌,配合埋魚腐同辣醬,好好食😋
💜韓式泡菜煎餅
泡菜煎餅最出色,少少辣,餅底好出色
💜韓式薯仔煎餅
呢款係我最喜歡既煎餅,薯仔好多好好味
💜韓式蔥和海鮮煎餅
好多蔥同海鮮,脆口好味😋
2023-05-13
5 分鐘 (堂食)
  • 泡菜煎餅
  • 甜酸炸雞
  • 海鮮煎餅
✨韓珍酒祭 飲飽食醉 無限暢飲✨Hancham Korean Meathouse最近推出Korean Style Brunch + Free Flow 2hrs🥂🌟Hancham Brunch Memu前菜 甜酸炸雞 炒年糕 韓式泡菜煎餅韓式蔥和海鮮煎餅 韓式薯仔煎餅Unlimited Drinks(🌟是我飲咗的)🌟燒酒 Soju🌟傳統韓國酒 Korean Wine🌟汽泡酒/香檳 Prosecco/ champagne- 生啤酒 Draught beer- 紅酒/白酒 White / Red Wine假日下午忙裏偷閑 與好友休閒地和無限暢飲無限開心 加上Brunch Menu送酒一流🫶🏻🍾2個人飲了Prosecco+Soju+Korean Wine每樣一支 完全放鬆心情 沒有煩惱 🥰很久也沒這樣歡樂✌🏻差一點打橫咁走🤣順帶一提 經理員工都非常Nice🫶🏻📍韓珍 @hancham.official尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓Brunch: Saturday & Sunday 12-17pm
✨韓珍酒祭 飲飽食醉 無限暢飲✨
Hancham Korean Meathouse最近推出

🌟Hancham Brunch Memu
前菜 甜酸炸雞 炒年糕 韓式泡菜煎餅
韓式蔥和海鮮煎餅 韓式薯仔煎餅

Unlimited Drinks(🌟是我飲咗的)
🌟燒酒 Soju

順帶一提 經理員工都非常Nice🫶🏻

📍韓珍 @hancham.official
尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

2023-05-22 127 瀏覽
今日嚟到尖沙咀試下一間韓式新式任飲放題雖然我自己唔係飲得之人 但係我欣賞佢嘅概念夠新穎 一於膽粗粗過嚟試吓俾你任飲感覺係點餐廳位置唔難搵 搭lift上一樓就到啦一去到覺得環境裝修都好韓式, 風格簡約舒服坐兩個鐘應該唔係問題 好chill 好relax一坐低冇耐 侍應好主動走過嚟同你講解酒😊Menu 我哋今次係premium A套餐餐廳會自己準備Menu Set好咗嘅食物 唔使我哋去心機諗食乜嘢 專心睇吓想試乜嘢酒我今次保守啲,第一杯就叫咗氣泡酒諗住容易啲入口因為我哋套餐唔包香檳,所以隨以求其次此之選 一位六百幾蚊,我哋而家呢個三百幾蚊氣泡酒都OK。唔太難入口下一杯挑戰左一隻韓國酒Seosul Cheonji佢比我嘅感覺,好似日本清酒咁樣 酒精味道比較濃烈最後一款是一隻白酒 係經理推介嘅Surah 2020😋 三款入面,我覺得呢隻比較特別經理就得閒過嚟喎,繼續試試到去你揀到一隻鍾意嘅酒為止 then stick with it我哋發覺已經飲到有少少醉意 所以就要call停啦😅🤣😝 除咗飲酒之外,食物都還可以係啲炸雞比較凍 所以我哋叫咗經理返熱返,然後佢再送多一碟甜酸炸雞所以我覺得佢哋嘅服
今日嚟到尖沙咀試下一間韓式新式任飲放題

餐廳位置唔難搵 搭lift上一樓就到啦
一去到覺得環境裝修都好韓式, 風格簡約舒服
坐兩個鐘應該唔係問題 好chill 好relax

我今次保守啲,第一杯就叫咗氣泡酒
諗住容易啲入口

氣泡酒都OK。唔太難入口
下一杯挑戰左一隻韓國酒Seosul Cheonji
佢比我嘅感覺,好似日本清酒咁樣 酒精味道比較濃烈
最後一款是一隻白酒 係經理推介嘅
Surah 2020😋 三款入面,我覺得呢隻比較特別
經理就得閒過嚟喎,繼續試
係啲炸雞比較凍 所以我哋叫咗經理返熱
返,然後佢再送多一碟甜酸炸雞
所以我覺得佢哋嘅服務態度都幾好😇
2023-05-21
用餐優惠
試食活動
2023-03-12 748 瀏覽
之前已經黎過呢間韓珍食過幾次,味道都幾好食,所以最近又約左朋友黎食,發現好似新裝修左,風格更加高檔左!幾有氣氛今次就揀左牛肉拼盤,一次過試哂3款牛,每件都有厚度,但一d都吾靭,都覺得好淋好軟身❤️仲嗌左個辣炒章魚鍋,d汁送飯一流啊👍🏻五花肉海鮮煎餅

仲嗌左個辣炒
章魚鍋,d汁送飯一流啊👍🏻

五花肉

海鮮煎餅

2023-02-11 993 瀏覽
平是食開帝國中心間韓珍 真係好好食 但宜家執左 所以去左寶勒行買左外賣返屋企 以為一樣間舖 d食物唔差得遠 點知就中左伏….以往前菜係我好期待 今日返到屋企打開 居然幾粒洋蔥都係前菜😅 泡菜 醃黃瓜 無誠意 同以往既前菜差天共地 以往前菜有好多款 店家自己整 好有心思 好韓國地道 宜家好似求其比d野你咁🤣🤣主菜:個疏乎厘雞蛋 有浸燶味 仲好鞋口 仲衰過我自己炒蛋🥲 蛋下面係一d水既物體 好嘔心 又燶又臭🥲🥲牛肉湯 無味 同以往差好遠 韓珍今時唔同往日 無下次
平是食開帝國中心間韓珍 真係好好食
但宜家執左 所以去左寶勒行買左外賣返屋企
以為一樣間舖 d食物唔差得遠 點知就中左伏….

牛肉湯 無味 同以往差好遠 韓珍今時唔同往日 無下次
疏乎厘雞蛋
前菜
牛骨湯
外賣自取
2023-01-30 914 瀏覽
前提—我同一家人嚟,老人家本來有長期病患,咁啱我今日又病。嚟到,安排咗我地坐4seats table,風口位,我地要求想換枱。個manager 同我地講全場full house,唔可以轉枱。呢點我已經唔明,全部都係4seats table,點解唔轉得?同埋book reservation 之前其實我唔會知自己坐邊,都係佢地安排,咁即係其他客人一樣啦!我唔係過份要求,只係換個唔係風口位姐⋯⋯點知佢地成班好似起哂降咁,個manager Irish(身形比較龐大)啲態度非常差,爭啲以為佢想埋嚟打我。嬲到我地想走咁劑,no next time!!! Because of the manager Irish……..
前提—我同一家人嚟,老人家本來有長期病患,咁啱我今日又病。

🎅 聖誕大餐不一定要高級西餐廳韓珍🎄Christmas Menu 前菜+11款菜式🌟🎈夠份量才是真正的聖誕大餐💜環境寬敞 卡位坐得舒服又有私人空間枱真的夠大 放10多款菜式也不是問題✌🏻前菜有傳統韓國宮廷涼菜宮廷九節板🥰🌷把牛肉和各種蔬菜用薄餅包裹 味道清新韓式涼拌青瓜 整得好有心機🌸一層青瓜 一層紅椒絲 一層冬菇絲 一層蛋絲口感豐富 值得欣賞⭐️特別欣賞✨韓式薯仔煎餅✨薯條餅底外脆内軟 加上芝士 絕了沒有半點油膩💞食到停唔到口雪花牛肉 牛舌只要燒10-15秒 軟嫩爽口👍🏻🎈牛大排骨連骨 牛肉粒每邊燒10秒便可肉質嫩滑牛味十足🌟還有即影即有合照留念 完美的聖誕🎄CHRISTMAS MENU🌟 22 DEC - 26 DECAPPETIZER:炒年糕 ⭐️⭐️⭐️⭐️炸物 ⭐️⭐️⭐️⭐️宮廷九節板 ⭐️⭐️⭐️韓式涼拌青瓜 ⭐️⭐️⭐️韓式薯仔煎餅⭐️⭐️⭐️⭐️BBQ PLATTER牛舌⭐️⭐️⭐️牛大排骨 ⭐️⭐️⭐️⭐️雪花牛肉⭐️⭐️⭐️蜂窩五花腩⭐️⭐️⭐️烤大蝦⭐️⭐️⭐️⭐️MEAL 5選1葛根水冷麵葛根辣拌冷麵泡菜豬肉湯牛肉大醬湯⭐️⭐️⭐️牛骨解酒湯X’MAS DESSERT ⭐️⭐️⭐️$1680 (FOR 2 PAX)
🎅 聖誕大餐不一定要高級西餐廳

泡菜豬肉湯
牛肉大醬湯⭐️⭐️⭐️
牛骨解酒湯

X’MAS DESSERT ⭐️⭐️⭐️
$1680 (FOR 2 PAX)
2022-12-27 663 瀏覽
之前聽過呢個韓國餐廳都幾出名係帝國中心,最近係寶勒巷新開多一間分店呢餐食得非常滿足,所有肉🥩都好高質,而且剛好做緊新開張8折優惠<2022年11月6號止>叫咗一個韓珍豬肉套餐set c套餐包括3樣開胃菜:宮廷九節板感覺似食片皮鴨,自己挾餸係餅皮再捲來食,都幾得意炸蛋梳乎厘有啲似爐邊蛋係口感,味道正常而主菜肉類有4款+ 什錦蔬菜籃有蜂窩五花腩、調味排骨、豬頸肉、豬肩肉個人覺得豬肉嚟講,幾款裏頭最好食係蜂窩五花腩🤤🤤用生菜紫蘇葉夾住係食好清新,又解膩套餐仲附送牛肉大醬湯+白飯有啲金菇,牛肉份量唔算多再叫了一個牛肉拼盤,有3款牛肉有調味烤排骨、調味烤裏脊、調味特級牛肋骨飲品韓國米酒都幾重米香味,易入口整體啲餐韓燒嘅肉類幾高質,食得好滿足又抵食~係絕對會再嚟嘅韓燒餐廳🤩

叫咗一個韓珍豬肉套餐set c
套餐包括3樣開胃菜:
宮廷九節板
感覺似食片皮鴨,自己挾餸係餅皮再捲來食,都幾得意

炸蛋梳乎厘
有啲似爐邊蛋係口感,味道正常
炸蛋梳乎厘

而主菜肉類有4款+ 什錦蔬菜籃
有蜂窩五花腩、調味排骨、豬頸肉、豬肩肉
個人覺得豬肉嚟講,幾款裏頭最好食係蜂窩五花腩🤤🤤
用生菜紫蘇葉夾住係食好清新,又解膩

套餐仲附送
牛肉大醬湯+白飯
有啲金菇,牛肉份量唔算多

再叫了一個牛肉拼盤,有3款牛肉
有調味烤排骨、調味烤裏脊、調味特級牛肋骨

飲品
韓國米酒
都幾重米香味,易入口

整體啲餐韓燒嘅肉類幾高質,食得好滿足又抵食~
係絕對會再嚟嘅韓燒餐廳🤩
  • 豬肉拼盤
  • 八色珍味拼盤
  • 調味烤排骨
2022-12-22 380 瀏覽
平日時間點幾過黎,現場得6張枱食緊野,坐咗10幾分鐘都無人招呼.無Menu.無水.入黎個陣個reception叫我坐低,之後就無再理過我。啲態度真係好好。之前食開帝國中心,個到服務態度好好多食物又好味.點解可以差咁遠
2022-12-21 3388 瀏覽
韓式聖誕套餐😍最近又發現新裝修好的一間韓式料理,而推出的聖誕menu 又幾吸引, 於是我又要出動一試究竟!餐廳到處裝修都很用心,門口位置亦有一個打卡位❤️食物方面前菜的份量已經多到有點嚇到,🥹有泡菜蔬菜,沙律,芽菜,粟米南瓜蓉,芥末八爪魚等等..特式前菜還包括宮廷九節板, 韓式涼拌青瓜,炒年糕+炸物,還有韓式薯仔煎餅🥞大大推薦✅ 韓式薯仔煎餅✅ 宮廷九節板九節板擺盤好精緻,還有七款傳統韓式小菜,加試酸酸地醬一齊食,非常開胃~有一種在別扁皮鴨的感覺。另外薯仔煎餅比我臉還大,面層有有芝士 再上邊邊位超脆!好吃肉類都包了很多款~燒牛肉同牛舌就偏淡一點,要自行加鹽~另外推薦!✅五花腩,超爽口香脆、建議燒金黃一點再吃~✅牛大排骨…大大的一條..四邊都燒到脆脆再吃,牛味好重😍店鋪還送上聖誕甜品和即影即有相片~很貼心! 其實整個餐其他都一樣質素很高,只是兩個女生吃完全吃不完..只能打包,超飽的離開🫣其實我見附近幾台都有叫set~員工有keep住問我地是否滿意~之前見有人講服務,我諗佢地都有用心改進呢。
韓式聖誕套餐😍

餐廳到處裝修都很用心,門口位置亦有一個打卡位❤️

大大推薦
✅ 韓式薯仔煎餅
✅ 宮廷九節板

肉類都包了很多款~燒牛肉同牛舌就偏淡一點,要自行加鹽~

另外推薦!
✅五花腩,超爽口香脆、建議燒金黃一點再吃~
✅牛大排骨…大大的一條..四邊都燒到脆脆再吃,牛味好重😍

2022-12-20
慶祝紀念
聖誕節
  • 調味特級牛肋骨
  • 蜂窩五花腩
2022-12-17 375 瀏覽
吃韓國燒肉一般都有基本的前菜小碟,但餐廳已轉了不能無限添加,每次也要叫waiter添加但樓面只有二人照顧15/20枱客,另外吃韓國燒肉的基本醬汁蒜頭紫蘇葉配菜全都欠奉,燒肉的牛肉豬肉也比以前差了很多,跟以前的韓珍不一樣了,失望!
2022-12-12 417 瀏覽
本人於2022年12月5打電話訂位,訂位詳情是訂12月11號 13位 晚上7時,訂位時問清楚有沒有VIP 房,最低消費是幾錢,對方女職員答我,VIP 房最低消費是$4000,本人覺得都好合理,續要求訂VIP 房,怎知到第二日餐廳主管打來講職員搞錯,VIP 房最低消費是$500 一位,13人就要$6500,我覺得貴,於是說算了,我決定不要VIP 房,給我地坐廳都可以,但是昨晚我們一大班人到達餐廳,職員同我地講要分開兩張檯坐,我地當時好激氣,點解訂檯時唔同我地講要分檯坐,如果一早講我係唔會選擇這餐廳的,到最後,餐廳經理想安撫我地,說安排VIP 房給我們,但又索價$8500, 實在太離譜,價錢次次不同,胡亂開價,不老實,最後我地一行13人決定離開,幸好即時找到另一間餐廳可以繼續晚飯慶生。