2022-11-01 225 瀏覽
之前試過韓珍嘅第二間分店,今次第一次嚟呢一間,好似啱啱新裝修完!座位間隔非常闊落,灰黑色嘅風格,坐得好舒服坐低冇耐就會上前菜,前菜嘅種類都幾多,好韓式地道feel,爸爸最鍾意食啲魚仔😂先試*韓式宮廷九節板*,呢碟菜式真係冇喺其他地方食過,望落好似大長今設宴咁靚,以薄餅卷包住,自由配搭嘅紅蘿蔔絲、牛肉絲、翠肉瓜絲、青瓜絲、豆芽等等,再加芥末醬,清新得來,幾有口感,可以試下!*韓式薯仔煎餅🥞*呢個推介!比一般餐廳嘅泡菜煎餅、海鮮煎餅好食好多,煎餅個底係薯仔絲,煎到好香脆,上面仲鋪滿熱溶嘅芝士拉絲,我哋三個人食晒成底*醬油蟹膏撈飯*滿滿嘅橙黃色蟹膏,店員教我哋唧落白飯到撈,不過牛油飯本身嘅飯素多咗少少🤏🏼,食到後尾會覺得有啲鹹,突出唔到蟹膏嘅味道最後我地仲叫咗燒肉,試咗*90日熟成肉眼牛扒*&*雪花牛肉*,兩款都幾重牛味,塊牛扒勁厚切,牛魔王一定勁滿足韓式烤肉又點少得*特製調味牛肋骨*,我反而最鐘意呢個,有牛味之餘,帶着甜甜地嘅味道,醃得好入味,口感軟嫩呢間韓式餐廳認真唔錯,份量大份,地道得嚟又好啱食,下次一班朋友想食韓國嘢都會再試!

*韓式薯仔煎餅🥞*

*醬油蟹膏撈飯*