2022-01-09
今日同friend出開黎荃灣,諗起之前係米線關注組有唔少人介紹雲家,一如黎試下😆行到門口,見間店唔算大,入面坐滿曬人,門口都有d人排緊隊。好彩過左食飯時間唔洗等好耐就入得😛雲家米線雲家米線可以話係好似譚仔既過橋,有齊雞翼,魚春卷,雞絲等等幾類必試既餸,滿足曬幾個願望😆米線無論係配菜定餸份量都十足,性價比極高👏魚肉春卷米線所有米線都可以揀辣或者唔辣,今次試左小辣 唔算太辣,酸辣湯非常濃味,酸同辣既感覺各佔一半,陪埋米線,會有食到停唔到既感覺🤤不愧受到好多米線迷既推薦👍🏻👍🏻涼拌墨魚頭呢款小食都係推介之一~墨魚頭咬落非常爽口新鮮,沾完甜酸醬同蒜蓉非常開胃!而且份量都幾多,岩曬同朋友share食🤩炸雞中翼雞翼即叫即炸,所以相對要等耐少少。咬落外脆內嫩,值得一試😋😋另外再加左碟油菜,份量比起一般粉麵店多。菊花蜜相對比較甜,冬天飲落非常滋潤。鍾意無咁甜既朋友就可以試下豆漿,豆味濃得黎唔會太甜😙總結而言,無論係米線定小食既份量都好多,加上價錢相宜,性價比好高。🥰🥰
雲家米線
魚肉春卷米線