炎炎夏日☀️,同朋友玩咗成日好攰,諗住食碗粉麵然後返屋企,佢帶我嚟呢間人氣🔥米線店。佢話今日好彩,只係等咗幾分鐘。我點咗:🍲小窩紅薯粉$32+$10腩肉🐷+$7芥蘭 🥬(要麻辣,小辣🌶,小粉)第一次嚟食,先點小辣試吓先,湯底唔錯,麻香有層次,腩肉燜得好入味。配菜好多好慷慨,真係淡淡都食到肉碎、酸菜、芽菜及韮菜,口感濃郁,又麻又辣好過穩。🐙涼拌墨魚頭$45以蒜蓉、炸蒜、醬油等涼拌,蒜味很香,墨魚頭彈牙好味,味道口感兼備。朋友就點咗:🐮牛腩小窩米線$45+$15金錢肚+$9雲吞+$7通菜+$15肥牛 (要酸辣,中辣🌶🌶,小米線)湯底、辣度按客人喜歡,碗碗特製,幾好。朋友對碗酸辣都好滿意,好豐盛地上枱,夠辣,酸辣亦平衡,肥牛新鮮,而且份量都唔少;金錢肚彈牙;牛腩夠稔,再飲啖冰凍「豆漿+$8/支」,好爽😄。每人一百蚊$100 ,飽到捧住個肚走🤭,下次有機會我都試吓中辣先~

我點咗:
🍲小窩紅薯粉$32
+$10腩肉🐷
+$7芥蘭 🥬
(要麻辣,小辣🌶,小粉)

🐙涼拌墨魚頭$45

朋友就點咗:
🐮牛腩小窩米線$45
+$15金錢肚
+$9雲吞
+$7通菜
+$15肥牛
(要酸辣,中辣🌶🌶,小米線)

我同男友都好鍾意食雲南米線,但唔係度度都岩口味~搵咗幾間覺得呢間嘅賣相似係我哋鍾意嘅類型,一於就嚟試吓😇餐牌配料嘅選擇多到眼花撩亂😵‍💫 我同男友叫咗好多款😂❤️腩肉,蘿蔔,芫荽,冬菇,春卷酸辣米線 (小小辣少米線) 💰7️⃣3️⃣腩肉係每日限量供應,當然要試下😁夠入味,肉質一絲絲,帶咬口得黎唔韌😋蘿蔔清甜夠淋,但有少少渣,如果可以批深啲就好啦😅芫荽is my favourite😍 個人認為加咗之後個湯底香好多🤭冬菇厚身爽彈,係我中意既口感👍 仲要索晒個湯底爆汁,好食😁反而春卷外層唔脆同唔算彈牙,唔太推薦🙈❤️芥蘭,墨魚頭,豬肚,雞絲,螺旋草酸辣米線 (小小辣) 💰7️⃣9️⃣男友好鍾意食芥蘭,呢度煮得唔會太淋,幾爽脆👍墨魚頭彈牙 (原本想點小食涼拌墨魚頭,不過驚太多食唔晒會浪費🙈)雞絲係好有誠意咁搣到一絲絲,好推介一試!😙豬肚同螺旋草都爽口,唔錯😌⭐️涼拌雲耳 💰2️⃣2️⃣雲耳功效超多👍👍 清血管得黎又補血💯味道偏重蒜味唔太辣,同我expect有啲唔同,但都爽口同幾香既~❤️支裝豆漿 💰8️⃣抵飲!方便拎走又衛生👍可能太忙姐姐安排有啲亂🫣我地同佢講左兩位佢叫我地出面等陣,眼見好多人出咗嚟佢都執好晒啲檯,但都無叫過排隊
我同男友都好鍾意食雲南米線,但唔係度度都岩口味~
搵咗幾間覺得呢間嘅賣相似係我哋鍾意嘅類型,一於就嚟試吓😇

餐牌配料嘅選擇多到眼花撩亂😵‍💫 我同男友叫咗好多款😂

冬菇,蘿蔔,腩肉,魚肉春卷,芫茜,酸辣米線少少辣

腩肉
腩肉係每日限量供應,當然要試下😁
夠入味,肉質一絲絲,帶咬口得黎唔韌😋

蘿蔔清甜夠淋,但有少少渣,如果可以批深啲就好啦😅
冬菇

冬菇厚身爽彈,係我中意既口感👍 仲要索晒個湯底爆汁,好食😁
魚肉春卷

反而春卷外層唔脆同唔算彈牙,唔太推薦🙈

芥蘭,雞絲,螺旋草,豬肚,墨魚頭,酸辣米線少少辣

男友好鍾意食芥蘭,呢度煮得唔會太淋,幾爽脆👍
墨魚頭

雞絲係好有誠意咁搣到一絲絲,好推介一試!😙
豬肚同螺旋草都爽口,唔錯😌

⭐️涼拌雲耳 💰2️⃣2️⃣
涼拌雲耳

雲耳功效超多👍👍 清血管得黎又補血💯
涼拌雲耳

❤️支裝豆漿 💰8️⃣

抵飲!方便拎走又衛生👍

可能太忙姐姐安排有啲亂🫣
我地同佢講左兩位佢叫我地出面等陣,眼見好多人出咗嚟佢都執好晒啲檯,但都無叫過排隊既人入去….
因為天氣太熱過左十分鐘忍唔住問下,原來佢已經唔記得咗/無留意好多人等緊位🥵🥵
希望可以改善下入座安排😞
  • 冬菇
  • 芥蘭
  • 雞絲
2022-07-09 588 瀏覽
大部份時間到大窩口上完運動課以後都會去找吃的,一個人下課的話就很喜歡走到荃灣其中一間米線關注組內討論度比較高的米線專門店買外賣或者坐下來吃,這間已經回訪過一次又一次,還是非常鍾愛的一間 小鍋紅薯粉 $30(可選走辣、酸辣或麻辣) 蘿蔔 $7豬潤 $9豬頸肉 $18繼續吃我最愛的紅薯粉!來一個清湯(走辣)版本,啫辣的朋友可以選酸辣或麻辣啊~ 還有不少配料如芽菜、酸菜、韮菜、蔥跟芫荽,同樣可按喜好剔除不想吃的部份~滑溜而粗身的紅薯粉配清湯也很好吃,由於加入不少酸菜令湯頭帶酸味,清爽又好吃!這裡的配菜多得如吃車仔麵一樣,價錢由$7-$18/份不等,豐儉由人;回訪多次的我最愛點蘿蔔跟豬頸肉,蘿蔔大件而且清甜爽口,豬頸肉醃得好吃,肉質既嫩且脆也有肉汁!這次多點一份豬潤,粉粉的熟得則好,每件都切得中等容易入口~ 最重要是每個餸菜的份量也是相當多,加上每碗薯粉的份量十足,實在超值,這個組合絕對是我最愛的pick啊~ 涼拌墨魚頭 $45雖然平日最愛邊吃薯粉邊吃蒜泥白肉,不過這個涼拌墨魚頭這款小食也是其中一款signature food,試過一次之後就愛上了墨魚頭份量很多,切得厚厚的非常有咬口,夾雜著蒜

小鍋紅薯粉 $30(可選走辣、酸辣或麻辣)
蘿蔔 $7
豬潤 $9
豬頸肉 $18

涼拌墨魚頭 $45
墨魚頭份量很多,切得厚厚的非常有咬口,夾雜著蒜蓉及辣油,偏重口味的要注意一下啊~ 蒜味蠻重,吃罷會變口臭啊,怕尷尬的可以吃完口再漱口吧!

店家位於荃灣近市中心的位置,裝潢也是偏簡單沒有太花巧裝飾,可容納接近三十位客人左右,是有點逼狹,排隊進餐或等候外帶的朋友都要擠滿店外,不過為著這碗好吃的米線/ 薯粉,大家都好像不太介意😂 只要好吃就對了!始終這店的食物的定價都比較親民,份量十足,食物質素也好,吃罷也沒有半點因味精太多而口渴得不停渴水的感覺,已經不知回訪了多少次,現在又想吃啦!
2022-06-25
2022-06-30 662 瀏覽
見到米紙介紹過的雲家小鍋米線,很多荃灣街坊都投票說最好味,也有米線控遠道而來,今晚就去試試。晚上七點半來到,已經全場滿座,一個人堂食比較容易等位。點了魚肉春捲米線$39,加腩肉$10、墨魚頭$15,酸辣湯底小辣。先說酸辣湯,味道超好,夠濃香,但湯清不黏稠,配料酸菜、芽菜、韭菜、肉碎也很多,真的連湯也會喝光光;整碗米線份量多,米線選用幼身米線煙韌而不發水,滑嘟嘟的,質素不錯!墨魚頭幾乎每位客人都會點,原來份量頗多的,煙韌的口感配著酸辣湯超開胃。腩肉有驚喜,一般的米線店,都是薄切腩肉加調味,但這裏是厚切而且大塊,不是細細碎碎的,口感更爽而不乾。微辣味道易入口,推介要試。魚肉春捲,外層炸過,入口很香,裏面魚滑比起一般魚條煙韌,咬下更有口感,調味微鹹,增加香口感覺,不錯!手拍青瓜$22,見到澎湃的蒜蓉已經開心,青瓜份量也不少,用碟分開醋和青瓜,可以調配自己喜歡的酸度,味道篇濃的醬汁,拌著超多蒜蓉,吃完口腔迴盪著蒜蓉味呢!凍檸茶$12,吃完米線和青瓜,都是又辣又夠濃味的,要喝一杯凍檸茶清新口腔,這裏的檸檬厚切,飲品份量大杯,絕對能夠支持吃完整頓晚餐。試過雲家的米線,多人讚是名符其實的,而且份量大

晚上七點半來到,已經全場滿座,一個人堂食比較容易等位。

試過雲家的米線,多人讚是名符其實的,而且份量大,男士也能滿足胃口,值得一再回頭。
2022-06-28
作為「米線控」的我黎到米線集中之地—荃灣搵食,由於早幾日睇左網上報導呢間「雲家小鍋米線」話每一碗米線都係獨立烹調,保證碗碗都夠曬濃味,是米線關注組中討論度最高一間,所以今日決意一試。小鍋米線(酸辣/ 麻辣):配料:芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫荽、重點是可以免費添大量酸菜+ 雞翼+紫菜+ 牛腩:呷一啖湯頭,微酸小辣重點不會太油,有時好怕一層辣油係表面,不會太鹹食落無味精,吾會感到頸渴。雞翼皮嫩肉滑,滷得好入味,紫菜好有咬口增加口感,牛腩偏瘦,但份量多。米線吸曬湯底精華,一啖米線配一啖湯,香濃惹味!小鍋小鍋米線(酸辣/ 麻辣):配料:芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫荽+豬耳+螺旋草:螺旋草有抗氧化作用、仲話有助減肥,豬耳夠曬爽口、食落帶點麻辣味。一定推介酸辣湯底先過癮。涼拌墨魚頭(HKD 43): 大大粒夠曬爽口,拌上爆多蒜蓉油,好多蒜蓉粒增加香氣而且配上黑醋減低油膩感,佐酒小食一流,吾會韌得濟。總結:抵食平民風味足料米線🍜 湯底香濃惹味出眾

總結:
抵食平民風味足料米線🍜
湯底香濃惹味出眾

2022-08-07 0 瀏覽
聽聞荃灣雲家小鍋米線足料好味,今日下就決定同男朋友一齊去試下,點知係一次失望既體驗😰男友叫左一碗魚肉春卷小鍋米線,春卷對半開邊,總共只有三塊,份量實在係少。春卷口感厚實,似食緊一塊冇魚味既麵粉🥲我叫左一碗豬扒小鍋米線,豬扒另上,豬扒份量正常,但塊扒咬落去好硬又好柴,而且碟底頗多油😰😰另外,湯底就不過不失啦,米線份量都足夠。食物質素、味道已經一般,加上店員既服務態度亦唔友善,一開始啊姐冇比餐牌我地,我地要求想要餐牌,佢就好唔耐煩地係隔離枱抽個餐牌過來,我地同隔離枱既客人都呆一呆😂既然標榜得係老字號,希望可以改善下食物既質素啦😕

既然標榜得係老字號,希望可以改善下食物既質素啦😕
魚肉春卷小鍋米線
豬扒小鍋米線
豬扒小鍋米線
2022-08-07
2022-08-07 0 瀏覽
第一次來食叫左兩碗米線加一個小食,好彩早食唔係排長龍。涼拌墨魚頭:$45 呢個價錢都大碟,超好食,墨魚好爽,點埋個汁酸酸甜甜咁,唔會太硬,好鮮味!唔怪之得個個都叫。正😄麻酸辣少辣小鍋米線$30加$9豬潤,不得不讚佢既豬潤,好多,岩岩好,唔會過熟會硬又多,正,個湯有酸菜,好多肉碎,配埋芽菜麵一起食好香,個米線好滑,最重要夠熱。,好開胃。麻辣少辣魚春卷米線$39,麻味重又香,麻辣又有獨特既好食,魚春卷唔同出面食開既,佢呢度比較硬,正!整體來講會再去,比起連鎖店既好食好多。座位迫少少唔緊要,最緊要好食😋
第一次來食叫左兩碗米線加一個小食,好彩早食唔係排長龍。

整體來講會再去,比起連鎖店既好食好多。

座位迫少少唔緊要,最緊要好食😋
睇米線關注組知道荃灣有間好多人推介既米線 於是特登過黎試一試🤩🤩店鋪唔算大 枱同枱之間都有啲逼 環境就唔算好舒適 Menu上可以簡既餸都好多 今次簡咗小鍋紅薯粉配腩肉同豬大腸(麻辣小辣)😋😋😋 呢到既小辣就唔算好辣 大約平時食開譚仔既5小辣咁上下啦 食得辣既朋友可以叫辣少少 佢個辣幾香 唔會好嗆喉唔舒服👍🏻👍🏻有試過係其他米線舖叫薯粉 煮到好淋完全無質感😟😟 呢到既薯粉係超級好食 個texture好滑 好彈牙 軟硬適中😆😆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻啲豬腸都處理得幾好 唔會有啲腥臭味 👍🏻👍🏻而腩肉係偏瘦個種 個人都幾鍾意 無咁肥得黎都唔會好鞋 呢到啲餸 米線 同配菜都比得好大方 唔會話得一兩舊咁好似食極都食唔完🤣🤣食完之後完全明白點解咁多人推介呢間小店😌唯一美中不足係鋪頭真係比較逼 下次經過荃灣都會再過黎食👍🏻👍🏻😋

店鋪唔算大 枱同枱之間都有啲逼 環境就唔算好舒適

食完之後完全明白點解咁多人推介呢間小店😌
唯一美中不足係鋪頭真係比較逼
下次經過荃灣都會再過黎食👍🏻👍🏻😋
2022-08-06 0 瀏覽
【荃灣•雲家小鍋米線】————————————————————————話說呢日熱到傻咗都排隊食米線 #香港人真係好鍾意排隊疫情嚴重時食過外賣 今次一於堂食 排咗15分鐘到🍯|小鍋米線(酸辣)|HKD30配餸揀咗腩肉HKD10同炸醬HKD10配料係多 芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜吸引之處我諗就係湯底濃郁又吾油膩腩肉厚薄亦都相對地平均🍯|魚肉春卷米線|HKD39呢度魚肉春卷都多人叫 口感算彈牙 朋友都鍾意食🍯|涼拌墨魚頭|HKD45好啱夏天食啊 蒜香味道 酸酸地令人不停食墨魚頭又好彈牙 唔怪得咁多人叫🍯|蒜泥白肉|HKD40蒜泥多到唔使錢咁🙈食完呢餐成口蒜味。餐廳環境:📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰消費 HKD200/2人。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🏠 雲家小鍋米線📮 荃灣沙咀道328號328廣場地下G01舖
【荃灣•雲家小鍋米線】
————————————————————————
話說呢日熱到傻咗都排隊食米線
#香港人真係好鍾意排隊
疫情嚴重時食過外賣 今次一於堂食 排咗15分鐘到
🍯|小鍋米線(酸辣)|HKD30
配餸揀咗腩肉HKD10同炸醬HKD10
配料係多 芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜
吸引之處我諗就係湯底濃郁又吾油膩

性價比:💰💰💰💰消費 HKD200/2人

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🏠 雲家小鍋米線
📮 荃灣沙咀道328號328廣場地下G01舖
我同女友本身都係港島返工,收工無拿拿米線癮起,直接過左黎呢間好多網站推薦嘅米線店👻,好在我地都算黎得早, 唔使等位就直接入左去坐👍🏻咁我呢,就叫左小鍋米線 要麻辣 小辣,再要左3個餸(豬大腸 豬軟骨 豬頸肉)兜野一黎作為蔥控嘅我已經胃口大開🤩,即刻就試左啖米線先,我覺得就口感幾好,幾彈,再加上湯底有辣味得黎唔會係嗆喉死辣個種,岩哂啲想食辣得黎就唔想辣到冇哂口感嘅朋友😍,佢湯底另外仲有埋酸菜, 令到飲落肚會好開胃,米線都食多兩淡🤣配餸方面呢,豬頸肉我個人覺得幾好,唔會話入口好肥膩個隻,相反女朋友就覺得太瘦,真係睇你係鍾意邊隻🤤豬大腸就幾腍,唔會話係個隻咬極都咬唔開個隻,呢個配餸都幾推薦👍🏻👍🏻👍🏻豬軟骨就相對普通,可能係我個人鍾意食多啲肥膏腍腍地個隻,不過其實都唔係唔好食,只不過可能豬頸肉豬大腸太搶戲🤣🤣另外我地仲嗌左個小食麻辣豬耳,嗰個相對上就麻麻地喇,落左比較多蒜搞到成碟豬耳咸味好出,但麻辣味就反而冇咩,不過豬耳本身都尚算彈牙嘅😉最後一定要講嘅就係呢間米線舖嘅配餸十分之多!! 好耐都未試過啲配餸係食極都仲有得食😝 豬頸肉大大小小我諗差唔多有成10舊🧐當然就唔係每舊都大大舊啦,豬大腸都

最後一定要講嘅就係呢間米線舖嘅配餸十分之多!! 好耐都未試過啲配餸係食極都仲有得食😝 豬頸肉大大小小我諗差唔多有成10舊🧐當然就唔係每舊都大大舊啦,豬大腸都起碼5舊,隨時仲唔止🤣🤣,總結係十分抵食!!
2022-08-04
  • 秘製豬頸肉
  • 豬大腸
2022-08-01 0 瀏覽
終於同朋友食到e間米線😍好多人推薦滿足既一餐🥳➽雞絲螺旋草米線 $48 麻辣小小辣➽豬軟骨+$10麻辣湯底味道有層次感😚推米線仲要勁多配料 芽菜 韮菜 芫茜 蔥😍夾埋米線一齊食超野味 成碗都食曬😋個人好鐘意雞絲同螺旋草 夾埋米線啖啖肉螺旋草吸曬d汁😋正豬軟骨炆得岩岩好 完全唔會乾同柴😋入口即溶➽豬頸肉小鍋米線 $48 酸辣小小辣➽豬紅 +$9➽燕皮肉餃 +$9豬紅必點😍好入味 同埋吸左酸辣個汁好正豬頸肉分量超級多😳好抵食 食落彈牙 滿足酸辣湯底酸味辣味平衡👍🏻➽涼拌墨魚頭 $45💕必點 墨魚頭爽口彈牙 分量仲要超級多😍涼拌蒜好野味🤤食到停唔到口必點既前菜😋➽油菜 $15芥蘭🫶🏻吸收健康既纖維
終於同朋友食到e間米線😍好多人推薦

➽油菜 $15
芥蘭🫶🏻吸收健康既纖維

2022-07-31
2022-07-30 39 瀏覽
屹立於荃灣多年的雲南米線小店,係我中學年代嘅食堂,門口經常排長龍,咁多年嚟都keep 得住水準👍🏻小鍋紅薯粉🍜 $30本身就有辣肉碎、芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫荽!仲可以揀酸辣/麻辣🌶,湯底濃郁夠香辣!配埋滑溜Q彈既紅薯粉太完美💯涼伴米線🍜 $30非常適合而家🌞大熱天時食,就算冇湯但麻辣汁伴入米線勁惹味👍🏻涼涼地入口超爽😎仲有四十幾款餸可以加配,特別推薦腩肉係每日限量,肥瘦均勻,入味爽口,仲有豬潤、炸醬、豬脷都好正😋麻辣金錢肚 $46夠香夠麻好過癮,金錢肚煮得就軟腍又入味!涼拌墨魚頭 $45必食推介💥勁爽口彈牙,加上蒜蓉、醬汁食到停唔到口😍價錢算平,但分量十足,好味又抵食!

小鍋紅薯粉🍜 $30

涼伴米線🍜 $30

麻辣金錢肚 $46
夠香夠麻好過癮,金錢肚煮得就軟腍又入味!

涼拌墨魚頭 $45
必食推介💥勁爽口彈牙,加上蒜蓉、醬汁食到停唔到口😍

價錢算平,但分量十足,好味又抵食!
  • 涼拌墨魚頭
  • 腩肉
  • 小鍋米線
雲家係我最鍾意嘅米線舖🧡每次米線癮發作就會特登過黎食😋跟住google map行個地址都易搵😆遠處見到好多紅燈籠掛係門口就知就快行到去雲家喇🐣🐟魚肉春卷米線 酸辣小辣 $39+🥤凍阿華田 $12湯底夠酸同埋好惹味😻而且濃郁得黎又唔會過油🧡湯嘅色澤望起嚟都好吸引!雲家嘅小辣係三哥嘅十小辣💗小辣對我黎講係岩岩好!🤤有少少辣味又唔會食到個胃唔舒服~米線方面~呢度啲米線係幼身米線🥴我最鐘意食幼身米線因為可以掛多啲湯汁🤤呢度嘅米線唔算係好彈牙🐥可能係因為煮耐左少少🤏口感係彈牙同開始變淋嘅中間位🤭但係整體黎講係唔錯的!今次淨係叫左一個餸🙈因為每次叫兩個餸都會好飽🤭我最鐘意食呢度嘅魚肉春卷🤤基本上每次黎都係叫呢個餸🐟魚肉春卷嘅口感好似食嘅墨魚丸咁😻好軟又有少少粘粘地嘅感覺🥴而且好香魚味🤤jeng!注意⚠️唔鐘意食芫茜嘅朋友記得叫走芫茜呀🤭好食指數👅: 9/10推薦指數👍🏻:10/10
雲家係我最鍾意嘅米線舖🧡每次米線癮發作就會特登過黎食😋

好食指數👅: 9/10
推薦指數👍🏻:10/10

魚肉春卷米線
  • 魚肉春卷
位於荃灣的人氣米線店,主要就是米線麵食,有熱拌、涼拌、酸辣小鍋米線、重慶酸辣粉等,另外還提供了不同的小食。米線店環境簡單,面積不太大,座位也蠻逼狹,繁忙時分,出面都排滿人等候及外賣。小鍋米線:雞絲螺旋草米線湯底:麻辣配餸:墨魚丸、腐竹、雲吞份量十分多,配菜都蓋得滿滿,加上小鍋米線本身已配上芽菜、酸菜、韭菜、蔥、芫茜、辣豬肉碎,可以自選麻辣度。螺旋草營養價值高,很有口感。雞絲撕得很細緻,一絲一絲。米線幼身,很掛湯,而且質感煙韌。墨魚丸彈牙;腐竹吸滿湯底精華;雲吞皮偏厚,入面有菜肉餡料。特色小食:涼拌墨魚頭墨魚頭爽彈,調味醬料有辣醬油、黑醋及大量的蒜蓉,所以蒜味重,辣勁十足,且帶點酸味,特別開胃。
小鍋米線:雞絲螺旋草米線

湯底:麻辣

配餸:墨魚丸、腐竹、雲吞

螺旋草營養價值高,很有口感。
雞絲撕得很細緻,一絲一絲。米線幼身,很掛湯,而且質感煙韌。
墨魚丸彈牙;腐竹吸滿湯底精華;雲吞皮偏厚,入面有菜肉餡料。
特色小食:涼拌墨魚頭

墨魚頭爽彈,
2022-07-25 39 瀏覽
🕖時段-星期四夜晚7:30到前面有4個人排緊 不過10分鐘左右就入得 都幾full _▫️小鍋米線 $30湯底我揀左酸辣BB辣 朋友就食唔辣我地每人揀左3個餸👉🏼豬頸肉 腩肉 螺旋草 魚肉春卷魚腐 雞絲 _以下分享top3 💁🏻‍♀️🔸No.1! 豬頸肉($18)差不多係兩個餸既價錢, 但值得! 豬頸肉厚薄適中 咬落唔韌 同好入味😋🔸No.2! 腩肉 ($10)少少辣但我可食到😀 滷得好香口👍🏻 留意呢度既腩肉係瘦的 無咩肥部分 我自己就鐘意瘦既腩肉(平時如果啲腩肉太肥會特登整走肥個啲位😂) 呢度既腩肉瘦得來又唔會好實好鞋 啱我! 不過我朋友就食慣肥腩肉就不太喜歡呢個😌🔸No.3! 螺旋草 ($9) 平時唔多米線店有得揀螺旋草 就係海帶口感再soak咗湯底嘅味道 份量都幾多 有座小山丘咁⛰ _▫️蒜泥白肉 $40呢碟既肉肥瘦均勻啲 有勁多蒜泥鋪係肉上面🧄連埋本身碟醬油真係重口味之選! _🍽環境主要係四人枱 如果2人就用膠板隔開
🕖時段-星期四夜晚

▫️小鍋米線 $30
湯底我揀左酸辣BB辣 朋友就食唔辣

以下分享top3 💁🏻‍♀️
🔸No.1! 豬頸肉($18)
🔸No.2! 腩肉 ($10)
🔸No.3! 螺旋草 ($9)
小鍋米線  酸辣(BB辣)
腩肉
小鍋米線  (唔辣)
豬頸肉

▫️蒜泥白肉 $40

🍽環境
主要係四人枱 如果2人就用膠板隔開
小鍋米線  酸辣(BB辣)
腩肉
小鍋米線  (唔辣)
豬頸肉
  • 秘製豬頸肉