2022-07-25
炎炎夏日☀️,同朋友玩咗成日好攰,諗住食碗粉麵然後返屋企,佢帶我嚟呢間人氣🔥米線店。佢話今日好彩,只係等咗幾分鐘。我點咗:🍲小窩紅薯粉$32+$10腩肉🐷+$7芥蘭 🥬(要麻辣,小辣🌶,小粉)第一次嚟食,先點小辣試吓先,湯底唔錯,麻香有層次,腩肉燜得好入味。配菜好多好慷慨,真係淡淡都食到肉碎、酸菜、芽菜及韮菜,口感濃郁,又麻又辣好過穩。🐙涼拌墨魚頭$45以蒜蓉、炸蒜、醬油等涼拌,蒜味很香,墨魚頭彈牙好味,味道口感兼備。朋友就點咗:🐮牛腩小窩米線$45+$15金錢肚+$9雲吞+$7通菜+$15肥牛 (要酸辣,中辣🌶🌶,小米線)湯底、辣度按客人喜歡,碗碗特製,幾好。朋友對碗酸辣都好滿意,好豐盛地上枱,夠辣,酸辣亦平衡,肥牛新鮮,而且份量都唔少;金錢肚彈牙;牛腩夠稔,再飲啖冰凍「豆漿+$8/支」,好爽😄。每人一百蚊$100 ,飽到捧住個肚走🤭,下次有機會我都試吓中辣先~
我點咗:
🍲小窩紅薯粉$32
+$10腩肉🐷
+$7芥蘭 🥬
(要麻辣,小辣🌶,小粉)
🐙涼拌墨魚頭$45
朋友就點咗:
🐮牛腩小窩米線$45
+$15金錢肚
+$9雲吞
+$7通菜
+$15肥牛
(要酸辣,中辣🌶🌶,小米線)