2021-11-01
荃灣多米線店就係人都知,今日就是其中一間好出名嘅雲家結果係冇令人失望㗎!叫左一碗蘿蔔雞絲腩肉酸辣米線同螺旋藻豬軟骨冬菇麻辣米線,同樣都係小辣。一上枱,俾佢個份量嚇親,超級多先講下湯底,兩款既湯底都係好惹味,夠酸,夠麻辣唔會太咸,重點係食完都唔會好口乾,證明冇落味精至於係配料方面,覺得豬軟骨同腩肉夠淋同入味,而且肥瘦均勻,難怪呢兩樣配料都係必點的肉類。係蔬菜類方面,蘿蔔鮮甜,螺旋藻夠爽我地除咗叫左兩碗麵之外,仲叫左兩樣小食,分別係涼拌墨魚頭同炸春卷。涼拌墨魚頭非常有驚喜,新鮮爽口彈牙,再配合佢嘅秘製醬汁,係外面的確好但食到!所以覺得呢個係必要嘅消息炸春卷係好脆口,熱辣辣食,都唔差嫁食米線當然唔少得嘅係飲嘢啦,叫左凍檸茶同凍檸七,係完美既句號。額外提點一下,如果胃口比較細嘅人而又想試多d送,可以叫小米線嫁,唔好浪費呀嘛