2024-02-09 31 瀏覽
呢日星期六1點幾嚟到,已經排長龍,等左20分鐘左右,終於有得食。座位唔算好多,都幾逼。自己scan qr code落單飲品要加錢,凍檸檬梳打,跟餐+$12姫松茸竹笙花膠雞米線 $78姫松茸幾濃味,花膠算淋,雞湯都有味但唔算好濃雞味,啲雞都算滑椰子雞米線個湯好濃椰子味,不過啲椰子勁硬蜜糖雞翼,幾大隻,皮仲好脆,狂點蜜糖仲好食黑松露醬薯條薯條好食好脆,不過偏短,個醬好食好香,不過冇乜黑松露味小食比雞湯麵好食

飲品要加錢,凍檸檬梳打,跟餐+$12

姫松茸竹笙花膠雞米線 $78

椰子雞米線
個湯好濃椰子味,不過啲椰子勁硬

蜜糖雞翼,幾大隻,皮仲好脆,狂點蜜糖仲好食

黑松露醬薯條
薯條好食好脆,不過偏短,個醬好食好香,不過冇乜黑松露味

小食比雞湯麵好食
2024-02-03
2024-02-08 29 瀏覽
📍雞駅#5🫶🏻係最高環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-姬松茸竹笙花膠雞米線 -$82滿滿嘅蛋白質 幾乎有4/5塊嘅花膠 而且都厚實同黏口 好滑 竹笙同姬松茸都好掛湯 湯底係雞湯 而且食完唔會狂飲水 水煮牛肉米線 -$76水煮唔算好辣 而且牛肉係打邊爐嘅肥牛片 米線軟硬適中 香草雞翼 -$42炸粉好簿 食落唔會好乾 而且放左一陣都係脆卜卜 香草牛油醬好香
📍雞駅

水煮牛肉米線 -$76
水煮唔算好辣 而且牛肉係打邊爐嘅肥牛片 米線軟硬適中

香草雞翼 -$42

2024-02-06 27 瀏覽
🐓人氣花膠雞米線🥳每次嚟駱駝漆搵食都見到呢間門口排住長長人龍🤯 今次請屋企人嚟食 等咗15分鐘左右就可以入座😌🐥藥膳黃酒花膠雞上海麵 $81一上菜已經聞到淡淡藥材味🤤 雞髀伴以花膠 雲耳 蟲草花 好足料🥰 我地加錢轉咗上海麵 麵質咬落彈牙 煮得啱啱好😬 加上湯底濃郁 有少少酒味 雞髀滑 花膠腍 好味😋🍄姬松茸竹笙花膠雞米線 $78雞胸伴以花膠 姬松茸 竹笙 蟲草花 雲耳 比起藥膳 呢款米線 雞湯味會更突出🤩 就算係雞胸 都好滑 煮嘅時間控制得好好 唔鞋👍🍗悍匪雞翼 $42一碟有4隻 雞翼炸得香脆乾身 面頭灑上少量調味粉 淡淡胡椒孜然味 唔錯唔錯🫡-📍雞駅花膠雞米線專門店觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室
🐓人氣花膠雞米線🥳

🐥藥膳黃酒花膠雞上海麵 $81

🍄姬松茸竹笙花膠雞米線 $78

🍗悍匪雞翼 $42
📍雞駅花膠雞米線專門店
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室
2024-02-06 47 瀏覽
觀塘駱駝漆大廈又搵到一間抵食靚嘢主打花膠雞米線我哋叫咗2個主打+1個小食🤤花膠雞煲翅配白飯:🤩上枱就俾大舊翅吸引住🤤旁邊仲有幾塊大花膠,又厚又滑,而且仲吸晒D雞湯。仲有翅,好大塊,唔會散晒👍🏻雞肉又嫩滑,用個湯配白飯,真係食2碗飯都得😂好好味椰子雞米線:好香甜椰子味,個湯底係乳白色,味道甘香甜滑🤣未開始食米線,已經俾我飲左半碗湯。一匙羹湯加埋米線咁食,簡直滑上加滑👍🏻仲有金磚豆腐:外脆內滑👍🏻一樣都咁出色價錢亦唔算貴,呢個價可以飲到靚湯,食到嫩雞👍🏻🤩超值
觀塘駱駝漆大廈又搵到一間抵食靚嘢
主打花膠雞米線

我哋叫咗2個主打+1個小食🤤

花膠雞煲翅

仲有翅,好大塊,唔會散晒👍🏻

雞肉又嫩滑,用個湯配白飯,真係食2碗飯都得😂好好味

椰子雞米線:好香甜椰子味,個湯底係乳白色,味道甘香甜滑🤣
未開始食米線,已經俾我飲左半碗湯。
一匙羹湯加埋米線咁食,簡直滑上加滑👍🏻

仲有金磚豆腐:外脆內滑👍🏻一樣都咁出色
金磚豆腐

價錢亦唔算貴,呢個價可以飲到靚湯,食到嫩雞👍🏻🤩超值
花膠雞煲翅
金磚豆腐
2024-02-05 20 瀏覽
朋友仔想食花膠雞米線,知道有幾間都出名,但係朋友推介呢間,話真係好原汁原味,果然真係無令我失望🤣1️⃣🍜藥膳黃酒花膠雞米線($68)本身見到個湯底,expect係一碗雞湯味較重既米線,但當聞完同埋試完之後,真係唔同感覺🫣好濃郁既黃酒味~而且都有好多藥材,我自己都鐘意食🤣而且仲有幾塊大大既花雞,好足料👍🏻2️⃣🍜姬松茸竹笙花膠雞米線($78)呢碗相當比較清淡少少❤好突顯出姬松茸既香味~ 而且竹笙、花膠都好入味,食既時候啖啖都係湯既味😍而最欣賞既係佢雞既份量! 就算無加錢轉雞髀,都咁岩有雞髀肉既位置❤ 好滿足丫!3️⃣🐓悍匪雞翼($42)呢碟姐係胡椒孜然雞翼🤣雞翼預先醃左,所以好夠味,加上孜然粉同埋炸過黎,所以係超級香脆! 食過番尋味😍4️⃣🍤蟹肉忌廉薯餅($38)欣賞佢炸得岩岩好,外脆內軟,一咬開滿滿都是蟹肉忌廉~ 而且仲食到有真蟹肉❤ 呢個份量兩人食岩岩好,每人食到一舊半🤣過晒口癮!

1️⃣🍜藥膳黃酒花膠雞米線($68)

2️⃣🍜姬松茸竹笙花膠雞米線($78)

3️⃣🐓悍匪雞翼($42)

4️⃣🍤蟹肉忌廉薯餅($38)
2024-02-05 16 瀏覽
工廠又搵好西食😆咁凍嘅天氣好啱食啲驅寒又熱辣辣嘅嘢食!搵到間又唔算貴米線😚👍🏼胡椒豬肚雞上海麵 $65簡直係我至愛😆2樣最愛嘅野放埋一齊,一次過滿足我2個願望!胡椒豬肚湯好濃味,夠哂辣,開頭熱辣辣食嘅食覺得超辣,反而後尾食上黎就舒服好多🤭雞竟然係有雞髀部分呀,好嫩好juicy👍🏼啲皮勁黃好正!我轉咗上海麵,佢話係每日鮮打💕好味!配湯食一流呀!!藥膳黃酒花膠雞米線 $68里個signature!!湯味相對無咁濃味,但食到黃酒味嘅!花膠有3塊,屬於爽口類型!食落佢好養生,好健康!金磚豆腐 $42見好多人推!好少外面有得食🤭脆卜卜,唔會好油!入口即溶!正呀好食!!麻藥蛋 $28勁唐心!不過略略覺得太重麻油味!

胡椒豬肚雞上海麵 $65

藥膳黃酒花膠雞米線 $68

金磚豆腐 $42

麻藥蛋 $28
勁唐心!不過略略覺得太重麻油味!
  • 金磚豆腐
  • 胡椒豬肚雞米線
2024-02-01 39 瀏覽
工廈搵食真係隨時發現好野,見到門口大排長龍,好似我呢啲慕名而來嘅人就係為咗試試呢度嘅雞湯米線。我諗呢度除咗因為真材實料,仲因為價錢非常公道,一碗米線都係六十零蚊,我哋仲有叫咗招牌雞湯花膠米線,一嚟到先飲飲佢嘅雞湯,真係超級濃郁,係超級濃郁超級濃郁(重要嘅事真係要講三次)真係好好味,再試下花膠,同埋食啖雞,加$10有雞脾,嘩,雞肉有驚艷到我了,好耐冇試過喺出面食雞係有雞味仲要滑do do㗎!另外叫咗一碗胡椒豬肚雞米線,多咗豬肚多樣餸,湯底少少會胡椒辣味,都幾惹味,不過下次如果比我再揀,我都係食返招牌雞湯,另外叫咗個小食椒鹽粟米,食起上嚟好方便,而且粟米都算甜,加上椒鹽嘅香味,都算係一個幾特別嘅小食,不過我依然離唔開雞湯嘅誘惑,最後一啖雞湯一啖粟米,成碗雞湯飲到底,真係超級好味,實在太滿足了!

2024-01-24 32 瀏覽
今日去咗觀塘駱駝漆大廈,落到去1樓專程搵雞駅花膠雞米線專門店嚟試下,試左招牌花膠雞米線同胡椒豬肚雞米線。先講胡椒豬肚雞米線,一嘗湯底好重胡椒味,食落幾辣口,豬肚都唔算難咬,雞件都算大件抵食。招牌花膠雞米線相對比較淡味,花膠幾大舊。

招牌花膠雞米線相對比較淡味,花膠幾大舊。
#MC帶你去觀塘.觀塘返工真係好多好嘢食,淨係駱駝漆大廈都已經係美食集中地,中西港日韓既餐廳都應有盡有,今次揀咗其中一間熱門餐廳,位於一樓嘅米線專門店。.✨ 雞駅花膠雞米線專門店主打雞湯米線🐥,以三黃雞,豬筒骨,鯊魚軟骨及西施骨熬成雞湯底。.✨ 排隊晚市6點幾已經開始有人龍🧑‍🤝‍🧑👫,大約等10分鐘先入座。雖然店鋪樓面唔大,但用QR cod 落單,而且上菜速度都算快,所以翻枱都幾快👍🏻。.🥢 姬松茸竹笙花膠雞米線 $78真材實料‼️養生之選‼️有三至四件嫩滑雞件🍖,配姬松茸、竹笙、花膠、蟲草花。兩大塊花膠😍,雖然唔係大件,但勝在夠厚身,食落爽滑彈牙😋。湯底呈淺奶白色帶少少雞油🫧,湯底十分鮮甜帶淡淡姬松茸菇菌嘅香甜味,飲曬都唔會口渴🥰。.🥢 胡椒豬肚雞米線 $60(加$10轉雞髀)鐘意重口味少少嘅,絕對要試下依個‼️唔係單單胡椒粒或者胡椒粉,胡椒味香濃🤤,好夠胡椒味道,恰到好處👍🏻。雞件(雞髀肉)真係好嫩滑,近骨位位置好有雞味🤭,豬肚夠曬爽口唔韌☺️。米線唔會太腍身或太軟,正常發揮👌🏻。.🥢 悍匪雞翼(胡椒孜然) $42生炸雞翼‼️炸粉好薄,酥脆可口😚,肉汁滿滿💦,又唔會油淋淋。胡椒、孜然粉就灑
#MC帶你去觀塘

✨ 雞駅花膠雞米線專門店

✨ 排隊

🥢 姬松茸竹笙花膠雞米線 $78

胡椒豬肚雞米線

🥢 胡椒豬肚雞米線 $60(加$10轉雞髀)

🥢 悍匪雞翼(胡椒孜然) $42
炸雞翼‼️炸粉好薄,酥脆可口😚,肉汁滿滿💦,又唔會油淋淋。胡椒、孜然粉就灑係外皮上面,超好味🥰!
悍匪雞翼

🥢 凍檸茶(跟餐加配 $8)
2024-01-18
2024-01-21 44 瀏覽
平日lunch 排長龍,好彩我一個人食又唔介意搭枱,好快有位。餐牌都有好多選擇,我就決定食好d花膠雞湯翅配飯 $98 :雞湯清甜唔油膩,雞肉嫩滑,花膠一般無黏口感覺,翅應該係浸唔夠,較硬😐但...下次我會再試其他,如米線

餐牌都有好多選擇,我就決定食好d

花膠雞湯翅配飯 $98 :

但...下次我會再試其他,如米線
2024-01-20 31 瀏覽
- 雞駅花膠雞米線專門店 @ 觀塘 -又嚟到觀塘搵食喇🤣 近排都仲係涼涼哋,最啱食啲有湯既熱食🧐 今次就試吓呢個花膠雞米線專門店😆招牌花膠雞米線//藥饍黃酒花膠雞米線湯底一睇就知落足料,有好濃郁既雞味😆配料方面有雲耳同蟲蟲花等等,全部都係對身體好既食材😋而藥饍湯底就比招牌既多咗紅棗等等既藥材,平時鍾意酒香味既朋友一定要試吓😆除咗米線之外,大家仲可以試吓佢既手打上海麵😙上海麵比起米線更加彈牙有彈性😙雞件份量亦都好多,食落唔會嚡,而且仲吸咗d湯既味,特別係藥饍嗰款,食落好似平時既花雕雞咁,好好味😆花膠份量唔少,而且每片都好厚😍係煮得耐都仲係爽口嗰款花膠😋😋麻藥蛋一見到啲溏心就知佢一定好好味😆 除咗溏心好食之外,佢仲有麻油香味,配埋蔥粒一齊食就更清爽😋值得一讚既係枱面仲有骨碟俾客人自取,十分細心😆 而且麵既份量都唔細,一定夠晒飽🤣🤣味道 🤩🤩🤩🤩性價比 🤩🤩🤩🤩📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室
- 雞駅花膠雞米線專門店 @ 觀塘 -

性價比 🤩🤩🤩🤩

📍
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室
2024-01-18 30 瀏覽
湯底濃郁,小食豆腐勁正🪑環境座位:地段方便,有時要等位,但係好在店員服務好好。未食過的話好推介黎食。呢間鋪有d電話台係收得唔太好,不過另一方面黎睇,就變左可以慢慢品嚐美食
  • 炸豆腐
2024-01-16 33 瀏覽
試左💖💖🐔招牌花膠雞米線份量都多,有5-6件雞,仲有隻雞翼,而花膠都有3大片,雞湯不錯👍🏻👍🏻另外推介🍋冰糖燉檸檬甜度岩岩好,好潤喉🥰🥰又好飲
試左💖💖

🐔招牌花膠雞米線

另外推介
🍋冰糖燉檸檬
甜度岩岩好,好潤喉🥰🥰又好飲
  • 冰糖燉檸檬
2024-01-13 65 瀏覽
想試呢間雞駅好耐,但次次都錯過今次終於可以試到啦餐廳唔止全場爆滿,外面仲有人排隊,今時今日喺香港,呢啲場面真係好少見餐廳是雞肉米線為主打,但用上多款養生食材,除咗主打嘅花膠雞,仲有藥膳黃酒湯底,人蔘雞,姬松茸竹笙花膠,仲只是平民價錢,難怪咁旺場胡椒豬肚雞米線湯底非常濃郁,滿滿嘅胡椒香味,但又不嗆喉,先來一啖湯,全身暖洋洋加埋嫩滑雞件,超淋豬肚,好味又飽肚麻藥雞撈麵上枱已傳來一陣超香嘅麻油味,麵條混醬汁非常惹味。麻藥蛋超超超正,蛋入哂味,又滑,溏心蛋黃正。蜜糖雞翼炸得非常香脆,皮脆肉滑,加埋蛋黃醬,好味👍🏻👍🏻 麵食加4蚊有熱飲,加8蚊有凍飲,好抵飲。每張枱仲放有骨碟,好細心呀真係好味到清哂架呢店食物水準高,味道好,價錢抵,絕對會再回訪
想試呢間雞駅好耐,但次次都錯過
今次終於可以試到啦

胡椒豬肚雞米線
加埋嫩滑雞件,超淋豬肚,好味又飽肚

麻藥雞撈麵

蜜糖雞翼炸得非常香脆,皮脆肉滑,加埋蛋黃醬,好味👍🏻👍🏻

麵食加4蚊有熱飲,加8蚊有凍飲,好抵飲。

每張枱仲放有骨碟,好細心呀

真係好味到清哂架

呢店食物水準高,味道好,價錢抵,絕對會再回訪

2024-01-11
  • 胡椒豬肚雞米線
  • 麻藥雞撈麵
觀塘雞駅花膠雞湯米線專門店🥰走進店裡,你會被一股濃郁的香氣所吸引。這股香氣正是來自於這裡的招牌菜——花膠雞湯米線。這道菜選用上等花膠、雞肉和多種香料熬制而成,湯色金黃,味道濃郁,米線滑嫩爽口,絕對是一道讓人回味無窮的美食。除了花膠雞湯米線,這裡的明太子雞翼也是一道不容錯過的美食。明太子賦予了雞翼一種獨特的口感和香氣。咬一口下去,香脆的外皮和鮮嫩的雞肉完美結合,讓人忍不住一口接一口。店鋪地址在觀塘地鐵站附近,交通十分便利。
觀塘雞駅花膠雞湯米線專門店🥰

店鋪地址在觀塘地鐵站附近,交通十分便利。