2021-12-08 6 瀏覽
平時上網成日見到D人係韓國食大大隻韓式熱狗已經覺得好吸引~~本來以為淨係得韓國有得食....點知今日經過旺角俾我見到香港都呢款狗!!!好興奮即刻買黎食丫店家提供多款醬汁~~~薯條鴛鴦芝腸最鍾意呢款熱狗包~~表面既粒粒薯條炸得非常香脆, 再加上內裏滿滿既拉絲芝士, 口感豐富!!!入面有埋腸仔就更加正, 口感更有層次不過食左半個包先食到腸仔, 如果腸仔係一整條就更好喇鴛鴦芝腸雖然冇粒粒薯條係表面, 但呢款既炸法外皮就比較鬆脆~內裏都係有澎湃既拉絲芝士同腸仔~~如果唔想太飽或太且膩既朋友都可以揀呢款年糕香腸串每串有年糕香腸各3條~年糕外脆內軟, 好煙韌好有咬口香腸燒得好香, 外皮卜卜脆加埋店家既秘製醬汁好味道!!芝士球芝士球非常有驚喜!!! 整粒波煙韌Q彈都一個點, 而且外脆內軟, 芝士味適中帶微甜~一定推薦俾鍾意煙韌口感既朋友們!!!炸薯條炸薯條係粗波浪薯條黎~即叫即炸熱辣辣熱狗點埋醬唔止靚, 仲好好味呢~~年糕香腸串脹卜卜芝士球~~
好興奮即刻買黎食丫

店家提供多款醬汁~~~
薯條鴛鴦芝腸
最鍾意呢款熱狗包~~
入面有埋腸仔就更加正, 口感更有層次

不過食左半個包先食到腸仔, 如果腸仔係一整條就更好喇

鴛鴦芝腸
雖然冇粒粒薯條係表面, 但呢款既炸法外皮就比較鬆脆~
內裏都係有澎湃既拉絲芝士同腸仔~~
如果唔想太飽或太且膩既朋友都可以揀呢款

年糕香腸串
每串有年糕香腸各3條~
年糕外脆內軟, 好煙韌好有咬口

香腸燒得好香, 外皮卜卜脆

加埋店家既秘製醬汁好味道!!

芝士球
芝士球非常有驚喜!!!
一定推薦俾鍾意煙韌口感既朋友們!!!

炸薯條
炸薯條係粗波浪薯條黎~
即叫即炸熱辣辣

熱狗點埋醬唔止靚, 仲好好味呢~~
年糕香腸串

脹卜卜芝士球~~
  • 芝士球
  • 年糕香腸串
  • 薯條鴛鴦芝腸
2021-12-08 8 瀏覽
經過旺角見到有韓國拉絲熱狗腸當然買幾條和家人分享最化算是熱狗組合任意熱狗四個組合$120♥️薯條鴛鴦芝腸(原本$38)實物非常大件而且與圖片相同!真實情度100%外面的薯條粒炸得十分脆口🧡雙重芝士拉絲(原本$34)我愛芝士🥰🥰🥰🥰🥰兩種芝士兩種口感濃郁程度倍增喜歡芝士的朋友絕不會覺得膩💛水牛芝士拉絲(原本$32)水牛芝士濃度較高拉絲的程度絕不遜色💚鴛鴦芝腸(原本$34)芝士球3粒$25常常見到韓國終藝節目都會出現的芝士球今天不用去韓國都試到啦!這家韓國小食店全是韓國進口芝士球拉絲阿里郎玫瑰炒年糕$35有魚糕!去韓國必食的街頭小食之一這次玫瑰炒年糕做得很濕潤一點都不硬年糕吃起來十分軟糯總結:男店員十分熱心介紹食物還推介幾款受歡迎的食物見我喜歡影相還特地擺好場景十分貼心📍 阿里郎熱狗棒 (旺角)旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

經過旺角見到有韓國拉絲熱狗腸
當然買幾條和家人分享
最化算是熱狗組合
任意熱狗四個組合$120
♥️薯條鴛鴦芝腸(原本$38)
實物非常大件
而且與圖片相同!
真實情度100%
外面的薯條粒炸得十分脆口

🧡雙重芝士拉絲(原本$34)
我愛芝士🥰🥰🥰🥰🥰
兩種芝士兩種口感
濃郁程度倍增
喜歡芝士的朋友絕不會覺得膩

💛水牛芝士拉絲(原本$32)
水牛芝士濃度較高
拉絲的程度絕不遜色

💚鴛鴦芝腸(原本$34)

芝士球3粒$25
常常見到韓國終藝節目都會出現的芝士球
今天不用去韓國都試到啦!
這家韓國小食店全是韓國進口

總結:男店員十分熱心介紹食物
還推介幾款受歡迎的食物
見我喜歡影相還特地擺好場景
十分貼心

📍 阿里郎熱狗棒 (旺角)
旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖
  • 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
  • 水牛芝士拉絲熱狗棒
2021-12-07 190 瀏覽
來到旺角行到肚餓,見到好多學生哥放學時間幫襯呢間阿里郎熱狗棒,自己都好耐冇去韓國旅行食小食,點左熱狗棒、芝士球、年糕串同飲品返屋企和家人分享﹗打卡位薯條鴛鴦芝腸:真係好有份量,外面係粗身香脆薯仔粒,包住頂層芝士、底下腸仔,層次感豐富,雙重芝士拉絲:有車打芝士同Mozzarella,芝味爆棚~店員會問需唔需要加砂糖,另外自己亦可以隨意加入不同調味粉同醬料,自行添加茄汁、蜂蜜芥末醬、車打芝士醬和甜辣醬等,混出個性化熱狗棒﹗芝士球圓潤飽滿,咬落好煙韌,入面有不少芝士饀,一粒都好飽肚!年糕香腸串:醬汁咸鮮惹味,茄汁同沙律醬,炸過年糕仍舊煙韌,香腸脆彈,獨特滋味玫瑰炒年糕$35:玫瑰醬汁不少,辣汁香濃惹味,自己心心念念韓國魚糕片都不少,年糕煙韌Q軟﹗西柚飲品 $22:店舖自家製,有蜜桃、西柚同青提子三款口味,將果醬加上冰塊再倒入梳打水溝勻而成特飲。見到有少許幼少西柚絲,飲完解膩開胃﹗

打卡位

薯條鴛鴦芝腸

雙重芝士拉絲:有車打芝士同Mozzarella,芝味爆棚~

玫瑰炒年糕

外賣自取
玫瑰炒年糕
2021-12-05 18 瀏覽
喺旺角成日經過呢間舖頭都好想試,今次同朋友決定一齊試吓🤣當日下晝一點幾去到,舖頭都幾多人等緊,同朋友叫咗個2號熱狗同埋8號熱狗,兩款熱狗個表面都炸到好脆,舖頭仲有唔同醬汁同埋調味料比你自己落,非常貼心!所有熱狗都係即叫即炸,食落去熱辣辣,非常一流,兩款熱狗咬落去嘅時候都做咗拉絲嘅效果🥰,個人比較鍾意食2號熱狗多啲,出面有一啲薯條粒,令到熱狗食落去嘅口感更有層次🤣除咗熱狗之外,舖頭仲有一啲特別嘅小食,我哋叫咗個芝士波波試吓,芝士波波都炸得幾香口,味道正常,但係一定要趁熱食!另外我哋仲叫咗個炒年糕,呢度嘅炒年糕幾特別,係玫瑰炒年糕,年糕食落去煙煙銀銀,個人幾鍾意食佢個醬汁,配埋年糕一齊食幾惹味🤣最後叫咗兩款唔同嘅特飲,分別有蜜桃味同埋柚子味,飲品都幾大樽,個人幾鍾意蜜桃味,大家都可以試吓!

2021-12-05 9 瀏覽
呢間嚟自韓國嘅阿里郎熱狗店有多款芝士熱狗棒仲有多款韓國街頭小食🇰🇷好啱口痕掃街食呀!-🔸自選熱狗棒+炒年糕+飲品套餐($58)套餐幾豐富抵食👍🏻芝薯拉絲熱狗棒外層有切粒薯條咬落有層次感,口感更脆呢!內餡全部都係芝士芝士可拉成絲,啱哂芝士控呀🧀年糕係指定嘅🌹玫瑰炒年糕口味比起傳統嘅韓式炒年糕多咗層忌廉汁味醬汁加咗玫瑰花瓣但花香味唔算突出喔!柚子味梳打清新唔太甜解渴一流💕🔸自選熱狗棒+飲品套餐($48)車打芝士熱狗棒以香腸及芝士做餡外面以麵粉及米糠一齊炸色澤金黃,仲撒上咗黑芝麻喔!咬落層次感富豐同埋要小心腸仔爆汁燙口呀!而飲品就揀咗桃味梳打香甜可口,唔錯呀❣️除咗柚子同桃味梳打,另有提子口味可選擇!
呢間嚟自韓國嘅阿里郎熱狗店
有多款芝士熱狗棒
仲有多款韓國街頭小食🇰🇷
好啱口痕掃街食呀!

🔸自選熱狗棒+炒年糕+飲品套餐($58)
套餐幾豐富抵食👍🏻
芝薯拉絲熱狗棒外層有切粒薯條
咬落有層次感,口感更脆呢!
內餡全部都係芝士
芝士可拉成絲,啱哂芝士控呀🧀
年糕係指定嘅🌹玫瑰炒年糕口味
比起傳統嘅韓式炒年糕多咗層忌廉汁味
醬汁加咗玫瑰花瓣
但花香味唔算突出喔!
柚子味梳打清新唔太甜
解渴一流💕

🔸自選熱狗棒+飲品套餐($48)
車打芝士熱狗棒以香腸及芝士做餡
外面以麵粉及米糠一齊炸
色澤金黃,仲撒上咗黑芝麻喔!
咬落層次感富豐
同埋要小心腸仔爆汁燙口呀!
而飲品就揀咗桃味梳打
香甜可口,唔錯呀❣️
除咗柚子同桃味梳打,另有提子口味可選擇!
店鋪:阿里郎熱狗棒 (旺角)地址:旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖除咗台灣之外🇹🇼,韓國同樣有好多街頭小食🇰🇷,為人熟悉嘅緊喺有魚糕湯、炸雞🍗、紫菜包飯、炒年糕等等啦,而唔知你知唔知芝士熱狗都喺當地嘅人氣美食呢?呢間喺韓國好火熱嘅阿里郎熱狗由韓國開到嚟香港旺角🇭🇰,除咗帶嚟8️⃣款特色熱狗棒之外,仲有炒年糕、芝士球、炸薯條等小食,而店鋪所用嘅食材同貨源都喺由韓國運到香港🛬,希望大家都可以食到最接近韓國店嘅口味👍✝️熱狗&炒年糕套餐 $58散買一條熱狗棒要$28-$38不等,呢個套餐一個價錢就可以任揀一款熱狗棒,另外仲有一份細盒嘅阿里郎玫瑰炒年糕同埋一枝水果特飲,相對抵食好多😎✝️熱狗&飲品套餐 $48一枝韓式水果特飲價值$18-$22,全部都喺店舖自家製,有三款口味,包括蜜桃🍑、西柚同青提子,將果醬加上冰塊🧊,最後倒入梳打水,溝勻就形成特飲,而我個人就最鍾意西柚味,清香得嚟又唔會太甜,食完熱狗棒飲解渴一流😋熱狗棒叫咗三個,全部都喺即叫即整,分別有薯條鴛鴦芝腸熱狗棒、雙重芝士拉絲熱狗棒同車打芝士熱狗棒🌭,先將麵粉團包住竹籤,蘸上麵包糠同大米,放入炸爐炸到金黃香脆就食得,我覺得最特別緊
店鋪:阿里郎熱狗棒 (旺角)
地址:旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

呢間喺韓國好火熱嘅阿里郎熱狗由韓國開到嚟香港旺角🇭🇰,

✝️熱狗&炒年糕套餐 $58

✝️熱狗&飲品套餐 $48

熱狗棒叫咗三個,全部都喺即叫即整,
我覺得最特別緊喺莫過於薯條鴛鴦芝腸熱狗棒啦😌,出面喺炸薯條,入面有拉絲芝士同腸仔,咬開真喺見到好勁嘅拉絲芝士🧀(可惜一個人喺街拎住食太輪盡唔到靚相🥺),簡直喺食過返尋味,非常邪惡吸引🤤,
仲可以加四款唔同嘅醬料去配搭成最啱你嘅口味

另外叫咗個年糕香腸串($20)同Oreo吉拿棒($15),前者加咗茄汁同沙律醬等醬料,年糕嘅煙韌同香腸嘅香脆口感形成對比,濃郁滋味😽;
吉拿棒喺西班牙代表性嘅炸麵包,細長嘅外型同甜滋滋嘅口味吸引咗唔少愛甜之人,外層沾上Oreo碎亦喺我嘅至愛添👻
2021-11-25
8 分鐘 (外賣自取)
$50 (其他)
記得第一次食韓式熱狗棒,係以前仲有得去旅行,去明洞買嘅街頭小食,當時好不幸食到一條凍嘅熱狗棒,所以一直我對呢個街頭小食嘅印象都唔太好。由於同非常思念韓國嘅朋友們一齊路過呢間小食店,順着朋友嘅意思買咗一堆小食,竟然令我對韓式熱狗印象大大改變!我哋叫咗套餐S2,有四條自選熱狗棒,再加左小食芝士球、韓國大熱玫瑰醬炒年糕同埋Churros~熱狗方面,我哋分別揀咗最基本嘅阿里郎、包羅萬有嘅薯條鴛鴦芝腸、芝薯拉絲同埋鴛鴦芝腸,點餐之後店員會係你面前即刻點麵包漿,沾上薯條粒粒拎去炸。之後可以根據自己嘅口味加上醬料,加左醬之後個賣相都幾打卡,幾適合幾個女仔帶佢去野餐食😍炸嘢來講,新鮮炸好熱辣辣,已經贏咗一半👍🏻😗 我比較推介外層有薯條粒粒嘅熱狗棒,咬落去有薯仔嘅香味,內層就係啱啱炸好拉絲狀況既mozzarella ~ 除咗芝薯拉絲之外,另外這幾款熱狗食到尾都會有腸仔~食晒成條感覺都幾飽肚㗎!講吓另一款飽肚小食 - 玫瑰醬炒年糕🌹 所謂玫瑰醬其實有少少似卡邦尼 加少少韓式辣醬既微辣~ 而且呢個炒年糕入邊有好多韓國魚糕呢!一般係香港嘅韓國餐廳炒年糕價錢都唔平,但呢度既價錢真係似韓式街頭小食嘅價錢,性價比好

玫瑰醬炒年糕

講吓另一款飽肚小食 - 玫瑰醬炒年糕🌹 所謂玫瑰醬其實有少少似卡邦尼 加少少韓式辣醬既微辣~ 而且呢個炒年糕入邊有好多韓國魚糕呢!一般係香港嘅韓國餐廳炒年糕價錢都唔平,但呢度既價錢真係似韓式街頭小食嘅價錢,性價比好高,非常之推介🌹

芝士波

小食芝士波相對普通嘅,咬落去都係拉絲嘅Mozzarella 但就會甜少少。鍾意甜食芝士嘅朋友可以一試 🥳

最後講吓甜品Oreo churros,即係鬼佬嘅油炸鬼,口感都好似油炸鬼:外脆入邊煙韌~咬落會有微微嘅Oreo味滲出嚟,而且外層有砂糖。真係一個好邪惡嘅甜品呢!

食物就係咁多,依間舖頭冇堂食,所以我哋去左附近嘅洗衣街公園食🤣🤣 而且舖頭行50米左右就有一間都幾地道嘅韓式超市,哈韓族可以買下泡菜返屋企呢!
2021-11-21
5 分鐘 (外賣自取)
玫瑰醬炒年糕
芝士波
  • 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
3點3食下午茶的時間,今日被委以重任負責做外賣仔,可以話事揀嘢食,緊係要回味久違的韓國街頭風味啦! 阿里郎熱狗棒即點即炸,而且拉絲熱狗棒的芝士份量十足,一啖尋回置身韓國的感覺啊! 因為多人分享,所以點$120的熱狗小食套餐,包括任選熱狗兩個+Oreo Churros 吉拿棒3條+年糕香腸串,一次過試勻所有美食。怕唔夠分? 另外再加點熱狗和水果味飲料,咁就夠曬喉啦! 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒金黃色的熱狗棒,外層是啖啖薯條,包裹著煙韌芝士拉,連埋爽口香腸,豐富的層次口感,難怪是招牌推介。雙重芝士拉絲熱狗韓式熱狗著重芝士拉絲口感,莫薩里拉芝士(Mozzarella) 拼搭車打芝士,一軟一韌,加埋香脆的外層,外脆內軟心,吃得好滋味呢~年糕香腸串油炸的年糕,香口有嚼勁,與迷你香腸拼搭,淋上甜酸醬汁,吃得津津有味,記得要趁熱食啊。Oreo Churros 吉拿棒吃下去味道像冬甩的吉拿棒,配上面層的砂糖,外爽脆,內軟心,難怪是學生們的首選。熱狗飲品套餐選了桃味,是梳打汽水,熱辣辣的天氣,一飲解暑

雙重芝士拉絲熱狗

Oreo Churros 吉拿棒

熱狗飲品套餐選了桃味,是梳打汽水,熱辣辣的天氣,一飲解暑
2021-11-17
10 分鐘 (外賣自取)
旺角一向是掃街天堂,今次經過韓國人氣過江龍 Arirang Hotdog阿里郎熱狗棒首嚐韓式街頭小食。熱狗棒有多款口味,還可搭配其他小食、飲品轉成套餐,更加抵食。下單後即叫即製,等大約十分鐘就可pick up。食客還可以隨意添加不同的沾醬,如茄汁、蜂蜜芥末醬、車打芝士醬和甜辣醬,自行混出個性化的熱狗棒。外賣紙盒包裝夠穩固,即使長途跋涉返回家中,內裡的熱狗棒都沒被壓得扁塌變型,也可防止配料散開。今次就點了S2和S4兩個套餐和一份小食,份量十足。S2 任意熱狗四個組合 $120熱狗大致分為基本款和芝士拉絲兩個系列,套餐就可一次試齊四個款式,選了薯條鴛鴦芝腸、雙重芝士拉絲、芝薯拉絲及鴛鴦芝腸熱狗棒。熱狗棒外層用上麵包糠混合麵糰和大米,炸至金黃鬆脆,裹上白糖也是韓式熱狗的特色。我自己就最愛薯粒熱狗款式,表面附上一粒粒脆薯,格外脆口有層次。芝士拉絲熱狗棒中間注滿軟滑的流心芝士,拉絲效果突出,視覺感十足,賣相絕對夠「IGable」。內裡是被蓬鬆柔軟麵糰包裹著的熱狗腸,咬一口腸衣炸開,肉汁在口中四濺。S4 芝士球5粒+炸薯條組合 $40芝士球外觀看起來有點像麻糬波波,同樣都是即點即製,熱得盪口。芝士

下單後即叫即製,等大約十分鐘就可pick up。

阿里郎熱狗棒

今次就點了S2和S4兩個套餐和一份小食,份量十足。

S2 任意熱狗四個組合 $120

雙重芝士拉絲熱狗棒

芝薯拉絲熱狗棒

鴛鴦芝腸熱狗棒

S4 芝士球5粒+炸薯條組合 $40
芝士球5粒+炸薯條組合

芝士波波以Q彈外皮包裹著香濃芝士內餡,大口咬下立即爆漿牽絲。
芝士球

懷舊風的曲薯條炸得酥脆,肉心軟綿細密。
炸薯條

阿里郎玫瑰炒年糕 $35
比起一般韓式傳統香辣的炒年糕,最新推出的玫瑰炒年糕將忌廉以及韓式辣椒醬混在一起,營造出淡淡的粉紅色,減低辣度。
阿里郎玫瑰炒年糕

年糕口感軟綿黏糯,煙韌QQ富彈性,不過對於本身不嗜辣的我,就不太合我口味。
阿里郎玫瑰炒年糕
2021-11-13
10 分鐘 (外賣自取)
雙重芝士拉絲熱狗棒
芝薯拉絲熱狗棒
2021-11-13 49 瀏覽
之前食過一次韓式熱狗就一直心心念念,朋友講起先知原來旺角都有一間韓式熱狗店😝適逢今日同成班朋友喺附近聚會,就買左兩個套餐拎返去一齊開心share!S2套餐分別叫左鴛鴦芝腸,車打芝士,雙重芝士拉絲同埋水牛芝士拉絲,全部熱狗都係即叫即炸,外邊沾咗砂糖,食落去第一啖嘅感覺係甜甜地,口感香脆,入面就係軟滑嘅芝士。芝士唔會過份濃味,食落無想像中個種膩感。而我最鍾意就係鴛鴦芝腸,一半係芝士,一半係腸,一次過滿足晒兩個願望🥰另外叫咗個套餐,有齊年糕,熱狗同嘢飲,加埋都係$58,都算幾抵食😛年糕個醬汁份量慷慨,食到最尾都仲有👍🏻分別叫咗提子同西柚味嘅嘢飲,飲落去好似飲汽水一樣咁爽🤩同埋大大支,最後飲咗成晚!暫時心目中覺得,熱狗配車打芝士最夾🤪第二就係蜂蜜芥末,然後再加少少茄汁😋完美啦~

一直都好鍾意食韓式熱狗貪佢夠邪惡今日呢間就完全滿足到我啦鋪仔細細,但麻雀雖小,五臟俱全淨係熱狗都已經有八款咁多搞到我都諗左好耐先決定到食咩薯條鴛鴦芝腸首先不得不叫既當然係呢個最特別既熱狗啦本身以為澱粉質+澱粉質會好膩點知佢太好味,唔覺唔覺又食晒佢外面既薯條炸到好香脆配埋入面既熱狗層同芝士軟糯既口感,令佢好有層次入面既熱狗腸又咸香味十足再落埋芥末醬同茄汁簡直冇得彈鴛鴦芝腸呢個鴛鴦芝腸就用上mozzarella芝士黎包覆住咸香既熱狗腸雖然比起薯條版冇咁多重口感但係可以令你更食到芝士本身既香濃味道車打芝士呢個就用上左口感更細膩既車打芝士黎做主角依然不減佢既美味唔鍾意mozzarella太濃郁既朋友可以叫呢個其實店員會係落單果陣問你加唔加砂糖我就將砂糖落左係呢個味道冇咁重既車打芝士到果然好夾而且加左糖令佢變左甜食,果然又別有一番風味好推薦大家落Oreo吉拿棒香港好似好少地方有得食吉拿棒,即係西班牙油炸鬼佢口感真係有D似香港既油炸鬼既,但係佢更幼,亦因此更脆而且仲有香甜既OREO味,仲有淡淡既肉桂味咬住佢黎煲劇真係一流年糕香腸串成日見到韓劇D俊男英女食年糕都睇到我流晒口水今日難得有機會,梗伙要叫
一直都好鍾意食韓式熱狗
貪佢夠邪惡
今日呢間就完全滿足到我啦
鋪仔細細,但麻雀雖小,五臟俱全
淨係熱狗都已經有八款咁多
搞到我都諗左好耐先決定到食咩

首先不得不叫既當然係呢個最特別既熱狗啦
本身以為澱粉質+澱粉質會好膩
點知佢太好味,唔覺唔覺又食晒
佢外面既薯條炸到好香脆
配埋入面既熱狗層同芝士軟糯既口感,令佢好有層次
入面既熱狗腸又咸香味十足

唔鍾意mozzarella太濃郁既朋友可以叫呢個
其實店員會係落單果陣問你加唔加砂糖
我就將砂糖落左係呢個味道冇咁重既車打芝士到
果然好夾
而且加左糖令佢變左甜食,果然又別有一番風味
好推薦大家落
Oreo吉拿棒
香港好似好少地方有得食吉拿棒,即係西班牙油炸鬼
佢口感真係有D似香港既油炸鬼既,但係佢更幼,亦因此更脆
而且仲有香甜既OREO味,仲有淡淡既肉桂味
咬住佢黎煲劇真係一流

成日見到韓劇D俊男英女食年糕都睇到我流晒口水
今日難得有機會,梗伙要叫,果然冇令我失望
年糕口感煙韌軟糯,仲成到淡淡既米香
同咸香既香腸非常之夾
再配埋上面濃濃既韓式醬汁,真係超惹味
西柚汁
呢支西柚汁都好高質
飲落去西柚汁係勁香勁濃
配埋D咁香口既熱狗就真係一絕
2021-11-11 50 瀏覽
之前已經興左好耐的韓式熱狗,每次經過都好想去試,因為真係好香!見店員都有推介叫SET幾抵,就叫左一個SET 係包2條熱狗,芝士波同埋年糕腸仔串。熱狗方面款式可以任簡,叫左個all in one 同埋 mozeralla and sauusagee,之後店員會問你加唔加糖。加左糖真係有比較好食D! ALL IN ONE 係有薯條粒係面,入面都有mozeralla cheese 同腸仔。醬汁係自己落,我落左ketchup 同埋honey mustard,個熱狗出面炸到好脆,而入面既面包又好SOFT,重點係超級拉絲架!!! 芝士fan應該會好鐘意! 芝士波原來都幾大粒架,食落有少少甜,好食! 朋友大力推介年糕腸仔串,重要係個汁真係幾好食,有少少似日式燒汁個種,而且年糕燒得好煙韌。我們仲外加左玫瑰汁年糕,呢個推介比唔食得辣既人,佢帶有好少的辣味,creamy版的年糕,入面仲有D魚糕~呢個價錢黎講都幾抵食!
2021-11-08 36 瀏覽
今日嚟到旺角街頭,試吓呢間主打韓式熱狗嘅外賣店。餐牌方面,除咗有熱狗,都仲有其他小食同埋飲品等等。叫咗一個S1套餐同埋熱狗飲品套餐,S1套餐包括任選兩隻熱狗、芝士球同埋年糕香腸串。而熱狗飲品套餐就任選一隻熱狗同一款韓式飲品。店員都能夠將食物包裝得好好方便拎走,食物返到屋企都仲有d熱,唔錯。車打芝士炸到金黃色,表面脆卜卜,車打芝士夠晒鹹香,腸仔大大條,勁香口好食芝薯拉絲外層係薯條,炸到好脆,薯味幾出,,咬落去仲有少少芝士拉絲嘅效果,芝士味道濃郁,而且表層有少少糖,甜甜地味道幾夾。薯條鴛鴦芝腸熱狗嘅外層都係薯條,一樣就得好香脆鬆化,裏面係一半mozzarella cheese,一半腸仔,口感層次分明。芝士球金黃色圓轆轆有啲似芝士年糕,外皮脆卜卜,裏面煙煙韌韌,芝士量都多,芝士味道香濃。年糕香腸串年糕口感煙韌,外皮帶少少焦脆,腸仔鹹香,配年糕啱啱好,另外面頭放滿韓式醬汁,味道好濃郁。水蜜桃韓式特飲飲品大大杯,桃味幾出,唔會好甜,酸酸甜甜幾解渴,配炸熱狗一流另外仲叫咗Oreo churros炸得好香脆,唔好會油,外層鋪滿糖,甜度岩岩好,Oreo味好濃,oreo控大愛
今日嚟到旺角街頭,試吓呢間主打韓式熱狗嘅外賣店。

餐牌方面,除咗有熱狗,都仲有其他小食同埋飲品等等。

車打芝士

芝薯拉絲

水蜜桃韓式特飲

另外仲叫咗Oreo churros
外賣自取
食過阿里郎熱狗🌭️棒之後,知道佢一直有推出新品,依家終於有機會試啦🤪🤪首先,我地叫左個套餐S1,仲有S3。兩個套餐包兩條阿里郎任選,再加churros, 芝士丸,仲有韓式年糕😊😊我地跟餐同分別叫左七條熱狗🌭️棒😂😂目的想試哂唔同口味☺️☺️我最愛既係芝薯拉絲熱狗棒🤩🤩成條好巨型😂飽肚之外,外層加埋粒粒薯仔🥔,好有咬口!加埋熱食時,芝士溶在一起🤤🤤拉出一條條絲~實在太邪惡!🤫🤫然係,有條鴛鴦芝腸熱狗棒,最正係芝士同腸仔一齊食到😻😻腸仔脆脆地,好好味🤤🤤加埋兩重芝士!其後,仲有水牛芝士拉絲、車打芝士、雙重芝士拉絲、芝薯拉絲等,試哂唔同組合可以以最抵價錢試到越多唔同口味🤤個人比較喜歡加埋芥末醬同埋蕃茄醬,令到熱狗棒更惹味,而且依家每層棒外仲輕輕加層糖,😬😬😬令味道更加豐富😻除咗啊里郎棒出名之外,佢推出既年糕都好正🥰🥰韓式年糕煙韌得黎唔會太硬,加埋甜醬,係好好味😋熱食更佳!churros 甜甜脆脆都好好味😋,個人認為返到屋企自己加舊雪糕仲正😂😂另外,仲有跟餐既魚糕😋😋熱熱地好好味,芝士加少少辣味剛剛好,唔會太過辣😊😊跟餐仲有野飲,今次叫左提子🍇同埋桃味梳打汽水🥤,夏天飲簡直一流🤩

2021-11-04 45 瀏覽
韓流熱潮興左咁耐都仲未減退,真係不得了,而家加上冇得去旅行,大家更加好想食一啲韓國菜式嘅食品,懷念一下去韓國旅行嘅滋味!韓國好興炸雞飲啤酒,今日就轉一轉,食炸熱狗棒,有好多唔同嘅口味,有好多拉絲嘅有好多芝士姐!總之就係heavy同埋熱氣啦!不過食得呢啲,都唔理得咁多啦,好食就得啦!而今日我哋就係揀咗車打芝士,同埋雙重芝士拉絲!另外仲揀咗炒年糕,同埋提子梳打!因為佢即時製作,所以要等10分鐘!可能因為太多人幫襯嘅關係,我哋至少等咗15分鐘先拎到!就拎上手個熱狗棒真係熱辣辣,真係即叫即炸冇呃人,而芝士真係可以拉絲嘅!好脆口好正好好食!而炒年糕嘅份量都幾多,好抵食,兩個人食一定夠飽,同埋都算偏辣,怕辣嘅人可能就食唔到啦!最後飲埋個提子梳打解解渴,真係Perfect!
最後飲埋個提子梳打解解渴,真係Perfect!