2021-09-23 63 瀏覽
下班後口痕痕想搵小食咬🤤由韓國🇰🇷過江龍專售既熱狗棒🌭味道眾多🤩即叫即炸😬黃金好味😋今日試左All in One Hotdog 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 $38滿佈薯粒既外層,一咬香脆鬆化,入面上半part有著濃濃拉絲芝士🧀下半part就到美味既香腸!影完靚相再加上砂糖同茄汁蜜糖芥末就更惹味😗年糕香腸串🍢 $20醬汁超多,一口年糕再一口香腸!好煙韌!有4舊年糕3條腸仔唔驚唔夠喉又唔會太過膩!經開旺角又想念韓國味道既朋友可以黎試下呀!
下班後口痕痕想搵小食咬🤤
由韓國🇰🇷過江龍專售既熱狗棒🌭

味道眾多🤩
即叫即炸😬
黃金好味😋

影完靚相再加上砂糖同茄汁蜜糖芥末就更惹味😗

年糕香腸串🍢 $20

經開旺角又想念韓國味道既朋友可以黎試下呀!
外賣自取
去得韓國旅行一定唔少得試盡街頭小食~係旺角見到韓國熱狗連鎖店 - 阿里郎熱狗棒嘅香港分店,即刻要試下。🌭薯條鴛鴦芝腸 $38即叫即炸,熱辣辣特別好食。店員會問你外層需唔需要沾糖,個人覺得沾左糖除左加添左口感,甜甜地平衡返熱狗芝士嘅鹹味。店內重有茄汁、芥末同甜辣醬可比你按個人喜好添加。熱狗外層以薯條粒包裹,非常香脆。內層芝士香濃🧀,拉絲效果明顯😍之後底層就係腸仔。一款熱狗棒已食到多種層次同口感,而且都幾飽肚,好有驚喜❤️食嘅過程有少少狼狽,要小心如果唔係都幾易整到衫🤣
去得韓國旅行一定唔少得試盡街頭小食~

🌭薯條鴛鴦芝腸 $38
2021-09-09 63 瀏覽
小編和朋友行街經過 Arirang Hotdog 嘅分店,我哋試咗佢哋嘅鴛鴦熱狗捧。🏷 鴛鴦熱狗捧($34)鴛鴦熱狗捧上層係淨芝士,下層係面粉包住腸仔。所有熱狗都係即叫即炸,唔會預先整定,令成條熱狗棒內軟外脆。芝士有拉絲嘅感覺。店員會問你要唔要醬和糖 ,會加啲醬和灑啲糖喺表面,令表面甜,裏面咸,雙重口味。小編和朋友一齊去過首爾🇰🇷旅行,食過🇰🇷當地嘅韓式熱狗棒。朋友話同首爾🇰🇷食過嘅一樣。今次可以唔洗去韓國🇰🇷旅行都可以食到韓式熱狗棒啦。*熱狗捧價錢由$28-$38不等

🏷 鴛鴦熱狗捧($34)
鴛鴦熱狗捧

今次可以唔洗去韓國🇰🇷旅行都可以食到韓式熱狗棒啦。

*熱狗捧價錢由$28-$38不等
外賣自取
2021-08-26 112 瀏覽
🥔薯條鴛鴦芝腸 ($38)🥔呢間韓國小食店相當有人氣, 佢主打賣阿里郎熱狗棒, 🌭有8款口味比你揀之餘, 仲有其他小食食添! 🛢今次唔使諗, 叫個所有材料都有既棒. 🍬佢即時炸好後會問你加唔加糖, 🍯跟住就可以自由發揮落茄汁, 蜜糖芥末或者酸辣醬啦. 呢個外層係薯仔粒, 🔥咬落去熱辣辣夠曬脆, 芝士拉絲效果又一流, 而食到一半就會有香腸既出現, ☕️食一支做下午茶就perfect啦😎🤳同埋依家上傳一張熱狗棒既相同hashtag返! 🛍舖頭每月會隨機抽出3位得獎者獲得熱狗套餐優惠卷架!🎟😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8/10——————————————————————————————🥔All In One ($38)🥔This Korean Street food shop is famous for their Arirang hot dogs. 🌭There are 8 kinds of hot dogs and different snacks to choose from. 🛢I have chosen the All In One this time as
🥔薯條鴛鴦芝腸 ($38)🥔

🥔All In One ($38)🥔
This Korean Street food shop is famous for their Arirang hot dogs. 🌭There are 8 kinds of hot dogs and different snacks to choose from. 🛢I have chosen the All In One this time as it includes all the ingredients. 🍬They will ask if you want sugar on top of your hot dog right after deep frying. Then you could add ketchup, 🍯honey mustard and sweet and sour chilli sauce according to your wills. 🔥The potatoes crust are crunchy and it’s cheesy inside. ☕️This is perfect snacks for me😎

🤳And for now you can post a photo of your Arirang hot dogs with  hashtag. 🛍They will give hot dog set coupons to 3 people every month through a lottery🎟

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8/10
2021-08-25
5 分鐘 (堂食)
Potato mozzarella (L)🧀🥔 芝薯拉絲熱狗棒 $34左邊呢個即叫即炸嘅熱狗棒真係勁吸引😍,食落去外面係滿佈薯仔粒,粒粒正方形嘅薯仔黐住喺熱狗嘅外皮度香脆可口👍🏻 本來以為入面係嘅腸仔,原來係溶溶地嘅流心芝士口感一流,食完已經好飽肚得黎又滿足啦!咁特別嘅外型,影相出嚟仲好靚添🤳🏻Mozzarella and sausage (R) 🫕鴛鴦芝腸熱狗棒 🌭 $34右手邊呢款鴛鴦熱狗棒係店員推介嘅必食之選,外皮係揸到非常鬆脆嘅麵包皮,而入面係超級多芝士包住腸仔,同坊間嘅熱狗做法唔係太一樣,不過呢個組合味道又好夾🤤食到停唔到口,性價比都高,值得推介!

Potato mozzarella (L)🧀🥔
芝薯拉絲熱狗棒 $34

Mozzarella and sausage (R) 🫕
鴛鴦芝腸熱狗棒 🌭 $34
  • 鴛鴦芝腸熱狗棒
  • 芝薯拉絲熱狗棒
2021-08-22 108 瀏覽
呢間真係韓國正宗既熱狗店!真係好正😆睇住店員即叫即炸架!食個時仲係熱辣辣,好鬼脆!炸完沾上砂糖,再自己吱上鍾意既醬汁❤️有茄汁、蜂蜜芥末同甜辣醬~今次買左薯條鴛鴦芝腸試🤤下午茶食一舊都幾飽了🤣實物同圖中個模型真係完全一樣🤩💡薯條鴛鴦芝腸 $38一咬落口,好脆呀🤤外層脆,內層有薯蓉既口感,好香!再內層係拉絲芝士呀😍好濃味,真係勁邪惡!再咬入d食到腸仔🤤職員會問你要唔要加砂糖!我覺得配埋自己加既醬汁同砂糖,好好味👍🏼我就加左茄汁同蜂蜜芥末醬😆

💡薯條鴛鴦芝腸 $38
一咬落口,好脆呀🤤

2021-08-21
2021-08-17 106 瀏覽
很想念韓國,每年一次的韓國之旅已經沒去兩年韓國有咩係必食?我會答你街頭小食。有我超鍾意食嘅芝士熱狗棒,基本上佢成個旅程,日日我都想食韓國嘅芝士比起香港平,超鍾意食拉絲芝士嘅我都係因為咁好鍾意食呢個。在滿足就係咬落去拉絲既一刻,仲成日同朋友比賽邊個拉德長。呢間位於旺角嘅芝士熱狗牌喺香港都開咗一段時間。雖然不及韓國嘅味道,但總算有得食。由韓國人打理,除咗店員識講中文之外有個oppa☺️ 但係oppa唔識中文㗎澱粉質控加芝士控,咁多款熱狗棒我會揀邊款?當然係又有薯條又有芝士既。佢即叫即炸,所以要啲時間等候。炸完佢會問你需唔需要砂糖,然後你自己可以喺嗰度選擇醬料。因為即叫即炸,都比較熱,所以食既時候都要小心啲。薯條鴛鴦芝腸$38,一半拉絲芝士,一半腸仔,好滿足,最緊要拉到好長既芝士絲。舖頭有個打卡位我覺得幾靚
很想念韓國,每年一次的韓國之旅已經沒去兩年
韓國有咩係必食?我會答你街頭小食。
有我超鍾意食嘅芝士熱狗棒,基本上佢成個旅程,日日我都想食

炸完佢會問你需唔需要砂糖,然後你自己可以喺嗰度選擇醬料。

舖頭有個打卡位我覺得幾靚
  • 鴛鴦芝腸熱狗棒
2021-08-04 184 瀏覽
芝薯拉絲熱狗棒,佢啲薯仔超好味,脆卜卜,食落有啲似食緊薯格,勁香。加埋啲芝士配合一流。我覺得佢嘅醬汁真係好重要,有好多味道可以俾你選擇,仲可以揀返芝士醬,茄汁,芥末等等,令到味道更昇華。水牛芝士拉絲熱狗棒🌭,脆脆既外表,包含着滿滿嘅水牛芝士,外脆內軟,食落啖啖芝士,雖然係好多芝士,但係佢嘅芝士味道偏淡,所以食落唔會覺得好似好”濟”咁。

2021-08-04 111 瀏覽
【阿里郎熱狗棒🌭】薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 💰$38個人幾鍾意呢個,有薯條係外面增加咗個口感🍟 一炸完熱辣辣食好正。除咗好香薯仔味,入面亦裹咗好多芝士🧀 啱曬芝士控🥰雙重芝士拉絲熱狗棒 💰$34呢個就無薯條包係面,佢直接加芝士裹漿炸,口感方面就無薯條嗰個咁豐富。 但佢地既熱狗勝在即叫先即裹漿炸,確保熱狗唔會淋咗,所以點都係好食既😂🤣 💡INFO評分🚥: 8/10價錢:人均$40地址📍: 旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖營業時間🕰:🕒星期一至日 11:30-21:45
【阿里郎熱狗棒🌭】

地址📍: 旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

營業時間🕰:
🕒星期一至日 11:30-21:45
2021-08-02 124 瀏覽
oreo芝士拉絲 ($36)i had fried chicken before this so i was kinda full alr🥴but i still tried cuz i’ve been craving this for a few months🤩however, was not as good as i expected🤥 there was mozzarella cheese 🧀 inside, packed small “oreos” as the base n condensed milk on the surface. the cheese doesn’t really stand out and probs doesn’t match oreo(? but i loved the “外脆內軟” texture😍and this might as well be large enough to be ur lunch🥵🤍🥛was worth a try as an oreo lover🤤💘7.5/10
oreo芝士拉絲 ($36)
7.5/10
༺ 阿里郎熱狗棒 ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 今次黎到旺角嘅一間韓國小食店🇰🇷,呢間小食店係韓國人氣熱狗連鎖店🌭,即叫即整🤤,外觀賣相都好吸引😍,今次就去試下!佢有幾款醬俾我哋自己沾上去🫕,有茄汁🥫,蜜糖芥茉醬🍯,辣醬🌶,車打芝士醬🧀。芝薯拉絲熱狗棒🌭,外觀就已經好吸引🤤,已經見到一個舊舊嘅薯仔🥔,咬落去拉出黎直接做到長長嘅拉絲👅,芝士味都足🧀,又吾會覺得over左👍🏻,啱啱好嘅感覺😙,加上醬汁搭配🥫,大滿足💛!水牛芝士拉絲熱狗棒🌭,賣相雖然冇其他熱狗棒禁靚👀,但味道方面會比較濃少少👅,佢亦都做到拉絲效果😍,蜜糖妹妹就比較鍾意呢個🥰,食完就好想繼續食多個😋。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 餐廳🛎:阿里郎熱狗棒 地址📌:旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖營業時間⏰ :星期一至日11.00-21.45 交通🚗:港鐵旺角站 E2 出口, 步行約3分鐘∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
༺ 阿里郎熱狗棒 ༻

試食活動
  • 芝薯拉絲熱狗棒
  • 水牛芝士拉絲熱狗棒
2021-08-01 185 瀏覽
【首爾的Hotdog】記得在首爾工幹的日子,我總是愛吃「Hotdog」,每天吃一枝都不過分!這可能與我們一直認知的Hotdog不大相同,這是韓國經典街頭小食「Hotdog」呢!咩嚟㗎?腸仔被粗粗的波浪薯條包圍著,炸得脆脆可口,內有拉絲芝士,店內有幾款醬供客人隨便點,我次次食之前都一定會唧勁多茄汁和蜜糖芥末醬!起初仲以為食一條難唔到我啦!但食咗一半我就有啲飽了,但因為都好鍾意食芝士、薯條,所以都能夠食晒,無做大嘥鬼!掃街策略:建議下午茶時間尾段進食。慳錢小貼士:啪一條完全可以當一餐飯㗎!幾飽肚的!這兩年疫情嚴重,大家都未能「回鄉探親」,就唯有吃多一點家鄉菜,一解思鄉之情吧!下次再食其他野
【首爾的Hotdog】

咩嚟㗎?

掃街策略:建議下午茶時間尾段進食。

慳錢小貼士:啪一條完全可以當一餐飯㗎!幾飽肚的!

依間最近推出咗唔同類型嘅小食,咁啱去行街經過,忍唔住去左食,係依間旺角分店搬咗新舖位之後第一次食。芝士球5粒+炸薯條,芝士球外皮口感煙韌,內有大量芝士,食落好Creamy;炸薯條份量多,即叫即炸,口感香脆、實心,食落好香口。薯條鴛鴦芝腸熱狗,表面鋪滿馬鈴薯粒、砂糖,麵包口感鬆軟,內有大量Mozzarella Cheese,拉絲效果突出,底部有香腸,可以自行添加醬料,包括有茄汁、蜂蜜芥末醬、車打芝士醬、甜辣醬。

• 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
2021-07-16 129 瀏覽
係附近行完街,見到呢間鋪頭,未食過呢煩型既小食,就膽粗粗買黎試下。原來熱狗棒係將一條腸,外面包唔同既料,再拎去炸。呢度都好多款唔同既味,我就揀左個大眾化既鴛鴦芝腸熱狗棒,貪佢唔易中伏。呢間店員唔係香港人黎,唔知係咪韓國人啦,但就同英文同佢溝道。熱狗棒即叫即炸,所以都要等十分鐘。▧ 鴛鴦芝腸熱狗棒鴛鴦芝腸熱狗棒係指上半芝士,下半腸仔。咬落去脆脆地又好有咬口,最正係拉埋絲。鋪頭汁邊有唔同醬比我地自己吱,有蕃茄汁同芥末醬,仲有泰式辣醬。唯一要講既係,價錢真係好貴。

▧ 鴛鴦芝腸熱狗棒
2021-07-14
10 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-07-16 129 瀏覽
當想食韓國熱狗棒嘅時候,都會嚟阿里郎呢度,款式有好多選擇,我自己就最鍾意3號薯條熱狗棒,同埋8號鴛鴦芝腸熱狗棒(*^3^)點餐時,發現店員唔係香港人,應該係韓國人哈哈,用英文點餐了。所有熱狗棒都係即整即炸㗎!▧ 鴛鴦芝腸熱狗棒點解會揀鴛鴦芝腸熱狗棒?因為可以食到兩種口味(*ˉ︶ˉ*) 嘻~ 頭半截係芝士,後半截係腸仔。趁熱食既話,芝士部份係可以拉到絲架~ 店員會問你要唔要點糖,韓國人基本上都會點糖,之後自己唧蕃茄汁同芥末醬,唧到滿滿的,超正!

鴛鴦芝腸熱狗棒

▧ 鴛鴦芝腸熱狗棒
2021-07-14
10 分鐘 (外賣自取)
鴛鴦芝腸熱狗棒