記得第一次食韓式熱狗棒,係以前仲有得去旅行,去明洞買嘅街頭小食,當時好不幸食到一條凍嘅熱狗棒,所以一直我對呢個街頭小食嘅印象都唔太好。由於同非常思念韓國嘅朋友們一齊路過呢間小食店,順着朋友嘅意思買咗一堆小食,竟然令我對韓式熱狗印象大大改變!我哋叫咗套餐S2,有四條自選熱狗棒,再加左小食芝士球、韓國大熱玫瑰醬炒年糕同埋Churros~熱狗方面,我哋分別揀咗最基本嘅阿里郎、包羅萬有嘅薯條鴛鴦芝腸、芝薯拉絲同埋鴛鴦芝腸,點餐之後店員會係你面前即刻點麵包漿,沾上薯條粒粒拎去炸。之後可以根據自己嘅口味加上醬料,加左醬之後個賣相都幾打卡,幾適合幾個女仔帶佢去野餐食😍炸嘢來講,新鮮炸好熱辣辣,已經贏咗一半👍🏻😗 我比較推介外層有薯條粒粒嘅熱狗棒,咬落去有薯仔嘅香味,內層就係啱啱炸好拉絲狀況既mozzarella ~ 除咗芝薯拉絲之外,另外這幾款熱狗食到尾都會有腸仔~食晒成條感覺都幾飽肚㗎!講吓另一款飽肚小食 - 玫瑰醬炒年糕🌹 所謂玫瑰醬其實有少少似卡邦尼 加少少韓式辣醬既微辣~ 而且呢個炒年糕入邊有好多韓國魚糕呢!一般係香港嘅韓國餐廳炒年糕價錢都唔平,但呢度既價錢真係似韓式街頭小食嘅價錢,性價比好

玫瑰醬炒年糕

講吓另一款飽肚小食 - 玫瑰醬炒年糕🌹 所謂玫瑰醬其實有少少似卡邦尼 加少少韓式辣醬既微辣~ 而且呢個炒年糕入邊有好多韓國魚糕呢!一般係香港嘅韓國餐廳炒年糕價錢都唔平,但呢度既價錢真係似韓式街頭小食嘅價錢,性價比好高,非常之推介🌹

芝士波

小食芝士波相對普通嘅,咬落去都係拉絲嘅Mozzarella 但就會甜少少。鍾意甜食芝士嘅朋友可以一試 🥳

最後講吓甜品Oreo churros,即係鬼佬嘅油炸鬼,口感都好似油炸鬼:外脆入邊煙韌~咬落會有微微嘅Oreo味滲出嚟,而且外層有砂糖。真係一個好邪惡嘅甜品呢!

食物就係咁多,依間舖頭冇堂食,所以我哋去左附近嘅洗衣街公園食🤣🤣 而且舖頭行50米左右就有一間都幾地道嘅韓式超市,哈韓族可以買下泡菜返屋企呢!
2021-11-21
5 分鐘 (外賣自取)
玫瑰醬炒年糕
芝士波