2021-02-06
之前一直都好想去試一次,早幾日見佢拒絕CCTVB既採訪就知係黃店所以即刻衝左去食🌞🌞 4點幾去到要等一等位,不過都無減想食好西既心情🤤 因為好鐘意食蕃茄湯既食物,所以就叫左蕃茄湯牛肉麵,佢有翻角切同片切,我就叫左片切啦。除左牛肉麵之外仲叫左鹽酥雞,芝士肉鬆蛋餅同珍珠奶茶。 蕃茄湯好濃味好正,好似食緊西餐飲蕃茄湯咁😂碗入面既牛肉有4舊,係4大舊呀!又厚又大件,好良心🌞牛肉煮得好淋,絕對唔會太硬咬唔爛,好好食!麵既份量同口感都適中,亦唔會太淋太硬。但食哂D麵,肉都仲有2舊喺到😂真係好多肉 芝士肉鬆蛋餅有6舊,同人share一人三舊,但個人就覺得芝士肉鬆唔係好啱我口味,會想食咸甜咸甜個種味多D,芝士味唔會太濃,唔會遮到肉鬆味,但咬咬下都會食到芝士味,蛋餅唔會太油膩,正~ 鹽酥雞脆口大舊,碟上面都有好多舊,好抵食。鹽酥雞感覺唔夠味都可以落佢哋枱面上面提供既調味粉,會更加濃味。雞可以更加嫩滑,有少少鞋口,但可以接受。外面既脆皮都夠脆口,唔會淋哂,正!
4點幾去到要等一等位,不過都無減想食好西既心情🤤