2018-09-26 103 瀏覽
靚和牛但要企係到食,兩公婆商量後,膽粗粗去試下先都期待嘅,一來知道係鼎爺仔仔李泳豪開的,兩來立食壽司就食過,今次玩立燒兼經濟價錢嘅和牛,無錯呀! 真係日本個隻和牛呀! 還可以食到不同部位添,平時超市都未必買到嘅部位也有,裝修簡潔乾淨,入點內一點油煙也沒有,冷氣足,起初覺得企住食燒肉怪怪哋,其實又無乜唔妥,同老公講下食下就好快滿足而且無太累嘅感覺。 門口罷放Menu每件計費 食幾多就叫幾多,豐檢由人。除和牛之外還有其他選擇。店內不算大一眼睇晒,兩邊四個爐,中間兩邊各有一個大燒爐!可能我地兩個早,去到還早還有人,所以可以影到相。兩人一爐 齊晒食用調味,如不同辣度的辣粉。和牛刺身A5一d生嘅腥味都無,而且入口好快溶化在口腔內。醬汁令突顯到鮮味。好驚喜呀牛骨髓 炆煮牛骨髓就食得多或火鍋,今次黎到竟然可以燒添! 燒到表面乾身微微焦香就可以食, 口感有點軟滑黏口幾好味架! 推介大家要試呀!牛舌薄切燒兩下就可以食,過火會韌的,我自己就覺得厚切較有質感同咬口過隱d牛肚也是特別之選,平時牛雜必有,但燒就一般不是我們預期。店員推介所以每樣order每人一件,驚喜但油脂偏豐富,我地覺得值得一試因為牛味濃,食

門口罷放Menu每件計費 食幾多就叫幾多,豐檢由人。

除和牛之外還有其他選擇。

店內不算大一眼睇晒,兩邊四個爐,中間兩邊各有一個大燒爐!
可能我地兩個早,去到還早還有人,所以可以影到相。

兩人一爐 齊晒食用調味,如不同辣度的辣粉。

和牛刺身A5
一d生嘅腥味都無,而且入口好快溶化在口腔內。
醬汁令突顯到鮮味。
好驚喜呀

牛骨髓

牛舌

牛肚也是特別之選,平時牛雜必有,但燒就一般不是我們預期。

店員推介所以每樣order每人一件,驚喜但油脂偏豐富,我地覺得值得一試因為牛味濃,食到和牛滋味!

西冷A4
先食A4西冷感覺下,外表不及A5油脂紋理同雪花,但燒熟就落反而有咬口多些,夠實在!

西冷A5
和牛又點唔可試佢呀,A5和牛真係軟淋又入口唔使嚼都自動溶化,口腔還有餘韻!

最後感覺良好,選擇多除和牛外還有其他食材,菠蘿也超甜,但d 衫燒肉味久久不散!

2018-09-23
  • 牛骨髓
  • A5和牛
Meh
2018-09-05 379 瀏覽
I’ve been hearing and seeing some social media about the hype of his standing Japanese BBQ place also been persuaded to try. Went there early to avoid a long wait. Ordered different types of meats to try different things. Overall taste is “normal” but not exceptional. This place’s pitch is that the meat is inexpensive and affordable. Indeed the meat is affordable but it is certainly not “cheaper” than sitting restaurants. I could get better quality meat at the same price point elsewhere. They do need some small plates for holding the meats. Selection of drinks was limited where you have to buy them from a vending machine.
2018-09-02
2018-09-01 505 瀏覽
最近係屋企既附近開左間新既燒肉店,係一間立燒肉店,作為燒肉嘅愛好者,當然要去試一試。進店後,店員會安排位置,二人一爐,好在當人店內人數唔多,位置仲好寬躺。燒肉店亦提供左不同嘅辣粉同燒肉汁,除咗辣粉同燒肉汁仲有唔同類型嘅鹽,燒肉配上唔同既調味,會帶出唔同既感覺!之後當然係點餐,我地叫左一個套餐,98蚊有飯,有湯同五塊和牛,除此之外仲叫左一份西冷A4同翠肉瓜,之後隨機咁叫左黑豚肉同d肉。填好左之後上去收銀比錢就可以等肉食了首先黎既係定食,飯加左飯素,而湯略淡,但配烤肉飲,清清地還可以,作為定食既牛肉,肉質不錯,亦有好重既牛味。之後黎既係黑豚肉,牛舌同埋主角西冷A5,日本牛肉唔係浪得虛名,牛味好重,入口溶化,肉質好嫩,絕對有別放題肉既級數。唯價錢略貴,份量偏少,未必係抵食之選,但如果大家係追求肉既水準,呢間立燒店絕對可以滿足你既胃口

和牛胸腹肉定食 (五片)

黑豚肉(3片)
牛舌

2018-08-03
和牛胸腹肉定食 (五片)
2018-08-21 360 瀏覽
住係旺角 第一次食 要食飽應該平均要$300/人以上,男仔可能要再貴d,晚上去又冇咩人,廣告講到好好,試一次就算,都幾失望。如果立食咁既價錢,我會有大靚選擇。不過旺角的確少左間平靚正的燒肉店。

2018-08-10 849 瀏覽
立食燒牛肉係香港都係第一次聽所以約左朋友去試下夜晚10點半到...一枱客都沒有😌感覺怪怪入到去成個低溫雪房咁...凍到係咁打乞嗤4部冷氣開到行哂,要要求關細d....去到點菜....最平去到$12有一件牛,但要注意並不是和牛要去到$35件以上先係和牛😌所以網上報導和賣廣告都要注意下!點完牛肉後都好快到。以上係A4肉眼..都淋既之後黎左衣盤牛肉完全都唔掂😤燒完兩件A4和牛..已經好大油煙😪之後我地好快燒完就走...油煙跟本沒有走到當晚只有一枱...油煙已經大到咁...真係唔敢想像如果成間鋪開著哂d爐會係點😪整體感覺都不是太好如果不怕油煙可以試試看😌
立食燒牛肉係香港都係第一次聽
所以約左朋友去試下
夜晚10點半到...一枱客都沒有😌感覺怪怪
入到去成個低溫雪房咁...凍到係咁打乞嗤
4部冷氣開到行哂,要要求關細d....
去到點菜....
最平去到$12有一件牛,但要注意並不是和牛
要去到$35件以上先係和牛😌
所以網上報導和賣廣告都要注意下!

點完牛肉後都好快到。
以上係A4肉眼..都淋既
之後黎左衣盤牛肉完全都唔掂😤
燒完兩件A4和牛..已經好大油煙😪
之後我地好快燒完就走...油煙跟本沒有走到
整體感覺都不是太好
如果不怕油煙可以試試看😌
2018-08-09
  • A5肉眼
鼎爺仔仔李泳豪剛於旺角新開了和牛立燒餐廳,我同兩個朋友特別留肚去試試,如果晚上七時前到都唔洗等位。講到明係立食,所以有心理準備企喺度燒大半粒鐘,不過有friend 傾下計又不知不覺,仲愈叫愈多添。我地點齊每種不同部位的和牛試一試,有肉眼A5、牛舌、牛胸爽、牛肩胛、牛骨髓等,其中牛胸腹肉同西冷A5和牛都好有牛味,D雪花都好靚,燒出來夠香口。原來其中一個老闆係和牛供應商,所以可以有又平又正的日本直送和牛,讓餐廳食客幾十蚊已經食到雪花靚和牛,三片和牛胸腹肉定食只需$78,和牛愛好者值得一試。

五片和牛胸腹肉定食

西冷A5和牛(下)

牛骨髓(左)
三角肋肉

不同程度辣粉免費供應
2018-08-04
五片和牛胸腹肉定食
西冷A5和牛(下)
三角肋肉
不同程度辣粉免費供應
  • 西冷A5和牛
  • 肉眼A5和牛
2018-07-26 827 瀏覽
本身鍾意食和牛嘅我!知道旺角啱啱新開左間立食和牛可以$10幾元食到一件、自己點自己揀食幾多任你點、仲要有好多和牛的不同部位可以揀、平時真係好少食到牛嘅其他部份!所以今日就親身去試吓。來到見到舖位原來不是很大、有10幾個企位、但係都唔理啦、即刻攞張紙點食、職員講全部都係用靚嘅和牛、咁我就真係要試吓先知.......$12一件每件都切得唔係太細尚算可接受、我就點左大概10件、味道同品質都係和牛嘅水準、比較重要嘅係、佢有唔同嘅味粉去點、呢度係出面比較少有!仲有我試左生食嘅和牛、味道都真係幾新鮮、我都係第一次生食、整體來講用咁嘅價錢食到和牛都可以不妨一試!唯一係睇吓你喜唔喜歡企係度食嘢!
2018-07-25
5 分鐘 (堂食)
  • 生食和牛