2018-09-26
靚和牛但要企係到食,兩公婆商量後,膽粗粗去試下先都期待嘅,一來知道係鼎爺仔仔李泳豪開的,兩來立食壽司就食過,今次玩立燒兼經濟價錢嘅和牛,無錯呀! 真係日本個隻和牛呀! 還可以食到不同部位添,平時超市都未必買到嘅部位也有,裝修簡潔乾淨,入點內一點油煙也沒有,冷氣足,起初覺得企住食燒肉怪怪哋,其實又無乜唔妥,同老公講下食下就好快滿足而且無太累嘅感覺。 門口罷放Menu每件計費 食幾多就叫幾多,豐檢由人。除和牛之外還有其他選擇。店內不算大一眼睇晒,兩邊四個爐,中間兩邊各有一個大燒爐!可能我地兩個早,去到還早還有人,所以可以影到相。兩人一爐 齊晒食用調味,如不同辣度的辣粉。和牛刺身A5一d生嘅腥味都無,而且入口好快溶化在口腔內。醬汁令突顯到鮮味。好驚喜呀牛骨髓 炆煮牛骨髓就食得多或火鍋,今次黎到竟然可以燒添! 燒到表面乾身微微焦香就可以食, 口感有點軟滑黏口幾好味架! 推介大家要試呀!牛舌薄切燒兩下就可以食,過火會韌的,我自己就覺得厚切較有質感同咬口過隱d牛肚也是特別之選,平時牛雜必有,但燒就一般不是我們預期。店員推介所以每樣order每人一件,驚喜但油脂偏豐富,我地覺得值得一試因為牛味濃,食
門口罷放Menu每件計費 食幾多就叫幾多,豐檢由人。
除和牛之外還有其他選擇。
兩人一爐 齊晒食用調味,如不同辣度的辣粉。
和牛刺身A5
一d生嘅腥味都無,而且入口好快溶化在口腔內。
醬汁令突顯到鮮味。好驚喜呀
牛骨髓
牛舌
牛肚也是特別之選,平時牛雜必有,但燒就一般不是我們預期。
店員推介所以每樣order每人一件,驚喜但油脂偏豐富,我地覺得值得一試因為牛味濃,食到和牛滋味!
西冷A4
先食A4西冷感覺下,外表不及A5油脂紋理同雪花,但燒熟就落反而有咬口多些,夠實在!
西冷A5
和牛又點唔可試佢呀,A5和牛真係軟淋又入口唔使嚼都自動溶化,口腔還有餘韻!
最後感覺良好,選擇多除和牛外還有其他食材,菠蘿也超甜,但d 衫燒肉味久久不散!