2021-02-22
謙謙知道放寬6點後即叫我同佢出去食晚餐,今次去左新開食點心的鋿晶館,係荃灣真係好方便。⚛ 月半彎晶瑩鮮蝦餃 2粒 $19 ~ 好喜歡呢到可以點2粒咁就可以同謙謙一人一粒,試多幾款口味, 蝦餃夠爽入面有大大粒蝦肉。⚛ 黑松露北菇燒賣皇 2粒 $17 ~ 謙謙話豬肉和蝦的比例好好。⚛ 黑椒醬皇金錢肚 $30 ~ 金錢肚夠入味,下面配左羅白吸味一流。⚛ 咱家秘製叉燒包 $16 ~ 謙謙一個人食左2個好彩個包仔唔太大個,但用料唔錯唔粒粒叉燒,絕對唔係一 pat 醬就算。⚛ 糯香麻蓉煎堆仔 $22 ~ 炸到圓碌碌,一咬入去麻蓉唔太甜幾好。⚛ 濟寧蒜香蝦春卷 $28 ~ 我好喜歡食呢到的春卷,因為材料豐富即炸又夠酥脆蝦爽得來又帶點蒜香。⚛ 艇頭三寶煎蘿蔔糕 $18 ~ 見旁邊d人食那碟蘿蔔糕好香口咁,忍唔住叫左份。⚛ 北菇滑雞金鳳飯 $28 ~ 最後緊係叫個飯先夠飽肚啦!呢到的飯蒸得幾好,粒粒明分同滑雞一齊蒸出來好滋味。下次可以再來食其他點心,因為呢間質素我都幾滿意。
一齊蒸出來好滋味。
下次可以再來食其他點心,因為呢間質素我都幾滿意。