2021-05-12
想食點心又唔想去酒樓咁多人又感覺唔夠衛生?俾我搵倒荃灣這間鋿晶館,場內環境乾淨企理,自家製品牌,點心師傅曾就職於日本東京富麗華多年,專為高管達人和明星服務,回港後係多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管,經驗豐富。現在只須平民價錢就可以食倒星級點心,一於叫多幾樣野食先😋黑松露北菇燒賣皇(2粒)$19勁大粒,望都望倒成隻鮮蝦,好鮮味月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒)$19皮煙韌,蝦肉彈牙,翠肉瓜粒爽口,而且蝦餃燒賣可以選擇2粒/4粒,好適合我地兩個人黎食又想食多幾款香噴噴招牌流沙包$26果然是招牌菜,流沙奶黃蛋黃味濃郁,包皮鬆軟,好好味呀紫金名醬蒸鳳爪$26好野味,而且鳳爪皮唔會蒸得太林粉果皮薄通透,餡料豐富,九菜芹菜味濃上湯鮮竹卷$28加左紅蘿白同椰菜更脆口,腐竹皮是新鮮的米黃色,唔會overcook半肥不瘦叉燒腸$30,粉皮勁煙韌,皮薄餡靚,半肥瘦叉燒加埋香菜好好味呀😋必食推介手作點心即叫即蒸,難怪樣樣都咁靚仔,唔會蒸到過曬火,真係等耐啲都值得。
現在只須平民價錢就可以食倒星級點心,一於叫多幾樣野食先😋
紫金名醬蒸鳳爪$26好野味,而且鳳爪皮唔會蒸得太林
粉果皮薄通透,餡料豐富,九菜芹菜味濃