2021-05-01 54 瀏覽
去荃灣行街 見呢間「鋿晶館」好多人食聽聞點心係自家製,所有點心現場即點即做,手作點心入到去有個好吸引「飲啖茶食個包」霓紅燈  大家都可以飲啖茶打個卡!🤣😝濟寧蒜香蝦春卷呢個濟寧蒜香蝦春卷賣相好吸引,炸得金黃色😍可以睇得出餡料好豐富 入面有豐富既鮮蝦與蔬菜春卷咬落去好脆卜卜,蝦肉爽口彈牙加上蒜香味 味道確實不錯😋😋鮮蝦菜苗餃一籠共有三隻,鮮蝦菜苗餃十分晶瑩通透👍🏻👍🏻睇到入面全是滿滿既菜苗同鮮蝦  整個外表整得脹卜卜菜苗餃外皮煙韌,菜苗鮮嫩清新,蝦肉份量也不少皮薄餡多 正阿!!🤤黑松露北菇燒賣皇燒賣皇size都幾大粒 燒賣上面放上黑松露入口好香黑松露同北菇味道 加上豬肉爽滑口感整體燒賣皇口感豐富,味道十足!👍🏻馳名南翔小籠包小籠包皮薄餡皮薄多汁,豬肉肥而不膩肉汁飽滿 再點醋汁 更加開胃😋😋我喜歡佢地小籠包下面放節瓜片 拎起好方便亦添加爽脆口感月半灣晶瑩鮮蝦餃食點心有得少得蝦餃呢鮮蝦餃皮都算薄 啖啖蝦肉 夠爽口😍香嘖嘖招牌流沙包樸素外表 簡單既真材實料流沙包熱辣辣,一咬開落去流出香濃奶黃餡 奶黃餡帶有鹹蛋黃味道😝😝👍🏻半肥不瘦叉燒腸叉燒唔會過瘦 果然係''半肥不瘦'' 🤣配上甜豉油,味道清
去荃灣行街 見呢間「鋿晶館」好多人食
聽聞點心係自家製,所有點心現場即點即做,手作點心

濟寧蒜香蝦春卷
呢個濟寧蒜香蝦春卷賣相好吸引,炸得金黃色😍
可以睇得出餡料好豐富 入面有豐富既鮮蝦與蔬菜
春卷咬落去好脆卜卜,蝦肉爽口彈牙
加上蒜香味 味道確實不錯😋😋

鮮蝦菜苗餃
一籠共有三隻,鮮蝦菜苗餃十分晶瑩通透👍🏻👍🏻
睇到入面全是滿滿既菜苗同鮮蝦  整個外表整得脹卜卜
菜苗餃外皮煙韌,菜苗鮮嫩清新,蝦肉份量也不少
皮薄餡多 正阿!!🤤

黑松露北菇燒賣皇
燒賣皇size都幾大粒 燒賣上面放上黑松露
入口好香黑松露同北菇味道 加上豬肉爽滑口感
整體燒賣皇口感豐富,味道十足!👍🏻

馳名南翔小籠包
小籠包皮薄餡皮薄多汁,豬肉肥而不膩
肉汁飽滿 再點醋汁 更加開胃😋😋
我喜歡佢地小籠包下面放節瓜片 拎起好方便
亦添加爽脆口感

月半灣晶瑩鮮蝦餃
食點心有得少得蝦餃呢
鮮蝦餃皮都算薄 啖啖蝦肉 夠爽口😍

香嘖嘖招牌流沙包
樸素外表 簡單既真材實料
流沙包熱辣辣,一咬開落去流出香濃奶黃餡
奶黃餡帶有鹹蛋黃味道😝😝👍🏻

半肥不瘦叉燒腸
叉燒唔會過瘦 果然係''半肥不瘦'' 🤣
配上甜豉油,味道清新鹹香😍
個皮再薄些可以更滑

我喜歡「鋿晶館」有些點心部份可以選擇2粒/4粒
對於兩個人食選2粒 可以食到更多點心👍🏻
老闆亦好熱情問我地食物質素 佢想聽下客人既評價從而睇下有咩改善地方
老闆告訴我們師傅曾經係東京富麗華任職多年,然後回港後在多間米芝蓮酒店同大型連鎖集團做主管,亦為過高管達人、明星服務
聽完師傅係大有來頭  所以點心質素有保證🤩
2021-04-27
5 分鐘 (堂食)