2021-09-02
偶然在旺角一田超市購物時,聞到野郎Stone的煎牛扒香氣.... 光顧過後,每次經過見到有空位,都會食左先講,尤其係而家疫情關係,餐廳只提供6 個座位,有時真係幾難等位.....餐牌內熱門的翼板,牛板腱, 西班牙黑豚,西冷, 肉眼都有食過,今次就同朋友們分別點了牛柳, 紐西蘭羊架 , 美國特上牛小排,點餐後,2 位大廚,會將肉類煎至3 成熟,再放上熱石上枱,可以根據自己喜好,煎至喜歡的生熟度,好玩又好食。🎯紐西蘭羊架 4 支 $148朋友同我都係羊架愛好者,一見到有羊架食就雙眼發光,4 支骨煎得色澤金黃上枱,賣相好吸引,上枱趁著熱石仲熱,馬上切塊慢煎,細細粒,大家都讚羊架脂肪同肉嘅比例剛剛好, 肉質柔軟而且唔騷,好好味。🎯牛柳 200g $148朋友中意食柔軟嫩滑既牛肉,店員推介佢食牛柳,肉質比一般西冷,肉眼都要更柔嫩,上枱有2塊,煎至5 成熟,中間仲係血紅色,朋友說牛柳口感夠軟淋,而且肉汁豐富,抵食過買牛扒返屋企自己煎。🎯美國特上牛小排 200g $158我點的牛小排最遲上枱,牛小排呈長條型,牛肉味道特別香濃,入口脂肪豐富,而且都好多肉汁,唔錯,加$30 變套餐,除送一罐可樂外,
聞到野郎Stone的煎牛扒香氣.... 光顧過後,
每次經過見到有空位,都會食左先講,
尤其係而家疫情關係,餐廳只提供6 個座位,
有時真係幾難等位.....
🎯紐西蘭羊架 4 支 $148
朋友同我都係羊架愛好者,一見到有羊架食
🎯牛柳 200g $148
🎯美國特上牛小排 200g $158
我點的牛小排最遲上枱,牛小排呈長條型,牛肉味道特別香濃,入口脂肪豐富,而且都好多肉汁,唔錯,加$30 變套餐,除送一罐可樂外,飯,意粉, 薯蓉,湯,沙律都可以無限添加,飽好多~~
而家石燒餐廳遍地開花,我一直支持野郎
Stone ,好大原因係因為佢獨有既『自家製辣麵豉醬』,用來沾肉類一齊食,真係好加分,而『白松露蒜蓉』,我就會用黎撈飯食, 瞬間令平凡既白飯變得超香,正正正!!
野郎Stone
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場5樓