2021-01-21 39 瀏覽
在旺角工作後,走到一田逛了一圈,記起這家石板牛,趁人流剛過便馬上坐下。環境開揚很光猛,座位乾淨,廚房也非常企理!👍🏻牛板腱跟日本芝士豚肉腸加了套餐,薯蓉白飯意粉任添,150g剛好2人份量。😋店員先準備熱石,在扒爐把牛肉煎至適當熟度,準備十分妥當,熱石的溫度控制得宜,保溫力剛好不會使牛肉過熟或燒焦。肉質內裏微紅,口感彈牙,在熱石上再輕輕一煎,自由控制生熟度。肉味香濃,只需配上一點燒肉汁,生蒜,鹽,自家製辣麵豉夠惹味。肉腸看似平平無奇,芝心香滑多肉汁,驚喜。🤤🤤牛小排表面已煎香帶微焦,外脆內嫩。牛小排脂肪較多,更好口感又香口,與生蒜極搭。一口菜一口肉,剛好平衡油脂。🤓🤓服務態度和食物質素都能保持,希望繼續有分店!🌸🌸

牛板腱跟日本芝士豚肉腸
加了套餐,薯蓉白飯意粉任添,150g剛好2人份量。😋

牛小排

服務態度和食物質素都能保持,希望繼續有分店!🌸🌸
  • 牛板腱
  • 美國上級牛小排
2021-01-19 551 瀏覽
店員用紙巾🧻圍好上桌的石燒牛,慎防熱石彈油濺汁,此舉挺貼心。燒熱的石板好燙,吃時一定要留神。正因為好熱,特別要留意火喉,以免放太久,令牛肉過熟。芝士和牛漢堡扒肉質有嚼勁不鬆散,肉味香濃,半肥瘦的漢堡扒入面加有洋蔥🧅碎,芝士溶化格外漂亮,完全不漏。熱石保持了溫度,亦增加了外層一重焦烘,更加惹味,超抵食大件,絕對不欺場。美國精選肉眼口感細嫩,牛味不遜,肉汁四溢,質感軟滑,加上蒜片燒香,油化滿意且易入口,沒有筋位,全部食得,吃下不費吹灰之力。最喜歡的佐料是白松露蒜蓉😍另外,酸汁則開胃解膩。加30元就有套餐,價錢超值。飯是用上日本正宗的秋田米,粒粒分明,軟硬適中。湯不欺場不過咸,有少許湯渣。沙律🥗的椰菜絲爽口新鮮,加上胡麻醬美味清新,還有黑胡椒加持呢!日本芝士豚肉腸爆滿芝士,煎得不乾身,皮脆肉嫩,便宜加推項目。食後感:在開放廚房望著廚師煮理,食慾立馬大增。員工一腳踢,仍能保持上菜相當快速,十分了得。P.S. 設在超市內,帶點日式風情,而且沒有加一收費呀!一定會再次光顧哎~

芝士和牛漢堡扒

美國精選肉眼

最喜歡的佐料是白松露蒜蓉😍另外,酸汁則開胃解膩。

加30元就有套餐,價錢超值。

飯是用上日本正宗的秋田米,粒粒分明,軟硬適中。

湯不欺場不過咸,有少許湯渣。

日本芝士豚肉腸
爆滿芝士,煎得不乾身,皮脆肉嫩,便宜加推項目。

2021-01-11 42 瀏覽
週末來旺角某超市買東西,順便在外吃午飯。這店舖在超市內,實在方便。餐牌有豬、牛、羊、雞,任君選擇。其中牛更有不同部位可以選擇, 包括在其他食店較少見的牛舌芯和翼板。本人對牛不是太熱愛,見到到西班牙產的黑豚,便立即一試。本人食量不算很大,故點了一份200g的西班牙產黑豚。由於是吧枱設計,客人可以見到廚師即叫即煮的情形。廚師預熱西班牙產黑豚,加上調味,然後便放在高溫的石上,讓客人按個人喜好煮到適合的生熟度。雖然剛上枱時已經以紙巾蓋着,以防油脂彈出,但是因為石板非常高溫,加上油脂量足,客人依然感到熱力十足。油脂四溢。餐桌上有清晰的指示教導初嘗者如何處理肉扒,例如建議靜置肉扒30秒,然後移開紙,再砌一口份量的肉在石板煎至個人喜歡的生熟度。這塊200g的西班牙產黑豚砌開時已經感到質感爽彈,一試果然口感鮮嫩,肉汁豐富,肉味濃郁。黑豚本身的肉味已經很鮮明,根本不需要加入任何調味料。本人依足指示,吃一口切一口,煎熱才吃。果然吃到最後,黑豚肉仍然是口感爽彈,滋味十足!加上一罐可樂,一口可樂,一口黑豚,心裏不禁大叫:「正!」另外,我又點了日本芝士豚肉腸。一切開便見到芝士湧出來,味道也很明確。我又點了一條日

我又點了一條日本煙燻豚肉腸,煙燻味雖然沒有芝士腸突出,但仍然滋味十足。

如果食量少的朋友,建議點150g便可,因為本人吃完這餐,飽得動彈不得!
2021-01-09 168 瀏覽
今日收半日,點半走人就去左附近新世紀廣場,係一田入面有間「野郎Stone」食石板燒牛肉,天氣凍,最岩食燒肉,又暖又飽肚開放式廚房,一目了然,望落乾淨衛生食得放心!餐牌以牛為主,但都有豚肉同雞揀!重可以跟據自己食量揀唔同g數,好有彈性加$30可轉套餐,包汽水一罐,同無限添加湯,沙律,飯,非常抵食我點左300g既牛柳食之前一定要先睇清楚食用方法,唔係陣間上枱時會手忙腳亂好豐富上枱已經聞到香噴噴,好香肉味周圍既人都望左過黎上枱時應該得兩成熟左右等20秒左右就可以開始,塊板好夠熱,食到尾一樣可以燒得熟d肉!入面係全生,按自己鐘意食既熟成度去燒就得肉味好濃郁,肉質嫩滑,入口充滿肉汁,不得了鐘意熟可以燒耐少少,自由控制

開放式廚房,一目了然,望落乾淨衛生
食得放心!

我點左300g既牛柳

食之前一定要先睇清楚食用方法,唔係陣間上枱時會手忙腳亂

好豐富
上枱已經聞到香噴噴,好香肉味
周圍既人都望左過黎

上枱時應該得兩成熟左右

入面係全生,按自己鐘意食既熟成度去燒就得

肉味好濃郁,肉質嫩滑,入口充滿肉汁,不得了

鐘意熟可以燒耐少少,自由控制

2021-01-07
午餐
2021-01-04 50 瀏覽
這間野郎Stone絕對是在一田超市內的驚喜發現,主推石燒牛扒。我們二人叫了兩款牛扒Share,分別是200g 牛板腱和150g 牛小排。另外可加$30套餐,包括飯、汽水、沙律以及麵豉湯,或者白飯散叫都可以。 牛板腱的牛肉味比較濃,肉質較結實,但絕不是硬又難咬的那種,性價比較高。由於太好吃了,中途忘記了影相。 枱上面指示有教燒牛扒如何處理,一來到是比較生的牛扒,切一塊燒一塊,食完再切,大家不要一次過全部切塊。 石板到我吃完的時候還熱,非常好!牛小排的油分比較多,肉質很嫩,放在石上燒是外圍有少許外脆內軟的感覺。超級好吃!最完美的食法是點上少許蒜蓉和醬油,配白飯簡直一流。

最完美的食法是點上少許蒜蓉和醬油,配白飯簡直一流。

2021-01-04 44 瀏覽
閒狂一田超市時,經過這間位於超市內的石燒店,而且有人排隊中,和老公忍不住也排隊試。 所有座位都圍著廚師烹調區,可清楚看到食物烹調的每一個步驟,衛生又可靠。我們點了200g的牛小排,和西班牙產黑豚,還加了$30享用無限添加白飯,意粉,湯和沙律,肯定吃得滿足。牛小排牛小排香味四溢,脂肪非常豐富,肉質比較結實鮮美,熟度剛好,熱烤後焦脆的筋肉增加口感,略帶嚼勁。餐桌上提供幾款調味料,老公最愛添加白松露蒜蓉和肉汁,令味道更鮮味。西班牙黑豚油脂分佈均勻,經香煎後,肉質軟腍,口感細嫩,肉汁味濃,油而不膩,而且蒜片提升了黑豚的味道,口感與味道都非常好。

西班牙黑豚

2020-12-29 46 瀏覽
我與家人到超市購買生活必需物品,也可順便在超市吃過午餐,今次擇「野郎Stone」石燒。餐桌是吧檯形式設計,每位食客都是面向烹調區,食客很近距離觀看到廚師以熟練的手勢,為食客先將扒肉煎封鎖住肉汁,再將扒肉放上石烤板上;送上給客人享用。客人只須靜待20-30秒後將覆蓋扒肉的紙巾取開,便可以在熱哄哄的石烤板上邊燒邊吃,多少成熟完全自己操控。我楝紐西蘭羊架三支,煎得金黃漂亮的羊架,散發濃郁的油香與肉香,香氣四溢的羊架肉,鮮味也帶著少許羊羶味,喜歡吃羊肉是不會介意少許羊羶味。家人選擇150g重量的牛小排,牛小排是是位於胸腔左右兩側,富大理石紋脂肪,肉質鮮美,質地柔軟、味道甘甜,我們還添加一碗的日本秋田米飯分享。温馨提示:此外有三款醬料可供客人提升肉扒味道層次:柚子味酸汁、白松露蒜蓉醬及辣味噌。

温馨提示:

2020-12-29
2K
同朋友喺一田購物,買完嘢之後大家肚仔都有啲餓😅,見到呢間石板燒,已經好一段時間冇食過,咁就坐低食過番尋味😄我叫咗$138嘅「牛板腱200g套餐」,套餐包飯、沙律、麵豉湯、汽水,朋友就要$118嘅「西班牙產黑豚200g」😋好快「牛板腱」就上枱,雖然用廚紙蓋著,但係已經聞到香噴噴,過咗大約半分鐘,揭開廚紙,就見到燒得靚靚嘅牛肉,食一啖,肉質軟熟,幾有牛味,仲好juicy😋朋友嘅「西班牙豬」跟住上,都係香噴噴,朋友食咗一啖已經話好好味😋,我見朋友食得咁滋味,就黐咗佢一小塊豬肉嚟食,真係有濃郁嘅豬味,超級yummy,呢個有小驚喜😋

2020-12-29
2020-12-25 33 瀏覽
今天和朋友到旺角新世紀廣場逛逛,在一田百貨超市內,發現了一間很特別的餐廳,扒的份量自選,配料自己添加,湯、飯/薯蓉/意粉、沙律可以任添。我們坐下來,點了兩個扒餐,要最少份量的150g。廚師就在吧枱後面煎,煎得差不多便放在燒熱的鐵板上,連飯、湯、沙律、飲品等一起奉上。我們依照枱前的指示切開一小塊牛扒在鐵板上煎,再自己加上蒜蓉、黑胡椒等調味,熱辣辣和香噴噴的感覺,環繞四周。第一份是西冷牛扒,肉質鮮嫩,肉汁豐富,加上自製蒜蓉燒肉汁,份外美味。另一份是牛板腱,少許肥,爽滑的牛筋腱有嚼勁,口感也不錯。此外,白飯、沙律、麵豉湯等也很美味,我全部都要加添,而服務員哥哥也很樂意為我們服務。

另一份是牛板腱,少許肥,爽滑的牛筋腱有嚼勁,口感也不錯。
2020-12-22 36 瀏覽
呢間位於旺角MOKO 頂層,一田入面嘅野郎STONE ,每次行過我都會聞到好香嘅鐵板燒味道,今次終於有機會食啦,我地分別叫左美國上級牛小排同埋牛板鍵,因為而家呢兩款都做緊特價,跟餐其實仲可以加$30 就可以無限添加白飯、湯 、沙津同埋清水,但由於200G 嘅牛肉對於我都係有點多嘅關係,所以就冇加錢啦。美國上級牛小排咬起來非常有口感,肉質鮮嫩多汁牛板鍵肉質鬆軟,肉筋和肥肉非常少,較易消化 ,當你咀嚼 一塊,滿嘴流油的時候,你會感覺它一點不肥膩。

美國上級牛小排咬起來非常有口感,肉質鮮嫩多汁
美國牛小排

美國牛板腱
2020-12-21
美國牛小排
美國牛板腱
2020-12-15 47 瀏覽
放工同朋友係新世紀廣場買野行到一田見到呢間日式扒房睇個樣好似好正咁就入去試下坐位唔多我地坐bar 枱得一個待應! 執枱預備食飯上菜一腳踢有唔同牛既部份可以揀另外都有羊架同雞扒仲可以因應自己食量揀幾多gram 係等住上菜既時候就可以整定醬料有白松露蒜蓉、自家製麵豉、燒肉汁、鹽、喼汁... 我樣樣都整啲試下我地叫左牛小排同肉眼另外仲加左係芝士腸食一塊就燒一塊可以因應自己食幾成熟就燒幾熟整體黎講個牛都好食好嫩滑好多汁而且好香牛味條芝士腸都好好食有好多芝士係入一面我地兩個都驚唔夠飽叫左個餐個飯上面加左紫菜飯素好開胃但個人覺得個飯多左啲水太林整體黎講性價比都好高👍🏻推介
放工同朋友係新世紀廣場買野

另外都有羊架同雞扒
仲可以因應自己食量揀幾多gram

係等住上菜既時候
就可以整定醬料
有白松露蒜蓉、自家製麵豉、燒肉汁、鹽、喼汁...
我樣樣都整啲試下

個飯上面加左紫菜飯素好開胃
但個人覺得個飯多左啲水太林

整體黎講性價比都好高👍🏻推介
2020-12-14 38 瀏覽
放工去咗旺角附近行下..... 原來MOKO 一田入面有間食扒.......經過成日聽到‘咋‘.....隔住個口罩都聞到牛扒味....見有人排隊我哋就行多個圈.....返黎見有位即刻坐低.......見個menu 唔多識揀.....waiter好詳細介紹!👍🏻可以因應自己食量揀150g/ 200g/ 300g...最後我地叫咗個牛小排同埋肉眼各200g 加個飯.....(因為見隔離個用啲醬撈到好似好好食...)😝見個waiter 每塊扒都磅過先拎去煎煎再上塊鐵板到....塊扒‘咋’住咁過黎....聽到都覺得爽!呢度好多佢地自家制既醬......我覺得個特制辣麵鼓好特別....👍🏻👍🏻可以咁快食個扒餐...正!
放工去咗旺角附近行下.....

見有人排隊我哋就行多個圈.....
返黎見有位即刻坐低.......

塊扒‘咋’住咁過黎....聽到都覺得爽!

可以咁快食個扒餐...正!

2020-11-16
約左朋友食飯,黎左呢間個名好特別既野朗Stone食😌😌  😍美國上級牛小排😍 呢個真係好食到不得了,如果你係好中意油脂香,必叫呢個丫佢係好長一條條咁,脂肪係偏多,所以食落好嫩滑香口😍😍😍可以感受油脂係口中爆發既滋味真係好幸福😌😌  🤗美國精選肉眼🤗本身想叫另一個既,但店家好貼心就話呢款啱我d就改左呢個喇 呢塊就大塊厚肉好多,脂肪量都足夠令塊排食落唔會乾,口感都實在d,如果想健康d唔想咁多肥肉可以試呢個🤗🤗 但個人就中意爆脂既牛小排多d喇😍  跟餐可以點飯,薯蓉同湯個d難得食日本野梗係要黎碗味噌湯😌冬天飲落會暖d嘛 個薯蓉都整得令令仔仔再加配料上去,睇得出店家既認真丫🤗🤗🤗值得一讚  呢度燒肉真係好好食,下次想食燒肉都會黎野朗Stone😍😍
約左朋友食飯,黎左呢間個名好特別既野朗Stone食😌😌

😍美國上級牛小排😍

呢個真係好食到不得了,如果你係好中意油脂香,必叫呢個丫
美國上級牛小排

佢係好長一條條咁,脂肪係偏多,所以食落好嫩滑香口😍😍😍
可以感受油脂係口中爆發既滋味真係好幸福😌😌

🤗美國精選肉眼🤗

本身想叫另一個既,但店家好貼心就話呢款啱我d就改左呢個喇

但個人就中意爆脂既牛小排多d喇😍
️美國精選肉眼

跟餐可以點飯,薯蓉同湯個d

難得食日本野梗係要黎碗味噌湯😌冬天飲落會暖d嘛
味噌湯

薯蓉

呢度燒肉真係好好食,下次想食燒肉都會黎野朗Stone😍😍
2020-12-06 31 瀏覽
野郎stone嘅熱石扒已經唔係第一次幫襯,每過一段時間都好掛住佢,因為啲扒真係好新鮮,而且佢哋有佢哋特製嘅辣麵豉同白松露蒜蓉醬。上次和老公吃了牛板腱300g和羊架5支,好味又抵食,今次就試吓300克嘅美國上級牛小排和牛舌芯。首先300克勁大塊,牛扒好新鮮,熱石上自己控制生熟程度,原汁原味,而且熱石的溫度保持得很好,很持久。食法分享:一開始的時候,先放兩茶匙白松露蒜蓉醬響熱石上,白松露油爆一爆蒜蓉,帶着松露香的蒜蓉再放在牛扒上吃,好惹味。牛扒食到一半再加佢哋個自製辣麵豉醬在熱石上煮一煮,牛扒出來嘅牛油和麵豉醬混在一起用來撈飯,非常好味,這種味道只能夠在這裏吃到。所以一定要加幾十蚊換過套餐,而且沙律白飯任添。今次最驚喜係牛舌芯,切落去就已經覺得好爽口,無論係半生熟或者煎到全熟,都一樣咁爽口,下次一定會再食。在抗疫期間,餐廳每兩位放一個隔板,而且距離好遠,食得安心。

所以一定要加幾十蚊換過套餐,而且沙律白飯任添。

在抗疫期間,餐廳每兩位放一個隔板,而且距離好遠,食得安心。

2020-11-23
1 分鐘 (堂食)
  • 牛舌芯
2020-12-04 28 瀏覽
去旺角新世紀廣場買東西,真的不能忘,要去一田超市裡的“野郎”吃鐵板燒😍平日去吃稍有質素的鐵板燒都是很貴的,但可能野郎是在超市裡的熟食餐廳,所以變得抵吃了~😋西班牙產黑豚~就是西班牙的黑毛豬😈,黑毛豬本身已出名是豬肉味特濃~而這家的鐵板燒,還用上充滿雪花的黑毛豬,鬆軟度及入口的那股油脂味,真的捨不得吞下,上枱時豬肉還沒熟透的,靠熱石整熟,食時剛剛好,都太好吃了~另外選了沙律菜及汽水~沙律雖簡單,但菜是爽脆新鮮的,伴上黑毛豬食,剛好中和油脂~