食得多放題火鍋邊爐 今次想食下啲高質既火鍋朋友之前嚟過依間打邊爐🍲話個湯底好正 好特別又足料 今日嚟開佐敦就試試佢啦 😌星期三既夜晚嚟到 都坐無虛席 (大家記得訂位阿~)餐廳用QR code落單開始之前 職員都準備好唔同既調味料俾我地用今日我地簡咗濃湯佛跳牆雞翅鍋$398一開始都覺得個湯底都偏貴當嚟到既時候發現原來都好值依個價錢湯底入面除咗有好大既雞件之外 肉質嫩滑仲有鮑魚 素翅 個底仲有好多花膠同螺片真 材 實 料阿!!!!!所有材料加埋 成個湯底真係超鮮甜 好夠味忍唔住未落配料 啲雞一熟已經飲咗兩碗湯😂重點係飲完都唔口渴😆打邊爐點可以無牛肉呢我地簡咗本地新鮮騸牯牛脊肉$268 牛肉雪花肥瘦均勻 厚薄適中 好重牛味😋•游水海蝦1份$98.0芝心墨魚丸半份 $52.0打卡一流仲好細心用竹籤串住成隻蝦 蝦🦐都幾新鮮•黑松露蟹肉餃半份 $68.0好香好重黑松露味 一絲絲蟹肉係裡面(記得唔好煮得太耐阿🤭)竹蔗茅根水 唔會太甜 襯埋打邊爐🍲真係100分汁燒原條茄子$25.0稻庭烏冬$38芋絲$38
食得多放題火鍋邊爐
今次想食下啲高質既火鍋
朋友之前嚟過依間打邊爐🍲
話個湯底好正 好特別又足料
今日嚟開佐敦就試試佢啦 😌
星期三既夜晚嚟到 都坐無虛席
(大家記得訂位阿~)

餐廳用QR code落單
開始之前 職員都準備好唔同既調味料俾我地用

今日我地簡咗濃湯佛跳牆雞翅鍋$398
一開始都覺得個湯底都偏貴
當嚟到既時候發現原來都好值依個價錢
湯底入面除咗有好大既雞件之外 肉質嫩滑
仲有鮑魚 素翅 個底仲有好多花膠同螺片
真 材 實 料阿!!!!!
所有材料加埋 成個湯底真係超鮮甜 好夠味

蝦🦐都幾新鮮

黑松露蟹肉餃半份 $68.0
好香好重黑松露味
一絲絲蟹肉係裡面
(記得唔好煮得太耐阿🤭)

竹蔗茅根水
唔會太甜 襯埋打邊爐🍲真係100分

汁燒原條茄子$25.0

稻庭烏冬$38

芋絲$38

2021-11-03
2021-11-03 357 瀏覽
今日歌手嚴淑明同李健達請左一班工作人員去佐敦醉胡爐慶功,好榮幸都有份出席。這家餐廳裝修好靚,主打養生湯,好重視湯底。今次湯底就有,金湯鴿翅花膠湯,原隻乳鴿湯底,濃湯佛跳牆雞翅鍋及火焰龍蝦海鮮鍋。金湯鴿翅花膠湯好足料,用左全只乳鴿,加上翅及花膠好養生。佛跳牆好足料,鮑魚大大只。我就最鐘意個火焰龍蝦海鮮鍋,好濃既龍蝦湯味,全部湯底都可以先飲左個湯,品嚐完先再吃火鍋,未食火鍋我已經飲左兩大碗龍蝦湯。菜式選擇超多,今次就試左。。。。。手切頂級安格斯肥牛,好有肉味,食火鍋必備。紫菜炸響鈴即點即炸,好香脆必點,跟龍蝦湯超夾。黑松露蟹肉餃,黑松露墨魚丸 ,好重黑松露味,我覺得放落火焰龍蝦海鮮鍋到,超級夾。兩樣都係我最愛。,
火焰龍蝦海鮮鍋

菜式選擇超多,今次就試左。。。。。
手切頂級安格斯肥牛
手切頂級安格斯肥牛,好有肉味,食火鍋必備。
紫菜炸響鈴
紫菜炸響鈴即點即炸,好香脆必點,跟龍蝦湯超夾。
黑松露墨魚丸

黑松露墨魚丸
濃湯佛跳牆雞翅鍋
金湯鴿翅花膠湯
2021-11-03 3855 瀏覽
-醉胡爐繼續黎到秋風起火鍋系列~今次就黎試下成日係街見到但又未試過既醉胡爐每次行過 都會畀佢大大既招牌吸引住👀餐廳嘅環境都幾大 坐得都舒服就算坐吧枱 都有好多地方去放野食唔會覺得逼夾🤗🧉金翅花膠乳鴿湯($348)呢個湯底不得了 👍👍👍👍👍首先係乳鴿放咗喺南瓜上面台語夾上面鋪滿咗大量嘅金翅湯底入面仲有大大舊花膠 打邊爐之前飲左啖湯 係滋補既味道✨湯底嘅調味都啱啱好 又唔會太鹹冇味精 仲有淡淡花膠食! 好滿足~🥩手切頂級安格斯肥牛($348)一份肥牛都一定夠2個人食😍肉質較為結實 少脂肪 更食到牛香味~🥟香菇韮黃帶子餃($58/4pc)餡料十足 估唔到真係有原粒帶係入面!口感豐富 仲食到有鮮味😍🥩秘製蝴蝶腩($128)因為有先飛水既關係 所以已經係熟左啲但就算用黎打邊爐都好入到味 唔錯~🥤竹蔗茅根($68)打邊爐必飲 一jar 2個人飲都每人有2-3杯整體黎講 湯底真係好正!飲到差啲唔記得要打邊爐❤️另外想講係 估唔到調味盤有老干媽揀用黎打邊爐食真係好惹味😍 超耐冇食過
醉胡爐

繼續黎到秋風起火鍋系列~
今次就黎試下成日係街見到
但又未試過既醉胡爐
每次行過 都會畀佢大大既招牌吸引住👀

餐廳嘅環境都幾大 坐得都舒服
就算坐吧枱 都有好多地方去放野食
唔會覺得逼夾🤗

🧉金翅花膠乳鴿湯($348)
呢個湯底不得了 👍👍👍👍👍
首先係乳鴿放咗喺南瓜上面
台語夾上面鋪滿咗大量嘅金翅
湯底入面仲有大大舊花膠
打邊爐之前飲左啖湯 係滋補既味道✨
湯底嘅調味都啱啱好 又唔會太鹹
冇味精 仲有淡淡花膠食! 好滿足~

🥩手切頂級安格斯肥牛($348)
一份肥牛都一定夠2個人食😍
肉質較為結實 少脂肪 更食到牛香味~

🥟香菇韮黃帶子餃($58/4pc)
餡料十足 估唔到真係有原粒帶係入面!
口感豐富 仲食到有鮮味😍

🥩秘製蝴蝶腩($128)
因為有先飛水既關係 所以已經係熟左啲
但就算用黎打邊爐都好入到味 唔錯~

🥤竹蔗茅根($68)
打邊爐必飲 一jar 2個人飲都每人有2-3杯

整體黎講 湯底真係好正!
飲到差啲唔記得要打邊爐❤️
另外想講係 估唔到調味盤有老干媽揀
用黎打邊爐食真係好惹味😍 超耐冇食過

2021-10-27
10 分鐘 (堂食)
  • 金湯鴿翅花膠鍋
2021-11-02 103 瀏覽
今日同朋友嚟到尖沙咀食飯,想搵返間好坐又好食嘅高質餐廳,所以就嚟到醉胡爐。呢到嘅打邊爐冇令到我失望,湯底好高質,中意食海鮮嘅一定要叫卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋,坊間比較少見,裡面有好多蜆肉,炒香咗海鮮加酒嚟炒香,加埋啲湯一齊打邊爐。就係因為湯底有幾款海鮮,湯底先會咁鮮甜,我自己都忍唔住飲返幾啖湯,用嚟打邊爐就啱晒啦!食肉獸當然要叫牛肉拼盤啦,我哋點咗份細嘅胡爐牛拼盤,都夠晒兩個人份量去食。拼盤裡面有好幾種肉,牛舌心、安格斯手切肥牛、手切肥牛、牛胸爽、霜降牛粒。除咗肥牛雪花均勻重牛肉味之外,特別推薦牛胸爽,平時比較少機會見到,好多人誤以為白色一塊係牛嘅脂肪,其實佢係牛胸前肋骨中間的軟骨部位,食落十分爽口! 我幾中意佢哋嘅韮菜餃,大大粒好抵食,口感綿軟,有韭菜特殊的香氣,中意食韭菜嘅一定要食。另外手打蝦滑係必食嘅,口感爽滑Q彈,食落更彈牙,飽滿夠晒大粒。如果想搵一間同朋友靜靜哋傾計同食飯嘅餐廳嘅話,呢到都幾啱食㗎!中意食海鮮一定要叫卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋!包你食完覺得鮮甜。

._.又到左打邊爐嘅季節💕前排天氣凍凍地緊係第一時間去打邊爐啦🥰經過尖沙咀呢間 @wulu_hotpothk 醉胡爐,見佢有個季節限定嘅🌟金湯鴿翅花雞湯🌟好吸引😋而呢個湯底亦都充滿驚喜,乳鴿肉非常嫩滑,再配埋雞湯淆出嚟嘅鮮,好鮮甜💕而且裏面嘅配料都好多有誠意,大大嚿南瓜好足料,花膠同翅嘅份量亦都好多,呢個真係要推介👍🏻._.🤍手工干貝帶子餃🥟大大粒餃子,裏面嘅餡料干貝帶子好鮮甜😋·🧀芝心墨魚丸🦑裏面嘅芝士真係好有誠意,咬落去仲有熱辣辣嘅芝士噴出嚟😂好正👍🏻啱晒我呢啲芝士控🧀·🐂頂級霜降牛柳粒🐂牛柳粒份量適中,肉質淋身,牛味好出😋·💛自家製炸響鈴💛呢到嘅響鈴係即點即炸,夠晒誠意同新鮮👍🏻·🤍芋絲🤍打邊爐除咗響鈴,我都鍾意點好索湯底嘅芋絲,清爽得來配埋湯底好正呢😋._.@wulu_hotpothk📍醉胡爐 📍尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖

🤍手工干貝帶子餃🥟
大大粒餃子,裏面嘅餡料干貝帶子好鮮甜😋
🧀芝心墨魚丸🦑
🐂頂級霜降牛柳粒🐂
牛柳粒份量適中,肉質淋身,牛味好出😋
💛自家製炸響鈴💛
呢到嘅響鈴係即點即炸,夠晒誠意同新鮮👍🏻
🤍芋絲🤍
@wulu_hotpothk
📍醉胡爐
📍尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
2021-11-02 112 瀏覽
心血來潮想打邊爐食靚牛,見到咁多好評,即刻訂座試下。我揀左平日夜晚去,七點食到九點,全店得三四枱客。知道啲食物價格偏貴,諗住最緊要食物高質就ok。叫左份大嘅牛拼盤$498,除左牛胸爽同牛舌之外比較有牛味之外,其他都唔係咁出色。(平時街市買手切肥牛,牛舌etc好食好多)。之後再叫封門柳,但都冇令我改觀。個炸魚皮同紫菜響玲似係自己炸,上碟仲熱,算係誠意之作。墨魚丸ok,蝦滑足料。桂花蚌都幾鮮甜嗌左兩扎竹蔗茅根水,埋單對單先知道買二送一,要同職員講先補番俾我地。總括來講,味道係ok,但性價比低,冇一樣食物會令我掛住佢,所以絕對冇下次了。四個人食左二千蚊,但四個都唔飽,要再轉場食糖水。

牛拼盤(大)

個炸魚皮同紫菜響玲似係自己炸,上碟仲熱,算係誠意之作。

墨魚丸ok,蝦滑足料。
桂花蚌都幾鮮甜

四個人食左二千蚊,但四個都唔飽,要再轉場食糖水
牛拼盤(大)
2021-11-01 80 瀏覽
不是第一次幫襯醉胡爐,雖然佢位置唔近地鐵站,但係一定值得一去再去。湯底料足之餘,牛肉總類多,火鍋料又十分新鮮同多選擇。試過個湯底就知佢用料十足,一啲都唔係求其。比多少少,嘆下高水準火鍋,值回票價。湯底:有多個足料湯底,v仔今次就挑選濃湯佛跳牆雞湯翅,先品嘗個湯底,就知翅同雞嘅味道十足唔係一般湯底,濃郁滋潤。兩個人,只食個湯底都飽左一半。半只雞加有鮑魚個一只,翅頭係數唔清。啲翅都唔少架,唔係一般任食火鍋。值回票價。火鍋料:款式多而且係新鮮。牛肉有多款選擇,貴到外國牛,本地牛都有。V仔支持本地牛。選左本地新鮮騸牯牛,脂肪比例剛好,唔多唔少,唔會太油膩,又有肉味而且係濃香。另外,丸類就選咗啲手打牛丸同墨魚丸。鮮味加爽口肉質結實咬口十足。最後,加個鴨血,咬口嫩滑質感,都唔錯。今次再嚟食都一樣唔會失望,比多少少食個高質素火鍋,六點食到十點,🤣可想而知十分嘆。

湯底:
值回票價。

火鍋料:款式多而且係新鮮。

牛肉有多款選擇,貴到外國牛,本地牛都有。

最後,加個鴨血,咬口嫩滑質感,都唔錯。

2021-10-31
  • 本地新鮮封門柳
  • 黑松露墨魚丸
2021-10-29 151 瀏覽
宜家呢個天氣最適合去食火鍋知道呢個火鍋店出名湯底靚今日去到試吓呢一個椰子雞湯底你店員幫我哋將啲雞加咗啲酒炒炒之後會加咗啲原隻椰青同埋雞湯落去成個雞湯變咗金黃色好香,裏面仲有好多椰子肉然後我哋飲咗兩三碗因為個湯真係好好味,湯底好鮮甜雞件都好多。而且不會太肥,肉質都好嫩滑自家韭菜餃豬肉新鮮,皮不厚,餡料新鮮又夠味手切雪花肥牛牛肉雪花肥瘦均勻而且唔會切到太薄好有口感幾秒就可以食,好有牛肉嘅鮮味手打墨魚滑分量都算大而且好彈牙,啖啖肉食火鍋最鍾意係連湯都可以飲埋,如果有興趣嘅朋友都可以去試吓,值得推介
宜家呢個天氣最適合去食火鍋
知道呢個火鍋店出名湯底靚
今日去到試吓呢一個椰子雞湯底
成個雞湯變咗金黃色好香,裏面仲有好多椰子肉
然後我哋飲咗兩三碗因為個湯真係好好味,湯底好鮮甜

雞件都好多。而且不會太肥,肉質都好嫩滑

自家韭菜餃
豬肉新鮮,皮不厚,餡料新鮮又夠味

手切雪花肥牛
牛肉雪花肥瘦均勻
而且唔會切到太薄好有口感
幾秒就可以食,好有牛肉嘅鮮味

手打墨魚滑
分量都算大
而且好彈牙,啖啖肉

2021-10-29 112 瀏覽
火焰養生湯底哇哇哇 為咗食少啲減下肥下年重大任務結婚🥰最近少左介紹食物喇😛不過適逢三週年紀念日野獸都帶我食好西入冬啦嘛梗係要打邊爐啦-打邊爐最緊要就係湯底😜叫咗招牌鮮椰青雞煱清甜柔潤 香噴噴 養生系列店員首先幫我哋加咗牛油炒香左雞 椰子配料 仲有紅蘿蔔添😊罪惡感即刻減少左其後 仲加入左清酒 🥰好神奇重點埋火啊 好似睇緊表演一樣就係呢一下已經值回票價啦然後成個椰青就倒落去真材實料店員仲叫我哋先試一試個湯底😍我忍唔住飲咗3碗好 清 甜!雞又嫩又滑😍感覺好滋靚靚嘅湯底就品嚐完牛係打邊爐ge重點 本地新鮮封門柳 新鮮 又彈牙 牛味濃郁牛脂分別平均 唔肥 岩哂我也-本地肥鵝腸呢個真係不得了喺街市絕對買唔到呢個質素除咗超級乾淨之外佢仲係極彈牙啊完全冇咗嗰陣味好食到不得了 必點!-皇帝柱貝墨魚丸彈牙爽口同好香不過我都係鍾意牛骨牛汁丸多d因為啲牛汁會彈出嚟仲有牛筋喺入邊好食也🥰-醉胡爐 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
火焰養生湯底

呢個真係不得了
喺街市絕對買唔到呢個質素
除咗超級乾淨之外佢仲係極彈牙啊
完全冇咗嗰陣味
好食到不得了 必點!

皇帝柱貝墨魚丸
彈牙爽口同好香
不過我都係鍾意
牛骨牛汁丸多d
因為啲牛汁會彈出嚟仲有牛筋喺入邊好食也🥰

醉胡爐 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
2021-10-29 57 瀏覽
火焰養生湯底哇哇哇 為咗食少啲減下肥下年重大任務結婚🥰最近少左介紹食物喇😛不過適逢三週年紀念日野獸都帶我食好西入冬啦嘛梗係要打邊爐啦-打邊爐最緊要就係湯底😜叫咗招牌鮮椰青雞煱清甜柔潤 香噴噴 養生系列店員首先幫我哋加咗牛油炒香左雞 椰子配料 仲有紅蘿蔔添😊罪惡感即刻減少左其後 仲加入左清酒 🥰好神奇重點埋火啊 好似睇緊表演一樣就係呢一下已經值回票價啦然後成個椰青就倒落去真材實料店員仲叫我哋先試一試個湯底😍我忍唔住飲咗3碗好 清 甜!雞又嫩又滑😍感覺好滋潤-靚靚嘅湯底就品嚐完牛係打邊爐ge重點 本地新鮮封門柳 新鮮 又彈牙 牛味濃郁牛脂分別平均 唔肥 岩哂我也-本地肥鵝腸呢個真係不得了喺街市絕對買唔到呢個質素除咗超級乾淨之外佢仲係極彈牙啊完全冇咗嗰陣味好食到不得了 必點!-皇帝柱貝墨魚丸彈牙爽口同好香不過我都係鍾意牛骨牛汁丸多d因為啲牛汁會彈出嚟仲有牛筋喺入邊好食也🥰-醉胡爐 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
火焰養生湯底

呢個真係不得了
喺街市絕對買唔到呢個質素
除咗超級乾淨之外佢仲係極彈牙啊
完全冇咗嗰陣味
好食到不得了 必點!

皇帝柱貝墨魚丸
彈牙爽口同好香
不過我都係鍾意
牛骨牛汁丸多d
因為啲牛汁會彈出嚟仲有牛筋喺入邊好食也🥰

醉胡爐 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
2021-10-28 103 瀏覽
尖沙咀既食肆林立 要突圍而出都唔容易今次黎到好評度極高既醉胡爐試下先☺️餐廳既裝潢都好有現代感~ 抬頭望到d吊燈覺得好可愛😂🥕卜卜蜆鮮蟹魚蝦湯原先係有一堆綠綠的芫荽🙈但礙於我係走荽一族😂 所以有幸睇到湯底配料有幾豐富一隻蟹+一堆蜆~ 姐姐千叮萬囑要飲一啖湯先開始打邊爐~😋🥕本地新鮮封門柳封門柳實在太珍貴啦😗 每次打邊爐必點😋牛肉味濃郁而且口感鬆軟🥕胡爐牛拼盤(小)牛拼盤已經包含咗牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽同霜降牛粒其實個份量都唔少😂 我覺得比較特別既係牛胸爽,白色唔係脂肪呀~係胸腔肋骨中間的軟骨部位😋食落口真係好爽脆❤️
尖沙咀既食肆林立 要突圍而出都唔容易
今次黎到好評度極高既醉胡爐試下先☺️

餐廳既裝潢都好有現代感~
抬頭望到d吊燈覺得好可愛😂

🥕卜卜蜆鮮蟹魚蝦湯

一隻蟹+一堆蜆~
姐姐千叮萬囑要飲一啖湯先開始打邊爐~😋

🥕本地新鮮封門柳

🥕胡爐牛拼盤(小)

其實個份量都唔少😂
2021-10-27 148 瀏覽
見天氣涼涼地,今日收工兩個人就去咗《醉胡爐》飲個靚湯,食個火鍋先👍🏻!招牌鮮椰膏雞鍋先焗後炒,之後再🔥火焰一下再煲滾,整個湯已發揮了其鮮味,加入埋整個椰青水,味道清甜又香酒味!飲番兩三碗當然唔少得啦😋!X0鮑魚蝦餃王/蟹籽蝦丸加入了XO醬飽魚既蝦餃,味道濃厚突出,雖然體積細少但味道好惹味!手打蝦丸特別爽口,加埋蟹籽口感不錯!二人食用半份剛剛好,有四粒!酥炸火腿午餐肉即點即炸又厚切,口感一流,沾上甜甜的雞醬,食唔停口😋😋!而紫菜炸響鈴都是即點即製脆卜卜,蔬菜又新鮮👍🏻👍🏻!

招牌鮮椰膏雞鍋

X0鮑魚蝦餃王/蟹籽蝦丸

酥炸火腿午餐肉
即點即炸又厚切,口感一流,沾上甜甜的雞醬,食唔停口😋😋!

而紫菜炸響鈴都是即點即製脆卜卜,蔬菜又新鮮👍🏻👍🏻!
2021-10-25 77 瀏覽
天氣涼無論打幾多次邊壚都唔會厭!朋友今日帶我第一次黎呢間餐廳🤤星期日晚上都可以座無虛席,認真誇張😱餐廳提供多種湯底、配料、海鮮、串燒、飲品,完全係大開眼界🥸不過今日去左high tea 所以都唔敢點太多野食驚眼闊肚窄😞胡椒豬肚花膠雞鍋湯底 $ 288材料份量多,胡椒味充足,豬肚煙韌度適中,花膠滑溜好滋潤,雞好滑身🤗打邊壚一定唔會少咗牛!花雕醉滑牛 (小)$148份量其實兩個人係足夠有餘!而滑牛好滑身而且花雕味好入味😋XO飽魚蝦餃王 (半份 - 4粒)$58味道獨特,有點似燒賣餡既餃子🥟黑松露墨魚丸 (半份 - 4粒) $52 黑松露味超重!咬落好彈牙入味!蔬菜拼盤 (小) $58有娃娃菜、唐生菜🥬,新鮮爽口!最後當然唔少得飲品,椰青水(一札) $78打邊壚好解辣同涼快番個人,好爽甜嫁!
天氣涼無論打幾多次邊壚都唔會厭!
朋友今日帶我第一次黎呢間餐廳🤤
星期日晚上都可以座無虛席,認真誇張😱
餐廳提供多種湯底、配料、海鮮、串燒、飲品,完全係大開眼界🥸

胡椒豬肚花膠雞鍋湯底 $ 288

打邊壚一定唔會少咗牛!
花雕醉滑牛 (小)$148
份量其實兩個人係足夠有餘!而滑牛好滑身而且花雕味好入味😋

XO飽魚蝦餃王 (半份 - 4粒)$58
味道獨特,有點似燒賣餡既餃子🥟

黑松露墨魚丸 (半份 - 4粒) $52
黑松露味超重!咬落好彈牙入味!

蔬菜拼盤 (小) $58
有娃娃菜、唐生菜🥬,新鮮爽口!

最後當然唔少得飲品,椰青水(一札) $78
打邊壚好解辣同涼快番個人,好爽甜嫁!

2021-10-19 266 瀏覽
呢間店近佐敦,主打係打邊爐,但都有D小食。我想左個胡椒豬肚雞湯底,份量都唔少,湯底有豬有雞,感覺上已食左唔少野。叫左北海道帶子刺身,有D當刺身食,有D拎黎打邊爐,鮮美。大大粒切片後方便易食。小食就叫左糖心皮蛋。皮蛋就食得多,糖心真係未食過,味道豐富。另外叫左脆卜卜油炸鬼,蝦釀油炸鬼,好飽滿既蝦肉呀!甜品有炸牛奶香蕉,好少地方有得食,好好味呀!飲品就叫左大大個既椰青,清熱呀!呢度既環境同服務都好唔錯!會再來!
2021-10-10
2021-10-18 282 瀏覽
放工同同事想搵間火鍋店打邊爐,就去左醉胡爐呢間主打特色湯底的火鍋店。😎打邊爐,一個好既湯底絕對是整個晚餐的精髓,而醉胡爐的湯底絕對好食到是你下次還會回頭光顧的理由。🤤✔️金湯鴿翅花膠鍋 🍲先來order 一個夏季限定,金湯鴿翅花膠鍋🐦。湯底呈金黃色,好足料,原隻乳鴿,配上花膠,素翅及日本南瓜,材料豪華。 湯底非常鮮甜,絕無味精。同友人每人先飲兩碗靚湯就已經飽了一大半了。🤨✔️老友鬼鬼👻油炸鬼釀墨魚滑,香脆可口,脆脆的油炸鬼配上彈牙的墨魚滑,perfect match 🫔✔️花雕醉滑牛🐂經過醃製的牛肉十分鮮嫩,而且牛肉充滿花雕酒的香味,酒香四溢,十分入味。✔️黑松露墨魚丸🦑手打墨魚丸爽口彈牙,內裡有粒粒墨魚增強口感。咬下去有陣陣松露香氣飄出,黑松露味頗重。✔️皇帝菜🥬新鮮皇帝菜配上鮮甜的湯底,健康美味。

✔️金湯鴿翅花膠鍋 🍲

✔️老友鬼鬼👻

✔️花雕醉滑牛🐂

✔️黑松露墨魚丸🦑

✔️皇帝菜🥬
新鮮皇帝菜配上鮮甜的湯底,健康美味。