2020-10-22
好耐冇同朋友聚聚,想試下新嘢。去咗呢間橋底辣蟹嘅姐妹店幫襯,睇相覺得菜式好傳統好有鑊氣。👇🏻招牌橋底辣蟹呢個係必食必食必食,重要到要講三次呀。炒蟹有得揀大細 ($388, $488, $588不等),仲有唔同辣度選擇,我地揀咗$388細隻小辣。其實上到枱$388都唔算細隻,食落好juicy。最掂嘅係帶有蟹味嘅辣蒜,同朋友都忍唔住加咗兩碗白飯撈辣蒜食,下次一定encore。👇🏻豉椒炒蜆有鑊氣同埋冇乜沙,可以同大排檔一較高下。同埋唔會話殻多過肉,份量好足。加十蚊就可以轉炒花甲,下次一於升級試下。👇🏻芝士焗蘭花呢個係芝士控必食嘅!西蘭花焾得嚟唔會太老,上枱仲係青BB好靚仔。如果可以再落多啲芝士就好了。👇🏻咕嚕肉個汁嘅酸甜度啱啱好,食落好醒胃。咕嚕肉嘅炸粉唔會太厚,配菜索哂汁,又係一個撈飯推介。麻辣手撕雞 (竟然冇影相)可以揀要半隻或者一隻。我地叫咗半隻但都有半座山咁高,又係充料之作。怕食辣嘅朋友可能要考慮下,但唔怕辣嘅朋友一定要試,因為都幾野味下。用嚟送酒送汽水都一流!嘢食嘅水準絕對喺我地期望以上。成餐飯店員都好好服務,上菜同加茶都好快。埋單時仲有問我地覺得食物點樣,感覺親切,會再嚟幫襯呢!
去咗呢間橋底辣蟹嘅姐妹店幫襯,睇相覺得菜式好傳統好有鑊氣。
👇🏻招牌橋底辣蟹
呢個係必食必食必食,重要到要講三次呀。
其實上到枱$388都唔算細隻,食落好juicy。
👇🏻豉椒炒蜆
有鑊氣同埋冇乜沙,可以同大排檔一較高下。
同埋唔會話殻多過肉,份量好足。
加十蚊就可以轉炒花甲,下次一於升級試下。
👇🏻芝士焗蘭花
呢個係芝士控必食嘅!
西蘭花焾得嚟唔會太老,上枱仲係青BB好靚仔。
如果可以再落多啲芝士就好了。
👇🏻咕嚕肉
個汁嘅酸甜度啱啱好,食落好醒胃。
咕嚕肉嘅炸粉唔會太厚,配菜索哂汁,又係一個撈飯推介。
麻辣手撕雞 (竟然冇影相)
可以揀要半隻或者一隻。
我地叫咗半隻但都有半座山咁高,又係充料之作。
嘢食嘅水準絕對喺我地期望以上。