2020-10-21 73 瀏覽
銅鑼灣一帶有好多避風塘炒蟹嘅餐廳,但係從來都冇試過任何一間。今晚朋友提議是但入一間試一試, 就去咗呢間達順辣蟹火鍋,食完先知道原來佢係橋底辣蟹嘅姊妹店。三個人點左沙律蝦球、花甲、芝士焗西蘭花、同埋最出名嘅招牌橋底辣蟹。👍🏿沙律蝦球,蝦球爽口彈牙,用西蘭花半碟,西蘭花點到少少沙律醬,好好味。👍🏿豉椒炒花甲,花甲新鮮,但係唔夠辣,味道亦算可以。👍🏿芝士焗西蘭花,同張相有少少出入,但係芝士嘅份量都幾多, 好香口濃郁,多得嚟又唔會膩, 推薦!👍🏿避風塘炒辣蟹,非常出色嘅一個餸菜,我哋三個人,點左最平嘅一隻蟹,大約三百幾$400 。 炒蒜非常香口,少少辣,蟹嘅質素亦都10分新鮮,上枱嘅時候,蟹鉗嘅位置亦都已經處理好,只需要再用夾輕輕一夾就好易拆開。我另外加咗個白飯撈炒蒜嚟食, 絕對推薦要試一試!

👍🏿豉椒炒花甲,花甲新鮮,但係唔夠辣,味道亦算可以。