其實我一向都極少飲珍奶,咁岩果日行過 好頸渴 ,咁就是但點左杯試下,好驚好甜 所以我必定半糖/少甜  點知呢杯野一飲就上癮,不得了,  珍珠彈牙有咬口 而又不會太甜 ,可以醫到肚餓的感覺之餘,又唔會覺得over左。配合埋可可味~~    OMG.  我突然間有種口感好幸福的感覺, 所以以後有行開銅鑼灣 經過呢到,我諗我都必定會再幫襯 。 而且員工仲好好  又好笑容  抵讚~! 見到佢地都開心呀!

而且員工仲好好  又好笑容  抵讚~! 見到佢地都開心呀!
可可亞鮮奶
2019-02-07
7 分鐘 (外賣自取)
可可亞鮮奶
2019-02-28 177 瀏覽
話說之前因為有啲野做去左銅鑼灣,所以就去左搵呢間都幾出名嘅迷客夏,試下佢地嘅珍珠奶茶或者係牛奶🤗最後我係無食早餐嘅情況下,買左呢杯珍珠伯爵紅茶拿鐵(😂😂😂😂 佢嘅茶味好濃🙈飲落係有一陣陣好香嘅伯爵茶味,而且奶味嘅比例都尚可🙈對於比較鐘意茶味嘅我黎講有少少淡🙈不過最特別嘅係佢嘅透明珍珠(聽講係無添加色素)煙韌度適中又唔會好似其他奶茶店咁極甜😂😂所以整體黎講都不失為一個好選擇😂但如果太遠去買,唔係話好值得😂😂,不過如果咁啱經過,真係可以買黎試下🙈🙈

• 珍珠伯爵紅茶拿鐵
2019-02-19 416 瀏覽
點解可以好飲到咁😆雖然冇得揀甜度但係成杯野既甜度本身就恰當好處大甲芋頭超綿密 而且有芋頭天然既甜味😍😍鮮奶超重奶脂味 真係啖啖都有芋頭 好好飲雖然貴 但係超值 飲完都好飽下架!同埋我12點半到去買 唔洗等好耐就飲得✌🏻(左邊為男朋友既養樂多綠茶因為完全沉醉咗係芋頭奶到😂所以我冇試到 佢既評語係okay冇咩特別問親佢都係呢句🙄。。。)
點解可以好飲到咁😆雖然冇得揀甜度
但係成杯野既甜度本身就恰當好處
大甲芋頭超綿密 而且有芋頭天然既甜味😍😍
鮮奶超重奶脂味 真係啖啖都有芋頭 好好飲
雖然貴 但係超值 飲完都好飽下架!
同埋我12點半到去買 唔洗等好耐就飲得✌🏻
(左邊為男朋友既養樂多綠茶
因為完全沉醉咗係芋頭奶到😂
所以我冇試到 佢既評語係okay冇咩特別
問親佢都係呢句🙄。。。)
大甲芋頭鮮奶
18 分鐘 (堂食)
大甲芋頭鮮奶
2019-02-18 194 瀏覽
昨天跑完馬拉松之後因爲仲要等一個朋友,所以我地就係銅鑼灣行下,經過呢間迷客夏,當時呢間店新開時人頭湧湧,我都有排隊等,當時買左杯大甲芋頭鮮奶,記得當時真係覺得好好飲,值得排隊買。之後完左新開熱潮既時候,我同男朋友都有再返去飲一次,但感覺上始終係第一次飲始飲d,但我地覺得可能係個別事件。但今次第三次飲,都同第二次一樣,無第一次咁好飲,我地三次都叫大甲芋頭鮮奶,係用芋奶溝鮮奶,第二同第三次的芋奶明顯未壓好,口感不是綿綿的,反而吃到粒粒芋頭。雖然味道依然是好的,但希望口感可以回復當初水準!

雖然味道依然是好的,但希望口感可以回復當初水準!
2019-02-11 300 瀏覽
銅鑼灣店的店面比尖沙咀的有特色!因爲見有youtuber介紹迷客夏的冷門飲品,所以今次就黎試下!上網略略睇過menu,大部分價錢同一般的台式飲品店差不多!但買完先發現,原來漲價了!今次飲既係 <<香柚綠茶- 一分糖 去冰>> $26呢度好就好在可以有一分糖選擇!通常甜度都得 正常,少甜,微甜同無糖對我而言,都有d甜!佢既甜味同西柚唔係mix埋左! 係分離左!茶味ok,唔香濃!但小小西柚粒係度🤘🏻🤘🏻 可以話好普通~ 可能下次都係試番招牌野會好啲🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 或者柳丁綠茶🤭🤭🤭
銅鑼灣店的店面比尖沙咀的有特色!
今次飲既係 <<香柚綠茶- 一分糖 去冰>> $26
呢度好就好在可以有一分糖選擇!
通常甜度都得 正常,少甜,微甜同無糖

2019-02-10
外賣自取
2019-02-02 172 瀏覽
This place is the newest of 3 tea joints positioned right next to each other behind the Apple store in Causeway bay and as we had never tried it before, we thought we would give it a go. We went for the Matcha Milk (hot) and added pearls and waited for a relatively short period of time until our order came along, so I would say it's pretty efficient and the staff seemed nice enough.As for the taste of our drink, it was a like a fairly milky matcha latte, with a subtle flavour that wasn't overpow

As for the taste of our drink, it was a like a fairly milky matcha latte, with a subtle flavour that wasn't overpowering, but you could definitely get taste the matcha. The pearls were different to usual ones in that they were more soft and chewy and had a hint of fruitiness behind them, rather than having the syrupy sweetness that most do, which is to my preference.
FINAL VERDICT:
 WORTH A TRY FOR SOME NEW FLAVOURS
2019-01-20
10 分鐘 (堂食)
2019-01-30 227 瀏覽
在香港開店很久了 還是第一次來試這一間 挑了個剛營業但不會很多客人的時間點去光顧 剛好只有一位客人。點單後 很好就拿到飲品 點了一杯可可亞鮮奶。有問過不是本地人的店員味道會如何 會不會很甜 店員告訴我是用可可粉沖調所以不會很甜 但我還是選了一個2分糖度。過程中看到店員先攪拌可可粉然後慢慢沖調 而且也是用鮮奶不是奶粉 加分。喝起來味道還不錯 我則喜歡可可味道重一點的 可能是因為甜度減了所以可可味沒有很突出 下次再點這杯的話可以嘗試叫店員多加可可粉。另外買飲料必點的就是要加一份珍珠。他們店用的是白玉珍珠 不是黑珍珠 吃起來韌度很好 軟硬度十分適中 是我喝過那麼多間裡面 中上級別的珍珠 珍珠的回購率肯定是100%
2019-01-30
3 分鐘 (外賣自取)
2019-01-27 617 瀏覽
之前係尖沙咀試過,不愧係台灣票選人氣第一既珍珠奶茶鋪真係好好飲今次係銅鑼灣食完lunch想飲珍珠奶茶,google一下發現附近有即刻諗都唔使諗就過左嚟買可能啲過江龍開得太急太多,熱潮又過左,所以今日去到唔使排隊揀返上次試過既珍珠伯爵紅茶拿鐵朋友仔都係嗌一樣既飲品,但佢嗌左熱試左一啖,熱飲都係唔係好啱我飲凍既先夠爽咖嘛雖然細細杯,但珍珠份量好多啲珍珠係白珍珠嚟,好似話係健康啲健唔健康都其次啦,好食啲就最重要咬落好有質感,所以一路飲一路覺得好飽😂😂😂嗌左微甜,我覺得對我嚟講啱啱好仍舊係我心目中最鐘意既珍珠奶茶鋪頭
之前係尖沙咀試過,不愧係台灣票選人氣第一既珍珠奶茶鋪
真係好好飲
即刻諗都唔使諗就過左嚟買
可能啲過江龍開得太急太多,熱潮又過左,所以今日去到唔使排隊

揀返上次試過既珍珠伯爵紅茶拿鐵

朋友仔都係嗌一樣既飲品,但佢嗌左熱
試左一啖,熱飲都係唔係好啱我
飲凍既先夠爽咖嘛

珍珠伯爵紅茶拿鐵

雖然細細杯,但珍珠份量好多
啲珍珠係白珍珠嚟,好似話係健康啲
健唔健康都其次啦,好食啲就最重要

仍舊係我心目中最鐘意既珍珠奶茶鋪頭
2019-01-18
10 分鐘 (外賣自取)
珍珠伯爵紅茶拿鐵
2019-01-18 355 瀏覽
(珍珠伯爵紅茶拿鐵 $28)試迷客夏既珍珠奶茶,聽講話係飲過最好飲。迷客夏好似係擅長大甲芋頭奶,芋頭奶認第1都係既!珍珠奶茶就一定只係陪跑比人可以選擇下。諗住今次一去可以寫伏,點知去到見到迷客夏今次棟住個牌寫,第 1係珍珠奶茶,第2係大甲芋頭鮮奶。今次試左珍珠伯爵紅茶拿鐵:第一下飲落去,飲過咁香既珍珠奶茶茶底,個伯爵茶係勁香,沖勳頭腦果隻,茶同奶既比例好好,珍珠係白玉珍珠,有咬口得黎煙韌,另外仲帶D蜜香味,係完全冇得輸既極香完美珍珠奶茶呀!
(珍珠伯爵紅茶拿鐵 $28)
試迷客夏既珍珠奶茶,聽講話係飲過最好飲。
迷客夏好似係擅長大甲芋頭奶,芋頭奶認第1都係既!
珍珠奶茶就一定只係陪跑比人可以選擇下。
諗住今次一去可以寫伏,點知去到見到迷客夏今次棟住個牌寫,
第 1係珍珠奶茶,第2係大甲芋頭鮮奶。
2019-01-17 219 瀏覽
尋晩肥雞去左試迷客夏, 但係就冇試佢最出名嘅大甲芋頭鮮奶反而試返佢個手炒黑糖珍珠鮮奶 大家都知肥雞係黑糖鮮奶嘅忠實fans 所以每次一間新嘅珍珠奶茶舖一定會是黑糖珍珠鮮奶去睇下佢用牛奶嘅份量 黑糖炒得好唔好 同埋珍珠煮得淋唔淋 咁呢一間唔係用珍珠佢係用 薯粉做成嘅白珍珠坦白講甜度就正正常常 反而係啲奶我覺得用嘅份量少咗啲所以飲落去奶味唔係好足
2019-01-16
2019-01-10 228 瀏覽
出雲抹茶鮮奶($30)⁣⁣咁呢一間台灣過江龍,其實最大嘅特色就係話佢係用台灣自家牧場整出嚟嘅牛奶供應畀自己用,所以話牛奶味特別香濃。🤤 但係原來我冇睇清楚,只係台灣門市係用自己嘅牛奶;當我進入呢間喺香港嘅鋪頭嘅時侯,一入到去見到雪櫃裝住一盒一盒明治牛奶嘅時候,其實有啲失望喇。😭 不過講番杯嘢飲,其實佢嘅抹茶味唔係特別嘅出眾,牛奶味亦都冇特別嘅濃,只係一杯好普通嘅抹茶牛奶,甚至我覺得係比唔上Pacific嘅Matcha Latte。🧐 但係,整體嚟講又唔會淡到似水咁咁難飲,飲完條脷亦都唔會好鞋,只不過衰在太過普通呀。😕 另外由於佢係用實色嘅紙杯裝,所以見唔到入面嘅顏色,我相信如果一杯抹茶牛奶可以用透明杯裝見到綠色漸變做白色嘅話呢,就應該影相都靚好多啦,不過可惜就冇做到喇。😣 雖然呢杯嘢飲都不過不失,但係,一間特色係自家牧場牛奶嘅舖頭,去到香港竟然只係用好多其他舖頭都採用嘅明治牛奶,咁呢間鋪頭仲有冇意思呢?🤔⁣⁣
出雲抹茶鮮奶($30)⁣⁣
1K
之前已經有幫襯迷客夏 Milksha,飲品就比較普通沒特別是所以飲了一次已經沒想再回頭,因為香港實在太多台式飲料店, 各式其式,仲要同一條街有4間飲品店,要博出位根本不容易,最緊要有實力,食客的行為可代表店鋪的質素。我睇到聖誕節前,迷客夏有很多宣傳,介紹剛新出品大甲芋頭綠茶拿鐵,睇到好吸引,而且好耐冇飲過芋頭飲品了,今次難得食到半飽,可以來一杯挑戰一下味道如何。終於飲到了真心說不夠芋頭味,反而綠茶比較重,綠茶的苦澀味是飲得出來的,奶味比較淡, 仲要30蚊一杯,沒驚喜及普通了一點,有點令人失望,飲不到啖啖的芋頭香,我猜今次真係要同迷客夏說句號了。

外賣自取
2018-12-21 278 瀏覽
今天下午和朋友去海怡半島看水行俠,電影很不錯。看完以後我們坐地鐵出來銅鑼灣購物,買完東西我突然很想喝迷客夏的珍珠奶綠,所以就買了一杯回家喝。珍珠茉香綠茶拿鐵($28)迷客夏的茉香綠茶拿鐵真的很不錯,奶和茶的比例很好,奶不會過多,喝起來十分清新。他們的珍珠是白色的,而且口感軟中帶Q,和黑色的珍珠比口感獨特。因為他們的珍珠本來就有甜味,所以建議飲料的糖少要點,像我點了兩分糖喝起來還是有明顯的清甜喔~~
珍珠茉香綠茶拿鐵

珍珠茉香綠茶拿鐵($28)
2018-12-21
5 分鐘 (堂食)
珍珠茉香綠茶拿鐵
2018-12-19 214 瀏覽
#柳丁綠茶 $26有冇人同我一樣成日都好想飲香橙綠茶🤣見到milksha有更係要試下啦不過橙汁味唔重 但係就好重茉莉花味我自己就麻麻地依隻味😕飲到一半就飲到條脷好鞋 可能澀得濟 有啲唔舒服評分:5/10
#柳丁綠茶 $26
飲到一半就飲到條脷好鞋
可能澀得濟 有啲唔舒服
評分:5/10
2018-12-18 158 瀏覽
只從冬天開始左之後我已經好少買台式飲料/珍珠奶茶,因爲天氣實在太冷!再飲凍飲怕身體受不住。 但今天同事突然說:很久無飲過迷客夏!於是我就陪她一起出去買。想不到少少一間台式飲料店為左聖誕節!都佈置得咁靚平時我最喜歡在這裡買大甲芋頭鮮奶!都已經到左門口,很難找到不買的理由。但也不想喝冷的,於是大膽地問了( 芋頭鮮奶有沒有熱的)。原來芋頭鮮奶係(冷/熱)都有!不過熱就用紙杯,冷的就漂亮點用透明膠杯。但熱芋頭鮮奶依然能保持水準!!牛奶選用明治的加上打到軟綿的芋頭!甜度適中又有口感,令我的冬天添加了一點溫暖。

想不到少少一間台式飲料店為左聖誕節!都佈置得咁靚
2018-12-13