作為台灣大學生票選第一,加上開業買一送一,最後好有毅力咁排左個半鐘再等左個幾鐘先有得飲,下晝已經無哂黑糖芋頭同奶蓋。一去到只係兜左個圈,但係都排得幾慢下,唔知係咪大家都停一停諗一諗要叫咩,呢度都排左個幾鐘先叫到野飲。新開業既幾日只要留言同埋Like佢地既IG或FB,就會有買一送一同埋五蚊優惠卷可以用,不過呢個優惠已經完左喇。入面有一啲關於台灣既畫可以見到,野飲店黎講唔算細不過太多人大家都迫埋哂係入邊,真係人山人海咁勁。店員密密沖密密沖,不過見到有一啲係沖俾自己識既人飲就打左尖,如果唔係既可以更加快,見到店員整好多珍珠落去杯度。叫左兩杯《出雲抹茶鮮奶加珍珠》($36),白珍珠用左冷熱交替同蜂蜜浸泡煙韌又甜蜜,抹茶用左出雲抹茶夠清香,不過無用透明杯睇唔到靚爆漸層。《柳丁綠茶》($26)台灣一出真係超瘋狂,用上嘉義橙汁加綠茶,綠茶甘香橙汁多香仲有啲果肉好新鮮,消暑一流。店名:迷客夏地址:銅鑼灣利園山道17號餐牌:

店名:迷客夏
地址:銅鑼灣利園山道17號

餐牌:
2018-05-01
180 分鐘 (外賣自取)
  • 柳丁綠茶
3天前 46 瀏覽
早前試過老虎堂,實在太好飲,令我對鮮奶飲品改觀。今次我要試試這家台灣過江龍。這家供應五大類飲料,有茶類、鮮奶類、奶茶類、芝士奶蓋同手作特調,合共有三十一款飲品,價錢由$16-$36,定價親民。既然叫milksha, 我一於試下鮮奶系列:出雲抹茶鮮奶加珍珠$34(半糖少冰)這杯抹茶鮮奶味道香甜,鮮奶味比較突出,還有淡雅的抹茶味。這種抹茶鮮奶是平易近人,比較溫醇的抹茶味道,真是老少咸宜。珍珠大大粒,帶一點口感,還有些黑糖的味道。可是個人始終比較喜歡味道更為甘醇的抹茶,這家的抹茶味道相對地比較mild. 若果不用排太久,一試無妨。

既然叫milksha, 我一於試下鮮奶系列:

出雲抹茶鮮奶加珍珠$34(半糖少冰)

若果不用排太久,一試無妨。

4天前
4天前 25 瀏覽
作為一個有良心既foodie,食到好野/中伏都要同大家分享!近期有無限間台灣過江龍襲港,Milksha 係其中一間被吹捧得好犀利既飲品店,被譽為台灣大學票選No.1,仲係台南自設牧場。作為芋頭腔,當然要試下最受歡迎既大甲芋頭鮮奶大甲芋頭鮮奶 ($32)個人認為比較似一杯加左芋頭粒既牛奶,而唔係芋頭味的奶,所以not my cup of tea .出雲抹茶鮮奶 ($30) +珍珠 ($4)反而出雲抹茶鮮奶有驚喜,茶味香濃,珍珠有蜜糖味同好煙韌,值得一試

大甲芋頭鮮奶 ($32)
出雲抹茶鮮奶 ($30) +珍珠 ($4)
5天前 67 瀏覽
1. Heard different people saying that their bubble milk tea does not worth the wait2. Visited for a few times before, but didn’t get one because the long queue put me off3. Couldn’t taste the earl grey tea in it, not milky either4. Pearls are just ordinary and quite tasteless5. Totally does not worth a try, not to mention queuing

Earl Grey Pearl Milk Tea
2018-06-07
5天前 62 瀏覽
銅鑼灣最近開左好多珍珠奶茶鋪,間間都排成九個字,我就唔多想排,見希慎側邊有間新開,又多路人都拎住杯野,條隊又唔係好長,所以又一戰呢間係推薦主打芋頭奶嘅,但我去到已經售罄,唯有下次啦。落單時店員係講台灣腔普通話wow~當然我地照可以講返廣東話啦,他聽得懂~近排咁興黑糖鮮奶,我又黎返杯。提一提,黑糖飲品冇得揀甜度。未撈匀飲落去甜到飛天,大家飲前一定要撈匀!撈匀後好飲百倍。等野飲時見到員工係用全脂鮮奶沖的,呢杯野材料只有黑糖,珍珠,鮮奶,冇其他添加立雜野。鮮奶好飲的,珍珠腍到適中,黑糖香口,總體冇乜缺點!只係份量比其他店細杯

呢間係推薦主打芋頭奶嘅,但我去到已經售罄,唯有下次啦。

手炒黑糖珍珠鮮奶

近排咁興黑糖鮮奶,我又黎返杯。
提一提,黑糖飲品冇得揀甜度。

未撈匀飲落去甜到飛天,大家飲前一定要撈匀!

手炒黑糖珍珠鮮奶
6天前 92 瀏覽
<珍珠伯爵紅茶拿鐵 $28>老虎堂係銅鑼灣新開.我當然呢個時候去前排開嘅迷客夏試試.今次終於唔洗排長龍.等得都算快.呢度賣嘅主要係奶類飲品.叫左杯伯爵拿鐵.不過不失.奶同茶味都唔算好出.較出色係珍珠.白色珍珠本身帶甜仲好煙靭.唔排長龍嘅值得一試.分數: 7/10
<珍珠伯爵紅茶拿鐵 $28>
分數: 7/10
珍珠伯爵拿鐵
2018-06-10 125 瀏覽
大甲芋頭鮮奶🤤🤤🤤...呢間迷客夏開左都有一段時間之前一路都好想去試但次次經過條人龍都鬼張所以一路都無試今日見佢少人左一於衝去啦!鮮奶其實唔係重點因為都係見佢用盒裝鮮奶倒出黎重點係啲芋頭蓉唔硬又唔係一pet槳咁硬度岩岩好適中口感一流唯一係個份量真係好少$32有啲貴🤷🏻‍♂️
大甲芋頭鮮奶🤤🤤🤤
口感一流
唯一係個份量真係好少
$32有啲貴🤷🏻‍♂️
2018-06-09 135 瀏覽
珍珠手炒黑糖鮮奶($28)呢間 #milksha 係台灣大學生票選No.1 既台式茶飲店,最近都黎到香港,無錯當然又係要試下佢實力😎 星期六既下午,人龍竟然唔算多,由買到拎到上手都只係十分鐘,超級快!呢度既黑糖鮮奶係屬於比較淡口味既,黑糖味薄弱,基本上成杯都偏重鮮奶味,好彩珍珠夠大粒又幾煙韌,如果你話佢係一杯普通既鮮奶飲品都唔錯既,但作為一杯黑糖味嘅飲品就絕對唔合格,如果純粹想飲杯清清地既鮮奶飲品都可以試下。下次再試下呢度主打既芋香鮮奶睇下會唔會好少少。
珍珠手炒黑糖鮮奶($28)

2018-06-07 210 瀏覽
排隊的人不算非常多,可能是因為最著名的幾款都賣光了,也就是沒有芝士、沒有芋頭。我們點了普通的珍珠奶茶和珍珠奶綠,建議大家叫微糖就好了,因為這家的微糖跟普通的半糖感覺差不多,連店家的初次建議也是少糖。(可見正常是多甜)我們入口的第一個反應是,真順滑!奶茶的順滑真的是一種很微妙的感覺XD總括而言,值得一喝,但又不算驚為天人。小插曲是,由於當天乃開業初期,人龍又長,所以店員一時忙亂,忘了給珍珠。我們起勁的喝,以為自己力度不足才吸入不了任何珍珠,結果喝到一半不對勁,才揭開膠蓋來看XDD 結果店長矋了相關店員一眼,便馬上補回珍珠了。

我們入口的第一個反應是,真順滑!

奶茶的順滑真的是一種很微妙的感覺XD

總括而言,值得一喝,但又不算驚為天人。

2018-06-05 176 瀏覽
朋友推介,剛好去的時候唔冼排好耐,大概排45個就到我地買,等拎野飲都唔冼好耐,欣賞他們勁多人手。今次叫了珍珠伯爵紅茶拿鐵,本來係一分糖都唔要,但店員話個味可能唔出,所以都要了一分。茶味濃郁,珍珠煙韌,朋友個杯芋頭牛奶都好好味,下次會叫個杯。
2018-06-04 167 瀏覽
今日唔算好多人,排10分鐘左右就有得比錢了,等拎野飲就等左15分鐘,都好花時間下😂今次叫左個柳丁綠茶,鐘意個茶底,而且加埋啲橙味,覺得好好味😝可能味道唔夾吧,柳丁綠茶無得加珍珠☹️對珍珠迷黎講覺得有點可惜☹️因為唔鐘意奶茶,所以多數喺台飲店都係飲果汁茶,而呢杯茶喺我心入面既排名都算高😋可以一試,只係等太耐了!
對珍珠迷黎講覺得有點可惜☹️
可以一試,只係等太耐了!
2018-06-04 192 瀏覽
天氣持續熱辣辣,去開銅記就順勢去最近紅遍ig fb的迷客夏潮聖兼解暑💦午餐市段的人潮好誇張,要拍張沒路人甲的照片好有挑戰性看到不少上班族半打的order,忽然覺得他們的同事真幸福呢幸好店員手腳挺快,人雖多但單亦處理得很有效率。原本以為凍飲會有膠杯,但原來只有芝士奶蓋有透明杯,感覺張照片的意義好像不太大大甲芋頭鮮奶($32)鮮奶本身是沒加糖的,所以不用擔心糖度的問題👌🏻原本以為芋頭會是碎粒狀,誰知一喝下去太驚喜了,芋頭茸是大塊大塊的而且超多!直頭覺得自己在吃包子的芋泥餡但還是要攪勻啦否則整舊芋泥會積聚在底。芋茸味道香甜自然,口感好綿密,配牛奶味道上完全沒違和感,也不會過甜。但畢竟兩者都比較漏和頂胃,建議share和慢慢喝喔。$32的定價不低,但我覺得這個質素是值回票價的。
看到不少上班族半打的order,忽然覺得他們的同事真幸福呢

幸好店員手腳挺快,人雖多但單亦處理得很有效率。

大甲芋頭鮮奶

大甲芋頭鮮奶($32)

2018-05-08
10 分鐘 (外賣自取)
大甲芋頭鮮奶
不知是否今年太熱的關係,不少台灣過江龍飲品店相繼在香港分店,數目還是不少的。昨天又一台式飲品店老虎堂在銅鑼灣開業,今天看到人龍轉彎又轉彎,令我和朋友卻步,所以我們轉去另一人氣飲品店迷客夏。雖然這裡都要排隊,也有一定人龍,相對老虎堂的購買速度快多了。我們沒有計算排隊時間,不過從購買到拿取飲品就需20分鐘,亦算可接受的。我和朋友均選喝大甲芋頭鮮奶,大甲芋頭鮮奶不用減甜的,因為主要都是材料都是牛奶和芋頭,沒有加入糖份,對於怕甜膩的朋友來說是不錯的選擇。故大甲芋頭鮮奶只需微冰就可以,儘管我們挑了微冰,但喝起來冰涼感十足,值得一讚。鮮奶奶味濃郁,又夠細滑,芋頭煮得綿密,香甜味美,拌上鮮奶一起喝甜度口感剛好,挺不賴的,下次有空的話也會再來喝一杯。

2018-06-03 115 瀏覽
人們總是貪新忘舊啊🙈老虎堂一開排一小時, 轉個角的迷客夏15分鐘有得喝了🥛本來兩三小時的人龍都不見了🙈星期日黃昏時段來大甲芋頭鮮奶當然賣光光, 退而求其次點珍珠手炒黑糖鮮奶($28),原來也很好喝❤️黑糖的甘甜味香, 炒過後味道更突出, 半糖剛剛好, 不會死甜。🐝蜂蜜白玉珍珠帶天然蜂蜜的清甜🍯咬下去超級Q彈! 最重要是這家飲料標榜用天然材料, 難怪是台灣學生票選no.1! 希望下次來能夠試到招牌的芋頭鮮奶❤️-Milksha 迷客夏17 Lee Garden Road, Causeway Bay (next to Hysan Place)Sun-Sat 1130-2200
人們總是貪新忘舊啊🙈

Milksha 迷客夏
Sun-Sat 1130-2200
2018-05-31 144 瀏覽
迷客夏喺台灣有成二百幾間分店,係上個月終於開到嚟香港啦!雖然迷客夏係香港已經開咗成一個月,不過人氣依然旺盛,人龍不斷,小編嗰日排隊連攞嘢飲就用咗差唔多40分鐘。店舖飲品嘅價錢就由HKD $16至HKD $36不等。下至普通嘅紅茶綠茶,上至尼期超有人氣嘅芝士奶蓋都有。🍴柳丁綠茶[半糖]尼一杯飲品係台灣真係超級受歡迎,更加係買斷市添!不過估唔到嚟香港竟然有得飲之餘,仲變咗係香港行頂。柳丁綠茶係用咗嘉義橙汁同茉香綠茶,橙味濃郁,而且可以飲到一絲絲嘅橙肉。綠茶同埋橙汁嘅比例做得啱啱好,所以飲品入口一開始可以飲到有好香而且帶有微酸嘅橙味,然後慢慢可以飲到好香醇嘅綠茶味。飲品消暑解渴,特別適合而家呢啲悶熱嘅天氣。🍴珍珠手炒黑糖鮮奶本來一心係諗住試佢哋人氣嘅大甲芋頭鮮奶嘅,不過可惜當日去到就賣晒,但都想一探究竟佢哋鮮奶嘅奧秘,所以就決定試吓佢哋呢個珍珠手炒黑糖鮮奶。飲品本來應該分開咗三層,分別係澳洲有機全脂奶、黑糖漿同白珍珠。不過小編又將佢轉杯又剩就變咗得返兩層😂雖然飲品就冇得揀填甜度,不過味道亦都唔會過甜或者過淡。黑糖味香但唔會一味死甜,同個鮮奶好夾。飲品入口鮮奶味香,中間夾雜着淡淡的黑糖香味。飲

店舖飲品嘅價錢就由HKD $16至HKD $36不等。

下至普通嘅紅茶綠茶,上至尼期超有人氣嘅芝士奶蓋都有。
柳丁綠茶

🍴柳丁綠茶[半糖]

🍴珍珠手炒黑糖鮮奶
飲品本來應該分開咗三層,分別係澳洲有機全脂奶、黑糖漿同白珍珠。不過小編又將佢轉杯又剩就變咗得返兩層😂雖然飲品就冇得揀填甜度,不過味道亦都唔會過甜或者過淡。黑糖味香但唔會一味死甜,同個鮮奶好夾。飲品入口鮮奶味香,中間夾雜着淡淡的黑糖香味。飲品嘅質感亦都比較順滑。而白珍珠嘅部份亦同樣出色而且比較有驚喜,珍珠既口感煙韌。
柳丁綠茶