2018-07-30
喂. 正呀! 今日同舊同事聚舊, 朋友介紹黎呢度!大角咀對我黎講有D 陌生~ 但原來都幾多小店WOR~今日黎呢間.. 主打素食BUFFET, 事前講明我唔LIKE COSPLAY 齋 既~~朋友拍心口話唔係個回事~好啦.咁就黎試下啦.入到黎真係中間一張BUFFET 台, 放哂D 野任羅. 鋪面唔太大.我地坐低等齊人先開動~ 原來要去櫃面畀錢先既~ 哈~MON -FRI $118 , FRI-SUN $148.都好抵食其實~呢堆炸野區, 好吸引! 炸饅頭, 素壽司, 菠菜波波, PIZZA, 各式SALAD, 中, 西, 韓, 日都有, 甜, 酸, 辣樣樣齊~皮蛋豆腐(呢個次次羅出黎都極速畀人清哂.. 最受歡迎!!同埋都FILL得好快~)菜都有好多款.素肉骨茶, 我冇試~ 唔知正唔正呢.呢個甜品區好正~ 有豆花同涼粉.然後可以去SALAD 區加D椰果落去.重有調味料任點~睇下我食左D乜?! XDDD皮蛋豆腐, 涼伴青瓜, 韓式薯粉, 沙嗲串, 薯仔沙律~ROUND 2 意粉, (勁好味), 壽司, 咖哩薯仔, 再黎薯仔沙律..(我真係好中意食薯仔.XDDD)ROUND 3 薯粉AGAIN
但原來都幾多小店WOR~
朋友拍心口話唔係個回事~
好啦.咁就黎試下啦.
我地坐低等齊人先開動~ 原來要去櫃面畀錢先既~ 哈~
MON -FRI $118 , FRI-SUN $148.
都好抵食其實~
呢堆炸野區, 好吸引!
炸饅頭, 素壽司, 菠菜波波, PIZZA,
菜都有好多款.
素肉骨茶, 我冇試~ 唔知正唔正呢.
重有調味料任點~
睇下我食左D乜?! XDDD
皮蛋豆腐, 涼伴青瓜, 韓式薯粉, 沙嗲串, 薯仔沙律~
ROUND 3 薯粉AGAIN. 辣辣地好開胃, 酸羅白, 油炸鬼.(呢個好硬...) 又一舊薯仔沙律.XDDDDDDD
中間SKIP左幾個ROUND 因為已冇食新野.XDDDDDD
都重係澱粉質之友~ 痴線係度狂食澱粉質咯~ 應該食左成個星期量喇XDDD
呀,重有個中湯唔錯, 好閨既, 但唔記得左影~清清地!
最後黎左兩ROUND 豆花涼粉..好正呀!!
呢間真心可試, 打破我對素食既印象!
尤其我好中意食SALAD.. 熱盤其實我麻麻地..
咁就係咁食SALAD呀, 甜品同炸野咯.個人邪惡開, 都係改唔到~
同埋呢度係自己執拾餐具, 我中意呀.. 其他餐廳都應該要唔好收我加一我自己執餐具啦~
(好似用MASTER CARD 有折..我都唔係好SURE< 因為係FD畀人捉住左畀$先。XDD)