2021-05-14
雖然依家好多食蒸氣海鮮嘅舖頭,但依間都仲係咁多人支持,平日夜晚都滿座,今次試完終於明白點解!因為依度海鮮除咗新鮮之外,服務都好好,店員會好詳盡咁解釋俾我哋聽每款海鮮嘅特點,又會幫手蒸海鮮,完全唔需要自己操心!另外依到仲會按客人嘅喜好幫客人配搭,絕對係難得!今次第一次食所以想咩都試啲,就試咗佢嘅$399套餐。首先嚟咗嘅有台灣九孔鮑魚、越南大虎蝦、大西洋野生青口、韓國珍珠蠔、紐西蘭刀貝蚌同月亮具,基本上呢幾款都係比較有咬口同鮮甜!而個珍珠蠔都令我驚喜,細細粒但口感軟滑,又夠哂甜。然後就係食琵琶龍蝦同大黃奄蟹,肉質非常爽口,唔需要任何調味,個蝦味已經好出好鮮。另外依個黎自菲律賓嘅大黃奄蟹係只係繁殖左一次嘅蟹,啲膏係好滑好甘甜!蟹肉都好正,嫩口又多汁!最後,當然仲有蔬菜同埋結合左咁多海鮮精華嘅豬骨粥!煲落有成四、五碗,個粥除咗豬骨好香之外亦都食到海鮮嘅甜味,好正!原來仲有椰汁官燕送,唔太甜,雖然幾飽但都忍唔住食埋佢!依餐真係勁圓滿,下次想再食海鮮嘅時候一定會再揀依間。
另外依到仲會按客人嘅喜好幫客人配搭,絕對係難得!
今次第一次食所以想咩都試啲,就試咗佢嘅$399套餐。
原來仲有椰汁官燕送,唔太甜,雖然幾飽但都忍唔住食埋佢!
依餐真係勁圓滿,下次想再食海鮮嘅時候一定會再揀依間。