餐廳: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
資訊:

2022-09-26 30 瀏覽
十分好的體驗。兩位都叫了449套餐,食物新鮮,海鮮高檔,服務五星級!入座後,店員馬上細心講解餐牌,介紹各種海鮮,不會硬銷。煮海鮮前更細心消毒餐具,疫情下都不鬆懈,感覺十分乾淨衛生。整體環境整潔,值得一贊。海鮮全都超級好吃,超新鮮,每口都滿滿的海水味。最喜歡是龍蝦,鮮甜多肉,滿滿的膏,很香。最後的粥底是最有驚喜,海鮮烹煮時鮮汁全都流入粥底,鮮甜到不得了!最抵贊是服務,全程都有店員為我煮海鮮,還介紹每款的吃法和產地,很專業。最後還送了糖水,服務一流!

2022-09-26
2022-09-26 19 瀏覽
想食餐好啲又唔想成日食肉咁肥 就決定同朋友去食下蒸氣海鮮🦞🤣有別於一般放題式嘅海鮮鍋 呢間主打套餐/散叫嘅粥底蒸氣鍋 所用嘅海鮮喺老闆每日同船家挑選 相對品質好同新鮮啲😙值得一講嘅係餐具會喺你面前蒸嚟消毒 確保乾淨 而且不時有職員幫你睇住蒸幾奈 分埋比你 基本上成餐你可以同朋友促膝長談咁等食🤣🤣————————————————————————🐕 尊貴海鮮套餐 ($449)🐕(加咗$15要粥底) ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯套餐有九款海鮮同蔬菜籃原先以為會分一兩批蒸點知原來喺逐樣海鮮咁蒸每款海鮮都有特定蒸嘅時間長度爐邊有timer比職員check住可見餐廳對食物有幾認真講究九款海鮮以清蒸方法煮熟沒有蒜頭 熟油等喧賓奪主單純地吃其味 品其鮮 嚐其甜款款都好juicy 仲都有海水嘅咸香 要說最深刻的海鮮 個人投選珍珠蠔 元貝和膏仔蟹🙋🏻‍♀️珍珠蠔飽滿 燙咀爆汁 好濃嘅蠔味😋元貝盛住精華 彈牙鮮甜 真係蒸得啱啱好👍🏻膏仔蟹好多膏🤩蟹肉一絲絲 仲蒸到有蟹皇汁🦀食完海鮮緊係要食用佢哋精華熬成的粥估唔到入面仲有芋頭同排骨😳建議加入酸菜莆 更能吊出鮮味😋最後飲埋椰汁燉雪燕收尾✨——————

————————————————————————
🐕 尊貴海鮮套餐 ($449)🐕
(加咗$15要粥底)
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

建議加入酸菜莆 更能吊出鮮味😋

最後飲埋椰汁燉雪燕收尾✨
————————————————————————
2022-09-23 22 瀏覽
今次已經係第二次食呢間到入去 就會喺我地面前消毒餐具確保餐具乾淨今次我地叫咗$449 餐有成8款海鮮先黎貝類生蠔好鮮甜 有海水風味青口 店主話係野生青口 仲有啲海草喺上面我唔係好食青口 都覺得正因為佢入面係軟身 唔係平時好實嗰啲口感跟住係食喜之次之前食個sushi 一舊都$29 呢到俾足一條 加上少少蔥 豉油正之後再上龍蝦 一人半隻 啖啖肉膏蟹 有勁多膏 好香濃 我朋友唔鍾意剝殼 都俾海鮮征服咗食完其實都有7成飽加上蔬菜籃去一去頭先食完嘅野再食個海鮮粥 粥加上排骨 粟米 菜莆 每人三碗 超飽飯後再食埋椰汁燕窩 超滿足 豪華嘅晚上
今次已經係第二次食呢間

超飽

飯後再食埋椰汁燕窩
超滿足 豪華嘅晚上

2022-09-23 28 瀏覽
➖ 花龍刺身以前食過幾款龍蝦刺身味道都偏淡,所以我一路以黎對龍蝦刺身味道既認知都係鮮同淡,今次呢隻花龍第一次食先知原來龍蝦刺身都有濃味既而口感亦比我食過既更爽口更彈牙➖ 澳洲青年龍蝦開左邊都仲識郁夠哂新鮮生猛,龍蝦仔肉比較小但味道鮮甜➖ 野生琵琶蝦都係第一次食既琵琶蝦,味道似龍蝦而且係濃味既龍蝦,肉質咬落有彈性幾好食➖ 膏蟹無咩膏既膏蟹好在佢夠大隻可以食肉補數,但係隻蟹都唔係好靚蒸都食唔到佢應有既鮮甜味➖ 日本赤蝦·韓國斧山珍珠蠔赤蝦剌身就食得多熟既都係第一次,蝦夠大隻成半隻大碟咁長味道鮮甜尤其係個頭啲膏。蒸蠔不嬲都麻麻地因為好難整到好食,呢個都係普普通通都係無咩味🪧 每次食蒸鍋最期待都係個吸收哂啲海鮮精華既粥底,但次次都飽到食唔落食得一碗仔就投降
➖ 花龍刺身

➖ 澳洲青年龍蝦
開左邊都仲識郁夠哂新鮮生猛,龍蝦仔肉比較小但味道鮮甜

➖ 野生琵琶蝦

➖ 膏蟹

➖ 日本赤蝦·韓國斧山珍珠蠔

2022-09-20 26 瀏覽
一入到去餐廳 經理老點入房點知有人 但唔係我啲朋友 好尷尬一開始揀中價餐$599想sell我地食貴價餐$759被拒絕後就串我地會食唔哂啲丸標榜有人會睇住蒸海鮮時間到最後冇人理會 自己想夾起啲海鮮又俾職員阻止食晒啲海鮮之後 職員竟然話雞 丸同牛肉可以同時蒸 我地話要分開蒸 職員堅持所有嘢要一齊蒸到最後啲牛好老由於想分單 已經提早要求分單經理冇咗件事 到最後搞左半小時都搞唔掂我地就話咁要手寫單算 經理就發脾氣掟電話海鮮質素正常 但絕對唔值$599服務態度奇差完
一入到去餐廳 經理老點入房

我地就話咁要手寫單算 經理就發脾氣掟電話

海鮮質素正常 但絕對唔值$599
服務態度奇差

2022-09-20 47 瀏覽
朋友帶路, 去左尖沙咀食蟹仙海鮮私房蒸汽石鍋, 老板做左好多年海鮮生意, 識揀靚貨, 價錢合理.今晚點左個尊貴海鮮套餐 ($449), 共十款日本野生大赤蝦斧山珍珠蠔野生青口月亮貝台灣九孔鮑魚饅頭蟹澳洲青年龍蝦綠膏蟹日本野生大赤蝦, 店員話因為野生關係, 呢款蝦會有d沙, 但蝦頭先係重點, 超多膏, 所以食蝦頭先正確, 但其實又唔算太多沙。斧山珍珠蠔, 野生青口, 月亮貝, 台灣九孔鮑魚, 海水味較濃, 好新鮮, 唔洗點醬油, 就咁放入口已經好鮮甜。饅頭蟹,蟹肉唔多, 但多膏, 味甘香。澳洲青年龍蝦, 大大隻, 龍蝦肉嫩滑, 厚肉, 彈牙, 蝦頭勁多膏。綠膏蟹, 超級多膏, 蟹肉鮮甜。

今晚點左個尊貴海鮮套餐 ($449), 共十款

台灣九孔鮑魚
饅頭蟹
澳洲青年龍蝦
綠膏蟹

饅頭蟹,蟹肉唔多, 但多膏, 味甘香。

綠膏蟹, 超級多膏, 蟹肉鮮甜。
2022-09-19 50 瀏覽
今日二人行去尖沙咀天文台圍食好西, 蟹仙海鮮私房蒸汽石鍋, 貪佢有人煮埋同埋材料新鮮。今晚叫左尊貴海鮮套餐饅頭蟹澳洲青年龍蝦台灣九孔鮑魚日本野生大赤蝦野生青口月亮貝斧山珍珠蠔綠膏蟹饅頭蟹, 蟹肉鮮甜, 膏味甘香。澳洲青年龍蝦, 超大隻, 龍蝦肉肥大肉厚, 龍蝦頭超多膏。台灣九孔鮑魚, 彈牙, 海鮮味濃。日本野生大赤蝦, 店員一早講左呢款蝦肉比較林, 會有d沙, 但精華喺蝦頭, 又係超多膏。野生青口, 月亮貝,斧山珍珠蠔,海水味濃, 新鮮。綠膏蟹, 又係超爆多膏, 蟹肉多, 一絲絲, 蟹肉鮮甜。

今晚叫左尊貴海鮮套餐
野生青口
月亮貝
斧山珍珠蠔
綠膏蟹

饅頭蟹, 蟹肉鮮甜, 膏味甘香。
澳洲青年龍蝦, 超大隻, 龍蝦肉肥大肉厚, 龍蝦頭超多膏。
台灣九孔鮑魚, 彈牙, 海鮮味濃。
野生青口, 月亮貝,斧山珍珠蠔,海水味濃, 新鮮。
綠膏蟹, 又係超爆多膏, 蟹肉多, 一絲絲, 蟹肉鮮甜。
2022-09-12 2878 瀏覽
💡 新鮮蒸氣海鮮粥底碢餐廳有多款套餐供客人選擇,今次試咗尊貴海鮮套餐,有九款海鮮、蔬菜籃、粥底同甜品,食完大滿足。店長介紹老闆係海鮮入口批發有幾十年經驗,食到既海鮮絕對新鮮。🍽 野生膏仔蟹膏仔蟹蟹膏多到頂晒角,食落甘香,蟹肉一梳梳,非常鮮甜,超級新鮮!另外膏仔蟹都有依個size真係超級滿足!🍽 日本深海石斑一夜干魚味本身好濃郁,鮮甜,唔使點醬油已經好夠味。魚骨唔多,中間一條大骨加側邊小骨,魚肉非常易起,岩晒怕多骨嘅人士。🍽 澳洲青年龍蝦龍蝦肉質結實,雖然係青年龍蝦,但一啲都唔細隻,連每一隻龍蝦腳都非常多肉。🍽 台灣九孔鮑魚鮑魚清洗得好乾淨,有咬口之餘一咬就開,蒸得啱啱好。🍽日本野生大赤蝦赤蝦蝦味非常濃,佢嘅鮮甜係比一般既蝦再高一個層次,非常出色!🍽 大西洋野生青口青口夠大隻,食落肉質柔軟鮮甜。🍽 紐西蘭刀貝蚌刀貝蚌口感滑身,清甜,食落仲有淡淡海水味。🍽 日本大元貝元貝鮮甜又新鮮,貝類都處理得好乾淨。🍽韓國釜山珍珠蠔珍珠蠔好重海水鹹味,真係好似珍珠咁,小而精巧。🍽有機蔬菜籃蔬菜籃有生菜、娃娃菜同粟米,鍾意蒸嘅菜比炒菜更健康,更食到蔬菜嘅原味。🍽椰汁雪燕餐廳冇同你慳,雪燕份量非常多,椰汁底
💡 新鮮蒸氣海鮮粥底碢

🍽 野生膏仔蟹

🍽 日本深海石斑一夜干

🍽 澳洲青年龍蝦

🍽 台灣九孔鮑魚
鮑魚清洗得好乾淨,有咬口之餘一咬就開,蒸得啱啱好。

🍽日本野生大赤蝦

🍽 大西洋野生青口
青口夠大隻,食落肉質柔軟鮮甜。

🍽 紐西蘭刀貝蚌
刀貝蚌口感滑身,清甜,食落仲有淡淡海水味。

🍽 日本大元貝
元貝鮮甜又新鮮,貝類都處理得好乾淨。

🍽韓國釜山珍珠蠔
珍珠蠔好重海水鹹味,真係好似珍珠咁,小而精巧。

🍽有機蔬菜籃

🍽椰汁雪燕
餐廳冇同你慳,雪燕份量非常多,椰汁底甜度啱啱好,滋潤又養顏。

Ps/ 店長店員服務態度超級好,由一開始消毒餐具,到為你烹調每一道海鮮,坐定定乜都唔使做就有得食!
  • 澳洲青年龍蝦
  • 日本大元貝
  • 有機蔬菜籃
想食蟹,又唔想食凍蟹,又唔想打邊爐,上OpenRice search一下就找到呢間蟹仙蒸氣鍋,一於去試吓!去到等咗一陣就有枱,坐低嗱嗱聲睇吓有咩食,正在猶豫不決的時候,救星出現,店舖藍小姐介紹咗兩個套餐, 一於試吓! 真係好有人幫我揀埋食咩!海鮮嚟到,好新鮮呀! 每一樣都好鮮味特別係啲蟹簡直係一流!有相為證!服務員會幫你每一樣海鮮校啱時間熟嘅時候呢仲會幫你上埋碟,好細心呀! 海鮮新鮮甜美冇得輸呀!搵日要搵多幾個朋友再食多啲海鮮先

蠓,  帶子,  刀貝
龍蝦刺身
琵琶蝦,  奄仔
奄仔
2022-08-31
10 分鐘 (堂食)
蠓,  帶子,  刀貝
龍蝦刺身
琵琶蝦,  奄仔
奄仔
  • 罕有大黃奄蟹
  • 琵琶蝦
2022-09-03 72 瀏覽
今日去到尖沙咀食海鮮,係網上睇店鋪資料,老闆係香港海鮮入口商經營批發30年經驗,確保拎到最靚既海鮮,天天直接空運到每間店鋪,咁新鮮,唔可以唔試啦~😍去到門口就見到一隻“招牌大紅蟹🦀️”, 坐低之後店員便為我們消毒餐具,之後都有店員幫我地蒸海鮮,服務一流☺️我地叫左尊貴海鮮套餐🍽($449/位+10%),有以下野食~✨日本深夜石斑一夜干🐟: 第一樣係蒸魚,充滿鮮味,有骨不過係大骨,肉質都鮮嫩,店員比左點魚嘅醬,唔夠味都可以再加🤩✨台灣九孔鮑魚:肉質細膩鮮嫩,一啖咬落去,正😎✨日本野生大赤蝦🦐: size好大隻,肉好嫩,好有咬口,蝦頭仲有膏😉✨大西洋野生青口: 配左蟹皇醬,都幾特別,色澤鮮亮,食落柔軟鮮甜😛✨紐西蘭刀貝: 肉質肥美,店員提醒我地唔洗點豉油,味道鮮甜有咬口😚✨日本大元貝: 富海水味,都鮮美,口感紥實🥰✨韓國釜山珍珠蠔🦪: 蠔味好重,時間都蒸得啱啱好🤤✨野生琵琶龍蝦🦞: 店員介紹話呢種龍蝦好難捕捉,好好彩我地當日食到~ 上枱時仲有d微動,蒸完好容易就甩到殼,啖啖龍蝦肉,味道好清甜,肉質好彈牙☺️✨野生膏仔蟹🦀️: 成餐我最中意呢個蟹同龍蝦,真係超多蟹膏同蟹肉😆✨有機蔬菜籃🥗: 包括娃娃

✨台灣九孔鮑魚:肉質細膩鮮嫩,一啖咬落去,正😎

✨日本大元貝: 富海水味,都鮮美,口感紥實🥰

✨韓國釜山珍珠蠔🦪: 蠔味好重,時間都蒸得啱啱好🤤

✨有機蔬菜籃🥗: 包括娃娃菜、生菜、粟米,味道都清甜😝

✨海鮮粥底: 係蒸海鮮嘅時候,d汁就會流落到粥底,吸收左各款海鮮嘅精華,加埋新鮮排骨,又可以配上蔥花菜甫,更加豐富😋

✨椰汁雪燕:食埋甜品就完美結束啦,滋潤又養顏🥳
2022-08-31 76 瀏覽
今晚想吃海鮮,睇open rice 介紹!尖沙咀 蟹仙蒸氣鍋專門店!因位置比較偏僻,尖沙咀地鐵站要行10分鐘,還要是上斜坡!入到店要等10分鐘才有檯,可接受!坐下來,店員好有心機推介招牌食品,我2位光顧,另一位應該是老闆娘 藍小姐!介紹 蟹,蝦,龍蝦及其他海鮮配搭之套餐。很好的服務,因為蒸氣鍋!每款有服務落蒸氣鍋及夾食物到面前!享用進餐過程,非常滿足!奄仔蟹質量滿分,超正, 琵琶蝦及泰龍蝦都滿意!因第一次享受今次體驗,藍小姐很有客情訪問我們食品評語,我們回應好得👍👍!下星期會找,多幾位朋友再次惠顧!😊😊😊大滿足
今晚想吃海鮮,睇open rice 介紹!
尖沙咀 蟹仙蒸氣鍋專門店!
因位置比較偏僻,尖沙咀地鐵站要行10分鐘,還要是上斜坡!
入到店要等10分鐘才有檯,可接受!
坐下來,店員好有心機推介招牌食品,
我2位光顧,另一位應該是老闆娘 藍小姐!
介紹 蟹,蝦,龍蝦及其他海鮮配搭之套餐。
很好的服務,因為蒸氣鍋!每款有服務落蒸氣鍋及夾食物到面前!
享用進餐過程,非常滿足!
奄仔蟹質量滿分,超正, 琵琶蝦及泰龍蝦都滿意

因第一次享受今次體驗,藍小姐很有客情
訪問我們食品評語,我們回應好得👍👍!
下星期會找,多幾位朋友再次惠顧!
😊😊😊大滿足
2022-08-24 69 瀏覽
好耐無食蒸鍋…一想食就會諗起蟹仙…因為佢d海鮮有保證…服務又好…今日試下尖沙咀店。呢度位置就辟少少…係天文台圍篤篤…不過就唔難搵坐低感覺比新蒲崗同九龍城再闊落d。望下Menu, 豐儉由人…個人餐3xx又有4xx又有…今日就豪d點個二人餐…因為呢個餐除左有多d海鮮外…仲有肉同丸。呢度都同其他店一樣好好服務…店員都會先蒸過哂所有餐具。最好就係唔hard sell…先會介紹下有乜餐好食抵食…之後自己選擇呢個餐除左有膏蟹一隻外…其他海鮮仲有龍蝦…鮑魚…大赤蝦刀背…青口…元貝…珍珠蠔…半條日本喜之次。海鮮之外仲有好多肉…有安格斯牛肉…黑毛肉…蟲草雞…小籠包…醬爆牛丸…爆汁貢丸…蝦棗…加d菜…食完所有野仲有排骨粥、之後仲有椰汁燕窩…食哂真係好鬼飽。首先蒸條魚先…喜之次肉質好嫩滑…有油香…半條真係唔多夠喉😋😋。跟住介紹下呢度既貝類海鮮…刀背同青口…店員話所有都係野生(見到黐住d海草)…青口比平時食到既大隻同好鮮甜唔會韌…刀背就比較有咬口…所有貝類都好重海水味…店員溫馨提示唔使點醬汁先食到鮮味。鮑魚都幾大隻…肉又好嫩…一d都唔會韌。珍珠蠔就好鮮甜又重海水味到主角之一既蟹啦…見到糕蟹爆哂糕…未食都覺得好

呢度位置就辟少少…係天文台圍篤篤…不過就唔難搵

到主角之一既蟹啦…見到糕蟹爆哂糕…未食都覺得好好味…鍾意食蟹呢個餐啱哂。糕蟹d糕好似鹹蛋黃咁…真係乜野醬汁都唔使點已經好鮮味

食完蟹就到另一位主角龍蝦出場…d肉質好彈牙…味鮮甜…

赤蝦蝦頭好多糕…肉就腍身少少…元貝好鮮甜

肉類同丸都唔錯。

食完咁多肉同海鮮…係時候食番碗粥。開頭d粥有d稀…店長見到即刻話唔好意思…拎入廚房再整過仲加左刀貝…連埋蒸食物既精華😋😋😋…好鬼好味…全部粥都清左

食完其實都好飽好飽…之後仲有椰汁燕窩做糖水。好香椰汁而且唔會太甜…

今次所有食物都保持到水準…最緊要食材新鮮就好好味。店員蒸野時間拿捏得好好…

如果鍾意食海鮮…誠意推介呢個餐

除左食物新鮮好味…店員服務非常好又細心…價錢好合理
2022-08-23 69 瀏覽
蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖===================== 收工之後同朋友出尖沙咀,特登去試一間想食好耐嘅「海鮮蒸氣石鍋」入到舖頭坐低後,店員會先用石鍋將所有餐具用蒸氣消毒一次,在疫情下消毒的確令人放心👍🏻👍🏻👍🏻之後我地叫左兩個套餐「尊貴海鮮套餐」&「刁鑽海鮮套餐」上海鮮之前,店員會先上調味料架,自行調出適合自己的醬汁,個人認為就算不用醬汁也非常鮮甜,因為食物的鮮味已經是最好的調味料我地叫左一樽「🍊金桔檸檬🍋茶」清新鮮甜解滯首先上左一盤海鮮🤩🤩🤩有蠔🦪赤蝦🦐、鮑魚、扇貝、刀貝、青口每一張枱都會有店員幫忙蒸海鮮,他們幫我們調教好時間小食:「蟹皇青瓜」,等緊蒸海鮮時可以食住小食等之後上:琵琶蝦、龍蝦、膏仔蟹🤤🤤🤤勁好食,龍蝦蝦頭仲可以拎黎煲粥食完一路海鮮之後,店員會拎出蔬菜蒸,飲食均衡😋👍🏻👍🏻👍🏻之後就梗係食粥,吸收晒所有海鮮精華,再加埋瘦肉一齊煲,最後仲有糖水「🥥椰汁雪燕」大滿足
蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
📍尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
=====================

之後我地叫左兩個套餐「尊貴海鮮套餐」&「刁鑽海鮮套餐」

我地叫左一樽「🍊金桔檸檬🍋茶」清新鮮甜解滯

首先上左一盤海鮮🤩🤩🤩有蠔🦪赤蝦🦐、鮑魚、扇貝、刀貝、青口
每一張枱都會有店員幫忙蒸海鮮,他們幫我們調教好時間

小食:「蟹皇青瓜」,等緊蒸海鮮時可以食住小食等

之後上:琵琶蝦、龍蝦、膏仔蟹
🤤🤤🤤勁好食,龍蝦蝦頭仲可以拎黎煲粥

食完一路海鮮之後,店員會拎出蔬菜蒸,飲食均衡😋👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-11 101 瀏覽
第一次來 跟google 行錯左路 變左由後門入, 加埋打風下雨有少少狼狽,原來前門入係方便好多! 一開波會用蒸氣幫我哋將啲碗碟用具殺菌消毒 讚👍一入黎就已經見到好多海鮮箱 好似茶樓咁。 工作人員好熱情 會仔細同我地介紹餐牌各個餐的食材同分別。 我地揀左最平的那個套餐 $449 打算唔夠先再upgrade. 海鮮真係好新鮮, 原來老闆以前有船 後來做咗海鮮批發,所以可以拎到各種不同類型新鮮的深海海鮮🦞。 而海鮮佢哋嘅餐牌亦會不時更換 例如今次佢轉咗日本海蝦俾我哋。 蝦🦐雖然唔算大隻,但係真係好鮮甜,啲肉好嫩, 相信如果太大隻反而會唔夠嫩。 一眼睇以為係鹹魚😝 錯, 魚🐟係日本北海道既魚, 我朋友本來不喜歡食魚的都說好好食, 很鮮味。 貝殼類正正常常都10分鮮甜, 想讚一讚佢師傅特登將蟹膏整出嚟經過調味處理成一到特色菜, 同貝殼類海鮮一齊蒸另有一番風味。最後嘅足底係主角! 我哋唔記得將嗰啲蝦殼食完放返落去煮, 如果唔係應該會更香。 但現在都好味😋甜品好清甜總括來說, 服務很好,每一次蒸每一樣海鮮或者菜,服務員都會幫我們計時及上菜。海鮮雖然睇落份量唔算好多,但原來品種較多也會夠飽,重點是所

一開波會用蒸氣幫我哋將啲碗碟用具殺菌消毒 讚👍

甜品好清甜

總括來說, 服務很好,每一次蒸每一樣海鮮或者菜,服務員都會幫我們計時及上菜。海鮮雖然睇落份量唔算好多,但原來品種較多也會夠飽,重點是所有食物很新鮮 沒有失望。 價錢唔算平,但食海鮮係呢d價 所以可以接受。
2022-08-08 87 瀏覽
尖沙咀呢間蒸氣海鮮都好有人氣!😍dinner同friend試兩個439套餐,都好豐富好新鮮。💪🏻海鮮檔次高,好中意足料龍蝦!🦞龍蝦超新鮮,🤤而且用蒸的手法,原汁原味,更加可以凸顯海鮮的鮮甜。龍蝦大隻而且好生猛。生的蝦肉晶瑩剔透,蒸熟之後,🦐蝦肉彈牙,點上少少醬油,❤已經好甜好滿足。另外,他們的鮑魚都好唔錯。厚肉,😙食起身好有口感。friend都係第一次試呢度嘅蒸海鮮,😋我們都覺得非常滿意。