2023-02-09
慶祝或聚會想食餐好少少嘅,可以揀係午市食鐵板燒,呢間係尖東嘅螢火有好多款性價比幾高嘅鐵板燒set lunch👍🏻三百幾蚊起就可以睇住師傅係席前烹調各種海鮮肉類😚想要私隱度高或一班人聚餐仲可以book獨立房間。呢度特別在有一幅投影幕牆,可以用ipad寫上字句,將字句投影至幕牆上嘅天燈🏮好似去咗台灣放天燈許願咁,想慶祝特別日子就啱晒😏😏師傅會不時問你對調味同烹調嘅preference,好貼心❤️今次就試咗呢款午市套餐(星)一人前,海鮮同牛肉都有。沙律沙律菜超級清爽呢~帆立貝輕輕煎至剛熟嘅帆立貝表面香口,肉質爽彈😗😗面頭加上矜貴黑魚子,鮮味提升。汁煮白鱈魚估唔到得到我呢個唔好魚嘅人歡心🥰🥰師傅先將洋蔥🧅餚煮成湯汁,再將魚皮煎至好似薄脆咁crispy😋再煎香魚肉,整體口感層次相當豐富。鮮嫩嘅魚肉加上充滿洋葱香甜嘅湯汁又幾好食😍魚肉面頭煎到微焦香口,內裡卻保持非常嫩滑嘅口感,幾出色。大蝦彈牙嘅蝦肉以蝦殼逼出嘅蝦油煎香,都唔錯😙😙美國牛肉厚燒揀咗要medium,肉質幾嫩滑,入面仲有肉汁💦可以配芥末沙律醬同台灣木子蒜炸成嘅蒜片,更添獨特味道。冇諗過底下嘅羽衣甘藍可以令人毫無顧慮地一掃而空🤣🤣大多數比較
沙律
沙律菜超級清爽呢~
帆立貝
汁煮白鱈魚
大蝦
彈牙嘅蝦肉以蝦殼逼出嘅蝦油煎香,都唔錯😙😙
美國牛肉厚燒
揀咗要medium,肉質幾嫩滑,入面仲有肉汁💦可以配芥末沙律醬同台灣木子蒜炸成嘅蒜片,更添獨特味道。冇諗過底下嘅羽衣甘藍可以令人毫無顧慮地一掃而空🤣🤣大多數比較苦澀嘅羽衣甘藍以蒜蓉炒香後,所有苦澀味都冇晒,好食😋😋
櫻花蝦炒飯
睇住師傅炒呢個金黃色嘅炒飯好吸引🤩飯炒得乾爽,飯粒粒粒分明,加上蔥粒同櫻花蝦等好香口。特別地會有太陽蛋/炒蛋可以選擇,太陽蛋嘅蛋汁撈勻飯粒一齊食🍳簡單滿足。
漬物、吸物
最後仲有暖笠笠麵豉湯作結,入面有唔少海帶同豆腐
甜品或咖啡
揀咗抹茶味雪糕,清新帶冰感嘅雪糕連呢個套餐更滿足🍨
人均消費:$420
推介指數(10分為滿分):8.5分