2023-04-22
今日嚟咗尖沙咀嘅omakase餐廳,店內環境氛圍相當吸引🥰最特別嘅位係有天燈嘅裝置,客人可以用iPad自由畫天燈嘅內容就會喺餐廳嘅螢幕裏面💕💕好浪漫 配埋柔和舒適嘅燈光,令人感到放鬆舒服😌每個座位都有足夠嘅空間,非常舒適 😻不得不提餐廳嘅服務非常出色,店員親切有禮服務質素好好🥰仲有鐵板燒房可以預約✅私隱度大增🥰食物方面用料新鮮,每道菜式都由專業嘅廚師姐姐精心製作🥹每道菜式都好出色!超值得推介😆😆我就叫左個商務特選午餐💕$640@位🔥1)沙律:新鮮嘅蔬菜同鮮美嘅沙律醬混合在一起,清新嘅口感讓人胃口大開🤩2)澳洲龍蝦:龍蝦肉非常鮮嫩,口感豐富,搭配特製嘅醬汁更是美味無比😋3)帆立貝:帆立貝肉質軟滑,軟滑口感同微妙嘅甜味,加上魚子醬嘅配搭,讓人一口接一口😻4)清酒煮蜆:蜆肉鮮甜,清爽嘅清酒煮汁同蜆肉嘅鮮甜非常搭配,微微帶有酒香嘅蜆肉讓人回味無窮🤤5)美國牛肉厚燒:薄燒牛肉肉汁豐富,口感嫩滑,每一口都品嘗牛肉濃郁嘅滋味🤩6)櫻花蝦炒飯:櫻花蝦嘅香氣同口感非常突出,炒飯米粒分明,香氣濃郁櫻花蝦份量超多!搭上炒飯清新嘅口感,味道非常香口🤤7)漬物:漬物爽脆可口,微妙嘅醋香讓人非常開胃😋8)吸物:其
我就叫左個商務特選午餐💕$640@位🔥
2)澳洲龍蝦:
龍蝦肉非常鮮嫩,口感豐富,搭配特製嘅醬汁更是美味無比😋
3)帆立貝:
4)清酒煮蜆:
5)美國牛肉厚燒:
薄燒牛肉肉汁豐富,口感嫩滑,每一口都品嘗牛肉濃郁嘅滋味🤩
6)櫻花蝦炒飯:
7)漬物:
漬物爽脆可口,微妙嘅醋香讓人非常開胃😋
8)吸物:
其實即係湯,用咗龍蝦頭嚟煲嘅麵豉湯,湯頭有種淡淡嘅鮮味🤤
9)紅豆雪糕:
紅豆雪糕甜度適中,口感滑順,並為呢一餐畫上咗句號🤤